שנה נוספת בגן חובה

• הוסף לסימניות
ביתי ילידת ר"ח כסלו- אני רוצה להשאיר אותה שנה נוספת בגן כי מנהלת ביה"ס אומרת לי שבשנתונים האחרונים אין אצלה ולו בת אחת מחדשים חשון כסלו.
מצד שני הגננת אומרת שאין הרבה סיכויים שיאשרו לה להשאר בגן שנה נוספת אפילו שהיא קטנה בגיל כי היא בסדר מבחינת הכישורים.
איך זה יכול להיות? מצד אחד לא מאשרים, מצד שני במציאות הן לא בכתה א'...

אשמח לשמוע מבעלי נסיון מה אני יכולה לעשות ע"מ שיאשרו לי להשאירה שנה נוספת בגן.
ואם אכן זה כ"כ בעייתי לקבל אישור כזה.

• הוסף לסימניות
קצת מוזר. אצלינו אוטומטית נשארים כבר מר"ח אלול (כמעט) וזה ברור מאליו
לכיתה א' לא צריך כישורים כמו שצריך בשלות נפשית שזה אין לקטנות.
אולי תנסי לפעול דרך העיריה?

• הוסף לסימניות
לדעתי מומלץ לך לנסות ולהשתדל כן להשאיר אותה (מנסיון!)
הדרישות והרמה היום בכתה א' הן רבות, לילדה קטנה זה ממש קשה

• הוסף לסימניות
כדאי לך להתייעץ עם מישהי מומחית/ יועצת.
כי אם היא בסדר מבחינת הרמה הרגשית והכישורים, ואין סיבה להשאירה שנה בגן- למה להשאיר אותה? לפעמים זה יכול אפילו להזיק.
זה מוזר לי מה שהמנהלת אומרת, יתכן שבשנתיים האחרונות הגיעו אליה בנות קטנות שגם לא התאימו לכיתה א', הבת שלך קטנה יחסית, אבל בכל זאת בשנתון של כיתה א'.
וזה מאוד אינדיווידואלי לכל ילדה. אני מכירה ילדה שנולדה בכסליו, אומנם הא הכי קטנה- אבל לא היתה סיבה להשאירה בגן, וזה היה אפילו מזיק לה... נראה לכם קל להשתעמם שנה שלמה?
(מה שכתבתי זה בתוספת למה שכתבו מעלי, כמובן שיש מקרים שבהם כדאי וצריך להשאיר כדי לתרום לבשלות הרגשית והקוגנטיבית של הילדה.)
בקיצור זה תלוי מאוד בהרבה דברים.

• הוסף לסימניות
העצה שאני מייעצת מניסיון שלי היא אולי מאוחר מדי בשבילך תמר הפעם אבל אולי יועיל לילדה אחרת וזה להשאיר אותה שנה כבר בתת חובה כי כל השנה בגן חובה מוקדש להכנה לכיתה א' מדברים על זה המון ולומדים המון ובסוף זה יכול לשבור ילדה שכולם עולים לכיתה א' ורק היא לא... אבל עוד שנה בתת חובה ובמקרה שלי גם החלפתי גננת (כי יש שני גנים בשכבת גיל הזה) וכך הילדה לא ממש שמה לב שהיא "נשארה" שנה וגם לא הייתי צריכה לעבור וועדות יעוצים וכל השאר בשביל להשאיר אותה בתת חובה.
ניסו להגיד לי שכדאי לך להעלות ולהשאיר בגן חובה כי אז היא תקבל עזרה אם יש לה בעיה וכו' אבל אני אחזתי שכל הבעיה שלה זה שהיא צריכה לגדול עוד קצת ולא צריך התערבות חיצונית עבור זה! - אני לא הצטערתי רגע אחד שעשיתי את זה!!

• הוסף לסימניות
ילדות שנולדו בחודשים תשרי, חשוון וכסליו באופן אוטומטי יכולות להשאר עוד שנה בלי צורך באיבחון.
על הגננת לכתוב בקשה: הילדה נשארת שנה נוספת בחובה מפאת גילה הצעיר.

• הוסף לסימניות
מניסיוני האישי אני יכולה לומר לך - לא כל ילדה "קטנה" צריכים להשאיר שנה!!!

ביתי הגדולה ילידת סוף כסלו, ממש שלושה ימים לפני "היום הקובע".
הגננת בגן חובה, מקצועית ביותר בתחומה, אמרה שמבחינתה היא אחת הבנות הטובות והבוגרות במחזור ואין שום סיבה להשאיר אותה בגן. בנוסף הילדה עברה מבחני מוכנות (ואבחון מקצועי בגיל צעיר יותר) שהראו כי באמת הילדה ב"ה חכמה מעבר לגילה ואין סיבה להשאיר אותה שנה.
במסיבת הסיום של גן חובה כל האמהות שהילדות שלהן ילידות תמוז ואילך התחילו לדבר בינהן האם להשאיר את הילדות בכל זאת שנה או להעלות לכיתה א' ומיותר לציין שזה די הלחיץ אותי - הילדה שלי הכי קטנה מכולן, אם כולן ישאירו זה אומר שהפער יהיה גדול מאוד בינה לבין ילדות אחרות בכיתה!

בשורה התחתונה, ביתי היום בכיתה א', יחד איתה יש בנות שהושארו שנה וכיום כבר בנות 7 כשהיא חגגה לפני חודש וחצי את יום הולדתה ה-6. אבל יש גם בנות שהן ילידות תשרי,חשון וכסלו.

חששתי מאוד שיהיה לה קשה, במיוחד שרשמתי אותה לבית ספר שנחשב ברמה הגבוהה ביותר אצלנו, אבל המציאות מוכיחה שב"ה הילדה היא בין החרוצות בכיתה, אחראית לשיעורי הבית ומסתדרת יפה מאוד מבחינה חברתית ורגשית.
במאמר מוסגר אני יכולה לגלות לך שדווקא יש ילדות מהגדולות בכיתה שזקוקות לתגבור ומורות פרטיות כי הן לא קולטות את החומר או לא עומדות בקצב - כך שלדעתי זה לא תמיד קשור לגיל.

אני חושבת שאם הייתי נכנעת ללחץ החברתי של הסובבים אותי הייתי גורמת לילדה שלי נזק בלתי הפיך בפרט שהיא כ"כ חיכתה לעלות לכיתה א' והשארות בגן מבחינתה היתה יכולה להתפרש כאי אמון בה.

זו חוויתי האישית.
אני לא אומרת שבכל מקרה אין צורך להשאיר בגן, רק אומרת שצריך לחשוב על זה שוב, להתייעץ, לנסות לתת לילדה מבחני מוכנות שונים ולראות את רמת מסוגלותה והאם העניין של "לעלות כבר לכיתה א'" הוא בנפשה או שלא.

ולגבי המנהלת - תקחי בחשבון שהיא מעדיפה שיהיו לה כמה שפחות ילדות קטנות במחזור כדי שיהיה לה מחזור חזק - אבל את לא צריכה לשרת את האינטרסים שלה אלא את האינטרסים של הילדה שלך.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי שווה להשאיר שנה נוספת בגן חובה זה נותן ביטחון עצמי והתבשלות נפשית לילדה. בהצלחה

• הוסף לסימניות
מנסיוני עם ילידת תשרי שלא היה כל סיבה להשאירה בגן (לקחנו אותה גם לאיבחון פסיכולוגי כי לא רצינו להחליט לבד) וכולם אמרו שאין כל סיבה להשאירה בגן
מה גם שהילדה באמת דחפה לעלות כי כל השנה מדברים על זה ובפרט במסיבה וההתרגשות של החברות וכו'
העלנו אותה לכיתה א
ובאמת הכל היה 100% חוץ מ...הקטע האירגוני
המון פעמים היא שכחה דברים הילקוט היה מבולגן ואוזני חמור פיארו את מחברותיה
אמנם בתעודה היא קיבלה הכל ט"מ ולא נזקקה לעזרה לימודית
אבל אני יכולה להעיד שבפירוש לא היה לה קל עם המטלות
ואני בהחלט מקשרת את זה לגילה הצעיר כי עובדה ששנה אח"כ רוב הדברים הנ"ל הסתדרו

מצד שני יש הרבה בנות שבשלות בהכל וצריך לבדוק שהיא לא תיפגע רגשית
בפרט שלא הכנתם אותה לזה קודם לכן

מה שאני עושה כיום עם ילידת כסלו
שאני משאירה אותה מלכתחילה עוד שנה בגן טרום חובה
והיא תהיה בגן תת חובה וחובה בגיל מתאים ובשל דיו
זאת בהתחשב בעובדה שהיום הלימודים בגני חובה הם חצי אקדמאים ;)

• הוסף לסימניות
קחי אותה לאבחון, ותפעלי בהתאם לתוצאות האבחון.
ממה נפשך, אם המאבחן ימליץ להשאיר - תהיה לך תשובה לגננת.
ואם המאבחן ימליץ להעלות - תהיה לך תשובה למנהלת בי"ס.

• הוסף לסימניות
לדעתי הבדיקה כמעט העיקרית צריכה להיות בכל הקשור למוטוריקה
יש ילדים בוגרים שאינם בשלים מוטורית לכתיבה ואחר כך הנושא הזה נדפק להם לכל החיים
ותמיד כתיבה מצטיירת בעיניהם כסיוט בגלל הקושי שליווה אותם בהתחלה

• הוסף לסימניות
טוב, לא היה לי כ"כ פנאי לקרוא הכל אבל רצית נסיון.
לדעתי, תשאירי שנה ותלכי עם הרגשות שלך. סה"כ היא קטנטונת למול בנות גילה וק"ו למול בנות שהושארו שנה(יש הרבה כאלה). תארי לך שבכיתה א' יש כבר בנות 8, איך היא אמורה להתמודד מולן.
אם ברצונך להשאיר אותה תבררי מי הקובע בענין. בד"כ אם את מביאה חוות דעת של פסיכולוג שמאבחן הם מקבלים זאת.
ברעיון(סיפור של שנים ובכ"ז): במשפחתינו ילידת אב(כן, כן!) מחוננת(זה לא סתם) אבל מה לעשות, האם רצתה שהיא תשאר שנה. כולם אמרו שאין סיכוי לא מבחינת החודש ולא מבחינת הכישורים אבל בסוף האם הלכה לאיבחון ובאמת הפסיכולוג התרשם שהילדה באמת כישרונית ברמות אך כיוון שהאם רצתה להשאיר בשל מוכנות נפשית הוא ציין זאת והילדה קיבלה אישור להשאר למרות שהנתונים לא בקריטריונים.

שיהיה לך בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אצלניו במשפחה יש ילידת חשוון, שגם האמא רצתה להשאיר אותה שנה כדי שיהיה רוחח של שנתיים בין הבת הקודמת לבת הזו (שיקול שנבע מכך שהילדה הגדולה יותר הייתה שקטה והקטנה היתה רועשת, וגם ככה היא לקחה את רוב תשומת הלב... אז האמא רצתה מרווח בינהן), אבל הגננת לא הסכימה. היא טענה שמבחינה שכלית ורגשית היא הרבה יותר ממוכנה...
היום, במבט לאחור, אם היא היתה נשארת שנה, הגננת / המורה היתה מסכנה, כי הילדה היתה משתעממת...! זה היה נכון, למקרה שלה, להעלות אותה.

• הוסף לסימניות
תודה לפותחת האשכול. גם אני רציתי לברר ולא כחלופה לאבחון אלא כסקר.
מה קרה לכל אלו שלא השאירו אותן?
גם אני מרגישה תקועה בין דעת הגננת לאופנה הרווחת להשאיר שנה ומאלול.
ילדתי כסלוית. לא יכולתי להשאירה בגן 4-5 שהוא היה גם מכינה לאוניברסיטה, והלמדנית השקדנית שלי עמדה במשימות המורכבות בצורה מעוררת השתאות. ולא היה שייך לדבר על השארות.
(זה שהרסו לה את הילדות ובמקום שתצייר לי עצים ופרחים ובלונים היא כל היום כתבה מספרים ואותיות- זה נושא לאשכול יללות בפני עצמו)
כעת אמרתי לגננת שהייתי מעדיפה להשאיר אותה כי בנוסף לכך שהיא מהקטנות ביותר בשנתון, היא זערורה למדי. רק מלחשוב עליה לובשת ילקוט ענקי ונדחקת באוטובוס אני נתקפת חלחלה.
הגננת טוענת שגם ככה היא מעל לממוצע, ובנוסף פלפלית לא קטנה. משמעות הדבר שהיא עלולה בשנה הבאה "להרגיש את עצמה" ולפתח תסמינים של חוצפה. וחוצפה אפשר חלילה לגרור לאורך שנות בית הספר. על הנקודה הזו באמת לא חשבתי.
מישהי נתקלה בתופעה אצל ילדה שנשארה?
(אגב, לבת שלי לא אכפת להישאר בגן, כי השכנה הלחיצה אותה שבבית ספר יש חיסונים ברררר)

• הוסף לסימניות
המגמה של להשאיר אוטומטית ללא שיקול דעת עיניני לגוף הילד/ ילדה היא פשוט עוול לילדים!!

לא בכל דבר הגיל הוא הפרמטר, יש לי 2 אחייניות בדיוק באותו שנתון,
אחת גדולה בשבועיים הראשונים, והשניה בשבועיים האחרונים, לו ישאלו אתכם מי הגדולה ומי הקטנה ברור שתגידו להיפך!! "הקטנה" בשלה רגשית והסתדרה מעולה עם הקריאה ושאר המטלות,
וה"גדולה" להיפך, ילדותית, התקשתה וכו'.

אין בדברי אלה המלצה להעלאת קטנות, או השארת גדולות או נקיטת כל פעולה אחרת - מלבד בדיקת כל הנתונים לעצם הענין של רמת ילדיכם באופן מקצועי,
כן, השארה שלא במקומה עלולה לגרום לנזק!!

• הוסף לסימניות
הבעיה היום שאי אפשר לדעת מה היא דעה מקצועית כי המקצוענים בעצמם לא יודעים יותר מדי ומתנהלים לפי סטיגמות, לצערנו.
אם היינו יכולים היום להפעיל את האינטואיציה האימהית שלנו ולדון לפיה המצב היה מעולה, הבעיה מתחילה כשלאמא אין שום אפשרות להפעיל את האינטואיציה הבריאה שהקב"ה טבע בה, כי היא מושפעת בלי סוף מהפסיכולוגיה שסובבה לנו את הראש לגמרי!:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה; העלנו אותה לכיתה א ובאמת הכל היה 100% חוץ מ...הקטע האירגוני המון פעמים היא שכחה דברים הילקוט היה מבולגן ואוזני חמור פיארו את מחברותיה אמנם בתעודה היא קיבלה הכל ט"מ ולא נזקקה לעזרה לימודית אבל אני יכולה להעיד שבפירוש לא היה לה קל עם המטלות ואני בהחלט מקשרת את זה לגילה הצעיר כי עובדה ששנה אח"כ רוב הדברים הנ"ל הסתדרו ;)[/QUOTE:
יש לי חברה מורה מדופלמת שעד היום יש לה בעיה עם התארגנות ואוזני חמור מופיעים בכל דפי קלסריה, אז מי שהבעיה שלו היא בעיה זה לא לענין להשאיר כיתה בשביל זה.
ויכול להיות שביתך פשוט למדה מהנסיון שצריך להיות מאורגנים וכך השתפרה בשנה הנוכחית והשארת שנה לא היתה עוזרת לה מילא.

• הוסף לסימניות
לו השנתון לא היה זז לו בארבעה חדשים אחורה, גם דעתי ורגשותי האימהיים לא היו מיטשטשים. במצב המגוחך שגיל מהווה סיבה להשארה אני נותרת נבוכה ומבולבלת.

אם נשאיר- הילדה תשתעמם מחוסר אתגרים, ועלולה להפריע למהלך הריכוז בהערות שנונות.
ואז אולי להוות איום על גננת והרי לכם מתכון לבלאגן משמעתי.
אם נעלה- הילדה תתקבל בעין עקומה- למה התעקשו להעלות את הקטנה הזו. ואם תיתקל חלילה בקשיים, כולם יורו לי באצבע לאמור:"אמרנו לך!"
מה עושים?:confused:

• הוסף לסימניות
גיסתי, מורה וותיקה בכיתה א', אמרה לי שכל הילדות לומדות יפה בסופו של דבר (מלבד ילדה שבאמת יש לה קשיי למידה, ואז הגיל לא משנה פה)
היא אמרה לי שאת ההבדל הגדול בגילאים היא רואה בעיקר ביכולת הריכוז של הילדה. בד"כ (וגם זה לא תמיד, כמובן, כל ילדה ותכונותיה, אבל-) הקושי של הקטנות זה לשבת חמש שעות על כיסא עם מס' הפסקות מצומצם, שזה הדבר העיקרי שמשמעותי מבחינת בשלות, כי יש ילדות שמבחינת הראש והגאונות אפשר להקפיץ אותן ישירות לכיתה ג'.
לחשוב על ילדה קטנה שלא מסוגלת ומחוייבת לעשות את זה- זה כמעט נשמע התעללות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;712274:
תודה לפותחת האשכול. גם אני רציתי לברר ולא כחלופה לאבחון אלא כסקר.
מה קרה לכל אלו שלא השאירו אותן?

כאחת שנשארה בקדם חובה.
תמי הרגשתי גדולה מכולן וחכמה מהן.
לא פלא
1. שלא היו לי חברות מהכיתה
2. שתמיד היה לי משעמם.
3. מעולם לאמצאתי לעצמי מקום בחיי החברה עד לנישואי ומציאת מקום עבודה.

לא בטוח שכולן כך.
על כל אחד זה משפיע אחרת.

אחותי למשל:
עלתה לכיתה א למרות שהיתה קטנה בשנתון ותמיד הצטערה שלא נשארה בגן
1. הבנות היו גדולות ממנה והיא חשה תינוקת על ידן.
2. לא היה לה בעיות לימודיות כלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה