שנה ראשונה משמעת!!

• הוסף לסימניות
מאוד מסכימה עם שולה בקשר למשוב להורים.
אני עובדת אצל משפחה שהאם שם קררירסטית שלא רואה את הילדים ממטר, ואני רואה איך הילדים מתרגשים מכל הערה טובה ביומן. (אני זו שרואה את זה... ובאמת שמחה איתם) הגדיל לעשות אחד הילדים שרשם לו פתק על המדף עם כל התאריכים שבהם קיבל הערה טובה....
ומורות שתדעו- תלמידים מתרגשים מאודדדדדדדד ממספר מילים של פירגון בכתב.

• הוסף לסימניות
אפשר אפילו בלי פנקס יפה.
אני מבקשת לפעמים מחברת קשר מתלמידה, סתם כך באמצע השיעור, ומסבירה: "כדי לכתוב להורים שלך כמה את מקסימה". מיד נרתמות כולן למשימה של להיות המקסימה הנוספת שגם לה המורה תכתוב פתק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;738522:
תודה רבה רבה על כל העצות!!!!!!!!!
לסיכום:
1.בהתחלה להיות חזקה, רצינית, קשוחה.
2.לענינן אותן מאד!! (מה עושים כשהנושא משעמם? לדוג עכשיו אני מלמדת בנביא שירת דבורה)
3.להכנס לכיתה רק כשכולן יושבות (מה עושים כשאחת בדוקא הולכת לאט לאט או מתעקשת לא לשבת?)
4.להיות בטוחה בעצמי.
5. להיות מוכנה לשיעור
6.הרבה הרבה תפילה
צל מאד אהבתי את הרעיון שלך להתייחס לכל אחת לדוג כמו שאמרת כשמישהי חולה או יום הולדת תודה...

ובאמת לכולן תודה רבה רבה, גם מנחם אותי לדעת שזאת לא רק צרה שלי "צרת רבים חצי נחמה"
ולמי שיש עוד עצות בבקשה שתכתוב...
שירת דבורה ? ללמד שיר בסוף השעור . בשעור הבא הם יבקשו שוב תגידי להם : בסוף השעור אחרי שנסיים את ההספק של היום כמובן שכולן מתנהגות כראוי .
יש ספר מצוין , שקט בכתה - יש בו הרבה מידע על מנהיגות בכיתה , על עיצוב התנהגות ובכלל על התנהלות נכונה שמובילה למשמעת .כיצד מוציאים כיתה ממצב בו איש הישר בעיניו יעשה .
כמובן הרבה יצרתיות , עם המון עקביות!
מבצע עיצוב התנהגות מאד מאד עוזר . שבוע זה מאד מעט בשביל לבסס הרגלים , אני עשיתי בשנה שעברה מבצע עיצוב התנהגות בכתה בה לא היו כלל הרגלי למידה זה הצליח הרבה מעל המצופה וליוה אותנו כל השנה , השקיעתי המון חודש אחד וקצרתי זאת כל השנה .חשוב שהתלמידות תדענה במדויק מה הדרישות שלך לא לסמוך על הבנתן . לנסח את הכללים (לפעמים ביחד עם הבנות) בקצרה בקודים , בקודים אלו להשתמש כל השנה . לקבוע קרטריונים למדוד את העמידה בכללים , בסוף המבצע לחלק פרסים סמליים לקבוצת הבנות שצברו את מירב הנקודות . כל השאר מקבלות משהו קטן מאד . חשוב לשדר לבנות כמה הדברים לטובתם ,לדוגמא : החומר מובן בשעור שקט וממושמע .נעים ללמוד כשהאוירה רגועה וכולם בסבלנות , אם כי זה לא נתון לבחירתם . שקט יהיה בכל מצב .עדיף בנעימות הבחירה שלהם היא אם זה יהיה בנעימות או בדרך אחרת .

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים!!
עכשיו יש לי בעיה עם 25 בנות הולך לי מצוין אבל יש לי 5 שממש משתדלות להפריע! אני מנסה לאהוב אותן ולא מצליחה! ואני אדגים למה אני מתכונת הפרעה:
לדוגמה לפני שאני נכנסת לכיתה אני עומדת ליד הדלת ומחכה שכל אחת תשב במקומה, זאתי קבוע נעמדת מאחורי הדלת או מאחורי הארון, כולן יושבות ואז אני נותנת בה מבט ממושך והיא לאט לאט הולכת למקום שלה, וזה משהו קבוע. נגיד שאני אומרת לה לצאת מהכיתה היא לא יוצאת! שבוע שעבר בחנתי אותן על נושא פורים והיא לא עשתה כלום! רק השתדלה להפריע לחברותיה וגרמה ששלש הצטרפו אליה ולא עשו את המבחן אחר כך כשביקשתי ממנה את המבחן לא הסכימה לתת! היא מעמידה אותי במצב של חוסר אונים, אני יודעת מה לענות במצבים רגילים אבל היא עושה דברים לא רגילים לגמרי! סוחפת חברות איתה ולא נותנת שמהלך השיעור יהיה תקין!! וכשאני מוכיחה אותה צוחקת! המורה משנה שעברה אומרת לי שהיא מאד תמימה ורק צריכה גבולות אבל איך שמים לה גבולות אם היא לא קולטת אותם?
אני לא אוהבת להוציא בנות מהכיתה או לקרוא למנהלת או לשלוח פתק להורים אני רוצה לתקן את זה בדרך נעימה. אחר כך יש לי עוד כמה שיש להן שעות מאד טובות ושעות שהן ממש מפריעות!! אני מנסה לתפוס אותן כשהן בשעות הטובות ולהחמיא אבל זה לא עוזר בשיעור הבא שוב מפריעות!!

וכללית מה עושים כדי שיהיה שקט בשיעור? לכל מי שאמרה שהשיעורים צריכים ליהיות מענינים השיעורים שלי מאד מענינים וכשכבר התחלתי השיעור זורם אבל עד שהן משתתקות בתחילת השיעור אורך עד 7 דקות!!, ואחר כך כמו שכבר כתבתי יש את המפריעות הקבועות שקוטעות אותי באמצע...
אז מה עושים? יש לי 25 בנות מצוינות עם רמה גבוהה רק 5 מפריעות....
אני מאד מאד מודה לכם על כל העזרה!!
ותגידו לי, זה נורמלי מה שקורה לי? עברו שלשה שבועות מאז תחילת שנה..

• הוסף לסימניות
יש מושג להיות חופרת, כלומר- לומר את אותו משפט בדיוק מספר פעמים עד שנעשה, לא לשנות טון , ולא לשנות מילה וסדר במשפט. כמו תוכי לחזור עליו:
"רותי תביאי בבקשה את המבחן. רותי צביאי בבקשה את המבחן... כשאת כבר לא מסוגלת ורואה שאין מה לדבר... אני אומרת יש לך עוד חצי דקה לתת לי את המבחן. אני מסתכלת על השעון... בד"כ הן נשברות. ואם לא אז או שאני אומרת להן "הפסדת..." וממשיכה- ומתעלמת מהן. או שאני מעבירה להן את המסר, את לא שומעת לי, ואח"כ כשאת תבקשי משהו, אני גם לא אשמע, תחשבי טוב טוב אם זה משתלם לך...
ואם את יודעת על אחת התלמידות שההורים שלה יעזרו אני ההיתי מערבת. פעם אחת ואת מסיימת כי השאר פוחדות. לפי דעתי אין מה לפחד, אפשר להתחיל מיראה ולעבור לאהבה (מנסיון של כמעט עשור בתחום)

• הוסף לסימניות
לדעתי אם זו בת שסוחפת איתה בנות ואין לך אפשרות לנטרל את האחרות אז עונש אחד חזק פעם אחת שווה אלף הערות אחרות.
למען ישמעו ויראו

מנסיון. ועדיף שעה אחת קודם

• הוסף לסימניות
בקשר ל5 בנות המפריעות, יש לי רעיון שעבד מצוין בשנה שעברה.
קחי את אחת ה'בעיתיות' הראשיות, אבל מאלו שמבינות עניין וישמחו לשתף איתך פעולה. קחי אותה לשיחה 'חברית' וחברמנית, זורמת, נעימה וכו' תוך כדי שיחה תאמרי לה שקראת לה כי ראית שהיא ילדה חכמה ועם עוצמה ומעמד בכיתה וכו' ונראה לך שהיא תוכל לעזור לך. תספרי לה שהכיתה שלהן כיתה טובה ואת מאד אוהבת אותן. אבל היא כנראה שמה לב שיש כמה בנות בכיתה שלא כ"כ אוהבות להקשיב ונראה להן שאם יפריעו למורה יהיה יותר כיף. הן לא יודעות בכלל כמה סיפורים הן מפסידות, כמה משחקים ושיעורים מעניינים את לא מביאה לכל הכיתה שלהן כי כל הזמן צריך להתווכח איתן על משמעת.
תבקשי מאותה ילדה שאולי היא, בתור תלמידה, תעזור לכיתה שלהן לא להפסיד את כל הדברים הנחמדים הנ"ל. שתספר לבנות כמה שהן מפסידות, וכמה שכדאי ללמוד וכו' בקיצור, שתעשה אוירה לימודית בין החברות.
כמובן צריך להבהיר לה כמה שהתפקיד חשוב וכמה שחשבת למי הכי מתאים לתת אותו ונראה לך שרק היא תעשה אותו בצורה בוגרת וטובה.

מה שאצלי קרה, בכיתה ד' (יסודי) שאותה בת הפכה להיות חברה מאד טובה שלי. היה לנו סוד משותף, כשהיו דקות של הפרעה בשיעור הסתכלתי עליה והיא 'הבינה' מה אני רוצה. מה שמעניין היה שהיא הצליחה לסחוף אחריה את כל הכיתה והיתה תקופה של שבועיים - שלוש של אוירה לימודית רצינית ואיכותית.
זה ביגר את הילדה, נתן לה תחושת אחריות, כבוד, רצינות מסוימת.

אם יש לך ילדה שתתאים לרעיון ותדעי לבצע את השיחה הזו בצורה יעילה - ממליצה בכל פה!
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
בכל מקרה תדעי שבעיית המשמעת היא הדבר הקשה ביותר בהוראה לדעתי, ושמעתי את זה ממורות ותיקות ונערצות מאוד שגם אם הן נחשבות מאוד חזקות ובעלות משמעת- עדיין גם הן מתמודדות עם קשיים בנושא. הייתי אומרת שלכל מורה יש התמודדות בתחום הזה. ומתקדמים עם השנים. (מצד שני אומרים שהדור נעשה חצוף יותר :( )
הצלחות!!

• הוסף לסימניות
אני רואה שכבר כתבו זאת בקצרה קודמי.
אבל בכל זאת נראה לי שצריך להרחיב, רוב רובם של בעיות משמעת מגיעות מבעיות מוסתרות, בשנים האחרונות התאוריה הזאת צוברת המון תאוצה למזלינו, ולא כבשנות ילדותי שהיה מושג הילד הרע של הכיתה, אין כזה דבר, אין ילד רע יש ילד שלא טוב לו.
הסיבות לבעיות משמעת הן רבות ומגוונות, החל מרקע קשה מהבית, או מקשיים שונים שחווים בבית, וכלה בהפרעות קשב וריכוז או בחוסר תשומת לב שניתן לילד.
הצד השוה בכולם, שאפשר לפתור את שורש הבעיה, וממילא תבוא גם המשמעת. במיוחד בגילאים נמוכים כאלו שילדים עדיין לא התרגלו להסתיר את מצוקותיהם והם מתבטאים בהפרעות וכו'.
אני יודע שמדובר בעבודה קשה לזהות אצל כל ילד מה הרקע שגורם לו לזה, ועוד יותר קשה הטיפול בבעיות הרקע, אבל צריך לזכור ולדעת שפתרון בעיות משמעת על ידי גערות וכודמה עוזרות כמו אקמול לחולה ל"ע, והבעיה תמשיך ללוות אותו כל זמן שתהיה לה אפשרות לצוץ. אבל כשמטפלים מהשורש (כדוגמת אנטיביוטיקה) פותרים את הבעיה לצמיתות, ואזי החסד הוא לא רק לעצמך אלא בעיקר לתלמיד.

• הוסף לסימניות
בעניין המשמעת הייתי ממליצה לך לשמוע הרצאות של הרב יעקובזון, אין סוף לעצות שאפשר לתת והרצאה אחת שלו שווה הרבה, מנסיון לי זה ממש עזר ועוזר כל יום מחדש.
בעניין השיעורים ברור שהם חייבים להיות מרתקים, גם מבוגרים לא אוהבים לשמוע שיעורים משעממים
במיוחד במקצועות קודש זה ממש עוול ללמד בצורה יבשה ומשעממת.
לדעתי כל שיעור שהמורה חיה אותו באמת ולא מלמדת מהשפה ולחוץ נהיה מעניין.
במקצועות קודש, לדוגמא נביא זה רק נבואות שהוצרכו לדורות וקשורות אלינו אם את מפנימה א"ז ומעבירה לבנות שזה ממש תורה למשה מסיני, שזה אמיתי, שזה היה, יהיה, ומלמדת בצורה חיה ומרגשת הבנות מקבלות א"ז, מתרגשות, בוכות, שמחות הם לא ישכחו את השיעורים האלה לנצח.
וכשאת מלמדת ככה גם אם קשה לך לפעמים לפחות את יודעת שאת נתת לבנות המון ששיעור אחד כזה ייחרט אצלן לתמיד שאת מורה לחיים ולא מוסרת שיעור והולכת.
שיהיה לך המון המון הצלחה

• הוסף לסימניות
אופס..........

• הוסף לסימניות
............

• הוסף לסימניות
אז רק שתדעו לא תמיד ה-5 רק מפריעות.
נתקלתי בכיתה שטיפלו במוקדי ההתפרעות אבל אז צצו אחרות במקום.
וכן בעיית משמעת נמצאת גם אצל ותיקות. (אצל מחנכות ומעלה זה לא קורה ברב הפעמים)

• הוסף לסימניות
בס"ד

כתבתם ביטחון

לדעתי המילה הנכונה היא סמכות

כשמורה מתנהגת בסמכותיות באמת, התלמידים מרגישים זאת מיד!

המון הצלחה

• הוסף לסימניות
כשם שמדברים על הרעה כך מדברים על הטובה

לכל המגיבות!!!!

(שרה100, יאיר, שולה, שרית, יערי, 22, MIRIBZOO, אולפני שיר, תקוה, צל, א.ד, תור הזהב, תרצה, חני, רחלית, שקוף, אושר, טופי תות, מירה כ. ו98524278)

תודה רבה רבה על כל העצות שלכם!!, היתה לי בעיה עם החסימה באינטרנט לכן התנתקתי ולא הודתי. עכשיו שחזרתי דבר ראשון אני מודה לכן על כל העצות, אין לכן מושג כמה עזרתן עם המערכים והעצות ששלחתן !!! שבורא עולם ישלם לכן ותדעו רק נחת מהתלמידות.
דבר שני אני מספרת לכן שברוך השם התרגלתי לעבודה הבנות מכירות אותי, ואני אותן, יש לי משמעת טובה מאד, פה ושם יש בעיות אבל דברים רגילים ברוך השם.
הצלחה רבה רבה!!

• הוסף לסימניות
הרבה הצלחות שיהיו לך, כל ההצעות שנאמרו הן מעולות, רק דבר אחד נותר לי להוסיף ממליצה בחום ואהבה על הספר ביני לתלמידי/הרב קלצקין
לדעתי ספר שכל מורה חייבת לקרוא, מדהים עזר לי המון בתחילת הדרך.

• הוסף לסימניות
ותאזיני להרצאות המאלפות של הרב יחיאל יעקובזון!
אין לזה תחליף!!

• הוסף לסימניות
כבר שמעתי כמה..
יש לו ספר כמעט חדש "אל תחטאו בילד", קראתי הרבה ספרי חינוך אבל כזה עוד לא היה!!
(יש לו שני חלקים). ממליצה אותו בכל פה!! גם למורות מנוסות, בבית ספר שלנו שינו הרבה דברים בעקבת הספר, ויש מורות עם ותק של 30 שנה ויותר!

• הוסף לסימניות
בעלי הא מחנך ותיק מאוד והוא לימד כבר הרבה כיתות מכמה מגזרים ועדות.

הוא טוען כי הנוסחה המנצחת היא:

להכין טוב את החומר הלימודי,
להיות עקבי זאת אומרת שכאת מחליטה להעניש על משמעת שזה יהיה תמיד בעקביות וברמת העונש תהיה ג"כ עיקבית ולא לפי מצב רוח, וכך התלמידות יודעות שעל הפרעה משלמים בלי קשר למצב רוח של המורה, ואפי' שהמורה היא הכי נחמדה בעולם, וזה עוזר מאוד

וכמובן הרבה סובלנות והקשבה וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה