דרוש מידע שמת פעם פתק עם בקשה מתחת לחנוכיה ביום השמיני? זה עבד?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא צריך דווקא לכתוב אבא שלנו לא חרש..........
וואי זה ממש לא נכון, הוא גם לא צריך שנבקש דברים בפה כי הוא יודע מה אנחנו חושבים.... זה לא קשור, יש אנשים שמבטאים את עצמם טוב בכתב. אני אישית מצאתי את עצמי הרבה פעמים כותבת לה' מה שאני מרגישה\מבקשת\מודה וכו' במקום להגיד בעל פה.

• הוסף לסימניות
יש בם רמבם שאני לא זוכר כרגע במדוייק, אבל בחלק מהסגולות יש חשש עבודה זרה, אם מאמיניפ בכוח הסגולה ולא בכוח התפילה .
הרמבם מדבר על תהילים ופסוקים במצבים מסןיימים, וכל שכן על כל מיני מעשים מוזרים.

• הוסף לסימניות
אני מראש מאוד סקפטי בכל הסגולות המוזרות הללו.
אך בכ"ז אחרי התעקשות של כל מיני... עשיתי ולא עזר. (כי לא האמנתי?).
גם מי שהאמין לא עזר לו (כי הורדתי לו את האמונה בקרטון של חנוכיות?)

בדור הזה יש הרבה סגולות שאין להם מקור. האי זה עובד? או שממילא הישועה היתה צריכה להגיע או כמו שאומרים בשם הבעש"ט שאם יהוד יאמין במקל שיפעל ישועות עבורו, הוא יראה ישועה.
ובקרלין שמעתי אומרים מי שמאמין לסגולות הוא פתי, ומי שלא מאמין הוא כופר.. :)

• הוסף לסימניות
אור החיים הק' פרשת בראשית "ונח מצא חן" - טעון גניזה
כי יש לך לדעת כי יש מצוה שתועלתה היא להמשיך חן על האדם, או בבחינת ג' או ד' מצות ידועות, וה' לא הודיע תועליות המצות לטעם שאמרו ז"ל (תנחומא עקב) שירוצו כל העולם לתועליות, וזה נח זכה ומצא החן גם שמו יגיד כן נח חן:

• הוסף לסימניות
איך הקשת שמי שעושה סגולות זה במקום תפילה?
תמוה לי

ועוד- יש סגולות שמקורן בקודש
באיזה זילות את כותבת די לסגולות?
מצטערת שהרגזתי
התכוונתי לכל הסגולות הטיפשיות שמישהו המציא באמצע הלילה ופתאום כל העולם רואה בזה את ישועתם
לדעתי זה כפירה ממש
לכן התבטאתי כך

ולגבי סגולות שמקורם בקודש, אני לא מכירה כאלה, אז בטח שלא התכוונתי לזה!

• הוסף לסימניות
עכשיו יש הבדל גדול כי כל הסגולות של פתקים וכו' זה בעצם דרך להתחמק מהעול והתפילה
כוונת הצדיקים על זאת חנוכה הוא שנתפלל ונבקש מהשי"ת כי הבאותו היום השערים פתוחים
אך שאר הסגולות של פתקים וכו' ברור שהם בעייתים

• הוסף לסימניות
יש סגולות כאלו, תתפלאי...
הרגיל בנר הווין לו בנים תלמידי חכמים
כל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ
וכו'...

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת מה המקור גם לזה
בני יששכר (כסלו מאמר ב') - זרע של קיימא.
אימרי נועם מאמר חנוכה (חלק א) - פרנסה.
רבי ישראל מרוז'ין (נר ישראל, חלק ב', עמ' י"ח) כתב כך: "מה שצדיקים יכולים לפעול מה' יתברך בראש השנה ויום הכיפורים, יכול כל יהודי לפעול בזאת חנוכה". - כפרת עוונות.

קיצר להרבות בתפילות לימוד תורה ובע"ה ישועות

• הוסף לסימניות
מצטערת שהרגזתי
התכוונתי לכל הסגולות הטיפשיות שמישהו המציא באמצע הלילה ופתאום כל העולם רואה בזה את ישועתם
לדעתי זה כפירה ממש
לכן התבטאתי כך

היום כמדומני כל העולם שומע את הסגולות מאת רבנים כמו הידברות, ערוץ אלפיים ועוד, אשר פורסמו ברשתות החברתיות, כמעט ולא ראיתי מישהו שעושה סגולה שהמציאו ולא שמעתי.

דרך אגב את הסגולה הזאת שמעתי מאחד הרבנים בערוץ 2000 חחחח

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה