פריפריה שמישהוא בציבור הכלל חסידי/החסידיות הקטנות ירים את הכפפה

מצב
הנושא נעול.
אם הם היו גרים מחוץ לבני ברק אף אחד לא היה מכיר אותם!
יש הרבה מגדולי ישראל שם הם היו עוזבים את הפריפריה ועוברים לבני ברק הם גם היו מנהיגים את הדור
"הראה הקב"ה לאדם הראשון "דור דור ודורשיו" הוא הראה לו היכן יגורו מנהיגי הדור שבכל דור..
את ר' שמשון פינקוס זצוק"ל -אף אחד לא הכיר?

האם יש צפי לפתיחה של קופות מאוחדת ומכבי ביישוב?
האם קיים ביישוב כספומט עם תשלום עמלה?
יש מוקד רפואה דחופה בערב ביישובי האזור?
ומה עושים בשבת?
מכבי כנראה שכן.
יש 2 כספומטים ATM אחד בפנחס לוין ואחד במרכז המסחרי.
יש מוקד רפואה דחופה שכולל הכל באריאל, ויש רופא (בלי צילומים וכאלו- אבל רופא מספר 1)ביישוב ד"ר פינסקי.
בכללית נראה לי שיש מוקד לילה ו/או שבת במרפאה. פינסקי הוא רשמית מלאומית, אבל מקבל פרטי בבית שלו מכל הקופות.

אתה מעלה פה נקודה כואבת מאד!
לאנשי חסידויות לא מספיק גדולות או מוצלחות פשוט אין מענה לדיור פריפריאלי מוזל!

בינתיים עלו פה כל מיני רעיונות קצת ומעניין לראות לאן זה יתפתח.

אגב, כליטאי, אני מקנא בכם על עמנואל - כזה
לצערי זה כבר הרבה שנים החסידיות הקטנות אין להם מספיק בשר והמחיר בהתאם.....
אבל כהיום הר יונה זה פיתרון להרבה חסידיות קטנות

מירון מירון מירון.
אבל באופן כללי בעבר היו יותר מעורבים בדיור.
רק שפרוש נכווה באגודות הדיור בחריש.... [למי שזוכר את המקצועיות בהגשת עמותות מקבילות מאותו עורך דין + מודעות האוסרות להתמודד על המכרזים, מה שפסל את העסק]
הרב אברהם סלונים נכווה קשות בגלובנציץ, לאחרונה הוא כן עומד מאחורי מספר מיזמי דיור.
ובאופן כללי מיום שנכנס ה"משתכן" לחיינו הפסיקו עם קבוצות הרכישה היותר טובות יחסית וחוסל סדר הארוע.
יתכן שעכשיו יחזור הענין אם כי בגדול מומלץ הרבה יותר לקנות יד שניה בפריפריה מאשר רוב קבוצות הרכישה שם.
כל זה הסברים וקיטורים.
הפתרון הוא פשוט למצוא מקום עם בית כנסת וקהילה המתאימים לך פחות או יותר על פני הארץ, ולעבור לשם [כמובן לבדוק מציאות תעסוקתית סבירה/מקום לימודים]
במילים אחרות שכל אחד יעזוב את קהילתו ודרכו ולהתחיל הכל מחדש ?

שמעתי שמועה על שתי חסידויות קטנות שמתכננות להקים קהילות בעיר בשפלה,
אני לא ראיתי את זה רשמית, אשמח אם מישהו ידע להביא יותר פרטים, או האם זה בכלל נכון?

שמעתי שמועה על שתי חסידויות קטנות שמתכננות להקים קהילות בעיר בשפלה,
אני לא ראיתי את זה רשמית, אשמח אם מישהו ידע להביא יותר פרטים, או האם זה בכלל נכון?
באיזה עיר?

אני לא רוצה סתם להביא פרטים אם אני לא יודע אם זה נכון, כמו"כ אולי הם לא רוצים שיידעו מכך?
לכן אני יחכה לראות אם יש למישהו עוד פרטים על כך ואז אני יגיד את מה שאני יודע.

רציתי להיות זהיר בדברי ולא לדבר סתם, אבל כנראה זה לא נכון,
שמעתי בכולל (בבי"ש) ששתי קהילות רוצים לפתוח קהילה בקרית גת (אמשינוב וויז'ניץ מאנסי)
אך מבירור נוסך אצל אותו אברך הוא אמר לי שהוא שמע את זה לפני כשנה וכנראה זה היה רק דיבורים...
דווקא אני די התלהבתי על הרעיון הזה כתושב בית שמש שרוצה לקנות דירה במחיר סביר ליד ההורים מרחק 40 ד' נסיעה)
יש למישהו עוד פרטים על קרית גת כמו למשל איזה חסידויות יש שמה חוץ מגור ובעלז...
ומה מצב התעסוקה שמה? וכן מצב התחבורה לשאר הערים כמו ביתר ירושלים ועוד...

אענה לך על שאלותיך אחת לאחת:
א. יש יותר משני קהילות שרוצים לפתוח קהילה בקרית גת, אני שמעתי על אמשינוב סטריקוב ופינסק קרלין.
אך מנסיון העבר בשטח קרית גת, יש הבדל גדול בין דיבורים למעשים, ועד לפתיחת קהילה מבוססת במקום. במשך השנים היו כמה וכמה קהלות שרצו להקים קהילה בק"ג, והיו אברכים שרכשו דירות על סמך כן, אך הקהילות לא התארגנו כראוי, עד שהתוכנית נגוזה. על אמשינוב שמעתי שהענין די רציני, בגיבוי מלא של האדמו"ר, שהורה על פתיחת בית כנסת בתחלת השנה הבאה.
ב. לגבי מצב התעסוקה - המצב די סביר, מי שרוצה מוצא\ת עבודה. לגבי מצב התחבורה - היום המצב בסדר גמור. יש תחבורה יומיומית לירושלים, ב"ב, ביתר, בית שמש, אשדוד, נתיבות, פ"ת.
ג. האם קרית גת כהיום מהוה מקום ראוי לאברך כלל חסידי שרוצה להתגורר במקום, ולחסידות שלו אין כרגע קהלה בעיר? התשובה היא, בפרפריה הקהילה היא מאוד חיונית, הרבה יותר מאשר בערים הגדולות, ולכן אברך שלא שייך לקהלה מסוימת בקרית גת, זה יהיה לו קשה. כי 90 אחוז מהאוכלסיה החסידית שייכת לקהילות המגובשות בעיר. והשאר נופלים בין הכסאות (כגון לגבי תעסוקה ומוסדות).
יש כן קהילה כלל חסידית בשם 'קהל חסידים', שמקבלת בשמחה אברכים. אך כל אחד צריך לברר לגופו של ענין אם הקהילה הזאת מתאימה לו. כמו כן יש קהילה נוספת בשם 'מתיבתא' - שהיא כהיום קהלה קטנה ולאט לאט מתבססת, והיא יותר סגנון חסידי חזק, התפלות איטיות וכו'...

זה כבר עבר למעשים, יש כאלה שכבר עוברים בבין הזמנים הקרוב.
כתבתי, שמנסיון, עד שהקהלה לא מתבססת ופותחת בית כנסת, אי אפשר לדעת כלום. קהילת רחמסטריווקא מנתה כמעט כשני מנינים בקרית גת, אך לא הצליחה להתבסס לכדי פתיחת בית כנסת, והקהילה פשוט התפרקה, וחלק מאברכים עברו לערים אחרות.

זה היה בשנים בהם המחיר למשתכן היה בשיא וקבע את סדר היום בפריפריה החרדית
כרגע כמה סיכויים אתה נותן שזה יתפרק?
אני לא יודע עתידות. אני רק מספר היסטוריה.
תן תמונת מצב. בכמה אברכים מדובר. כמה קנו וכמה רק עוברים לשכירות.

אענה לך על שאלותיך אחת לאחת:
א. יש יותר משני קהילות שרוצים לפתוח קהילה בקרית גת, אני שמעתי על אמשינוב סטריקוב ופינסק קרלין.
אך מנסיון העבר בשטח קרית גת, יש הבדל גדול בין דיבורים למעשים, ועד לפתיחת קהילה מבוססת במקום. במשך השנים היו כמה וכמה קהלות שרצו להקים קהילה בק"ג, והיו אברכים שרכשו דירות על סמך כן, אך הקהילות לא התארגנו כראוי, עד שהתוכנית נגוזה. על אמשינוב שמעתי שהענין די רציני, בגיבוי מלא של האדמו"ר, שהורה על פתיחת בית כנסת בתחלת השנה הבאה.
ב. לגבי מצב התעסוקה - המצב די סביר, מי שרוצה מוצא\ת עבודה. לגבי מצב התחבורה - היום המצב בסדר גמור. יש תחבורה יומיומית לירושלים, ב"ב, ביתר, בית שמש, אשדוד, נתיבות, פ"ת.
ג. האם קרית גת כהיום מהוה מקום ראוי לאברך כלל חסידי שרוצה להתגורר במקום, ולחסידות שלו אין כרגע קהלה בעיר? התשובה היא, בפרפריה הקהילה היא מאוד חיונית, הרבה יותר מאשר בערים הגדולות, ולכן אברך שלא שייך לקהלה מסוימת בקרית גת, זה יהיה לו קשה. כי 90 אחוז מהאוכלסיה החסידית שייכת לקהילות המגובשות בעיר. והשאר נופלים בין הכסאות (כגון לגבי תעסוקה ומוסדות).
יש כן קהילה כלל חסידית בשם 'קהל חסידים', שמקבלת בשמחה אברכים. אך כל אחד צריך לברר לגופו של ענין אם הקהילה הזאת מתאימה לו. כמו כן יש קהילה נוספת בשם 'מתיבתא' - שהיא כהיום קהלה קטנה ולאט לאט מתבססת, והיא יותר סגנון חסידי חזק, התפלות איטיות וכו'...
מה שמענין אותי זה מה התדירות של התחבורה מבית שמש לקרית גת 2 נסיעות ביום? או יותר מכך, כמו"כ לגבי ביתר,
לגבי מצב התעסוקה, יש ביקוש "להוראה"? כמו"כ האם האזור תעשייה רלוונטי?
ולגבי הקהילות הכלל חסידי, כמה משפחות חסידיות מתגוררות בעיר (ללא גור ובעלז)
והאם האזור התפתח בשנים האחרונות?
לגבי ראש העיר הוא לא "אנטי"? כי זכור לי מהבחירות שהוא הוציא קמפיין... והוא גם תקע את קריית גת מערב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה