שמירת הדסים שיריחו כל השנה / קופסא לבשמים מקוישיקל

• הוסף לסימניות
יש כלי להדסים מכסף שעשוי בדומה לקוישיקל וההדסים נשארים בו מריחים כל השנה.
מחפשת תמונה של קופסא כזו כדי ליצור כזה בעצמי מלולב.

או: האם אתם מכירים דרך נוספת איך לשמור על ההדסים שיריחו?

• הוסף לסימניות
הדס טרי אי אפשר לשמור כי הוא נרקב
צריך לייבש את ההדסים ויש אין ספור דרכים לזה -
תמיד צריך קודם לשטוף היטב במים זורמים
אם העלים עדיין על הענף אפשר לתלות אפילו בחבל כביסה עם טוב במקום מוצל עד שהעלים יבשים לחלוטין
אפשר גם להפריד את העלים ולייבש בצל על נייר סופג או בתנור אפייה ואילו במיקרו,
הכי חשוב לשמור לאחר הייבוש בכלי זכוכית אטום מזכוכית, כל כמה שבועות מחליפים את העלים בכלי של הבשמים בעלים חדשים מהצנצנת
את שאר השאלות לא הבנתי..

• הוסף לסימניות
@אות לי תודה! מידע בסיסי שאפילו לא ידעתי שאני נזקקת לו.

לגבי הכלי - אני מדברת על כלי שבנוי מענפי לולב קלועים. הבסיס הוא כמו 2 רצועות של קוישיקל, שנסגרות יחד.

מחפשת תמונה להבין איך זה סגור משני הצדדים.

• הוסף לסימניות
@אות לי תודה! מידע בסיסי שאפילו לא ידעתי שאני נזקקת לו.

לגבי הכלי - אני מדברת על כלי שבנוי מענפי לולב קלועים. הבסיס הוא כמו 2 רצועות של קוישיקל, שנסגרות יחד.

מחפשת תמונה להבין איך זה סגור משני הצדדים.
הבנתי עכשיו אבל לא מבינה בזה
ראיתי סרטון שמקורו בויאטנם ששם יוצרים ממש כלים לשימוש בבית מענפי הלולב
אולי לפיד במבוק להרחקת יתושים יכול לתת לך השראה

• הוסף לסימניות
לא יודעת לגבי הדסים,
אבל שנה אחת אח שלי שימר את האתרוג שלו לשנה שאחרי (מחשש של שמיטה, אבל בסוף הוא לא השתמש בזה..)
בקופסא אטומה ללא חמצן (עם נייר כסף למעלה), הדליק נר, וכשנגמר לנר החמצן הוא כבה.
האתרוג נשמר מעולה!

• הוסף לסימניות
אצלינו עשו להדסים כלי כמו שאת מתארת (אחין שלי הכין) ואני לא יודעת איך סוגרים את זה מלמעלה. שנה אחת ניסיתי לעשות, ולא הצלחתי.
אני יודעת שהניחו את ההדסים כמו שהם והם מתייבשים בפנים. נראה לי שאם הם יעברו יבוש כמו ש @אות לי כתבה, הם יאבדו את הריח, לא?
וגם אני אשמח להדרכה על הכלי- אם יש למישהו

• הוסף לסימניות
אני עושה את הקוישיקל הזה ,באידיש קוראים לזה "בשמים ביקסל"..
עושים כמעט כמו קוישיקל פשוט, רק לא עושים את זה בנפרד שתי חתיכות אלא אחרי שעושים את הקוישיקל הראשון משחילים מלמעלה עלים חדשים ומתחילים מעליו עוד קוישיקל לכיוון ההפוך. אני בטוח שאף אחד לא הבין במדויק מה שכתבתי .... הנושא קצת קשה להסברה בלי ווידיאו או לפחות תמונות שאינם עכשיו תחת ידי.
את הסגירה בשני הצדדים זה לא כ"כ מסובך, פשוט קולעים עד שהעלים מטבעם צרים ואז פשוט לוקחים איזה גומיה או אזיקון קטן ןסוגרים חזק, כמובן לא לפני שמכניסים את ההדסים.
את ההדסים מייבשים לפני זה , לא משנה אם בתנור או משאירים לכמה ימים בשמש, הריח אמנם פחות משהוא טרי אבל זה ריח נפלא וחזק , והריח יכול להחזיק זמן רב אם מקפידים לסגור את הקוישלע בתוך שקית אטומה.
כשמכניסית את ההדסים צריך להקפיד לדחוס כמה שיותר ולדחוף ןלדחוף ולדחוף ולדחוף עד שבאמת אין מקום..... כתוצאה מזה הריח נשאר יותר זמן והריח גם יותר חזק , דרך אגב , אפשר להוסיף קצת ציפורן לתוך הקוישלע לריח טוב.....

• הוסף לסימניות
האחים שלי אלופים בזה ומכינים בתשלום
לצערי אין לי תמונה

• הוסף לסימניות
אני עושה את הקוישיקל הזה ,באידיש קוראים לזה "בשמים ביקסל"..
עושים כמעט כמו קוישיקל פשוט, רק לא עושים את זה בנפרד שתי חתיכות אלא אחרי שעושים את הקוישיקל הראשון משחילים מלמעלה עלים חדשים ומתחילים מעליו עוד קוישיקל לכיוון ההפוך. אני בטוח שאף אחד לא הבין במדויק מה שכתבתי .... הנושא קצת קשה להסברה בלי ווידיאו או לפחות תמונות שאינם עכשיו תחת ידי.
את הסגירה בשני הצדדים זה לא כ"כ מסובך, פשוט קולעים עד שהעלים מטבעם צרים ואז פשוט לוקחים איזה גומיה או אזיקון קטן ןסוגרים חזק, כמובן לא לפני שמכניסים את ההדסים.
את ההדסים מייבשים לפני זה , לא משנה אם בתנור או משאירים לכמה ימים בשמש, הריח אמנם פחות משהוא טרי אבל זה ריח נפלא וחזק , והריח יכול להחזיק זמן רב אם מקפידים לסגור את הקוישלע בתוך שקית אטומה.
כשמכניסית את ההדסים צריך להקפיד לדחוס כמה שיותר ולדחוף ןלדחוף ולדחוף ולדחוף עד שבאמת אין מקום..... כתוצאה מזה הריח נשאר יותר זמן והריח גם יותר חזק , דרך אגב , אפשר להוסיף קצת ציפורן לתוך הקוישלע לריח טוב.....

תודה!
ממה שאני זוכרת שראיתי - יש קליעה יפה בצדדים - סוג מרובעים אחד על השני.
לא סתם סגירה עם גומיה.
והכלי עצמו אמור להיות יחסית אטום, כך שלא נדרש ניילון - אלא מונח בויטרינה.

• הוסף לסימניות
תודה!
ממה שאני זוכרת שראיתי - יש קליעה יפה בצדדים - סוג מרובעים אחד על השני.
לא סתם סגירה עם גומיה.
והכלי עצמו אמור להיות יחסית אטום, כך שלא נדרש ניילון - אלא מונח בויטרינה.
האחים שלי עושים כתר בצדדים

• הוסף לסימניות
את הבשמים בד"כ סוגרים בשני הצדדים עם גומיות משרד ומכסים עם כתר ליופי.
ומה שמריח בהדסים הוא הגבעול ולא העלים לכן אפשר להוריד את העלים לגמרי ובכל שבוע מכווצים מעט את הבשמים שבתוכם גבעולי ההדס וכך הגבעולים מעט מתכווצים / נשברים ומריחים היטב.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה