שמעתם על בית החלמה בשם בית רוחמה בירושלים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1206111:
פלפל, זה ממש מוזר מה שאת כותבת
אני הייתי באם וילד... 6 פעמים ב"ה ותמיד נהניתי שם

\לא זכור לי שאי פעם מישהו 'תפס' אותי עם אוכל שלקחתי לחדר. אגב, ליד העוגות יש תמיד שקיות כדי שיולדות תוכלנה לקחת עוגה לחדר.

לגבי הסיוט שלך לשבת עם נשים מלהגות בסעודת שבת.... גם אני לא מהסוג שמדברת עם כולם וכו' אכלתי וסיימתי בלי הרבה עניין. נשים מלהגות יכולות להיות בכל מקום, גם בלניאדו שכ"כ נהנית שם

בלניאדו את יכולה לקחת מהבר מה שאת רוצה ולאכול בחדר, ואפילו אם את אוכלת בחדר אוכל, הוא כ"כ מרווח עם הרבה שולחנות ואינך צריכה להצטופף בשולחן עם עדת פטפטניות.
בבית החלמה שהייתי, אם רצית לקבל את מנת הבשר בשבת, היית צריכה להמתין יותר משעה, עד שיחלקו את כל המנות כסדרן, ובינתיים להקשיב בנחמדות לכל הבלה בלה לצידך. אין שם בר בשבת וחג, כך שאת תמיד נאלצת לשבת שעה ארוכה עם כולם, והשולחנות כ"כ צפופים שאת חייבת להיות נחמדה ולהקשיב לכולם :cool:
בשמחה משפחתית זה מאד נחמד לי, אבל ממש לא אחרי לידה.

• הוסף לסימניות
פלפל, אני לא מבינה אותך.
למה לא ברחת מיד???
נשמע מחליא!
כמו מוסד, לא כמו בית החלמה...

• הוסף לסימניות
מוזר לגבי אם וילד.
יש אופציה להזמין ארוחה לחדר, למי שאין כח לרדת.
וניצלתי את זה כמה פעמים.
או לקחת אוכל לחדר + להזמין ארוחה לבעל.

• הוסף לסימניות
באם וילד היו מאד נוקשים לגבי חדר לבד.
בשבילי זאת האופציה המועדפת, ואז, אם אני רוצה שקט, יש לי לאן לברוח. ואם מתחשק לי לפטפט, תמיד יש עם מי.
רק אחרי שקרה מה שקרה ולא כאן המקום לפרט, העבירו אותי לחדר כזה.
ביציאתי הודעתי להם שאני מאוכזבת מאד מהיחס.
בפעם הבאה נשקול טלזסטון? לא יודעת. זה רחוק ולא נגיש. ויש לי מבקרים שאני צריכה על בסיס יום יומי ;). כן, גם הילדים.
קודם שנגיע לגשר.

• הוסף לסימניות
אני מצטערת, אבל מזדהה לגמרי עם מה שאמרה פילפל, ולדעתי היא לא אמרה מספיק...
הייתי באם וילד 3 פעמים, ו.. באמת בתור ברירת מחדל בפעם האחרונה אחרי ברית הלכתי ליומיים ...
ולטלזסטון חיכיתי 3.5 שבועות! היה שווה.
מי שרוצה אפשר בפרטי. אבל רק דבר אחד אוסיף שכשהתלוננתי למה השמחות המרעישות באולם למטה עד 1 בלילה!! ולא היה שייך להניח את הראש- אמר האחראי שזה ידוע שיש כאן אולם שמחות וזהו, מי שלא מתאים לה שלא תבוא....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1206096:
המצב שהיה שם כששהיתי שם, היה בדיוק כמו שכתבתי. ואם הייתי רוצה להוסיף תוספות יכולתי להוסיף עוד כמה עמודים... אז בבקשה, אם את קשורה איכשהו באופן אישי לשם (כפי שנראה) טוב תעשי אם תפעלי לתיקון המחדלים, במקום להתקיף שלא במקום.

צר לי, לא קשורה אליהם משום כיוון:)

הייתי שם, והייתי גם בטלז ולכל מקום מעלות וחסרונות.

• הוסף לסימניות
אני מרגישה שגלשנו כאן להרבה לשון הרע---

(אגב, חיכיתי שמישהי תתעורר לפני.... וזה לא הגיע...)

אם רצונכם להביע לשוה"ר לתועלת, תוכלו לומר באופן אישי בלבד למי שמתעניין אצלכם.

ברבים- זה ממש הוצאת שם רע.

• הוסף לסימניות
אם כבר מדברים....
הייי גם באם וילד וברחתי אחרי יומיים שבקושי שרדתי.
אבל לא דוקא בגלל המקום. (לא שלא היו לי תלונות..)

היתה איתי מישהי בחדר בסוף סוף סיימה לקבל את אורחיה
נכנסה לחדר ב1 בלילה (אחרי שכל הערב היתה טיילת הלוך חזור)
וביקשה רשות להדליק את המנורה ליד המיטה כי היא צריכה לגמור תהילים ולהתפלל..
ואז התפללה, ואמרה תהילים תוך כדי שהיא "מנקרת במיטה"
ומתעוררת אחת לכמה דק' לגמור את "חובותיה" (עוד דף עובר..והאור עדיין דלוק..)
בקיצור ב1:45 (בלילה) ביקשתי ממני אם לא אכפת לה שתמשיך בחוץ..

טוב וזה חוץ מנושא הפלאפונים...

אז על הדרך אנא נא להתחשב בחברה לחדר.
אחרי הכל מדובר ביולדות...

• הוסף לסימניות
כל מה שעברתם באם וילד לא מגיע למה שאני עברתי שם...
לפני 13 שנה הייתי אחרי לידה של בני
הגעתי יום אחרי הברית
ולא ביום של הברית כמו שהם רוצים
הייתי שם שעה כן שעה בלבד!!!
באמצע ארוחת צהריים קראו לי לתינוקיה
אמרו שהילד מצונן ושאני יקח אותו הביתה
תנסנה לתאר את הרגשה אחרי לידה אחרי ברית
ומעיפים אותך.... כתבנו כמובן מכתב תלונה שלא עזר
מאז ילדתי עוד כמה פעמים
אבל תמיד אני הולכת לטלזסטון
באם וילד אני לא דורכת יותר
ולא מעניין אותי אפילו אם יש פה כאלו שיש להם אחוזים שם...
אה והייתי עוד צריכה לשלם על הארוחת צהריים
אני חושבת שזה היה 50 ₪
מלא כוח לכל היולדות
ממליצה על טלזסטון בחוםםםםם!!!!!!!

• הוסף לסימניות
בלי קשר בכלל לאם וילד, תלזסטון, לניאדו וכו'..
אני אישית בעד זה שיאסרו לאכול בחדרים (אלא רק אם אישה נמצאת לבד),
כי לי מפריעה ריח של אוכל של אחרים בחדר שלי..
(גם דיבורים בקול והכנסת אורחים בתוך החדר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1206158:
פלפל, אני לא מבינה אותך.
למה לא ברחת מיד???
נשמע מחליא!
כמו מוסד, לא כמו בית החלמה...

את צודקת,
אך רעדתי לקחת אחריות על תינוקות בתקופת הברית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1206203:
אני מרגישה שגלשנו כאן להרבה לשון הרע---

(אגב, חיכיתי שמישהי תתעורר לפני.... וזה לא הגיע...)

אם רצונכם להביע לשוה"ר לתועלת, תוכלו לומר באופן אישי בלבד למי שמתעניין אצלכם.

ברבים- זה ממש הוצאת שם רע.

תפסיקו עם ה"אצטלה המתחסדת" הזו, שכולם יודעים שנובעת ממניעים אישיים בלבד!!!!

לא הוציאו כאן לעז על אף בן אדם ולא הוזכר כאן שם של אף בן אדם,

שהות בבית החלמה היא מוצר כמו כל מוצר אחר שמשלמים עליו,

וזכותו של כל אחד לדעת מעלותיו וחסרנותיו של מוצר לפני שהוא מקיז עליו את כספו!

תסבירי בבקשה מה ההבדל בין הדיון אודות המוצר שמספק אם וילד, למוצר שמספק אלקטרה או תנובה או אל על או אוסם??? כולם יהודים. כולם מספקים מוצר תמורת תשלום,

וזכות כל אחד לדעת את התמורה המדויקת שהוא מקבל תמורת כספו!!!!

יש כאלה שילכו לאם וילד למרות הרעש וכל שאר הדברים המוזכרים, זה לא מפריע להן בכלל, להפך, הן אוהבות אקשן ומוזיקה ופטפוטים ויש להן עמוד שדרה שאף אחד מהצוות לא מעיז להגיד להן מילה, ויש כאלה שזה ממש לא המוצר שהן מחפשות!!!!! וזכותן לדעת!!!!!

ומי שטוענת שזה לה"ר, שבבקשה לא תפתח כאן יותר אף דיון לגבי אף מוצר או שירות של אלקטרה/תדיראן/אוסם/הדסה/מכבי וגו' :rolleyes: כדי שנוכל לבדוק עד כמה היא שולטת בהלכות החפץ חיים.... או שמנפנפת ב"לשון הרע" כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניה...

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה... הייתי בטלזסטון ונהניתי עד הגג!
אבל גם שם היו פטפוטים, אורחים בחדר, שיחות פלאפון ורעש וחדרי אוכל צפופים.... כך זה בכל בית החלמה.מה הקשר לאם וילד? (ולא. לא הייתי שם אף פעם ואין לי שם מניות - חבל...:)
מקום שקט ופרטי ברמה של בית מלון זה רק הדסה בייבי למי שאוהבת שקט ופרטיות ומנוחה מושלמת.

• הוסף לסימניות
הנאה ממוצר כה מורכב כמו בית החלמה תלוי ב:רמת הציפיות, אופי, מצב רוח (הורמונים בלע"ז),
שכנה לחדר, דינמיקה קבוצתית (כמו שבבית חולים יכול להיות מנומנם להפליא, ויכול להיות סוער ורוגש, הכל תלוי בקבוצה המשתנה מיום ליום)
אחותי למשל הרגישה בבית החלמה טלזסטון במחנק ורק רצתה לברוח משם לחיק החמימות המשפחתית. גיסתי התענגה על השקט הרחק מההמולה המשפחתית.
ואני? לא הייתה לי בכלל ברירה לבחור, הגדול היה עם אבעבועות רוח, והיה אסור לי לחזור עם תינוק רך הביתה. זו הייתה אז האופציה.
יש את הנשים שחולמות בכל שנה על הנופש בבית החלמה, ויש כאלה שמתחלחלות.
אי אפשר להשוות בית החלמה למכונת כביסה. אי אם סורי.
ועם כל זה אני מבינה מישהי שהגיעה עם רמת ציפיות מסויימת ונחלה אכזבה מרה.
לגבי פסיקה בהלכות שמירת הלשון- קטונתי. אבל ההקדמה בספר שמירת הלשון כל כך מפחידה, שבאופן אישי לא הייתי מעזה לקחת סיכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1206292:
הנאה ממוצר כה מורכב כמו בית החלמה תלוי ב:רמת הציפיות, אופי, מצב רוח (הורמונים בלע"ז),
שכנה לחדר, דינמיקה קבוצתית (כמו שבבית חולים יכול להיות מנומנם להפליא, ויכול להיות סוער ורוגש, הכל תלוי בקבוצה המשתנה מיום ליום)
אחותי למשל הרגישה בבית החלמה טלזסטון במחנק ורק רצתה לברוח משם לחיק החמימות המשפחתית. גיסתי התענגה על השקט הרחק מההמולה המשפחתית.
ואני? לא הייתה לי בכלל ברירה לבחור, הגדול היה עם אבעבועות רוח, והיה אסור לי לחזור עם תינוק רך הביתה. זו הייתה אז האופציה.
יש את הנשים שחולמות בכל שנה על הנופש בבית החלמה, ויש כאלה שמתחלחלות.
אי אפשר להשוות בית החלמה למכונת כביסה. אי אם סורי.
ועם כל זה אני מבינה מישהי שהגיעה עם רמת ציפיות מסויימת ונחלה אכזבה מרה.
לגבי פסיקה בהלכות שמירת הלשון- קטונתי. אבל ההקדמה בספר שמירת הלשון כל כך מפחידה, שבאופן אישי לא הייתי מעזה לקחת סיכון.

ולכן לא פתחתי אשכול עמוס בקיטור מייד כשחזרתי משם, למרות שמאד התחשק לי...

רק לאחר שנתיים ויותר, כשכבר נרגעתי לגמרי והעניין הפך להיסטוריה רחוקה, הרשיתי לעצמי לומר את הנתונים העניינים שהיו, עובדות יבשות, בצורה ניטראלית ורגועה.

לדעתי יש בזה הרבה תועלת, שיולדת תדע בדיוק לאן היא מגיעה, וכמו שאמרת, בלי ציפיות. ושוב, יכול להיות שבמשך השנתיים ויותר שלא הייתי שם, הם השתפרו. החכמה היא לקחת ביקורת לכיוון של התייעלות ושיפור, ולא לכיוון של התעלמות, הכחשות והתקפות נגד. בהרבה מקומות יש תיבת משוב, שנועדה בדיוק לדברים אלו. גם אם בנאדם קיבל שירות גרוע, אם הוא מרגיש שבצד השני רוצים להקשיב ולהשתפר, זה משנה את כל התמונה. לתשומת לבכם, אם וילד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YR;1206242:
אני אישית בעד זה שיאסרו לאכול בחדרים
כי לי מפריעה ריח של אוכל של אחרים בחדר שלי..

ואני חשבתי שאשה אחרי לידה היא כבר לא בהריון :) :eek: :rolleyes: :D

• הוסף לסימניות
אני הייתי באם וילד והנהנתי מכל רגע!
הצוות היה ממש נחמד
והיה גם ממש כיף לפטפט עם הנשים :)
אבל אני אודה שמאחיות התינוקיה לא נהנתי מכולם .

• הוסף לסימניות
באם וילד לא הייתי
אבל בטלזסטון הייתי,
למי שחושבת שצריכים מרפקים - היא טועה.
אם את גמישה להגיע גם בימים פחות פופולריים - תוכלי להגיע ממש מיד.
אני ילדתי ביום שני ובעלי התקשר ביום שלישי להזמין חדר, הם אמרו שיהיה רק ביום שלישי הבא.
אחרי שעה התקשרתי אני (וטיפה לחצתי אבל ממש טיפה) והם אמרו שיש להם חדר ביום חמישי.
נהניתי שם מאוד מכל הבחינות, היחס, התנאים, וגם האוכל.

שה' יתן כח לכולם לחזור לכוחות מחודשים מתוך שמחה ונחת.

לגבי בית ההחלמה החדש - זה היה נראה לי כמו מקום לסטאז' לנשים שלמדו אימון וקאוצ'ינג.
מעניין מאוד לשמוע רשמים ממישהי שהיתה שם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1206324:
ואני חשבתי שאשה אחרי לידה היא כבר לא בהריון :) :eek: :rolleyes: :D

בעיני זה עניין של נימוס פשוט..
מה לעשות לא נעים לי הריח של זיתים, רטבים, עוף, סלטים למיניהם בחדר שאני יושנת בו .. אבל אולי אני היחידה בזה.. (ממש לא חושבת)

• הוסף לסימניות
ולכל היולדות המחלימות, ולא משנה באיזה בית החלמה, כדאי לזכור שגם השכנה לחדר היא יולדת, ואולי היא באה לנוח...
השכנה שלי לחדר בטלז סטון שלחה כל בוקר את הילדים, שבעה במספר בלעה"ר, למוסדות הלימוד דרך הטלפון, כולל הוראות הלבשה מפורטות, ואיפה נמצא הגרביון האדום והקפוצ'ון המפוספס. בפעם הבאה אם אני בכלל הולכת לבית החלמה אז רק חדר פרטי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת