שמירה, ושמירה על הזכויות...

• הוסף לסימניות
כהמשך לאשכול הזה:

רופאה שאמרה לעובדת כי עליה לנוח לשבוע לשמירה, ולאחר שבוע לפי תוצאות בדיקות הוסיפה לעובדת שבוע שמירה נוסף. (ימי מחלה)

כעת המעביד רוצה לדעת בברור לאן פניו מועדות, והוא מציב לעובדת שתי אפשרויות: או שאת נותנת לי תקופת זמן ברורה ראש כמה זמן תימשך השמירה, או שאני מביא מ"מ עד סוף השנה, ואז גם אם תקופת השמירה תהיה קצרה היא לא תוכל לשוב לעבודתה, ובעצם- תנושל מעבודתה לשנה זו.

זה חוקי?!
האם העובדת יכולה לדעת מראש כמה זמן תארך השמירה שלה?!
מי מתמצא בחוקים שבענין זה ואפשר להתקשר אליו? ומי אוכף חוק כזה?

אודה למסייעים!

• הוסף לסימניות
חוקי או לא,
אני מבינה את המעסיק.
הוא לא יכול להישאר תלוי ועומד.
יש עבודה לעשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1444116:
כהמשך לאשכול הזה:

רופאה שאמרה לעובדת כי עליה לנוח לשבוע לשמירה, ולאחר שבוע לפי תוצאות בדיקות הוסיפה לעובדת שבוע שמירה נוסף. (ימי מחלה)

כעת המעביד רוצה לדעת בברור לאן פניו מועדות, והוא מציב לעובדת שתי אפשרויות: או שאת נותנת לי תקופת זמן ברורה ראש כמה זמן תימשך השמירה, או שאני מביא מ"מ עד סוף השנה, ואז גם אם תקופת השמירה תהיה קצרה היא לא תוכל לשוב לעבודתה, ובעצם- תנושל מעבודתה לשנה זו.

זה חוקי?!
האם העובדת יכולה לדעת מראש כמה זמן תארך השמירה שלה?!
מי מתמצא בחוקים שבענין זה ואפשר להתקשר אליו? ומי אוכף חוק כזה?

אודה למסייעים!

לדעתי, כדאי לך לבקש מרופאה אישור עבור 3 חודשים, ככה זה מכסה לך את כל האופציות של "אם ואם" ככה גם המעביד ברורה לו הדרך, חוצמיזה, אני לא חושבת שיש אשה שלא תשמח עם קצת חופש;).

בפרט שאם כבר עבדת לפני השמירה 14 חודשים, את זכאית ל-6 ח' מלאים של שמירה בתשלום (כמובן +ח.לידה) אם את מביאה טפסים שהיית מאושפזת או שהופנית למיון, זה קלף חזק יותר, גם אצל המעביד וגם בבט"ל.

אז למה שלא תנצלי???

• הוסף לסימניות
באופן כללי אסור לפטר אישה בהריון.
כך שענין הפיטורין כאן הוא בכל מקרה לא יהיה חוקי, בין בזמן שמירה ובין אחריה.

החוק קובע כי "לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1444226:
לדעתי, כדאי לך לבקש מרופאה אישור עבור 3 חודשים, ככה זה מכסה לך את כל האופציות של "אם ואם" ככה גם המעביד ברורה לו הדרך, חוצמיזה, אני לא חושבת שיש אשה שלא תשמח עם קצת חופש;).

בפרט שאם כבר עבדת לפני השמירה 14 חודשים, את זכאית ל-6 ח' מלאים של שמירה בתשלום (כמובן +ח.לידה) אם את מביאה טפסים שהיית מאושפזת או שהופנית למיון, זה קלף חזק יותר, גם אצל המעביד וגם בבט"ל.

אז למה שלא תנצלי???

א. אישור ל-3 חודשים היא לא מסכימה.
ב. עבדתי לפני השמירה 5 שנים אצל אותו מעביד, אז זכאות יש. אבל מאיפה הזכות להשעות אותי לשנה?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1444222:
חוקי או לא,
אני מבינה את המעסיק.
הוא לא יכול להישאר תלוי ועומד.
יש עבודה לעשות.

נחמד מאוד! שיביא מ"מ ושישלם לי, אין לי שום בעיה עם זה...

• הוסף לסימניות
לא יודעת את החוק, אבל לפי מה שמתנהל במקום עבודתי, נראה לי שהמעביד לא בסדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1444288:
לא יודעת את החוק, אבל לפי מה שמתנהל במקום עבודתי, נראה לי שהמעביד לא בסדר.

כנ"ל, אני גם עובדת בבית ספר, ובית ספר רגיל להתנהל במצבים כאלו, ואין שום סיבה להשהות לשנה.

• הוסף לסימניות
לענין החוק,
תוכלי להתיעץ עם הקו יעוץ של "ויצו"
קו מידע ויעוץ לנשים, במיוחד בתקופות של לפני לידה ואחריה.
(תעשי חיפוש, העלתי פעם פרטי התקשרות מדוייקים)

• הוסף לסימניות
זו חוצפה לדעתי, את יכולה להגיש תביעה כי איסור למעסיק "לפטר" כביכול למשך שנה עובדת במצב.
כדאי לך להתייעץ עם עו"ד טוב ובלי קשר להחליף רופאה (:
או שתחפשי אחת שקצת יותר מקילה, ולא מסבכת את החיים, אצלנו בקופה יש רופא שנותן אישורים, זה התפקיד שלו, אומרים עליו שהוא מסוגל גם לתת תעודת פטירה למי שצריך...

• הוסף לסימניות
אל תתלהבי מהחופש, אם זה פחות מ- 30 יום את לא מקבלת דמי שמירה אלא ימי מחלה (אם נשאר לך), תבררי. ולא כל בעיה ביטוח לאומי מאשרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה