כללי שלחתי לדפוס קובץ pdf

• הוסף לסימניות
מה שאני עושה כבר הרבה פעמים...לאותו בית דפוס, יצא באחד הדפים מודעה---ללא המספר טלפון.
זה לא בגלל שכשסגרתי היה פוונט שלא תומך בפידיאף, הפפונט תמך, גם ראיתי אותו על הקובץ. ולא היה לי שום בעית הזהרות או משו כזה באינדיזיין.
והמספר לא יצא בדפוס.
כאילו אני צריכה כל פעם לעשות קונוורט לטקסט? ואם אני לא עושה זה מה שיקרה?
בחיים זה לא קרה לי ....

• הוסף לסימניות
תנסי להדפיס ל PDF
תחפשי בפורום יש תוכנה טובה להדפסה

• הוסף לסימניות
אז עד שזה יגיע לדפוס, וידפיסו את זה---אני לא יוכל לדעת עם גם הפעם יהיה כזו פשלה?

• הוסף לסימניות
התכוונתי במקום לייצא או לשמור ל PDF יש אפשרות להדפיס לקובץ PDF ואז את יכולה להיות רגועה...

• הוסף לסימניות
אוקי.
תודה.
אבל למה זה קרה בכלל?
זה כאילו נקרא באשמתי?...
או בקיצור מה אני מסבירה לבוסית שלי?
היא ג"כ לא מבינה איך זה קרה אם היא ראתה בעניים שלה את הקובץ-גם בבית שלה...שאין לה את הפונטים.

• הוסף לסימניות
למה לתלות את הבעיה בפונט? יכולה להיות בעיה נוספת ונפוצה: אוברפרינט.
לפני כמה ימים היה אשכול בעניין איור של תפילין בצבע לבן שלא ראו אותו בהדפסה... בגלל שהוא היה באוברפרינט.
כך למשל, צבע אדום מורכב מ-100% צהוב ו-100% מג'נטה, אם נעשה טקסט צהוב על רקע אדום, איפה שיש טקסט צהוב ייווצר "חור" מתחת לטקסט ושם יגיע הטקסט הצהוב. אבל אם הוא באוברפרינט הצהוב יודפס על הרקע האדום בלי "חור", כך שלמעשה התוצאה תהיה שלא יראו כלום בהדפסה.
עקרונית, לא אמורה להיות הגדרה כזו, אבל יכול להיות שהגדרת בטעות.

כדי לראות איך הקובץ יצא בהדפסה:
נכנסים ל-Tools > Print Production > Output Preview (באקרובט 9 תחת Advanced), ורואים את התצוגה המקדימה. ניתן לבחור פרופיל מתאים להדפסה ולהציג בתצוגה מקדימה את ההדפסה כמו שהיא תיראה באמת (אשרי המאמין). בעת פתיחת החלונית ברירת המחדל היא הצגה של האוברפרינט.

אפשרות נוספת להגדרת תצוגת אוברפרינט באופן קבוע:
נכנסים לאפשרויות התוכנה (Ctrl+K), ותחת Page Display מגדירים בתחתית החלון תחת ההגדרה Use Overprint Preview - Automatic.

(אם היית מעלה את הקובץ, הייתי בודק אותו...).

• הוסף לסימניות
תודה...רק שזה לא נראה לי הבעיה....
אני יביא לך את זה ב"ה היום לעבודה.
שרה:)

• הוסף לסימניות
השאלה שנשאל את הארבס, זה איך אפשר להגדיר באקרובט שכן יציג לנו אוברפרינט OPM -1, מה שנקרא NonZero Overprint. כי רק ע"י פיטסטופ ראינו שיש בעצם אוברפרינט בקובץ.
וגם, איך זה קורה ולמה.
(ותודה לRCPRO)

• הוסף לסימניות
NonZero Overprint - מה זה באמת האפשרות הזאת? היום ראיתי אותה פעם ראשונה באילוסטרייטור.

• הוסף לסימניות
בעבר היה כמה פעמים שהיה באגים באינדיזיין בPDFים, אבל לא ידוע לי באג כזה נכון להיוםץ

בדרך כלל בעיה כזה הוא בעיה בRIP. יש בארץ הרבה RIPים ישנים שאינם תומכים 100% בPDF. אני תמיד מקפיד לעשות לוחות במקום שאני מכיר שיש להם RIP פחות או יותר חדיש. לפעמים זה עוזר לעשות PDF ע"י הדפסה לPDF, אבל הסיבה שזה עוזר הוא רק בגלל שPDF שנוצר בצורה כזו עבר המערה לpostscript, ויוצא PDF יותר "טיפשי" בסוף. בנוסף הכל שטוח אחרי התהליך הזה. לספרים שיש בהם רק טקסט זה לא כזה משמעותי, אבל לעבודות גרפיקה זה משמעותי מאד.

לסיום, תמיד חשוב לבדוק המקום למוציא הלוחות. עדיף שיעבדו בRIP שתומך בטכנולוגיה של Adobe PDF Print Engine

• הוסף לסימניות
לא תמיד אפשר לעבוד עם ריפ מתקדם ולא תמיד יש בהתאם לפרינטים שלנו. השיקול באיפה להוציא לוחות לא מתחיל ונגמר בכמה הוא מתקדם.
מלבד זה, אם לא צריכים את התכונות המתקדמות, למשל, בנייר עיתון שלא משנה כמה יש תמיכה בשקיפות אני מעדיף לדסטלר ולקבל קובץ טיפש.

לגופו של עניין, בקובץ שלה היה אובייקט לבן על רקע אדום, כשהלבן היה אוברפרינט ולכן הוא לא יצא.
האוברפרינט היה מסוג OPM-0, שאין לי מושג מה הוא אבל אקרובט הוכיח שהוא לא מציג אותו (כלומר, הוא מציג את האובייקט כאילו הוא מודפס) והדפוס הוכיח שהוא לא מדפיס אותו.
אין לי מושג כרגע מתי ההגדרה הזו הוגדרה, אני רק יודע שלאורך כל הדרך עבדו עם אקספורט ולא עם דיסטילייר.
השאלה כרגע, לפני שנגיע לאיך זה קרה, האם יש דרך שאקרובט יציג את האוברפרינט מסוג OPM-0?

(אם אני פותח את המסמך באילוס הוא מוגדר כאוברפרינט רגיל, ואם אני שומר אותו הוא משתנה ל-OPM-1 ובאמת מוצג בהתאמה באקרובט).

• הוסף לסימניות
אני לא יודע. מה קורה בseparations preview כשמבטלים שחור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Harbs;921672:
אני לא יודע. מה קורה בseparations preview כשמבטלים שחור?
האובייקט הוא לבן :)

אבל צבעתי אותו בשחור, ואם אני מוריד את השחור באמת יש חור לבן. בדפוס הוא כן הבין שזה אוברפרינט. ובפיטסטופ הוא מוגדר כאוברפרינט OPM-0

• הוסף לסימניות
אני ממש לא הבנתי. יש לך תמונה להסביר על מה אתה מדבר?

• הוסף לסימניות
אולי אתם לא יודעים אבל יש הרבה אופציות בPreflight של Acrobat. למשל, יש אחד בשם Potential overprint problems. אחד מהבדיקות שהוא עושה הוא "CMYK object is set to overprint but OPM is off". זה בדיוק הבעיה שאתה מדבר עליו (אם הבנתי נכון)

• הוסף לסימניות
המילה המודפסת היא באוברפרינט מסוג OPM-0. בדפוס הוא לא הדפיס לה. באקרובט הוא כן מוצג.
אז יש כרגע 2 שאלות:
1. איך גורמים לאקרובט להציג את זה.
2. איך נהיית הגדרה כזו. אילוס הרי לא מכיר פונקצייה כזו. אם תפתח את הקובץ באילוס תראה שהוא באוברפרינט, ואם תשמור אותו מאילוס הוא יהפוך לאוברפרינט מסוג OPM-1.
(תגדיר שישמור את השינויים כי עשיתי את זה באקרובט).

קבצים מצורפים

• Untitled-11.pdf
    KB 343.5 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
הפריפלייט, על הנייר, הוא כלי מאוד מוצלח. מעשית... אין זמן בשביל זה :)
ישנם בתי דפוס שטורחים ליידע וישנם כאלו שלא.

• הוסף לסימניות
שם אחר של OPM-1 הוא "Illustrator overprint mode". אבל זה הגדרה חדשה יחסי. אתה שמרת הPDF כPDF 1.5. יש לה הבעיה כמופיע בPreflight המצורף. אני שמרתי כPDF/X-4, והכל תקין.

קבצים מצורפים

• Preflight 2012-12-24 22-34-41.png
    KB 49 · צפיות: 12
  • Untitled-11.pdf
    KB 598.1 · צפיות: 23

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה