מידע שימושי שעון נוכחות ממוחשב בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים

• הוסף לסימניות
אני מחזיק כולל, כעיקרון לא עשיתי שמירת סדרים, אבל נודע לי שהמצב שם חגיגה ואני מתלבט מאוד מה לעשות.
הדבר הכי טוב זה ללכת על משהו באמצע.
לא חייבים להוריד לאברך על כל איחור/חיסור. וגם לא על שלש פעמים בחודש.
צריך למצוא נוסחה אמצעית, מצד אחד שאברכים יהיו מחוייבים לדפוק, ומצד שני לא לתת להם תחושת שחרור קיצונית.

דבר נוסף:
חשוב מאוד שיהיה עם מי לדבר בשטח. כלומר, שאם אברך נאלץ לחסר באונס, שיהיה לו למי להגיד את זה, ולהתחשב בו.
אני הייתי תקופה בכולל, שהורידו לי על חיסור של יומיים! יום אחד בגלל שאשתי ילדה, ויום שני בגלל שהיה ברית!
תופעה כזו, למשל, גורמת לסלידה מהמערכת.

• הוסף לסימניות
לא כולם. אבל ממה שאנ מכיר - כמעט כולם.
בכולל פוניבז' יש אכיפה? במיר יש אכיפה? בכולל חזו"א יש אכיפה? ברשת של וייסבורד יש אכיפה?
המשוואה הזו נכונה ברוב מוחלט של המקומות. איפה שמשלמים טוב - דורשים יותר.
והמציאות בשטח, שכולל שלא משלם ובכל זאת דורש - אברכים עוזבים שם, והוא נשאר עם סחורה מסוג ג' ג'...

• הוסף לסימניות
לי כואב שלבעלי מורידים כל חודש באזור מאתיים שקלים!! ובעלי ממש ייקה בזמנים- לא יודעת מה קורה עם השאר....
אבל בעלי מודה על זה.
אם לא היה שמירת סדרים - אז הרצינות שונה מאוד.
יש להם דף למלא - ואם סיבה מוצדקת רושמים הערה ומתחשבים.
כגון מחלה/ שמחה וכו'

• הוסף לסימניות
לכל הזועמים - הזעם מובן לגמרי.
אבל המבט שלי על עולם הכוללים הוא שונה, אציע את זה לפניכם [וסליחה על השפה והבוטות. כך אני רואה את הדברים].

כשאדם מחליט באמצע החיים לפתוח כולל,
הוא יודע שזה ידרוש ממנו רק כאב ראש.
התרוצצות מבישה בין בתי גבירים, מפחי נפש, לחצים בכל חודש, והרשימה ארוכה.

בשונה מלפתוח ישיבה, או כל מוסד אחר,
שזה או רווח כלכלי, או רווח של כבוד ['סיפוק' ו'הרבצת תורה' בלע"ז].
בכולל אין לא כסף ולא כבוד. [והחלק הזה של גזירת הקופון, זה ממש לא נחלת הכלל. לרוב הראשי כוללים אין מספיק רזרבות בשביל לגזור אותם].
אז מה כן מניע אותו לעשות את הצעד הזה?

המנוע היחיד הוא: הסיפוק להרים כולל מתפקד.
כשיש לך ביד כולל רציני, גדול, עם אברכים איכותיים,
זה דבר שנותן הרבה סיפוק. וגם נותן סוג של מעמד מכובד בקהילה.
כי אתה נהפך להיות אחד שצריכים אותך.

בשביל שהכולל יהיה 'שווה',
אתה צריך שאברכים ידפקו.
איחורים, חיסורים, וכן - גם פטפוטים מוגזמים בחדר קפה,
הם דברים שהורסים אווירה של כולל,
וברגע שה'כולל' כבר לא שווה את מה שאני ציפיתי שהוא יהיה,
למה לי להמשיך להתרוצץ ולשגע את כל החיים שלי בשבילו?

ולכן אמנם מצד האברכים הם צודקים לגמרי שאין להם כוח לשמירת סדרים.
זה נראה משפיל, מזלזל, ואולי גם לא הוגן.
אבל מצד הראשי כוללים, זה מובן לגמרי.
אם הם לא מצליחים להחזיק את האברכים בצורה אחרת,
אז למה שימשיכו בכלל להחזיק אותם?
מה זה נותן להם?
בעלי זוכה ב"ה להחזיק כולל, ולא, הוא ממש ממש לא מתקטנן עם האברכים, כן מגישים לו פתק של שמ"ס,
אבל בקטע של האחריות שלהם. ונראה לי שהוא בחיים לא הוריד לאברך על שמירת סדרים,
ולומדים אצלו ב"ה בכל הרצינות, כשהוא רוצה לצ'פר הוא מוסיף במילגה, אף פעם לא מוריד.

• הוסף לסימניות
לכל הזועמים - הזעם מובן לגמרי.
אבל המבט שלי על עולם הכוללים הוא שונה
בשביל שהכולל יהיה 'שווה',
אתה צריך שאברכים ידפקו.
חל כאן ערבוב בין ההודעות ואעשה כאן סדר להבהרת העניין.
יש 2 נושאים נפרדים (אם כי ניתן למצוא זיקה ביניהם).
1. שמירת סדרים בכולל. נושא זה לא נכלל בכותרת האשכול.
2. שעון נוכחות לאברכים עם טביעת אצבע
הכוונה למכשיר שתלוי בכניסה לכולל, שמעבירים בו כרטיס מגנטי או טביעת אצבע

נושא זה הוא הוא נושא האשכול.
לדעתי (לה רמזתי בהודעות קודמות), הצבת מכשיר עם טביעת אצבע היא בזיון עצום לאברכים ולראש הכולל. מלבד כבוד התורה, יש לטעון על כך משום כבוד האדם. הרי ניתן להשתמש בכרטיס מגנטי, אותו יעבירו הלומדים בכניסתם וביציאתם. חייבת בטביעת אצבע = אתה לא סומך עליהם שלא יעבירו את הכרטיס לחבר שיתקף את הכרטיס במקומם? אתה מתייחס אליהם כגנבים? כמו השאלה ההזויה הזאת:
ומה הבעיה להביא למישהו את הציפ שיעביר על שמי כשלא אגיע?
איך נמשיך ונטען אחר כך כנגד משרד הדתות שעורך ביקורות מבזות מכפישות ומחמירות בהיכלי התורה, כאשר ראש הכולל עצמו מתייחס לאברכיו בבזיון ובזלזול גדולים מזה?

לדעתי, במצב דברים כזה על האברכים להתאגד ולהחליט כאיש אחד כי לא יעבירו טביעת אצבע, שהיא לעניינו גם אות קלון.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אתה מוזמן להסביר.
הרי ככלות הכל, למה כתבת את זה? כדי שיבינו:D
אני לא חייב להסביר כלום מי שרוצה להבין אחרת שיבין
ולמי שבאמת רוצה להבין התכוונתי ממ''נ מה מרויח ראש כולל שלא סומך על האברכים שירשמו ולכן הוא עושה מכשיר עם ציפים הרי כל אברך שלא מגיע יכול לתת לחבר שלו ואם הוא כן סומך על האברכים אז שיסמוך על כל אחד שרושם

• הוסף לסימניות
ולמי שבאמת רוצה להבין התכוונתי ממ''נ מה מרויח ראש כולל שלא סומך על האברכים שירשמו ולכן הוא עושה מכשיר עם ציפים הרי כל אברך שלא מגיע יכול לתת לחבר שלו ואם הוא כן סומך על האברכים אז שיסמוך על כל אחד שרושם
ועל כך מגיעה התשובה:
נוחות!
לראש כולל עם החשבון בסוף חודש,
ולאברכים שיותר נוח לתקף מאשר לשמור על איזה פתק מצוקמק עד סוף החודש.
אין קשר בין זה לאימון כלל!!!

• הוסף לסימניות
נו אז האם זה לא רלוונטי להודעה שלי?
הציבור ישפוט.

(למעלה מן הצורך, אציין שלא היתה כאן כוונה לזלזל או לפגוע, אלא הסברה לגופו של עניין.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה