פריפריה שמישהוא בציבור הכלל חסידי/החסידיות הקטנות ירים את הכפפה

מצב
הנושא נעול.
אם מחר מתחילים לשווק את כסיף יש סיכוי שהציבור החסידי יגיע לשם?
או שבעיר של 5000 יח"ד לא יהיה מספיק חנויות/מוסדות בשביל לענות על הצרכים של הציבור הכלל חסידי והעיר תהיה בעיקר ליטאי/ספרדי
אם יעשו לזה שיווק כמו שצריך בוודאי שזה יצליח

הציבור החסידי חסר לו רק את ההנהגה אם יעשו שיווק כמו שצריך גם בתוך הקהילות וגם רבנים שיבואו לשם אישית וכו
עם מחירים סבירים לדעתי הציבור יצביע ברגליים עיין ערך פרויקט עכו לציבור הלטאי שפשוט המשווק יודע לעבוד כמו שצריך..

בסוף כיום החסם של הציבור שלנו שאף אחד לא רוצה להיות הכבשה השחורה שעובר לפריפריה והוא נחשב לפחות מוצלח ברגע שיעשו את זה ביחד כולם יעשו את זה.

אם מחר מתחילים לשווק את כסיף יש סיכוי שהציבור החסידי יגיע לשם?
או שבעיר של 5000 יח"ד לא יהיה מספיק חנויות/מוסדות בשביל לענות על הצרכים של הציבור הכלל חסידי והעיר תהיה בעיקר ליטאי/ספרדי
אי אפשר לדעת בשלב הזה! אבל אם תהיה התארגנות של כמה חסידויות גדולות שיקנו שמה יכול להיות שיתפתח משהו
אבל אנחנו נמצאים בשלב מוקדם מאוד דיונים מקדימים (אפילו לפני ההפקדה)
התוכנית תופקד ככל הנראה בחודשים הקרובים, כך שהשיווק יצא בעוד כשנה הכי מוקדם!!!

הציבור החסידי חסר לו רק את ההנהגה אם יעשו שיווק כמו שצריך גם בתוך הקהילות וגם רבנים שיבואו לשם אישית וכו
לא רק
גם אם עוברים לשם 700 משפחות
אבל זה לא מספיק בשביל שיהיה שם חנות אחת עם הלבשה חסידית עם סחורה עדכנית זה ירגיש חור לא משנה שיש שם חנויות אוכל
גם בחנויות הלבשה של נשים/ילדים אם צריך לנסוע למרכז בשביל כל קניה זה מרגיש כפר....
התוכנית תופקד ככל הנראה בחודשים הקרובים, כך שהשיווק יצא בעוד כשנה הכי מוקדם!!!
אם רוצים שיהיה איזה איגוד חסידי בנושא כסיף צריך להתחיל עכשיו

אבל זה לא מספיק בשביל שיהיה שם חנות אחת עם הלבשה חסידית עם סחורה עדכנית זה ירגיש חור לא משנה שיש שם חנויות אוכל
חנות הלבשה חסידית זה לא הקריטוריון שבגלל זה אנשים עוברים לעיר או שלא עוברים

כמה שנים לקח בביתר או מודיעין עילית עד שנפתח החנות הראשונה שמכרו את הדברים האלו ?

במודיעין עילית נפתח חנות ב5 שנים האחרונות ועדין גרים שם ציבור חסידי מכובד מאווד
בסוף מה שמשפיע זה אם הבן אדם מרגיש נוח במקום מבחינה קהילתית /משפחתית כל השאר זה פיצוחים.
וכמובן ביום ששתי גיסים באותו משפחה זה שגר בבית שמש יחנק מעלויות הדיור והגיס השני חי טוב ונהנה מכל רגע אני מאמין שבסוף כל מי שלא זכה בלוטו של מחיר למשתכן יעבור לפריפריה במוקדם או במאוחר זה יקרה ..

אם רוצים שיהיה איזה איגוד חסידי בנושא כסיף צריך להתחיל עכשיו
אני חושב שזה משהו שצריך לקרות בלי קשר לכסיף אם רק היה ועד דיור חזק שירכז את הציבור החסידי
יש כל כך הרבה מקומות שיכלו/יכולים להיות רלוונטים רק צריך להיות אקטיביים ולא פסיביים.

המרחק מביתר לירשולים\מו"ע לבני ברק לא דומה למרחק מכסיף לירושלים
חליפה קונים פעם בשנה במקרה הטוב זה לא מדד בכלל ואגב זה דברים שברגע שיהיה רווחי ויבוא לשם ציבור כבר יהיה מי שיפתח

רק הגישה הזאת של בא נחכה עד שיביאו לי עם כפית של זהב עד הפה זה גישה לא בריאה שגורמת בסוף להישאר לחלום על מקום מושלם שאף פעם לא יהיה בצפיפות של היחידת דיור מתחת לאדמה עם 4 ילדים.
לצערי מכיר הרבה חברים כאלו

מי שחולם שביום הראשון שהוא יבוא לכסיף יהיה חנות פיצה בדיוק בטעם שהוא אוהב ואוטובוס מתחת לבית עד הבית של השוער וכולל שמשלם בדיוק כמה שהוא מרויח היום בבית שמש פשוט חבל על הזמן שלו זה לא יקרה
אבל אם אנשים יהיו מוכנים להשקיע..
הזורעים בדמעה ברנה יקצורו..

חליפה קונים פעם בשנה במקרה הטוב זה לא מדד בכלל ואגב זה דברים שברגע שיהיה רווחי ויבוא לשם ציבור כבר יהיה מי שיפתח
זה רווחי רק אם יש מספיק קונים
אם למשל יש רק 100 משפחות חסידיות בעיר אף אחד לא יפתח שם חנות
רק הגישה הזאת של בא נחכה עד שיביאו לי עם כפית של זהב עד הפה זה גישה לא בריאה שגורמת בסוף להישאר לחלום על מקום מושלם שאף פעם לא יהיה בצפיפות של היחידת דיור מתחת לאדמה עם 4 ילדים.
יש את הרצוי ויש את המצוי

אם מישהו רוצה להביא אנשים לעיר בפריפריה לא יעזור לנאום על כך שצריך ללמוד לוותר
אלא לבדוק מה ריאלי שיהיה בעיר ומה לא ואז כל אחד יעשה את החשבון האם שווה לו לחסוך X שקלים בחודש ולעבור למקום Y

כולל שמשלם בדיוק כמה שהוא מרויח היום בבית שמש פשוט חבל על הזמן שלו זה לא יקרה
אבל אם אנשים יהיו מוכנים להשקיע..
הזורעים בדמעה ברנה יקצורו..
אם בסה"כ ההכנסות שלו ירדו ב1500 לחודש וההוצאות ירדו ב3000 אז חסך רק 1500
ויש הרבה שיאמרו שאני מוכן לשלם על תענוגות המרכז (כל אחד והסכום שמוכן לשלם בחודש)

זה רווחי רק אם יש מספיק קונים
אם למשל יש רק 100 משפחות חסידיות בעיר אף אחד לא יפתח שם חנות
לפי התוכנית הממשלתית בכסיף אמור להיות כ20.000 יחידות דיור
והם בונים על זה שציבור החסידי יהיה חלק גדול מהמתישבים שם ולפי הנתונים היום שהציבור החסידי הוא הציבור עם ההון עצמי הכי קטן זה גם הגיוני שזה מה שיקרה בסוף כך שלדבר על תיאוריה שיגורו שם רק 100 משפחות זה לא רלונטי.
יש את הרצוי ויש את המצוי

אם מישהו רוצה להביא אנשים לעיר בפריפריה לא יעזור לנאום על כך שצריך ללמוד לוותר
אלא לבדוק מה ריאלי שיהיה בעיר ומה לא ואז כל אחד יעשה את החשבון האם שווה לו לחסוך X שקלים בחודש ולעבור למקום Y
זה הטעות של אלו שנאחזים בקרנות המזבח
אף אחד לא משכנע את אף אחד לגור בפריפריה כל אחד שיגור איפה שטוב לו

אני רק מציע כעצה טובה לאנשים שמעדיפים לצאת לחירות מהיחידות הקטנות והעלובות במקום להאחז בתירוצים ולחכות שיאכילו אותם בכפית זהב ושדסקל רויאל וכו יפתחו להם טרקלין בתוך הבית
שיבינו שאם הם רוצים להגיע אי פעם לדירה משלהם במחיר ריאלי ללא משכנתא שמצריכה עזרה של הקופה השכונתית מדי חודש בחודשו
פשוט להתכונן לזה שגם אם אין את החנות שאני מאוד רוצה מחוץ לבית אבל לפחות יש לי דירה במקום טוב ובמחיר טוב שמאפשר גם לחיות עם דירה ולא לחיות מסביב לדירה
אני אישית מאמין שבסוף ההיגיון ינצח ..

אם בסה"כ ההכנסות שלו ירדו ב1500 לחודש וההוצאות ירדו ב3000 אז חסך רק 1500
ויש הרבה שיאמרו שאני מוכן לשלם על תענוגות המרכז (כל אחד והסכום שמוכן לשלם בחודש)
שוב אף אחד לא מכריח את אף אחד לעבור לשום מקום
וברור שלפני כל החלטה כלכלית צריך לחשוב לפני ולהבין אם זה אכן משתלם אבל לבוא ולהגיד שלחיות במרכז יוצא פחות מלחיות בפריפריה זה בדיחה שב90% מהמקרים לא מתאים למציאות.

רק הערה אחרונה לגבי זה בצפת גרים כיום מאות ואלפי משפחות מהציבור החסידי וממה שידוע לי עד היום אין חנות כזו בעיר ואנשים חיים שם מצוין ורק היום נחתם עוד אבן דרך לעיר עם בשורה מצוינת לציבור החרדי

ומי שקצת מבין יבין שכל ההתחלות קשות אבל רק אם מתחילים אפשר בסוף להגיע להישגים אם מקימי צפת היו מחכים לחנות הלבשה גם את צפת היינו מפסידים ..

רק הערה אחרונה לגבי זה בצפת גרים כיום מאות ואלפי משפחות מהציבור החסידי וממה שידוע לי עד היום אין חנות כזו בעיר ואנשים חיים שם מצוין ורק היום נחתם עוד אבן דרך לעיר עם בשורה מצוינת לציבור החרדי
אגב לא הכל לחרדים

ומי שקצת מבין יבין שכל ההתחלות קשות אבל רק אם מתחילים אפשר בסוף להגיע להישגים אם מקימי צפת היו מחכים לחנות הלבשה גם את צפת היינו מפסידים ..
המניע שהיה לראשוני המתיישבים בצפת לא קיים בכסיף
וכן לקח הרבה שנים עד שהגיעו לשם מיינסטרים חסידי בכמות ניכרת

לפי התוכנית הממשלתית בכסיף אמור להיות כ20.000 יחידות דיור
השאלה היא מתי זה יהיה
בשלב הראשון מדובר על 5000
האם השלב השני של עוד 15K יחידות יהיה אחרי 5 שנים או 15? לא יודע

רק הערה אחרונה לגבי זה בצפת גרים כיום מאות ואלפי משפחות מהציבור החסידי וממה שידוע לי עד היום אין חנות כזו בעיר ואנשים חיים שם מצוין
כך גם בקרית אין חנות להלבשה חסידית - כוונתי לבקיטשעס חליפות וכובעים
ממש לא מרגישים חסר משמעותי בגלל זה.
חנות כזו לא היא השיקול אם לגור שם או לא.
רק לפני החגים צריך לנסוע לאשדוד או לב"ש

נערך לאחרונה ב:
המניע שהיה לראשוני המתיישבים בצפת לא קיים בכסיף
וכן לקח הרבה שנים עד שהגיעו לשם מיינסטרים חסידי בכמות ניכרת
המניע שיהיה בישוב כסיף זה המניע הגדול שמניע את רוב העולם לעבוד /לעשות כל הזמן גם פעולות שהם פחות אוהבים וזה כסף
כשאנשים יבנו שהחלום של לגור במרכז כבר לא קיים יותר זה פשוט יקרה מעצמו.

צפת התחיל להתאכלס בהמוניו ככל שיוקר המחיה והדיור במרכז התייקר עוד אנשים הבינו שהסיכוי הריאלי לקורת גג משלהם זה צפת והם פשוט קמו ועברו וזה התהליך שיקרה במסות הרבה יותר גדולות בכסיף בעז"ה..

חודש טוב, אני חדש כאן בפרוג, ואני לא יודע מה הולך כאן בכל שרשור שאני נכנס ומזכיר את המילה "דיור או פריפריה",
מתחיל מיד דיונים על חריש, למה זה צריך לקרות? יש לחריש עשרות שרשורים (מחיפוש בגוגל חריש-פרוג)
(כולל קבוצה סגורה רק לתושביה) שידונו שמה על כל הנושאים של חריש. למה זה צריך להגיע לאמוציות וכו'.
אגב כמו שכתושב בי"ש יש לי הרבה שרשורים בנושא בית שמש, שכל מי שנכנס לשם
נכנס על דעת לקבל פרטים על בית שמש בלבד באותו תת נושא, ומי שאינו תושב בית שמש וזה לא מעניין אותו,
אז הוא לא נכנס לשרשור, או נכנס ולא מסית את הדיון לנושא אחר, תודה רבה וחודש טוב לכולם.

נערך לאחרונה ב:
חודש טוב, אני חדש כאן בפרוג, ואני לא יודע מה הולך כאן בכל שרשור שאני נכנס ומזכיר את המילה דיור או פריפריה,
מתחיל מיד דיונים על חריש, למה זה צריך לקרות? יש לחריש עשרות שרשורים מחיפוש בגוגל חריש-פרוג
(כולל קבוצה סגורה רק לתושביה) שידונו שמה על כל הנושאים של חריש. למה זה צריך להגיע לאמוציות וכו'.
אגב כמו שכתושב בי"ש יש לי הרבה שרשורים בנושא בית שמש, שכל מי שנכנס לשם
נכנס על דעת לקבל פרטים על בית שמש בלבד באותו תת נושא, ומי שאינו תושב בית שמש וזה לא מעניין אותו,
אז הוא לא נכנס לשרשור, או נכנס ולא מסית את הדיון לנושא אחר, תודה רבה וחודש טוב לכולם.
כי לתושבי בי"ש ברור שהעיר שלהם לא קשורה לפרפריה,
אבל לתושבי חריש משום מה יש הרגשה שחריש ופרפריה חד היא,
הם בטוחים שמתי שמדברים על פרפריה הכוונה היא חריש,
אין לי מושג למה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה