כללי שמירה על יחודיות העבודה מול בקשת הצעות מחיר ממפיצים

• הוסף לסימניות
אולי דברו על זה פעם, אם כן, אשמח אם תפנו אותי לאשכול המתאים.

חומר יחודי שעבדו עליו המון צריך לרדת להדפסה.
כיצד אפשר לשלוח את העבודה למפיצים להצעות מחיר בלי לאפשר לעשות שימוש כלשהו בחומר?

• הוסף לסימניות
כאן מדברים על הנושא בקירוב
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=17921&highlight=%E0%E1%E8%E7%E4

אבל נראה לי הכי פשוט אם את שולחת רק להתרשמות בצפייה ע"ג המחשב, פשוט תשלחי 72 DPI או בסגירה לאיכות צפייה במסך. כך זה נראה טוב על המחשב, אבל אי אפשר לעשות בו מאומה.

על גנבת רעיונות אין הגנה (אמרת חומר ייחודי...) אבל קשה להאמין שאם החומר מוכן לדפוס - יהיה מישהו שיספיק להכין אותו דבר ולהדפיס ולהפיץ עוד לפנייך...

• הוסף לסימניות
אם עבדו עליו המון, המציפים לא יגנבו לך את הרעיון, אין להם זמן 'לעבוד המון' על דברים נוספים לעבודה שלהם. זה כמו שלקוח יבוא אליך עם רעיון ליצור דבר מה, ובסוף תעשי אותו לבד. וגם אם נניח שכן, עד שהוא יגמור לעבוד עליו שלך כבר יצא לאור בע"ה, ואחרי שהרעיון יצא ממך אז זו בעיה, אבל אנו מאמינים בני מאמינים ומה שמגיע לך משמים יגיע, ואפילו לא אגורה פחות. גם אם יהיו מתחרים. (-זה יוכחי שהרעיון היה טוב...:))

• הוסף לסימניות
מה שעפרה כתבה זה הכי שפוי.
יש פתרונות ברוטאליים יותר, כגון סימן מים וחתימה מוגדלת.

• הוסף לסימניות
עוד שאלה, המו"ל טוען שאייריס לא יכול להוות הגהת צבע לדפס, האם זה נכון?
אני חוששת שהתוצאה על המסך שלי יותר כהה מההדפסה, ואני חייבת הגהות צבע. מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
לדבר עם הדפס.
לבוא עם דוגמה מודפסת ולומר לו "כזה אני רוצה".
לעמוד לו על הראש בזמן ההדפסה, שלא ישפוך יותר מדי צבע (לא כל דפוס יאהב את זה...)
אפשר לעצור באמצע אם זה לא יצא טוב, ולתקן. אבל זה עלול לעלות כסף. אם זה מאוד חשוב - שווה לך.

לגבי רעיון שאת פוחדת שיעתיקו - אם זה משהו ממש ייחודי, ניתן להדפיס דוגמה אחת באופן ביתי, או לצרוב על דיסק, או שניהם, לשלוח לעצמך בדואר ולשמור את זה (סגור, עם החותמת של התאריך). כך אם תאלצי להוכיח זכויות יוצרים יש לך מעטפה סגורה עם תאריך להוכיח שאת הראשונה שעשתה את זה (זה דבר שמשמש סופרים למשל, ששולחים כתבי יד למו"לים, ורוצים להגן על יצירתם).

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;226393:
לגבי רעיון שאת פוחדת שיעתיקו - אם זה משהו ממש ייחודי, ניתן להדפיס דוגמה אחת באופן ביתי, או לצרוב על דיסק, או שניהם, לשלוח לעצמך בדואר ולשמור את זה (סגור, עם החותמת של התאריך). כך אם תאלצי להוכיח זכויות יוצרים יש לך מעטפה סגורה עם תאריך להוכיח שאת הראשונה שעשתה את זה (זה דבר שמשמש סופרים למשל, ששולחים כתבי יד למו"לים, ורוצים להגן על יצירתם).

בהצלחה!
מעניין מאד מה שאתה אומר, טוב לדעת.
אבל איך הם יודעים אם התאריך שכתבתי זה לא רמאות ופשוט כתבתי תאריך של מפני שנה, איך הם יודעים?

• הוסף לסימניות
יש חותמת של הדואר עם תאריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;226424:
יש חותמת של הדואר עם תאריך.
ידעתי שצריך להיות הסבר כלשהו כזה, תודה לך.
טוב, לומדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה