שלום לכולם

• הוסף לסימניות
אחרי היעדות קצרה (במשרד שלי אני לא מחובר לנט ב"ה) הנני כאן

ויש לי נושא שהייתי רוצה לפתוח עליו דיון

לאחרונה צצים ועולים עבודות יפיפיות שציירים וציירות מעלים והציורים ציוירו בתוכנות חדשות או ישנות כמו זידבראש וכדו',
העבודות לכשעצמם יפות אך נראה שהיוצר חיפש קיצור דרך כי העייפות מאי ההתדקדמות באיור עצמו דחף אותו/ה לחפש תוכנות שיעשו לו או לה חיים קלים בציור למרות שאני לא מזלזל בשום תוכנה ובשום צייר/ת ח"ו

ייתכן שהדברים שאני כותב חריפים אך אני כותב זאת כפי שעיני רואות בלבד ורצון לקדם את תחום הציור אצל כל אחד ואחת כי צייר או ציירת שעובדים עם התוכנות האלה לפעמים נתקלים בקשיים ונאלצים לעזוב ברוב ייאושם את תחום הציור לגמרי וחבל...(וכבר שמעתי באופן אישי מכמה)

התוכנות האלה לא יחליפו ולא החליפו את הציור עצמו, אך אין ספק שציור הוא תחום קשה מאוד מאוד וצריך כל הזמן להשתפר ולהתקדם..

לכן אני מביע את דעתי האישית בלבד
"אל תחפשו קיצורי דרך בציור"

בשביל לצייר טוב צריך לעבוד קשה ולהשקיע

הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם בעניין, יכול להיות שאני לא צודק. אני אומר את דעתי האישית בלבד

אני מצידי אשמח לעזור ולתת מזמני כמה שאוכל ובכל מה שאפשר בנושא איור

• הוסף לסימניות
תוכנה היא כלי ציור חדש
כמו שיש ציור שמן ציור צבעי מים יש מחשב ותוכנות
לפי הסגנון שאדם מחפש יצייר בכלי שמתאים לאותו סגנון וכיום שהציור הממוחשב תפס תאוצה ענקית
אנחנו משתמשים בכלי מחשב שזה אותם תוכנות במקום צבעים אמתיים
אין צד שהכלי יוצר כלום לבד ,אבל הוא זה שמביא אותנו לתוצאה !

• הוסף לסימניות
אני מסכים לגמרי עם מוטי.
אין ולא יהיה שום תחליף לצייר שיודע לצייר.
אני רואה (גם פה בפורום) עבודות בתוכנות מאוד משוכללות
שיש קורסים שלמים רק ללמוד אותם והתוצאה היא עלבון למושג ציור.
אז זה לא אומר שכל מי שקלט כמה קוים בפוטו שופ יודע לצייר.
אולי לצבוע. (אולי השוק של הצבעות פחות רווי אז כבר יש לו עבודה).

• הוסף לסימניות
סוגיה טובה!
בתור אמא לילדה מוכשרת בציור,חשבתי לי שלילדתי יהיה הרבה יותר קל להתקדם בציור ממני, כי אני אספק לה את כל המכשור הדרוש, ויש לי אותו, כגרפיקאית, וכך תגיע לה, הילדה, רחוק...
אבל אחרי שהעלית את הנושא אני חושבת, אולי זה כמו האורגנית שתפסה את מקום המוזיקה האמיתית?? ובעצם... נראה לי שזו פשוט המגמה היום, של חיים קלים... (אוי, לא... אני לא כל כך זקנה...:eek:)

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
כאחת ששייכת לתחום הציור (פחות פה בפורום... כי זה לא בדיוק מקור ההכנסה שלי כיום)
וקרובה יותר לתחום הידני מאשר לממוחשב,

ממה שנראה כאן:
אלו שהם/ן ציירים/רות טובים הם טובים בין ביד, בין בתוכנה, בין בעט ובין בעכבר, בין בזיבראש, פוטושופ, מי פיינט ולאחרונה משהו העלה עבודה מצייר שהצביע על יכולת יפה מאד. (ראו עבודותיו הראשונות של נויבירט עם עכבר)

ואלו שלא,
אם בעבר הציורים שלהם היו בינוניים ומטה, גם היום מבחינה ציורית הם בינונים רק עם אפקטים - כי זה אופן הציור המודרני, קיצורי הדרך אינם מקנים יופי, נכונות, פרופורציות נכונות וכד'.

ניתן גם לראות ציירים טובים שעוברים תקופת הסתגלות לציור המודרני נטול המכחולים, הריחות ושולחנות האור ואט אט תופסים חזרה את מקומם בשולחן המזרח.

סוף דבר,
אור וצל נכון, פרופורציות, העברת תחושת מרקם נכונה וכו' זה היינו הך כך או כך, רק מי שבאמת יודע ומצייר טוב כלי התוכנה מקפיצים אותו למקום הרבה יותר מיוחד ולתוצאה מוגמרת מלוטשת יותר. (תנסו למחוק צבעי מים, לצבוע מחדש, להזיז את האף... בגרסא קודמת)

ומי שלא ככה זה נראה.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל פעם -מי שלא ידע לצבוע ראו את זה במרחק של מטר מהדף.
היום, בעידן הממוחשב התלת מימדי וכו'- זה נראה צבעוני ומושך, אבל בתכל'ס - זה רחוק מיופי וממקצועיות...

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שאנשים מחפשים קיצורי דרך בציור. זה נשמע קצת מעליב...
אני למשל התרגשתי מאוד לגלות את הפוטושופ בשעתו, וללמוד להתעסק איתו, לא פחות משהתרגשתי בזמנו להתחיל לצייר בצבעי שמן, או כשקניתי לראשונה אקוורל, או כשהתנסיתי בציור בצבעי מים על דף קנסון.
להכיר טכניקה חדשה זה משכר ומרחיב אופקים ופותח שערים לעוד סגנונות ולעוד אפשרויות. ושום דבר לא מוחק את הלימודים הקודמים ולא הופך אותם ללא רלוונטיים. אני עדיין נוגעת מדי פעם בצבעי מים, וחולמת עדיין ללמוד גם איירברש, ועכשיו למדתי זיבראש והיה פשוט כיף חיים ויש לי עכשיו מיליון רעיונות לפרויקטים שאפשר לעשות בזיבראש דווקא ובאמצעים האחרים שהכרתי קודם לא היו מתאימים.

כשאני ניגשת לצייר ספר חדש אני מעבירה בראש את כל הטכניקות שאני מכירה ואת כל הסגנונות, כל אחת והאווירה המיוחדת שהיא משרה והרגש המסוים שמתאים להעביר דרכה, וכך אני בוחרת את סגנון האיור המתאים לספר הזה. יש ספר ציורי-פסטורלי-על חיי הטבע שהתאים לי לצייר את הכריכה שלו בצבעי שמן על קנבס, ויש ספר חלומי-דמיוני שאיירתי בצבעי מים שקופים, ויש ספר קליל ועליז, ויש ספר רגיש ומתוק, ולפעוטות מתאים דווקא משהו מאוד מוחשי וחי ופשוט וכו' וכו', ואני חושבת שכל תוכנה מוסיפה עוד כלים ומרחיבה ומפתחת.

ההסתכלות כאילו בלימוד דברים חדשים באים לחפש משהו שעדיין לא מצאו היא פשוט לא נכונה. מצאנו כבר הרבה, אבל העולם עדיין מלא הפתעות והתרגשויות ומי שלא מתקבע יוכל לפגוש גם אותן. למה לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;680615:
נכון, אבל פעם -מי שלא ידע לצבוע ראו את זה במרחק של מטר מהדף.
היום, בעידן הממוחשב התלת מימדי וכו'- זה נראה צבעוני ומושך, אבל בתכל'ס - זה רחוק מיופי וממקצועיות...

זה שזה צבעוני ומושך לא הופך את זה ליפה ממרחק של 2 מטר מהדף :)
תדעי לך שאפילו ילדים קטנים מבחינים בהבדל ולא בחינם הם אוהבים יותר את הציורים היפים יותר :)
(באמת מהיכן הם מבחינים? מי לימד אותם? אלא מה זה צועק אותו דבר!! ולפעמים גרוע יותר)

• הוסף לסימניות
יש ציירים שמציירים גרוע בצבעי שמן ובעפרונות ובפוטושופ ובכל תוכנה ובכל כלי שרק קיים. אני לא חושבת שאף אחד יתווכח על זה. אבל זה לא אומר שאסור ללמוד דברים חדשים. זה רק אומר שגם בכלים האלה יש כאלה שיעשו את זה טוב ויש כאלה שלא.
וכמו שיש חכמה בלדעת לצייר יש גם הרבה חכמה בלדעת לבחור את הכלי הנכון לכל מטרה. אבל להכיר הרבה כלים זה אף פעם לא יזיק, וזה אף פעם לא יהרוס לאף אחד שיש לו טעם טוב והבנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;680624:
יש ציירים שמציירים גרוע בצבעי שמן ובעפרונות ובפוטושופ ובכל תוכנה ובכל כלי שרק קיים. אני לא חושבת שאף אחד יתווכח על זה. אבל זה לא אומר שאסור ללמוד דברים חדשים. זה רק אומר שגם בכלים האלה יש כאלה שיעשו את זה טוב ויש כאלה שלא.
וכמו שיש חכמה בלדעת לצייר יש גם הרבה חכמה בלדעת לבחור את הכלי הנכון לכל מטרה. אבל להכיר הרבה כלים זה אף פעם לא יזיק, וזה אף פעם לא יהרוס לאף אחד שיש לו טעם טוב והבנה.
צודקת ב100% , צריך טעם טוב והבנה, אבל כדי להתאים כלי מתאים לכל מטרה, צריך להכיר את המקור, לחוש את הצבעים להתערבב איתם, ללמוד כללים ולנסות אותם...
ואז בהחלט, ידע בכלים רבים והתאמה מחושבת לכל פרויקט תביא לתוצאה מושלמת.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי כל כך על מה יצאה ההודעה הפותחת את האשכול:
על התוכנות וזניחת הציור הקלאסי ביד?
על ההתעמקות בציור במקום באיור?
יצאתי די מבולבל מהחלפת המושגים בהודעה הפותחת.

בכל אופן - לגבי ציור בתוכנות / ציור ביד. אני בהחלט מסכים לחלוטין שאין שום קיצורי דרך בענין. חייבים לעבור את התהליך של רישום וציור ידני, צביעה ידנית במגוון האפשרויות ולאחר מכן להתנסות באיור הדיגיטלי. עם כל הכבוד לעט הדיגיטלי, אינה דומה החזקת מכחול להחזקת כלי אלקטרוני ביד ולרגישות הממוחשבת מול האמיתית.

אם באיור / ציור עסקינן ובכך שכביכול יש המזניחים את תחום האיור ופונים לתחום הציור, אני חושב שאין קשר בין הדברים. יש כאלה המוכשרים לאיור בקווים ובהבעת רעיון בצורה בהירה וזורמת, ויש כאלה המוכשרם לצייר ולהתעמק דווקא בגוונים ובצבעים, ולא בקווים היוצרים את הרעיון.
אני לדוגמא מאלה שממש לא יודעים לאייר. (הלוואי ויכולתי). הסגנון שלי וגם אם תרצו, תכונות הנפש שלי, הם להתעמקות בצבע ובכתם ופחות לאיור שצובעים אותו לאחר מכן.
אם לכך התכוונת - לדעתי אין קשר, ולא התוכנות יוצרות את התכונות ולהיפך.

• הוסף לסימניות
ציטוט מספר בדיחות אולי יעזור לליבון הנושא:
מייבין לרעהו הצייר:"תגיד לי במה ציירת את הציור המדהים הזה, בפחם או בעיפרון?"
הצייר:"בכשרון".

• הוסף לסימניות
כמביטה מהצד על תמונות הציירים כאן
אני יכולה לאמר שבהחלט אפשר לראות מי צייר באמת ולמד את התחום קודם
ומי סתם מתקשקש עם תוכנה חדשה
משהו בציור חסר מן הספר
ולכן לדעתי כצייר בפועל וכמנהל פורום בדימוס
אכן יש איזו תחושת זילות במושג של הציור
כאילו זה מוריד את רמת הפורום מטה
אבל שמצים לב לזה בכל הפורומים
גם בפורומים של הצילום של כאלו שקיבלו לידיהם מצלמה משוכללת ובטוחים שהתמונות שלהם סופר מקצועיות
בין שלל תמונות הטיקונים הם מעלים גיחוך
מצד שני אני לא חושבת שאפשר למנוע את זה
אחרי הכל כולם רוצים ללמוד ולהתקדם
ולכן מס' הערות על הציור/אופן הציור
יכוונו את ה"צייר" המוכשר קדימה
ואולי יום אחד הוא יחליט להתמקצע יותר ולמוד את הנושא ברצינות

• הוסף לסימניות
היו הרבה ציירים כאן שהתחילו מחוסר ידע ורק משחק עם תוכנות חדשות והתקדמו לרמות שלא היינו חולמים עליהם, ואני בטוחה שהרבה יעידו על עצמם שאם לא היו פשוט מנסים- לא היו מתקדמים. ברור שצריך ללמוד- אבל האידיאלי, לדעתי, זה השילוב של השניים.

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך מאמינה שתוכנות יכולות לעזור למישהו שלא יודע. מה שכן, אימון רב יכול לקדם מישהו שלא מספיק מומחה, ואם ההתעסקות עם התוכנות מביאה ליותר אימון - אולי זה יכול לעזור.
יותר נשמע לי הגיוני שהצדדים הרעיוניים והתיאורטיים וההבנה והכשרון הם נפרדים מהקטע הטכני של הכלים, ואם הכישורים שבפנים קיימים אז הכלים יביאו אותם לידי ביטוי.

• הוסף לסימניות
ממבט מהצד, לא של עובדת בתחום וכדו'. תוכנת הזיבראש נהייתה מאד פופולארית ומפורסמת המון בעתונות מודעות על איור דיגיטלי. וכשמשוטטים בפורום זה נראה מקסים ומבטיח ומגרה. רואים, ורוצים ללכת ללמוד. ופתאום קולטים, הי, אבל אני בכלל לא יודע/ת לצייר !!
אז מי שקולט, וחכם, ויודע שכל אחד צריך להתקדם בתחום שלו - לא הולך ללמוד, ומי שלא, לומד, מצליח - אולי מבחינה טכנית - יודע להשתמש בתוכנה. אבל לצייר, אם כל המשתמע מכך, הוא לא יודע.

• הוסף לסימניות
בתור מאיירת "למגירה" ובתור חובבת ציור איכותי
צר לראות ספרים וספרונים שיוצאים "כלאחר יד" כשברור שהמאייר לא ממש יודע מה הוא עושה.
כשהצביעה הממוחשבת מציקה בעין, והמראה הכללי מאכזב ולא מקצועי.
אבל,
זה משהו כללי בדור שלנו. "דור האינסטנט".
בגדים זולים מסין שמתפרקים תוך שבוע, צעצועי פלסטיק כנ"ל, מכשירי חשמל ואפילו מכוניות.
אז ברור שזה נמצא גם בתחום האמנות (וגם הגרפיקה, יש לציין).

מי שמחפש איכות יודע איפה למצוא אותה.
ומי שחשוב לו להוציא עבודה איכותית - משקיע. רואים פה בפורום.

• הוסף לסימניות
הגישה הזו פוגעת בכולנו..
לקוח זועם עלי מאד ממש ברגעים אלו על חוצפתי בדרישת תשלום,
כי כבר בשני מקומות הציעו לו את זה בחינם (!)
אבל זה מה שקורה כשכאלו שלא משקיעים או מתאימים לתחום מי יודע מה מחליטים להתעסק בו בכ"ז,
לוקחים מחירים תת רצפתיים בהתאם כמובן,
והלקוח שלא תמיד מבין את ההבדלים - כועס עליך, המנסה להתפרנס בכבוד, כאילו אתה עושק אותו.
חבל.........

(מה שלא ייאמן זה שלפעמים הציבור מבין בציורים יותר מהמשקיעים בספרים, זה מדהים!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;681734:
(מה שלא ייאמן זה שלפעמים הציבור מבין בציורים יותר מהמשקיעים בספרים, זה מדהים!)

אל דאגה, המשקיעים גם מבינים - רק שהם גם מבינים כמה זה יעלה להם...:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה