• הוסף לסימניות
ראשית, התנצלותי בפני כל הקופירייטרים העשויים לזעום על בקשת הטובה האולי מנצלת הזאת. אני פונה כאן לא רק לאנשי מקצוע, כי אם גם לאזרח הקטן ובעל הבינה וההברקות לעיתים :p

ובכן, בזאת הדברים אמורים: יקב בוטיק חדש מחפש לעצמו שם. המילה 'בוטיק' משדרת הילה יוקרתית, אולם יקב בוטיק הוא כזה הפועל במסגרת ייצור מצומצמת של עד 10,000 בקבוקים בשנה. מעבר לזאת, ההילה היוקרתית כן אמורה לנשב בין כותלי היקב המדובר, משום שהיין שייוצר בו ייועד למביני דבר ואניני טעם, וייעשה בהקפדה ובאהבה גדולה על ידי ייננים מוסמכים.

קהל היעד:

מחד גיסא - מהדרי כשרות מן הזן הקפדני ביותר. כשרותו מתאימה גם לחזונאישניקים, לשם משל.

מאידך גיסא - היינות המושקעים הוכנו בהקפדה למביני דבר, וגם יעלו בהתאם. מחיר הבקבוק הזול ביותר אינו כזה הנכנס בקלות לסל הצריכה של משפחה חזונאישניקית ממוצעת, אם כי ביחס למחירי השוק הוא מתומחר במחיר סביר (כארבעים שקלים הבקבוק).

להברקות, שביבי רעיונות, איתגורים וסיעורי מוחות - אודה מאד מאד! ואם לא הגדלתי בקש - גם להפנייה לגרפיקאים מבריקים היודעים יותר מפרק בקופי, שיוכלו לתת מענה הולם לתקציב פרסום די מצומצם.

• הוסף לסימניות
אני זורקת את כל המילים שמשייטות במוחי באותו הקשר של יין טוב/ענבים:
בציר
שורק
קנוקנות
עלי גפן
-אם הייתי יודעת צרפתית הייתי מביאה לך עוד.:)

• הוסף לסימניות
"ענבי הגפן"

Vintners Choice
(בחירת הייננים)

" ייקבתא דמשיחא "

• הוסף לסימניות
אשכולות
היקב
לפי דעתי זה יותר תלוי במיתוג מאשר בשם

• הוסף לסימניות
מרגיש לי קצת לא מקצועי לשיים בצורה כזו עסק. ואני בטוחה שלא רק לי. לא לחינם הקופירייטרים שבינינו יזעמו...
שם - זה מותג, זה זהות. לא ככה בוחרים שם חדש לעסק.
יושבים, מזיעים קשה, מסערים את המוח!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;646314:
אשכולות
היקב
לפי דעתי זה יותר תלוי במיתוג מאשר בשם

קחי למשל את יינות "אור הגנוז" בשם שלהם אין כלום , אבל המיתוג שלהם חזק והיוקרה היא חלק מהם

• הוסף לסימניות
אני ממליצה על שם לאו דווקא קשור במהותו ליין.
בד"כ כשמנסים בכוח למצוא שם שמזכיר את המוצר זה נשמע מאולץ ולא זכיר.

קחי למשל את Apple Orange פפסי או 7up הם שמות ממש לא קשורים למוצר והם זכירים ברמות קשות. מהזה זכירים!? את אומרת אפל ומרגישה היי-טק, החברות האלו כשהתחילו לא חשבו שהן תגענה כ"כ רחוק ועם כל זה היו אמיצים לקחת שם כזה.
לכן מומלץ לא לקרוא לו "המרתף" "בציר" אלא שם מקורי שלא קשור.

קיבלת כאן טיפ יקר, היי אמיצה ותשתמשי בו.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו פה כבר... ובמיוחד ביין רב השמות שאני מכירה הם על שם האזור של היקב כמו YARDEN, GAMLA... או על שם היינן הראשי כמו "של סגל"...
ואחרי שיש שם כולל בד"כ מוציאים סידרה לפי סוג הענבים וכדו'

...לא נתנגד להזמנה לטעימות;)

• הוסף לסימניות
אם שם המשפחה של בעלי היקב נשמע טוב- אז עדיף.
והכי טוב משהו שמתחיל בוינ::)
וינברג, וינגרטן וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miris;646325:
אני ממליצה על שם לאו דווקא קשור במהותו ליין.
בד"כ כשמנסים בכוח למצוא שם שמזכיר את המוצר זה נשמע מאולץ ולא זכיר.

קחי למשל את Apple Orange פפסי או 7up הם שמות ממש לא קשורים למוצר והם זכירים ברמות קשות. מהזה זכירים!? את אומרת אפל ומרגישה היי-טק, החברות האלו כשהתחילו לא חשבו שהן תגענה כ"כ רחוק ועם כל זה היו אמיצים לקחת שם כזה.
לכן מומלץ לא לקרוא לו "המרתף" "בציר" אלא שם מקורי שלא קשור.

קיבלת כאן טיפ יקר, היי אמיצה ותשתמשי בו.

" פסטיבל "

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שקראת בעיון מה קהל היעד

• הוסף לסימניות
מחיר של 40 ש"ח לצרכן מעיד על היין שאינו יין בוטיק

• הוסף לסימניות
תודה לכל המשיבים.

ובכן, היקב אינו בבעלותי, ואף לא בבעלות בני משפחתי (חבל...). חברה ביקשה טובה שאסייע באיתור שם, גם אני יעצתי לה להיעזר בקופירייטר מקצועי ומיומן, אבל לעת עתה היא החליטה לנסות לערוך את סיעור המוחות בקרב עמך ישראל.

אברהם, זהו מחיר ההשקה של הבקבוק מהסדרה הנמוכה ביותר. מעבר לזאת, התמחור חייב להתאים לציבור החרדי ולכיסו, היקב אינו מבקש לפנות לקהל חילוני, שהשוק שלו רווי.

• הוסף לסימניות
דניאל, שם מהמיתולוגיה היוונית או הרומאית אינו ליהודים בכלל, לא רק לא לדתיים.

• הוסף לסימניות
סוביניון
יין מלכים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;646515:
דניאל, שם מהמיתולוגיה היוונית או הרומאית אינו ליהודים בכלל, לא רק לא לדתיים.

כדתי אתה צודק
כאיש שיווק לא

• הוסף לסימניות
דניאל, 'דתי' אינו חליפה שאתה לובש כשמתאים לך ופושט בזמנים אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה