שעון חורף / קיץ

• הוסף לסימניות
לדעתי, כדאי לחכות כמה ימים בהדפסת לוחות שנה כדי שהלוח יהיה מושלם, לנו קרה לפני מס' שנים שהדפסנו לוח ללא התייחסות לשעון קיץ כלל כל הזמנים היו לפי שעון חורף (בפרט במדינה כמו שלנו שכל יום החקיקה משתנה) ואשה התקשרה להגיד שפעמיים ! היא התבלבלה וזה גרם לה לחילול שבת ! :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1043843:
יש לכך סימוכין? עיתון/רשת?

כך נאמר בחדשות של "קול ברמה" אתמול, שהחוק הועבר בקריאה שניה ושלישית,
לא בררתי מעבר לזה וסמכתי על הנאמר...

• הוסף לסימניות
יתד נאמן -אתמול 2.7.13:
"ועדת הפנים של הכנסת, אישרה אתמול להביא לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להארכת שעון הקיץ. לפי ההצעה שתובא להצבעה סופית בקרוב, יחול שעון הקיץ מסוף מרץ עד סוף אוקטובר בכל שנה."

• הוסף לסימניות
החוק אושר היום סופית...

שעון הקיץ הוארך: יסתיים בסוף אוקטובר

מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ב') ברוב גדול של 73 בעד 15 נגד, בקריאה שנייה ושלישית את חוק שעון הקיץ החדש. חוק שעון הקיץ החדש, שנקבע על פי המקובל במדינות אירופה, ייכנס לתוקף כבר השנה וישונה שוב מסוף מרץ ועד סוף אוקטובר. שר הפנים גדעון סער מדובר במיזוג של הצעת חוק ממשלתית, שיזם השר גדעון סער, עם הצעת חוק של ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ). החוק החדש קובע כי מעתה, ומידי שנה, שעון הקיץ יימשך מסוף חודש מרץ ועד סוף חודש אוקטובר. התקופה להחלת שעון הקיץ תהיה בכל שנה בין יום שישי, שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ בשעה 02:00, לבין יום ראשון ...

• הוסף לסימניות
את השורות הכי חשובות צינזרת...

שעון הקיץ יחול בתקופה שמיום שישי שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ בשעה 2:00, עד יום ראשון הראשון שלאחר 1 באוקטובר בשעה 2:00.

לעניין השנה הקרובה (תשע"ד) ועימוד לוח שנה:
עוברים לשעון חורף ביום ראשון ב' חשון תשע"ד.
עוברים לשעון קיץ ביום שישי כ"ו אדר ב' תשע"ד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1049289:

שעון הקיץ יחול בתקופה שמיום שישי שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ בשעה 2:00, עד יום ראשון הראשון שלאחר 1 באוקטובר בשעה 2:00.

מאיפה הכיתוב הזה ? בכל המקומות כתוב שהחוק מתחיל בשנה הקרובה כלומר שעון קיץ עד כ"וחשון תשע"ד
:confused:

• הוסף לסימניות
לפי איזה חישוב?
ה-1 לאוקטובר 2013 יוצא ביום שלישי כ"ז תשרי תשע"ד.
יום ראשון הראשון שאחרי ה-1 באוקטובר הוא 5 חמישה ימים אחרי, ביום ראשון ב' חשון תשע"ד - ובו מתחיל שעון החורף (שים לב, לא שעון הקיץ, שמתייחס לסוף חודש מרץ).

• הוסף לסימניות
"שעון הקיץ מופעל בישראל בין יום שישי שלפני יום ראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר בשעה 02:00. "

• הוסף לסימניות

לא צינזרתי כלום הבאתי בדיוק את מה שקבלתי

שעון הקיץ מסתיים בסוף אוקטובר,כבר בשנה הקרובה
במוצאי שבת שלפני סוף אוקטובר כלומר כ"ב חשוון

• הוסף לסימניות
עדן, את טועה.
זה בדיוק התיקון לחוק שנעשה עכשיו.

עד כה תוכנן שעון החורף להתחיל בב' חשון כפי שכתבת
עכשיו שעון החורף יתחיל בסוף חודש אוקטובר

ככל הידוע לי בלילה שבין כ"ו לכ"ז חשון - ותקנו אותי אם אני טועה
כי לא ברור לי מהיכן החישוב של כ"ב חשון???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;1049449:
עדן, את טועה.
זה בדיוק התיקון לחוק שנעשה עכשיו.

עד כה תוכנן שעון החורף להתחיל בב' חשון כפי שכתבת
עכשיו שעון החורף יתחיל בסוף חודש אוקטובר

ככל הידוע לי בלילה שבין כ"ו לכ"ז חשון - ותקנו אותי אם אני טועה
כי לא ברור לי מהיכן החישוב של כ"ב חשון???

מכאן:

"התקופה להחלת שעון הקיץ תהיה בכל שנה בין יום שישי, שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון בחודש אוקטובר בשעה 02:00. "

כלומר במוצאי שבת

• הוסף לסימניות
בלוחות של פעם תמיד היה רק שעון חורף ובקיץ הוספנו שעה לחישוב. בלתי אפשרי לעשות כך גם היום? ולציין איכשהו אזכור לחשב את שעון קיץ?

• הוסף לסימניות
הדור חלש מידי... ממהר מידי... ועייף מידי בשביל לחשב דברים כאלו לבד - - -

• הוסף לסימניות
כך עשינו שנה שעברה..
בסימן מיים ענק על כל הדף,
ולמרות הכל אנשים טעו, הסתבכו, התבלבלו...

• הוסף לסימניות

עדן, זה הטעות 'יום ראשון האחרון' הכונה יום ראשון בשבוע ולא יום ה1 לחודש.
מה לעשת במדינה מתקדמת כמו שלנו צריך לדעת לקרוא...

• הוסף לסימניות
שורה אחרונה:
מוצ"ש אור ליום ראשון כ"ג חשון (27.10) מתחיל שעון חורף.

• הוסף לסימניות
לפי החוק שהבאתי צדקתי בחישוב התאריכים (והבאתי את המקור שלו מהרשת) אבל מסתבר שזה באמת לא היה מעודכן וזה החוק המעודכן:

התקופה להחלת שעון הקיץ תהיה בכל שנה בין יום שישי, שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון בחודש אוקטובר בשעה 02:00.

מה שזה אומר לגבי השנה הקרובה תשע"ד:
שעון חורף מתחיל ביום ראשון כ"ג חשון תשע"ד 27/10/13.
שעון קיץ מתחיל ביום שישי כ"ו אדר ב' תשע"ד 28/3/14.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1049627:
עדן, זה הטעות 'יום ראשון האחרון' הכונה יום ראשון בשבוע ולא יום ה1 לחודש.
מה לעשת במדינה מתקדמת כמו שלנו צריך לדעת לקרוא...

ההודעה שלך פוגענית.
לפי מה שכתוב החישוב שלי צדק בהחלט אך היתה טעות במקור החוק ולכן גם הטעות בחישוב.
אם כבר אתה מצטט את מה שנאמר מן הראוי שתשים לב שכתוב בכלל דבר אחד ואתה מצטט דבר אחר וכך תבין שהטעות בחישוב היא בגלל טעות בנוסח החוק שהובא.
הבנת הנקרא, מישהו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1050248:
ההודעה שלך פוגענית.
הבנת הנקרא, מישהו?
קבל את התנצלותי, לא התכונתי לפגוע רק חשבתי שעליתי על הטעות, בכל מקרה לא היתה לי שום כונה לפגוע אישית !!!
סליחה ושוב סליחה
:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה