הציעו לאחי בחורת סמינר, אך באחד מהבירורים, אמרה לנו הדוברת שמכירה אותנו: "מה, היא? היא בכלל לא מתאימה לכם, היא הולכת עם שמלה צהובה..."
זה הרגיש לי כ"כ דבילי שאנשים פוסלים התאמות לשידוכים עפ"י שמלה בצבע צהוב, אבל במחשבה שנייה- אולי הם צודקים?
זה מציק לי כי בדיוק קניתי שמלה צהובה, ורציתי לדעת מה העם חושב על כזה דבר, האם זה באמת מוריד מערך של בחורה? האם זה מקטלג אותה מייד כבחורה מודרנית שפחות מתאים לה בחור תלמיד חכם? ויותר חשוב, האם יש בזה בעיה של צניעות ו/או מכובדות?
אוקיי, אני יודעת ששמלה צהובה היא לא בדיוק שחורה או כחולה, אבל לא מדובר בצהוב זורח או ברמה שהוא לא צנוע. מדובר בצבע שהוא בסה"כ לא מאד קלאסי ואולי קצת פחות מקובל. כמו"כ, אני לא שואלת לגבי חצאית או חולצה, שבזה בוודאי אין בעיה, אלא לגבי שמלה שלמה.
חשוב לי להדגיש שהסגנון שלנו הוא חרדי לגמרי, הבנות אצלנו לומדות בסמינרים איכותיים, מהגדולים בירושלים, מחפשים שידוכים של בחורים טובים מישיבות טובות שילמדו כל החיים בעז"ה. אין כזה דבר חצאיות שאפשר לראות את הברכיים או גרביים פחות מ 40 דנייר (וגם לא יותר...), טלפונים כשרים, הכל לפי גדרי ההלכה והצניעות, או בקיצור- חרדי קלאסי, לא מודרני מידי אבל גם לא סגור בכלל, או איך שכולם אוהבים להגדיר ת'צמם (

) : ראש בריא...
זה הטייפ שלנו, וזה הטייפ שאנחנו מחפשים.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה
נ.ב. יכול להיות שהשאלה הזו תתאים יותר לחכמת נשים, אבל אין לי היכולת להכנס לשם, כך שאני אשמח לקבל תשובות רלוונטיות בלבד, מבלי להתחיל לנתח את סגנון הלבוש יותר מידי...