שלושה שפוטים

• הוסף לסימניות
טנדר גדול מסוג סוואנה שעל צדו מוטבע סמל יחידת נחשון, עושה את דרכו החוצה מכלא רימונים. בחלקו הקדמי מצטופפים כמה סוהרים גבוהי קומה וקשוחי מבט, בידיהם אלות, אקדחי טייזר ושאר אמצעי השתלטות על גברתנים סוררים. מאחורה, מעבר למסך ברזל מסורג, יושבים שלשה אסירים, אזוקים בידיהם ורתוקים ברגליהם על ידי כבלי פלדה אל רצפת הטנדר. אין שום קשר ביניהם חוץ מן הסרבלים הכתומים המסווגים אותם כאסירים, נקודת המוצא שלהם מתאים שונים באותו מוסד סגור, ונקודת היעד, בית המשפט בירושלים.

שלשה דיונים, אחד אחרי השני. שלשה פסקי דינים שיקבעו גורלות לגבי השנים הבאות, אולי אפילו לכל החיים. לא נראה שיש להם הרבה סיכויים לצאת מכאן לחופשי בתקופה הקרובה. הפשעים עליהם הם חתומים, גדולים וכבדים מנשוא, ואלו לא הפשעים הראשונים לחייהם. לשלשתם יש היסטוריה ארוכה על הרצף הפלילי. וכשם שפשעיהם שונים כן מחשבותיהם שונות. לכל אחד מהם יש את הרעיון שלו כיצד להיחלץ מן הסבך ולצאת נקי מן המשפט.

"בית המשפט" - הכריז המנקה הרוסי בדרמטיות והמשיך לעשות מסאז'ים לרצפה עם מכונת השטיפה הענקית. השופט התיישב על מקומו, התובע עלה והרצה את טענותיו, הקלדניות תקתקו במרץ, ואז ביקש האסיר את רשות הדיבור. השופט הנהן בראשו בקרירות מה והאסיר נעמד על מקומו, גבוה בראש וחצי מן המאבטחים שלצדדיו. הוא נשם עמוקות ופתח את פיו.

- כבוד בית המשפט, שופט נכבד, עדים, יקירי כולכם. אני נולדתי כבן עשירי למשפחת מצוקה, גדלתי בצל עניות, ניצול, אלימות וניכור. לא סיימתי בית ספר, גם לא התחלתי. מעולם לא ידעתי כיצד צריך להתנהג אזרח הגון. הרי אני עני ורש ודל ודלפון ואביון ואומלל וטיפש ובור ועם הארץ. אני פונה ללבך כבוד השופט. עזור נא לי לעלות על דרך המלך ולשפר את דרכי. מייחל אני בכל ליבי שתמחל לי על מעשיי הרעים.

כבוד השופט שלף את ממחטתו הצחורה וניגב דמעה שקופה וזכה כקריסטל.

חמש דקות הפסקה והדיון בעניינו של האסיר השני החל. השופט נקש בפטישו על שולחן העץ ושורת תובעים זועמים מגובים ביותר מכמה וכמה עדים חמורי סבר, החלו טוענים ומוכיחים על אודות פשעיו של אסיר מס' 2.

אך האסיר לא פצה את פיו. הוא הסב את ראשו לצד ימין וקרץ למישהו בעינו. מפינת ההיכל התרומם אדם גוץ בעל מראה מעורר חרדה. הוא פסע בצעדים מדודים אל מרכז ההיכל כשחיוך קלוש נטוע בזווית פיו. ידו הענודה בשעון רולקס מקורי אחזה בדש חליפתו היוקרתית. הוא היישיר מבט למתחם הספסלים בהם ישבו שורות התובעים. החיוכים נמחקו מפרצופיהם ופניהם נפלו באחת.

"ובכן, רשות הדיבור נתונה לעורך הדין יהורם פופוביצע" - הכריז שמש בית המשפט.

השופט הרים את עיניו ובין רגע קלט שהאסיר הלז עומד לצאת לחופשי. אם הוא השכיל לשכור את שירותיו של עורך הדין פופוביצע' ובניו ושות', הרי מובטח לו שלא יהיה אפילו עד אחד שיהין להשים את נפשו בכפו ולעלות ולעמוד תחת מכבש חקירותיו של פופוביצע' או פופו כפי שכינוהו העיתונאים הרבים שהיו משתבחים על סיפורי נפלאותיו בבתי המשפט. כולם בהיכל עוד זכרו את המשפט הידוע שהתנהל בקיץ הקודם. משפט שנפתח עם שורת עדי מדינה נכבדים, נגד קורבן אחד חלשלש שכל הגרפים נטו לרעתו. לאחר כמה וכמה שעות של מניפולציות מרושעות מצידו של פופוביצע' הנ"ל ותוצאות המשפט היו שורת שורת מורשעים נדהמים וחלשלוש אחד חופשי ומאושר.

"מישהו רוצה לקום ולהעיד דבר מה נגד מרשי?" - שאל פופו בקול קר כקרח ובמנגינה לועגת לאיד.

שקט מתוח הושלך בחלל בית המשפט.

הפטיש נקש חלושות והאסיר נשם לרווחה. יודע שקנה את חירותו, אמנם עם כיסים מרוקנים מזהובים במכנסיו.

חמש דקות לאחר מכן והדיון בעניינו של האסיר השלישי, האחרון להיום, נפתח. מחזה הביעותים חזר על עצמו בדמות ערימת ראיות פורנזיות שהוכיחו חד משמעית כי בוצעו על ידו פשעים ממדרגה ראשונה וכי דינו עומד להיות קשוח ביותר.

השופט כבר כמעט ופסק את דינו כששלח מבט אחרון אל האסיר. הלה ישב על מקומו ללא ניע, עיניו משוטטות חסרות מנוחה בקווים השחורים שבין המרצפות התוחמות את ד' אמותיו. שפתותיו מרחשות גיבובי משפטים וחצאי מילים בלתי נהירים.

"החשוד מעוניין להוסיף דבר מה?" - שאל השופט בחצי פה.

החשוד קם ממקומו, טפס על ספסל הנאשמים ובעוד ידיו מתנופפות סביב הוא החל לזמר בקול ובקצב: "שופט, יקר, תן לי פטור. שופט, יקר, תן לי פטור"..

"משוגע" - פסק השופט ופטר אותו מכל אשמה.

ורק אני נותרתי בירכתי היכל בית המשפט, פעור פה והמום מן המחזה שהתרחש מול עיני בשעות האחרונות.
איך זה שביום אחד, שלשה אסירים שכל ההוכחות נגדם היו חותכות ומוחלטות, הצליחו לצאת נקיים מן המשפט?!

- מי אתה? שאלתי את האסיר הראשון.

"אני ליטאי" השיב האסיר שהצליח לשכנע את השופט לפתור אותו עקב מסכנותו.

"ואני החסיד" השיב השני, "ועורך הדין שלי הוא האדמו"ר".

- ואתה? לא הבנתי מי הוא האסיר השלישי.

"אני ברסלבע'ר, והשופט נתן לי פטור משוגע".

שלש דרכים שונות לזכות ביום הדין.

• הוסף לסימניות
חבל שאין אימוג'י בולע את הרוק.

• הוסף לסימניות
האגריד!!!!!!
נדבר קודם על הכתיבה.
היא מתחילה בצורה שמזכירה תסריט, פחות סיפור. וזה בסדר גמור, כן? רק שנדע למקד.
הנה ציטוט:
טנדר גדול מסוג סוואנה שעל צדו מוטבע סמל יחידת נחשון, עושה את דרכו החוצה מכלא רימונים. בחלקו הקדמי מצטופפים כמה סוהרים גבוהי קומה וקשוחי מבט, בידיהם אלות, אקדחי טייזר ושאר אמצעי השתלטות על גברתנים סוררים. מאחורה, מעבר למסך ברזל מסורג, יושבים שלשה אסירים, אזוקים בידיהם ורתוקים ברגליהם על ידי כבלי פלדה אל רצפת הטנדר. אין שום קשר ביניהם חוץ מן הסרבלים הכתומים המסווגים אותם כאסירים, נקודת המוצא שלהם מתאים שונים באותו מוסד סגור, ונקודת היעד, בית המשפט בירושלים.

שלשה דיונים, אחד אחרי השני. שלשה פסקי דינים שיקבעו גורלות לגבי השנים הבאות, אולי אפילו לכל החיים. לא נראה שיש להם הרבה סיכויים לצאת מכאן לחופשי בתקופה הקרובה. הפשעים עליהם הם חתומים, גדולים וכבדים מנשוא, ואלו לא הפשעים הראשונים לחייהם. לשלשתם יש היסטוריה ארוכה על הרצף הפלילי. וכשם שפשעיהם שונים כן מחשבותיהם שונות. לכל אחד מהם יש את הרעיון שלו כיצד להיחלץ מן הסבך ולצאת נקי מן המשפט.
בהמשך הזווית מתחממת וההצגה של הדברים הופכת סיפורית יותר. (עד אז חשבתי שיש סיכוי שמדובר בהצגה של חידה. משהו בכתיבה היבשה והממוקדת)

אחר כך התיאור הנפלא שלך, היפהפה, המרתק את הקורא בחבלי קסם אל המסך.

בהמשך, יש פאנץ' חמוד חדש כאשר מתברר שהכותב כאילו נוכח. עד אז היה נראה שהכותב מתאר אירוע רחוק ממנו.
ורק אני נותרתי בירכתי היכל בית המשפט, פעור פה והמום מן המחזה שהתרחש מול עיני בשעות האחרונות.
ואז הסיום הקולע, המחודד, המקורי והעשיר.
תודה על העונג, האגריד (למה שלא תבחר שם שמחובר יותר למקורות, אגב? לחומרים היהלומיים שלך מגיע שם מכובד יותר מגיבור גויי גדל-גוף).
תודה לך.
תודה.
@אבימי תקרא גם. תן למכחול שלך לנוח קצת.

• הוסף לסימניות
זה היה טוב.
נתן לי סוג של מבט אחר על הכל. תודה!

• הוסף לסימניות
תודה תודה.
איני ראוי לכל זה (-זה היה בשביל לצאת עניו).
לגבי שמי, לא בחרתי אותו סתם כך, יש לזה משמעות עמוקה.
גם אני כהאגריד מעט גדל גוף, גם אני כהאגריד מגודל שיער (לא נגלה לכם עד כמה משום שאם ראיתם מתי שהוא בחור עם כובע וחליפה ושיער ארוך, מיד תקלטו שזה היה אני), גם אני כהאגריד במשך שנים עבדתי בלשמור את רגשותי בפנים ולהעמיד כלפי חוץ פוקר-פייס בכל מצב ועניין.
ויותר מהכל, גם אני כהאגריד, בתוכי יש נשמה של ילד, עם רגשות סוערים, עם רצונות חזקים, שלפעמים, לפעמים פורצים החוצה בצורת כתיבה.
לכן התחברתי לדמות הזאת ולמה שהיא מייצגת.
לגבי שם שמחובר למקורות?
תן לי דוגמא של אחד שמייצג את הקונפליקט הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

חֲתוּרָה
עיניו כבויות היו, כמו התייאש מלראות את האור בקצה המנהרה הנוראית הזו. גופו שפוף, נותן לחיים להכתיב לו את קצב הליכתו האיטי. וכך הוא ניגש אל קיר הזכוכית, כך ראה אותו עורך הדין לראשונה.

עורך הדין, שישב כבר מן העבר השני, התרומם, רצה להיראות למרשו בפעם הראשונה במלוא גובהו. האסיר התייישב, עורך הדין התיישב אחריו, מסדר ת כיסאו אל מולו. הקיר העבה בינהם משדר את ההבדל הכל כך קטן שעומד בין החופש והחירות לבין קירות הכלא. ההבדל הקטן הזה שעושה את החיים שלהם כל כך שונים.

"אולי תספר לי קצת" הוא אומר "מה היה, מה קרה" הוא מסדר את החליפה החדשה שלו. תיק ראשון שהוא מייצג. מנסה להראות קצת אמפתיה, למרות שקשה לו לחשוב מה המניעים של מעשה שכזה.

"הכל התחיל לפני חמש שנים" בעל הבגדים הכתומים מתחיל לדבר בקול נמוך שמשתלב היטב בקירותיו האפורים של המקום. "יש לי אח, קטן ממני בשנה, מסיבות שונות הורי החליטו ללדת אותו לבד בבית ולא לדווח עליו לאף אחד הוא לא עבר בבית ספר ולא נכנס לשום מקום בו הוא היה צריך להציג תעודת זהות לעצם קיומו

כל חיינו, לפחות מאז שגדלנו מעט והבנו את משמעות הדברים אחי קינא בי קנאה עזה מאוד אחי קינה על היותי קיים, היותי בן אהוב יותר ממנו על הורי, וממילא על כל דבר ודבר שהיה לי.
הוא קינא בי על היותי הוא קינא בי על היותו, או על אי-היותו

והוא שנא את הורי ככל שהם אהבו יותר ופינקו אותי יותר הוא שנא אותם. שנא אותם כשהתגייסתי. שנא אותם כשהשתחררתי ונסעתי להודו. והוא שנא אותי כשלמדתי מקצוע. את כל הדברים האלה הוא לא יכל לעשות בגללם, ולדעתו גם בגללי.

לפני חמש שנים הוא נעלם הוא השאיר לי פתק קטן בחדר משפט אחד היה כתוב אפילו לא חתום "הם יעלמו ואתה תידפק" האמת, פחדתי ,לא ידעתי מה הוא יעשה איך אני אצא מזה אבל איך שהכרתי את אחי מוכשר והוא יצליח לעשות את מה שהוא רוצה

במשך שנים הוא בנה לי זהות נוספת הוא קנה בשמי דברים הקבלה הייתה שמי היעד היה מקום שכביכול חתמתי על חוזה השכירות שלו.

עורך הדין, יש לומר, היה מופתע.
הוא הגיע לכאן בלי הרבה רצון. תיק שקיבל מהסנגוריה הציבורית, שאף אחד לא רצה לייצג, ולא בכדי. אדם ששרף את הוריו למוות זה לא משהו שמישהו רוצה להוסיף לרזומה שלו, וודאי שלא להתחיל איתו. אבל זה היה התיק היחיד שהוא קיבל, והוא היה צריך להתחיל עם משהו.

הבעיה הכי גדולה שלו עד עכשיו בכל הסאגה הייתה שהוא רצה שהנבל הזה יישב מאחורי סורג ובריח. לא היה דחוף לו שזה יהיה דווקא סורגי כלא; זה יכול להיות גם הסורגים של בית משוגעים, לשם הוא תכנן להכווין את הלקוח.

אבל, כאמור, הוא היה מופתע. מתברר שתפרו לאדם הזה תיק. שכל ההסרטות הברורות, הקבלות, השיחה הבהולה למשטרה של האם שמפחדת מבנה. הכול תפור, ובצורה גאונית, אם באמת נאמין לאותו אדם.

הוא הסתכל בעיניו של האדם המפוחד שישב מולו. הן נראו מפוחדות, מאוימות, תבוסתניות, אבל לא של שקרן או נבל. לא שהוא ראה אי־פעם אחד כזה. הוא התלבט: האם ככה נראה פסיכופת?

קולו החד-גוני של האסיר המשיך בסיפור, מחזק את ריחות הטחב שעלו מהקירות חסרי הסיד מסביב.

"ככל הנראה אחי תפר לי את התיק בצורה מושלמת, בעוד אני גר לי בביתי, חי את חיי הבודדים, אחי חי בשמי חיים אחרים. חיים כפולים שלי, חיים מחקים שלו, מחוקים.

כל מה שהוא רצה בחייו הוא להרוס לי את האליבי. הוא תכנן את הרגע הזה, יצר לי את זהות הפושע, הקרימנל, חסר הרגשות. כך שכניו הכירו אותו, ככה בעבודה הכירו אותו. הם יעידו שזה אני. אנחנו דומים מדי, והוא הזדהה בשמי ובתעודת הזהות שלי.

אני צריך שאתה תספר לי מה שאתה יודע על אותו יום כדי לסגור לי את הסיפור.

עורך הדין מתנער ממחשבותיו ומתחיל לדבר "בשעה 19:07 בערב, ביום ד, חנה רכב שרשום על שמך, בחזית הבית של הוריך.
יצא ממנו אדם, שיש לומר, נראה כמוך. אמנם חשוך וקצת לא ברורה התמונה, אבל צורת הגוף וההליכה די מסגירים שזה אתה.

אותו אדם, שאתה טוען כרגע שהוא אחיך, מתקרב לבית עם שקיות מלאות ומחזיק זר פרחים. הוא מנסה לדפוק על הדלת, אבל לא מצליח בגלל כל הדברים. לכן, הוא מניח את החפצים על הרצפה, דופק בדלת, ומתכוףף להרים אותם בחזרה.

הוריך, כך נראה מהצילום, קצת מופתעים לראות אותו/אותך עם כל הרבה שקיות אבל פותחים את ביתם למרות זאת. מה שמתברר כטעות גורלית. ארבע דקות אח"כ, בשעה 19:11 מתקבלת שיחת טלפון למשטרה בו אימך צועקת "הבן שלנו רוצה להרוג אותנו" ומתנתקת. בשעה 19:25 מתקבלת שיחה מהשכנים על שריפה בבית של הוריך, ועד שכוחות ההצלה מגיעים כבר לא נשאר את מה להציל.

ואתה מחכה שם בחוץ, בהלם, באלם, ובצחוק מטורף.

האסיר מליט את ראשו המגולח בין ידיו. "אז אין לי מה לעשות?" הוא ממלמל

עורך הדין ננער לפתע. "אולי יש איזה הבדל במראה בינך לבין אחיך? משהו שנוכל להוכיח על פיו שאין בינכם קשר?"

"האמת, יש משהו, אבל אני לא יודע אם זה יעזור. שבוע שעבר הסרתי מגבי קעקוע ענק של נחש ססגוני. אני משער לעצמי שאחי עדיין לא חיקה אותי בזה.

עורך הדין ספקטי, למה שיראו את הגב של השורף בתמונה? אבל מבטיח לנסות.

אחרי דין ודברים קצר עם החוקר האחראי, נותנים להם, לשניהם, הזדמנות לראות את ההסרטה ביחד.

ברגע בו אחיו מתכופף להרים את הדברים חזרה, בכניסה לבית. באותו יום ארור ונמהר. גבו נחשף, לא כולו, אומנם, אבל מספיק כדי לראות שיש שם קעקוע אדיר של נחש צבעוני.

עורך הדין מתחיל להתמלאות בתקווה. יש אולי אור, יש אולי מוצא התיק הסבוך הזה.

הוא מתחיל להאמין לאותו איש אומלל שעומד מולו, מבין שייתכן שהוא בן אדם שנתפר היטב מכל הכיוונים.

הוא ניגש אל האסיר "אתה מבין מה זה אומר? אתה רק צריך להתכופף והראות את הגב שלך לשופט. קעקוע כזה אי אפשר להסיר בין קירות בית המעצר."

האסיר מצנן את התלהבותו. "רגע" הוא אומר, " זה אומר שאני אצטרך להתכופף, אין לי כוח"

עורך הדין מסתכל עליו בעצב ורחמים מהולים ברוגז "אתה משוגע? כל מה שאתה צריך זה רק מעט להתכופף, ואתה יוצא החוצה לגמרי, אתה חופשי, משוחרר. ללא עול בכלל. וכל מה שמפריע לך זה טיפונות מאמץ עכשיו?" עורך הדין נעמד, אדום מהצעקות "אתה בכלל מבין מה אתה אומר כאן? אתה מעדיף לסבול 30 שנה בכלא, רק כדי לא להתאמץ טיפה, להקריב קצת מעצמך, את עצמך?

או שאתה לא מבין מה הכוח של ההתכופפות הזו, או שאינך מודע לקושי של הכלא.

אם לא, אתה קשה יום, הרי המחתרת חתורה לפניך, איך לא מיהרת להימלט על נפשך?"
התלבטתי מלא מה האשכול הראשון שאפתח כאן בקהילה.
האם זה יהיה סיפור או קטע כתיבה נחמד.
והרי ההחלטה לפניכם!
*אין בסיפור כוונה חס וחלילה של כפירה או כל דבר אחר. הכוחות בסיפור הם כמו שכתבה יונה ספיר בהקדמת לדופליקטים, הם אולי כח שעדיין אינו התגלה לעולם.
על מנת שלא להגיע על ידי כפירה או כל דבר אחר ח"ו אינני הולך לעשות את הדמויות יהודיות. *

ב"ה הנני ניצב כאן נרגש להתחיל את הסיפור הראשון והקטע הראשון שלי בקהילה!
אשמח שתקבלו אותי בברכה!

──────────────────────────────

פרולוג
---
שנת 620 לארקאנים 1131 לדרטים.

שישה גברים עטויי גלימות שחורות נעו קדימה במהירות על שביל החול, צועדים אל עבר שערי העיר. הם נראו כגוש אחד בעל שישה ראשים, בחושך ששרר.
הם חמקו מבעד לשער העיר מצעידים את פניהם אל עבר הכיכר המרכזית. שקט אפל מבשר רעות ששרר ברחובות, איש לא הפריע להם בדרכם.
השמועה שהופצה בדבר ארקאנים שהפרו את חוקם, הרגו וטבחו, הן בארקאנים ובעיקר בדרטים. גרמה לתושבים להינעל בבתיהם בלי לצאת.
לאחר הליכה קצרה הגיעו השישה אל הכיכר המרכזית. הם נעמדו במעגל כשגבם מופנה כלפי פנים, ופניהם סוקרות את הרחוב בדקדקנות.

אחד מהם מחה כף אל כף בצורה שקטה, וגם האורות הבודדים שהאירו במקצת את הכיכר, כבו באבחת רגע.

הם עמדו כך כמה דקות ללא ניע, עד שהחל אחד מהם בעל שער בלונדיני, למלמל לחשי קסם.

החושך הלך והחמיר , כך שממש היה ניתן למששו , הם אינם יכלו לראות אחד את השני רק שמעו את לחשושיו הבלתי פוסקים של הבלונדיני.

הוא המשיך למלמל ... עד שבין רגע נדלקו כל מנורות הכיכר. השישה מיצמצו בעיניהם למול האור ונדהמו לגלות שהם מוקפים בעשרים גברים העונדים על צווארם את סמל הארקאנים.

"אשמח ממש להבין מורקר," פנה בחור צעיר לעבר הבלונדיני. " מדוע אינך חששת שמא הצבנו שומרים בכל עיר." הוא החל להתקדם לעבר השישה שהיו דרוכים ומוכנים לכל תרחיש.

מורקר לא ענה, והבחור המשיך לדבר. "רואה אני גם שהספקת להסיר מעליך כל סממן ולו הכי קטן של הארקאנים." הבחור נעצר על עומדו במרחק של מטרים ספורים מן ששת עוטי הגלימות.

"אלדור יקירי" החל הבלונדיני לדבר בקול ערסי נקי מכל סממן של פחד. "מייעץ אני לך להתרחק ממני ומחברי עם שומרי ראשך שסבור אתה שאיני יכול לראותם." איש אינו נע בכיכר למשך כמה שניות שלאחריהם האחל אלדור לצעוד אחרונית כמו בלי קשר לדבריו של מורקר.

"בכל מקרה, המצב אינו משחק לטובתך. זה עשרים נגד..." הוא עצר לדבר כיון שכחכוח נשמע מכיוונו של מורקר. "למעשה זה עשרים וארבע." אמר מורקר בבת צחוק, "אבל תמשיך בנאומך המרתק." לעג בארסיות ונדם.

אלדור לא התייחס "תוכל לבחור בין להיכנע עכשיו. לבין להילחם בנו ולהפסיד." הוא נעמד במקומו במעגל והמשיך "אתן לך שתי דקות להחליט." קבע, ושקט ירד על הכיכר.

שני הדקות עברו כששום רחש לא נשמע. "תם זמנך, מה החלטת?" שאל אלדור , בדיוק כששריקה חדה וקצרה פרצה מפיו של אחד מן השישה, וסילוני אש בקעו מתוך כפות ידיהם הישר אל עבר הבחורים שהקיפו אותם.
הבחורים חמקו בזריזות מן האש, התעשתו והחלו להשיב מלחמה. השישה נצמדו אחד אל השני הודפים בתנועות ידיים מהירות את הקללות ששוגרו אליהם.

"וולטריסססס!!!" צעקה רמה נשמעה, וברק כחול פגע הישר במרכז בטנו של אחד מן הבחורים מפיל אותו על הרצה בלי יכולת לנוע.

כמה מן הבחורים האחרים ניגשו אליו כדי לוודאות מה מצבו, אך נסוגו משם כי אחד מן השחורים ניסה לפגוע בשיא העוצמה בכל מי שניסה להתקרב לאזור.

הקרב נמשך כשעוד כמה מן הבחורים נופלים על הרצפה, אך השחורים החלו להתעייף. "לא נחזיק מעמד עוד זמן רב." לחש לבוש הגלימה שעמד בצמוד למורקר. "עליך לפעול עכשיו." הוא נעץ בו מבט, מחכה למוצא פיו. מורקר לא דיבר רק הנהן בראשו לאישור.

מורקר התנתק ממקומו ונכנס אל פנים המעגל וחמשת האחרים מצטמצמים במהירות וסוגרים את הפתח כך שלא יהיה ניתן לראות מה מעשיו.

"מה הוא עושה?" שאל אחד הצעירים את אלדור.

"אני לא יודע, אבל מה שזה לא יהיה. זה לא נראה טוב בכלל." הוא אמר בחשש, "נראה שנצטרך לסוג אחרונית ולצפות במעשיהם מרחוק.

"אבל תראה..." הצביע בחור גברתן שעמד על ידו, על אחד מן ששת השחורים שהחל להקיא על רצפת הכיכר.

"עדיין, כוחו של מורקר רב. איננו יודעים מה הוא מתכנן שם ברגעים אלו." קבע אלדור וצעק. "עצרו את הקרב!" בחורים נעצרו על עומדם, אך חלקם עדיין היו צריכים לחמוק מן הלחשים של השחורים.

"נעו אחורנית אל מחוץ אל הכיכר , עכשיו." לחש אלדור. והחל פוסע אחורנית ובאיטיות אל עבר אחד מן השבילים היוצאים מן הכיכר.

חלקם היו כבר רחוקים מן הכיכר כזה קרה, ""אומברה...!!!!!!" צרח מורקר ממרכז המעגל.! והחל לשרטט באוויר בעזרת הקמיצה ציור של ירח כסוף. "טנבריס...!" צעק שוב מורקר כשהוא ממשיך לשרטט באוויר.

הבחורים עצרו במקומם מביטים בפחד במחזה. אף אחד מהם לא הכיר את סוג הלחש ההוא, חוץ מאלדור.

"מורטיס!!" בפעם השלישית צעק מורקר, והשלים את הירח הכסוף.

──────────────────────────────

מקווה שאהבתם,
מקווה להעלות חלקים נוספים בתדירות נורמלית.

נ.ב. הגיוני מאד שיש בעיות פיסוק, או אותיות חסרות סומך עליכם שתסתדרו :)
שיתוף - לביקורת צדק צדק תרדוף
ב"ה

ממשלה נבחרת, סמכות מושאלת

מאמר דעה

במדינה דמוקרטית, הציבור בוחר ממשלה, אבל בישראל, נדמה שגוף אחד שאינו נבחר קובע את כללי המשחק: היועצת המשפטית לממשלה. מה שהתחיל כתפקיד מייעץ, הפך עם השנים לתפקיד של בלימה, פסילה והכוונה. והכל בשם החוק.

הטענה המובילה: "צריך לשמור על שלטון החוק, על איזונים ובלמים".
אבל מי שיתעמק במנגנון יגלה שמדובר לא באיזון, אלא בריכוז כוח מוחלט בידי דרג אחד, בלתי נבחר, בלתי ניתן להחלפה, ובלתי ניתן לריסון.

הכשל המערכתי, לפי ההיגיון המשפטי עצמו:

חוות דעת של היועמ"ש מחייבת, אבל הוא לא מחוקק, לא שופט, ולא נבחר ציבור.

זה הופך את "היועץ" לגוף שפועל כרשות רביעית, בלי שום בסיס חוקתי שמסדיר את סמכותו המחייבת.

שופטי בג"ץ פוסלים חוקים – אך אין חוקה.
הם משתמשים ב"חוקי יסוד" שנחקקו כהסדרים זמניים בשנות ה־90, ומכריזים עליהם כעל על־חוקתיים, למרות שאין לכך עיגון פורמלי.

בג"ץ פוסל חוקים שמגבילים את כוחו שלו, בטענה שהם פוגעים ב"דמוקרטיה".
כלומר: בית המשפט קובע את גבולות סמכותו לפי דעתו, ואז מונע כל שינוי, אפילו כשזה נעשה באמצעות חוק יסוד.

היועמ"שית טוענת שהיא "שומרת על החוק" – אבל בפועל היא מחליטה מה החוק אומר.
כך נוצר מצב שבו פרשנות אחת בלבד נחשבת חוקית, וכל פרשנות אחרת, לא סבירה, לא תקפה, ולא ניתנת למימוש.

דוגמאות מהשטח:
  • עצירת מינוי זיני, בשם "ניגוד עניינים", מבלי להוכיחו משפטית.
  • בלימת הרפורמה המשפטית, תוך הצגת עמדת המדינה נגד עמדת הממשלה.
  • סיכול ועדות חקירה, כשהן נוגעות לגופי אכיפה.
  • עיכוב מינויים חוקיים, בשם "אי סבירות", מבלי מבחן פורמלי.

אם הכלי הוא משפטי, נבחן אותו משפטית:
  • אין חוק שמקנה ליועמ"שית סמכות לפסול מדיניות.
  • אין חוקה שמכוחה ניתן לפסול חוקי יסוד.
  • אין פרשנות אחת מוסמכת לחוק, ודאי לא כזו שאוסרת כל פרשנות חלופית.
  • אין איזון, אם צד אחד מחזיק בכוח לשפוט, לבלום, לפרש ולהפעיל מדיניות, בלי אחריות ציבורית
ומה נשאר?

שיטה שבה נבחרי ציבור מתמנים, אבל לא יכולים למנות.
שבה ממשלה נבחרת, אבל לא יכולה למשול.
שבה מתקיימת "דמוקרטיה חוקתית", בלי חוקה, בלי בחירה, ובלי יכולת לשנות דבר.

וכאשר יועץ מונע ממשלה לבצע מדיניות, עוצר מינויים, קובע מה "סביר" ומה לא, הוא פועל כסמכות עליונה.
כך הפכה היועמ"שית ממפרשת החוק, למי שמנסחת אותו מחדש בפועל.
זוהי סמכות שאין לה מקור בחוק, ואין עליה בקרה, רק פרשנות עצמית וצידוק מוסרי.
וזהו בדיוק ההיפך מדמוקרטיה.

והנזק? כפול:

מצד אחד, שיתוק של ממשלה נבחרת:

• ממשלה לא יכולה למנות את מי שהיא בוטחת בו.
  • רפורמות נבלמות לפני שהתחילו.
  • עמדת המדינה בבתי המשפט מוכתבת על ידי גוף שנמצא מעל לדרג הנבחר.
מצד שני, שחיקה יסודית בעקרון הריבונות של העם:
  • הציבור שואל: אם אין טעם בבחירות, למה להצביע?
  • ואם אין דרך לשנות כלום, מי באמת שולט כאן?
כשסמכות הופכת לשלטון, בלי אחריות ובלי איזון, זה כבר לא "שומר סף".

זה מושל בפועל.

עיוות הממשל בישראל איננו תוצאה של טעות תמימה, אלא תוצר של מהלך עקבי, מכוון ומתוחכם מצד גורמים במערכת המשפט והפקידות הבכירה. במשך שנים נבנתה שכבת כוח שאינה נבחרת, אך שולטת בפועל, באמצעות פרשנות מרחיבה, שלילת ריבונות המחוקק, והפיכת יועצים משפטיים לבעלי סמכות מכרעת. מדובר באסטרטגיה של ריכוז כוח מחוץ להישג ידם של האזרחים, באופן שמנטרל את עקרון הבחירה החופשית. תפקידנו כציבור הוא להצביע על העיוות הזה, להתריע עליו בבהירות, ולעמוד מולו בעקשנות, כדי לשקם את יסודות השלטון הדמוקרטי בישראל.

בשם שמירה על החוק, נמנעת אפשרות לשנות את החוק.
בשם הדמוקרטיה, נחסמת דרכה של ממשלה שנבחרה בבחירות דמוקרטיות

ומי שאינו מוכן לוותר על דמוקרטיה אמיתית, חייב לשאול:
איך הגענו למצב שבו יועץ אחד, מונע מעם שלם לקבוע את דרכו?

ואם אי־אפשר לשנות האם זה לא מודה, למעשה, שיש כאן כשל שלטוני עמוק?

ואם לא ניתן לשנות, זו כבר לא רק בעיה משפטית. זו הודאה שקטה בכך שהשלטון עבר לידי מי שאיש לא בחר, ואיש לא יכול להחליף, וגם לא לבקר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה