נכתב ע"י rosmarin;915438:שאלה פשוטה 2:
לאן מקדמת אותנו השאלה הראשונה?
יש השגות על התאורה? אפשר לכתוב בדיוק.
לדוגמא-
אני לא חושבת שהתאורה חסרה אלא צריכה סיבוב קל כדי שתאיר יותר ממול המצולמים.
התמונה הראשונה התחילה טוב, אח"כ כנראה משהו זז.
בכל מקרה רפלקטור היה מוסיף לתאורת המילוי, אבל זה לא במקום אור עיקרי מכוון היטב
נכתב ע"י rosmarin;915523:הכל נכון וברור אבל בוא נצא מנקודת הנחה שלפחות הצלמים שפה מתכננים משהו לפני הצילום.
נכתב ע"י rosmarin;915438:שאלה פשוטה 2:
לאן מקדמת אותנו השאלה הראשונה?
יש השגות על התאורה? אפשר לכתוב בדיוק.
לדוגמא-
אני לא חושבת שהתאורה חסרה אלא צריכה סיבוב קל כדי שתאיר יותר ממול המצולמים.
התמונה הראשונה התחילה טוב, אח"כ כנראה משהו זז.
בכל מקרה רפלקטור היה מוסיף לתאורת המילוי, אבל זה לא במקום אור עיקרי מכוון היטב
נכתב ע"י הגלים;915494:לאן מקדמת אותנו השאלה? בדיוק לכיוון ההפוך מקרוב התגובות כאן- ללמוד לדוג ולא לספק דגים.
יש נטיה לצלמים להעמיד תאורה אך ללא מחשבה מקדימה- איכשהו זה יוצא הרבה פעמים טוב והרבה פעמים לא.
אחד הדרכים לדעת לשלוט בתאורה היא לא לבדוק האם התמונה יצאה טובה אלא אם היא יצאה כפי שרציתי שהיא תצא. זה הרבה יותר קשה.
היא יכולה לקחת את התגובות - להעמיד כמו תוכי עוד פלאש קדמי אבל עדיין לא להבין מה בעצם היא עושה.
אם שמתי 4 פלאשים ויצאה תמונה מדהימה אבל שתכלס- לא תכננתי אותה ממש- זה סוג של פוקס- בטח לא מראה על יכולותי כצלם.
אם אני מסדר תאורה ורואה לאחר הצילום שיצא מה שרציתי - זה חשוב לי הרבה הרבה הרבה יותר מאשר הציון האוביקטיבי של התמונה כתמונה טובה או לא.
בפעם הבאה אני ידע לתכנן את התמונה טוב יותר אבל לפחות הביצוע יהיה קרוב מאוד לתכנון.
אחד הדברים שלמדתי במטווחים זה נושא הבקורת- לנסות לאחר הירי לנסות להעריך היכן פגעו הכדורים. אם דייקתי בהערכת הפספוס שלי- זה מקדם אותי הלאה הרבה יותר מאשר כדור בנפ"ר.
בעיני ההערה הזו חשובה יותר מאשר - "השגות על התאורה".
אם זה מה שרצית, את כל הצללים והקונטרסט הזה אז מעולה.נכתב ע"י waxtudio;916225:בנושא הניסוי וטעייה - צודק לחלוטין!!!
אך התאורה כאן תוכננה מראש , הראשונה והשלישית אכן יצאו בתאורה - כפי שתוכנן, בשניה הילדה השלישית (זו שבצד שמאל) קצת הלכה אחורה כך שהתאורה לא הגיעה אליה מספיק....
תודה רבה לכל המגיבים בעניין!
לא נכון. שלושת התמונות באנדר מאוד מאוד חזק. כלומר - הפנים של הילדות לא חשופות טוב, הן כהות מדי. זה לא עניין של טעם, זה עניין עובדתי-מתמטי.נכתב ע"י waxtudio;916218:התמונה הראשונה מוארת טוב כי הילדות פונות לכיוון הפלאש, לאחמ":כ הן הסתובבו ולא הגיע אליהן האור כמו שהיה צריך
נכתב ע"י רבקה.;916692:לא נכון. שלושת התמונות באנדר מאוד מאוד חזק. כלומר - הפנים של הילדות לא חשופות טוב, הן כהות מדי. זה לא עניין של טעם, זה עניין עובדתי-מתמטי.
אם התמונות נראות לך מוארות היטב - אני מאמינה שהמסך שלך מאוד מאוד בהיר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים