• הוסף לסימניות
כידוע, כדי לשמור על גודל קובץ אילוס' או קומפ' צריך "להדליק את השמש" של השכבה, אבל משום מה זה עושה המון בעיות בקומפוזיציות תלת מימדיות
במקרה שלהלן אני חייבת לשמור על האיכות כי אני מתקרבת ממש לתוך הקרונות של הגלגל,אבל תראו מה קורה כשאני מדליקה את השמש: :mad:
(בתוך הקומפ' "גלגל", כל קרון הוא בתוך פרה-קומפ'. כל שאר השכבות הן רגילות)

מה עושים? :confused:

קבצים מצורפים

• בלי שמש.JPG
    KB 112.7 · צפיות: 19
  • עם שמש.JPG
    KB 111.9 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
אכן, זו תופעה מרגיזה נורא!
אני פותחת את הקובץ המקורי הוקטורי [אילוסטרייטור?]
ומגדילה ומגדילה עד לגודל המרבי שאשתמש.
ורק אז בונה את הפרה קומפוז בגודל ענק ומקטינה רק בקומפוזיציה הראשית ואז אין אבדן איכות.
אשמח גם להכיר שיטות יותר נוחות.

• הוסף לסימניות
אני לא באה לתת פתרונות לגדולת ממני..
רק להגיד שהקומפ' נראית מאוד יפה!!!

• הוסף לסימניות
הפתרון ה"פרימיטיבי" שאני מצאתי הוא - כמה שפחות קומפוזיציות בתוך קומפוזיציות!

אבל אני חושבת שכדאי לחכות ל-maor700, הוא בטוח יביא איזה פתרון אמיתי.

• הוסף לסימניות
רקורד, תחשפי את כל השכבות המוסתרות, כדי שיהיה קל יותר להבין מה קורה שם.
ואת מוזמנת לשלוח לי את הקובץ במייל, אם את מעוניינת.
לא נשמעת לי שיש שם בעיה כ"כ גדולה.

• הוסף לסימניות
תכנסי לקומפ' ותגדירי שם את כל השכבות לתלת מימד
(ואם יש צורך גם שתקבלנה צל, כי- אם שמת לב- גם הצל התפספס שם)
בד"כ זה פותר את הבעיה שהצגת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 246;1827824:
תכנסי לקומפ' ותגדירי שם את כל השכבות לתלת מימד
(ואם יש צורך גם שתקבלנה צל, כי- אם שמת לב- גם הצל התפספס שם)
בד"כ זה פותר את הבעיה שהצגת

צודקת לגמרי!!
כנראה מרוב נסיונות, איכשהו השכבות בפנוכו לא היו מוגדרות תלת מימד.
ב"ה עכשו הכל בסדר. המיקום, הצל והאפקטים (גם הצל אגב היה מוגדר על קאסטס שאדוו בפנים) אבל כל שינוי שעשיתי- מיד משהו השתבש
השאלה שלי היא כללית, כי הדבר הזה קורה תמיד: קומפ' כאלה משבשות את מערכת התאורה והצל בכל הקומפוזיציה, לפעמים הן לא מושפעות מהמצלמה וכל מיני דברים כאלה
מסתבר שבחלק מהמקרים העניין מסתדר איכשהו מעצמו (כמו שקרה לי בפרויקט הנוכחי, שבאיזשהו שלב האפקט צבע שנתתי לא נראה בקומפ החיצונית ואחרי כמה זמן זה חזר. למה? אלוקים יודע...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורד;1827976:
צודקת לגמרי!!
כנראה מרוב נסיונות, איכשהו השכבות בפנוכו לא היו מוגדרות תלת מימד.
ב"ה עכשו הכל בסדר. המיקום, הצל והאפקטים (גם הצל אגב היה מוגדר על קאסטס שאדוו בפנים) אבל כל שינוי שעשיתי- מיד משהו השתבש
השאלה שלי היא כללית, כי הדבר הזה קורה תמיד: קומפ' כאלה משבשות את מערכת התאורה והצל בכל הקומפוזיציה, לפעמים הן לא מושפעות מהמצלמה וכל מיני דברים כאלה
מסתבר שבחלק מהמקרים העניין מסתדר איכשהו מעצמו (כמו שקרה לי בפרויקט הנוכחי, שבאיזשהו שלב האפקט צבע שנתתי לא נראה בקומפ החיצונית ואחרי כמה זמן זה חזר. למה? אלוקים יודע...)

למה שלא תיצרי את כל הפרה קומפ' לא בתלת. ותתני את התלת רק בקומפוזיציה המרכזית?
זה אמור לפתור את הבעיה של האור והצל, לא?
אבל בעצם, בשניה שאת מדליקה את השמש, את חייבת שהשכבות בתוך הפרה קומפ יהיו בתלת.
אז כנראה שבאמת הכי טוב, מלכתחילה לבנות כאן בצורה שלא נזדקק לשמש, לא מעוקצך ולא מדובשך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה