שמתם לב לבאנר בצד שמאל

• הוסף לסימניות
במקרה או שלא, הקלקתי עליו.
נפתח לי אתר בשם 'קופירייטינג' - שירותי פרסום ודעת קהל.

שוטטתי קצת באתר, וזה נראה מעניין.
מעצב גרפי אינו בהכרח פרסומאי ולכן מציע האתר שירות כמו סלוגנים, רעיונות וכו'.

בעל האתר, אהרן רכניצר, מציע בסרטון וידאו (לא מקצועי), את שירותיו המקצועיים.
הוא מגדיל ראש ומציע ניסיון ראשון חינם, (זאת כבר הוכחה לרעיון שיווקי מרשים), החלטתי שבהזדמנות ראשונה אני אנסה לקבל את היעוץ הראשון שהוא מציע (בחינם) ומי יודע אולי אני אהפוך ללקוח קבוע שלו (בתשלום).

הרעיון מעניין מאוד, העיצוב של האתר יש לומר, טעון שיפור.
אם האתר פונה לגרפיקאים בין היתר, היה ראוי להשקיע יותר בעיצוב.

• הוסף לסימניות
דווקא אני ממש לא אהבתי את הרעיון של קופירייטינג ראשון חינם
הוא יכול לפשוט את הרגל רק מהעבודה שכל גרפיקאי מתחיל, יזמין אצלו חינם.

נראה לי שזו פניה לא נכונה.
לענ"ד עדיף שיציג עבודות שלו, המלצות של לקוחות, נתונים סטטיסטיים על עליה במכירות וכדו'. אותי זה יקנה יותר, וגם הוא יציג את סחורתו כבעלת ערך ולא 'חינמית'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;640601:
דווקא אני ממש לא אהבתי את הרעיון של קופירייטינג ראשון חינם
הוא יכול לפשוט את הרגל רק מהעבודה שכל גרפיקאי מתחיל, יזמין אצלו חינם.

נראה לי שזו פניה לא נכונה.
לענ"ד עדיף שיציג עבודות שלו, המלצות של לקוחות, נתונים סטטיסטיים על עליה במכירות וכדו'. אותי זה יקנה יותר, וגם הוא יציג את סחורתו כבעלת ערך ולא 'חינמית'.

דווקא אותי זה קנה.

אני לא מכיר אותו הרי, והיה לי קשה להשקיע בשירות שאיני יודע מה טיבו.
אז הוא בא ואומר לי תנסה אותי פעם אחת בחינם.
זה בדיוק כמו אותם דיילים שעומדים בדוכנים ברשתות השיווק ומחלקים לעו"ש מוצר מזון חדש שיוצא לשוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;640605:
דווקא אותי זה קנה.

זה בדיוק כמו אותם דיילים שעומדים בדוכנים ברשתות השיווק ומחלקים לעו"ש מוצר מזון חדש שיוצא לשוק.

ואיך אתה מצפה שלקוחות יזמינו ממך עבודות כשהם "לא מכירים אותך הרי, ויהיה להם קשה להשקיע בשירות שאינם יודעים מה טיבו"...?

בשביל זה יש תיק עבודות ויש המלצות.
הדיילים שמחלקים זה שונה, כי שם מדובר במוצר תעשייתי, ופה מדובר בשירות אישי ש"תפור" למידותיו של כל לקוח בנפרד וצריך להיעשות במרבית תשומת הלב כדי להוציא תוצר מקצועי.
לא שמעתי על חייטים שמציעים לתפור חליפה ראשונה חינם, "לניסיון".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;640594:

הוא מגדיל ראש ומציע ניסיון ראשון חינם, (זאת כבר הוכחה לרעיון שיווקי מרשים), החלטתי שבהזדמנות ראשונה אני אנסה לקבל את היעוץ הראשון שהוא מציע (בחינם) ומי יודע אולי אני אהפוך ללקוח קבוע שלו (בתשלום).

הנה סלוגן בשבילך:

כמו שגרפיקאי אינו פרסומאי,
כך פרסומאי אינו גרפיקאי.

ולכן פרסומאי שמעצב נראה
כמו גרפיקאי שעוסק בפרסום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;640605:
דווקא אותי זה קנה.

וגרפיקאי שיעשה זאת [יציע ניסיון ראשון בחינם]
יסולק מפרוג בבושת פנים על שהוא מוריד את הרמה.

• הוסף לסימניות
יש הבדל מאוד גדול בין גרפיקאי, שנותן שרות שהצורך בו ידוע, לקופירייטר שיש עדיין כאלו שלא יודעים מה בדיוק הוא עושה, או איך הוגים את מקצועו. במגזר שלנו בכל אופן, יש עשרות, אם לא מאות, גרפיקאים עצמאיים והרבה פחות קופירייטרים עצמאיים.

השרות שעושה קופירייטינג פה הוא שרות לכלל הקופירייטרים במגזר - הוא דואג שיבינו את הצורך במקצוע הזה.
אם אותו עצמו זה ישרת כמו את הקופירייטרים האחרים - אי אפשר לדעת. יש כאן פגיעה מסוימת בתדמית, ואני מאמינה שהוא מודע לה, ודאג לחפות עליה במגוון דרכים אפשריות.

לא עברתי על כל מה שהוא מציע, מחוסר זמן, אך ממה שכן טעמתי נראה שהכיוון טוב.

שתהיה לו ולכולנו הצלחה רבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;641205:
יש הבדל מאוד גדול בין גרפיקאי, שנותן שרות שהצורך בו ידוע, לקופירייטר שיש עדיין כאלו שלא יודעים מה בדיוק הוא עושה, או איך הוגים את מקצועו.
השרות שעושה קופירייטינג פה הוא שרות לכלל הקופירייטרים במגזר - הוא דואג שיבינו את הצורך במקצוע הזה.
.

ולמה לא להציג את החשיבות ואת הצורך פשוט ע"י תיק עבודות משכנע באתר, אפשר בסגנון של CASE STUDIES שמחולקים ל"האתגר - הפתרון - תוצאה" כמו שמקובל?

• הוסף לסימניות
נעמה,

הסיבה היא שזה ישכנע את הגרפיקאי, לא את הצרכן הסופי.
הצרכן הסופי, שהינו במקרה זה, כנראה, עסק קטן בבעלות חרדית, אינו מבין בפרסום, אסטרטגיה ובקושי יודע לאיית ק-ו-פ-י-ר-י-י-ט-י-נ-ג (באמת מילה ארוכה).

כדי לשכנע אותו את צריכה להיות משוכנעת ברמה כזו, שכבר ניסית והצלחת, ושהוא ישמע מאחרים שניסו וזה הוכיח את עצמו.

נכון שיש דרכים נוספות, אבל זו הכי אפקטיבית.

ושוב, קופירייטינג עיושה כאן שרות לכל הקופירייטרים העצמאיים באשר הם, ועל כך תודות רבות. וגם על האומץ להיות שליח ציבור כזה - כל הכבוד!

ובנוגע לפגיעה התדמיתית, אכן ציינתי שיש חשש כזה, וכולי תקווה שהוא הצליח לחפות עליה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;641058:
וגרפיקאי שיעשה זאת [יציע ניסיון ראשון בחינם]
יסולק מפרוג בבושת פנים על שהוא מוריד את הרמה.

דווקא הבעתי את דעתי כבר מספר פעמים שכדאי לגרפיקאי מתחיל לעבוד ללא תמורה מספר מוגבל של פרוייקטים או לזמן מוגבל (עם זאת, אני מאוד לא ממליצה לעבוד תמורת שכר נמוך).
אני עדיין פה, כמו שאת רואה;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;640594:

תוכל לתת לי לינק לאתר שלו? יש לי חסימה לפרסומות. תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה