קרן הפנסיה אינה כפופה להחלטות המוסד לביטוח לאומי.אם ביטו"ל אישרו את השמירה, קרן הפנסיה תאשר גם באופן אוטומטי, או שיתכן שהרופא שלהם יגיע למסקנה אחרת?
וכן להפך אם ביטו"ל לא מאשרים את המלצת רופא הנשים לשמירה-יכול להיות שרופא הפנסיה כן יאשר?
אם השמירה היא עקב סיבה רפואית חדשה שלא הייתה לפני ההצטרפות לקרן (לא בהריונות קודמים ולא באופן כללי) - במקרה כזה לא נדרשת תקופת אכשרה.
באיזו סיטואציה ביטו"ל יכולים לעלות על זה?את צריכה לקחת בחשבון שאם ביטוח לאומי עולה עלייך - תצטרכי להחזיר להם את מה שהם שילמו לך.
במסגרת תשלום הקצבה מקרן הפנסיה, תהי מחויבת בניכויי ביטוח לאומי כמו בכל משכורת, וממילא ביטוח לאומי מקבלים עדכון ששולמה לך קצבה כלשהי מקרן הפנסיה.באיזו סיטואציה ביטו"ל יכולים לעלות על זה?
אני מנסה להבין מה גודל הסיכון..
תודה
כתבת בהודעות קודמות שזה לא מצוי,במסגרת תשלום הקצבה מקרן הפנסיה, תהי מחויבת בניכויי ביטוח לאומי כמו בכל משכורת, וממילא ביטוח לאומי מקבלים עדכון ששולמה לך קצבה כלשהי מקרן הפנסיה.
אני לא יודעת להגיד לך אם הם יודעים באיזה סוג קצבה מדובר ובעבור איזו תקופה.
כל עוד היא מפרישה לקרן הפנסיה - אז אין סיבה שלא...כל הנאמר פה באשכול שאפשר לקבל מקרן הפנסיה
זה נכון גם לעצמאית - עסק פטור?
כן, משלמים עד יום הלידה כוללהיום של הלידה גם נספר בשביל ה91 יום?
אני מקווה..
זה מדויק...
אני מעתיק לכאן מתוך אתר חברת הפנסיה:כן, משלמים עד יום הלידה כולל![]()
ודאי שזה לא נכון,אני מעתיק לכאן מתוך אתר חברת הפנסיה:
מובהר בזה, כי בכל מקרה לא יהיה עמית זכאי לקבלת פנסיית נכות, בגין תקופה של יותר מ -12 החודשים שקדמו להגשת הבקשה לתשלום פנסיית הנכות
זה לא עד 3 שנים???
אני מצטטת כאן את החלק שמדבר על ה-12 חודשים, שים לב שהוא רלוונטי רק עבור אירועים שחלו לפני 01.2017 ועבור עמיתים שהיו מבוטחים ב"איילון - פיסגה" (זו קרן שהתמזגה למיטב דש).ככל שמועד אירוע מזכה חל לפני 01/2017 כאשר העמית חבר בקרן "איילון - פיסגה", בקשה לקבלת תשלום פנסיית הנכות תוגש - על ידי העמית או מי מטעמו - בסמוך למועד האירוע, אך לא יאוחר מתום תקופת ההתיישנות (7 שנים מקרות אירוע מזכה), בהתאם לחוק ההתיישנות, התשי"ח 1958. מובהר בזה, כי בכל מקרה לא יהיה עמית זכאי לקבלת פנסיית נכות, בגין תקופה של יותר מ -12 החודשים שקדמו להגשת הבקשה לתשלום פנסיית הנכות. כמו כן, ככלל, הבקשה לתשלום פנסיית הנכות אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות, למעט הגשת תביעה לבית משפט.
אשמח ממש למידע בנושא קרן הפנסיה . אין לי אפשרות לכתוב בפרטי . תוכלי לשלוח לי מייל ל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>?אני מכירה את הצד של קרן הפנסיה, לא של ביטוח לאומי.
אבל בכל המקרים שנתקלתי בהם במסגרת כאלה שהתייעצו איתי - לא שמעתי על סיפורים כאלה.
אני בכל אופן לא ממליצה אם לעשות זאת או לא...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים