עזרה שעועית גדולה (בובעס)

• הוסף לסימניות
איך עושים כמו שמוכרים בחנויות.
כמה זמן בישול? מה התיבול?
אני אשמח לכל מדע.
תודה.

• הוסף לסימניות
היה פעם אשכול על זה,
אין לי קישור לצערי וגם לא מי העלתה אבל כן העתקתי משם כמה דברים ומדביקה לך פה:
1.
חשוב מאד לבחור שעועית גדולה ויפה (אני קונה בחנות הטבע "הוס" בבני ברק)
משרה יממה ואפילו יותר
מבשלת 1/2 ק"ג מכוסה במים עם 1 כוס סוכר, 2 כפות מלח ו 1 כפית פלפל שחור
משך הבישול כ 4-5 שעות לפחות על להבה נמוכה
טועמת ומשפרת התיבול
פורסת מגבת ועליה שופכת את הבובעס ללא הנוזלים ע"מ ליבש אותם אחד לאחד

2.
ק"ג שעועית בובס מושרית במים כחצי יממה עד שתופחת למקסימום.
להכניס לסיר 2 ליטר מי ברז
כ 1/2 1 כף מלח
כ 6-7 כפות סוכר
לבשל עד שמתרכך לגמרי.

אני עושה את הנ"ל בסיר לחץ, מבשלת כשעה אחרי הרתיחה.

לדעתי בסיר רגיל זה יגיע לכ-3 שעות בישול ויותר. (בודקים שרך ממש)
בסיר רגיל יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט מים אם יש אידוי יתר.
מומלץ לשמור על ביעבוע מתון כל הזמן, אבל לא אש גבוהה מידי.
גם את התיבול אפשר לאזן כ"א לפי טעמו.
צריך להרגיש מתיקות עם נגיעה של מליחות שתדגיש את הטעם.

כשמבושל לגמרי, להעביר בעדינות עם כף מחוררת לקופסא שטוחה
מרופדת בכמה שכבות של ניר סופג לצבירת הנוזלים המיותרים
3.
הסוד של כל המעדניות זה דבש
מוסיפים את הדבש בבישול, זה מה שעושה לו את הצבע החום. יש אפשרות גם לשים סוכר חום, התוצאה דומה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה