כללי שלחתי להדפסה ואל תשאלו מה קרה לי

• הוסף לסימניות
שלחתי להדפסה פוסטר בקובץ PDF
וטקסט שהיה לבן עם צל שחור יצא כולו שחור!!
כשסגרתי מאינד' קבלתי הודעה על השקיפות, לא התייחסתי... הסתכלתי על הPDF והוא היה נראה בסדר אז שלחתי.
השאלה שלי
א. מה קרה כאן?
ב. האם בבית הדפוס כאשר מקבלים את הקובץ לא אמורים להודיע לי כשמשהו נראה לא טוב?? זה אותיות גדולות על רקע כהה. גם ילד קטן היה מבין שמשהו כאן לא בסדר.
איזה אכזבה...

• הוסף לסימניות
ולמה את מבקשת ומקבלת הגההת hp? מה שנקרא פלוטר? (או העתק שמש בלשון עבר). משהו עם צבעים, מעברים, שקיפויות, צל - תמיד מועד לפורענות. את ההגהה את מקבלת מהדפוס ללא כל תוספת תשלום. חבל.

• הוסף לסימניות
בית דפוס צריך להתחייב שמה שיש בקובץ זה מה שיצא ואם זה לא יוצא כך זה גרוע הוא צריך להוציא דוגמה לראות שזה נראה כמו הקובץ. אם זה טוב ממשיך אם לא בודק אם זה בעיה שלו באם גם זה לא מייד מידע את הלקוח!!

• הוסף לסימניות
תבדקי האם לטקסט הלבן לא היה מוגדר בטעות OVERPRINT.
כי אם את אומרת שהרקע היה כהה - הגיוני שזה כך.
ואם כך - בהדפסה מקדימה דיגיטלית בבית הדפוס חוששתני שגם לא היו רואים, כי זה לא מדמה OVERPRINT. (בזה אני לא בטוחה)
הדרך לראות את זה לפני הדפסה- בתצוגה מקדימה באקרובט
(כך למדתי מעדי רביד ביום עיון בקיץ - והצלתי עבודה שלמה מלרדת לטמיון...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחרית;545326:
תבדקי האם לטקסט הלבן לא היה מוגדר בטעות OVERPRINT.
כי אם את אומרת שהרקע היה כהה - הגיוני שזה כך.
ואם כך - בהדפסה מקדימה דיגיטלית בבית הדפוס חוששתני שגם לא היו רואים, כי זה לא מדמה OVERPRINT. (בזה אני לא בטוחה)
הדרך לראות את זה לפני הדפסה- בתצוגה מקדימה באקרובט
(כך למדתי מעדי רביד ביום עיון בקיץ - והצלתי עבודה שלמה מלרדת לטמיון...)
אם הקובץ סגור ל-pdf והדפס קצת יודע את המקצוע לא אמור להיות כל בעיה!

• הוסף לסימניות
אם הקובץ סגור ל PDF והגדרת OVERPRINT הטעות היא שלך. כמה עצוב.
רוב בתי הדפוס לא יקחו אחריות על זה.
אם מדובר בעבודה לאופסט, עם כמה קבצים באותו סט - אין כמעט סיכוי שיראו את זה לפני ההדפסה. מקסימום אחרי שהוציאו לוחות, ואז זה כבר מאוחר. (הרי לא תרצי לשלם את עלות כל הלוח לשווא)
אם מדובר בעבודה לדיגיטלי - והיה אם יתמזל מזלך והדפס ישב והביט רק בעבודה שלך, הוא יכול היה (אולי) לשים לב ולעצור את ההעבודה. היות שבתכל'ס את מניחה שהוא הלך לעבוד בינתיים על עוד 5 עבודות, כמקובל בבתי דפוס, הוא ראה את זה רק כשהיה מאוחר מדי.
אין שום סיבה שבית הדפוס יהיה חייב לפצות אותך, הטעות הרי שלך. אם את לקוחה ותיקה ונחמדה, יש לך סיכוי להוציא מהם הנחה להדפסה חוזרת. בהצלחה!

נ.ב. ככה זה, מטעויות לומדים... מצער אבל הכרחי.

• הוסף לסימניות
דפוס לא משנה איזה שלא יהיה חייב מתוקף תפקידו לבדוק האם מה שיש בקובץ זה מה שיש על הנייר וחוץ מזה לא נותנים לאדם ללא שכל לטפל בקובץ דפס ואפילו דיגטלי אמור להיות אדם עם ראש על הכתפיים!
ולגבי אופסט תמיד כלל ברזל לא עושים לוחות לפני העתק שמש לא משנה כמה לחוצים !!!
נ.ב. אני אישית משתמש בשרותיו של דפוס קופי טופ בבני ברק שהשרות והאיכות שלו הם מעל הכל!
כל בעיה הכי קטנה ישר טלפון תשמע זה כך וכך!

• הוסף לסימניות
לי קרתה פעם בעיה כזו והתקשרו מהדפוס להודיע לי לשלוח PDF מחדש ולטפל בשקיפויות

• הוסף לסימניות
קרה לי כזה דבר בדיוק, אבל בהעתק שמש לא ראו כלום. עד היום אני לא יודעת מה היתה הסיבה.
אני כבר בודקת אם זה היה באובר פרינט...
בדקתי, אכן כן, ממש תודה רבה, הארתם את עיני. לפחות להבא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה