כללי שמות של קבצים: 'אחרון סופי כסלו ע"ה'

• הוסף לסימניות
בתור מעמדת במשרד, אני מקבלת גם קבצים סגורים, ששמותיהם יצירתיים ומגוונים למדי. החל מגודל הקובץ ושם העיתון עם קו תחתון מפריד, וכלה ב'מודעה'/'פרסום'/כסלו ע"ה/'מודעה 203' וכו'.
כשאני צריכה להעמיד את המודעה, אני ממש לא יודעת את מי לחפש! כששומרים בתיקיה, לא תמיד מחליפים את השם (אם כי, אני אישית כן משתדלת להחליף את השם בהתאם לשם הלקוח או נושא המודעה; 'שולמן פעקלאך'/'ברנדויין כיוון' וכו'), אך לא תמיד אפשר (ולפעמים השמירה 'מחליקה' ולא מספיקים להחליף שם.)
מה דעתכם?

האם אני, כגרפיקאי פרטי, צריך לכלול בשם הקובץ את הפרטים עליו? (לפי הסדר בתיקיה שלי, אני לא צריך… במילא יש לי תיקיה של הלקוח במחשב, ושם הקובץ הוא המספר הסידורי של המודעה שהוא הזמין)

חשובה לי דעתכם.

• הוסף לסימניות
במקומות מסודרים, יש תוכנות לקוחות, כשכל מודעה מקבלת את המספר שלו.
עם אפשרות מעקב אחרי כל לוקח כמה מודעות פרסם באיזה גודל ואיפה.
מעמיד המודעות מקבל דוח, עם מספרי המודעות, גודלים, ובאיזה עמוד הם אמורים להתפרסם.

• הוסף לסימניות
אתם צריכים ליצור לעצמכם תבנית קבועה של שמות קבצים, ולשמור את הקבצים שאתם מורידים מהמייל בשם הרצוי.
תחליטו אם אתם רוצים שמירה לפי מספר הגיליון, לפי שם הלקוח, או לפי המיקום, או גם וגם, ותתנו לקובץ שמגיע מהמייל שם מתאים. לדוגמא:
283_01_פרונט_מתגלגלים
283_01_קוביה_פיצה אוריאל
283_01_קוביה_יהודה פון
283_02_עמוד_פאות אסתר
וכו'....

אגב, תמיד כדאי להתחיל את המספור ב- 01 ולא ב- 1, כי כך הקבצים נשמרים לפי סדר.
אחרת, העשירייה הראשונה מתפזרת לאורך כל התיקיה: 1 ואח"כ 11, 12, 2 עומד בין 19 ל- 20 וכו'.

• הוסף לסימניות
ואם שאלתך היא אם זה התפקיד שלכם כמערכת או של הגרפיקאי הפרטי -
ברור ששלכם.
איך בדיוק הוא אמור לדעת מה התבנית הנכונה מבחינתכם?
ואיזה הגיון יש לו לשמור את המודעה בשם 'פאות אסתר' למשל, הרי כל המודעות שלו הן 'פאות אסתר'.
בהגיון שלו הוא יכתוב 'הפרסומון שלנו' כשם הקובץ.

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם הטענות שלכם. אין ספק, מבחינת הגרפיקאי - אתם צודקים.
אבל השאלה שלי נוגעת בענין בן אדם לחברו: לא פעם הגרפיקאי הוא פרטי, ואת השם לקובץ הוא קורא 'אחרון', 'אחרון סופי', 'אחרון סופי1' וכו'. או שלחילופין, לפי מספר רץ של הקובץ בתיקית הלקוח.

מה אשמים אנחנו, המעמדים בעיתון? לו השולח היה טורח ומחליף את השם למודעה, היו נחסכים עוגמות נפש וזמן.

מה דעתכם? (השאלה היא בעיקר לגבי גרפיקאים פרטייים. היום בדיוק שמתי לב שמודעות רבות נשאו את השם 'מודעה לפרסום'… לו לא היינו אנחנו משנים את השם, לא היינו מוצאים ידיים ורגליים.)

• הוסף לסימניות
לדעתי, גרפיקאי שמכבד את עצמו אמור לכתוב פרטים ולא שמות כאלה,
אני אישית לא מעבירה ללקוחות או לדפוס קבצים בשמות האלו,
כי זה לא ענינם כמה סופיים עשיתי.. וזה לא נראה מכובד ומקצועי.
אני קוראת לקבצים בשם הגיוני בהקשר כמו "מצגת שמיטה", "אלבום גן" וכד'..
מודעות שהם לדפוס אמורים לקרוא להם בפרטי הנייר, הגודל וכו'..

• הוסף לסימניות
עשיתי פעם מודעה לעיתון והלקוח העביר לי דף שקיבל מהעיתון עם כל הפרטים של המודעות (גדלים, צבעים, וכו לדעתי היו שם גם תנאים של הסגירה של הקובץ...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1464116:
אני מסכימה עם הטענות שלכם. אין ספק, מבחינת הגרפיקאי - אתם צודקים.
אבל השאלה שלי נוגעת בענין בן אדם לחברו: לא פעם הגרפיקאי הוא פרטי, ואת השם לקובץ הוא קורא 'אחרון', 'אחרון סופי', 'אחרון סופי1' וכו'. או שלחילופין, לפי מספר רץ של הקובץ בתיקית הלקוח.

מה אשמים אנחנו, המעמדים בעיתון? לו השולח היה טורח ומחליף את השם למודעה, היו נחסכים עוגמות נפש וזמן.

מה דעתכם? (השאלה היא בעיקר לגבי גרפיקאים פרטייים. היום בדיוק שמתי לב שמודעות רבות נשאו את השם 'מודעה לפרסום'… לו לא היינו אנחנו משנים את השם, לא היינו מוצאים ידיים ורגליים.)
אני לא חושבת שנקודת המוצא שלך היא נכונה.
את לא אמורה לחכות לרחמים ולהתחשבות מצד הלקוח. זה לא מוציא אותך טוב.
לא קשור כאן לנגן על בין אדם לחברו וכאלו. מה אשמים אתם? אתם לא אשמים. אשמה זו בכלל לא מילה רלוונטית בהקשר הזה.

ומאיפה בדיוק השולח אמור לדעת מה השם הרצוי למודעה, מבחינתך?

קיבלת פה הסבר איך זה עובד במקומות הגדולים, עם תוכנת הזמנות.
אין לך תוכנת הזמנות, ואת בוודאי גם לא אמורה לקנות,
אבל לשמור על סדר בקבצים שלך את יכולה, וגם כדאי לך לעשות את זה.

קיבלת קובץ מלקוח?
יש לך אותו במייל?
הורדה > שמור בשם >
עכשיו הזמן לתת לו את השם הנכון מבחינתך.

בהצלחה!

(הבהרה: עבדתי בעיתון)

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית ששנים במקצוע
ומעמדת בעיתון גדול
כמה דברים:

1. כשאני שולחת קובץ של לקוח שלי לדפוס אני לא משנה את השם
השם של המודעה אצלי נשמר לכל לקוח בתיקייה משלו
מודעת חורף 1
חצי עמוד פאות

2. ובתור מעמדת
כשאני מקבלת את הקובץ
אני דורשת שבנושא של המייל יהיה רשום לי כך:
אושר עד - חצי עמוד
"שמור בשם..."> בתיקייה מסודרת וכותבת> "אושר עד חצי"
וזהו. שניה אחת והכל מסודר.

3. אני עובדת בשיטת התיקיות. מאד מאד נוח ומסודר.
כשהכל מתוייק קל יותר למצוא מה שמחפשים

4. ועוד טיפ-
לא לשמור בחיים!!!!!!!!! בשולחן העבודה. בחיים
זה הרגל מגונה לדעתי

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה