התייעצות שעות בדיקות הריון – תשלום מעבר לתקן, מה החוק אומר?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני עובדת גלובלית. בחודש האחרון היו ימים שיצאתי לבדיקות הריון, ובחישוב הכולל של היום עברתי את התקן היומי.
המעסיק קיזז לי את שעות ההריון ושילם רק עד להשלמת התקן, בלי לשלם על השעות שמעבר.
בימים רגילים, כשאני עובדת מעבר לתקן, כן משלמים לי על השעות הנוספות.

השאלה שלי: האם זה תקין מבחינת החוק?

תודה רבה מראש 🙏

• הוסף לסימניות
לצערי זה חוקי.
את יכולה לפנות אליו ולבקש התחשבות,
אבל גם אצלי זה קרה ולא הסכימו לחשב.... מבינה לגמרי את עוגמת הנפש.

• הוסף לסימניות
אפרופו שעות הריון,
לי יש שאלה אחרת. האם הגיוני לשלם רק עבור זמן השהיה במרפאה ללא זמן הנסיעות? לפעמים הנסיעות לוקחות המון זמן אבל בפועל את נמצאת במרפאה 20 דק' ויוצא שאת מפסידה המון. אצלי בעבודה הנוהל הוא לא לשלם עבור זמן הנסיעה מהעבודה למרפאה וחזרה וזה ממש מעצבן (החוק לא חד משמעי בעניין)
מעניין אותי מה מקובל ברוב המקומות? ממש חשוב לי לדעת.
אשמח לתגובות.

• הוסף לסימניות
אפרופו שעות הריון,
לי יש שאלה אחרת. האם הגיוני לשלם רק עבור זמן השהיה במרפאה ללא זמן הנסיעות? לפעמים הנסיעות לוקחות המון זמן אבל בפועל את נמצאת במרפאה 20 דק' ויוצא שאת מפסידה המון. אצלי בעבודה הנוהל הוא לא לשלם עבור זמן הנסיעה מהעבודה למרפאה וחזרה וזה ממש מעצבן (החוק לא חד משמעי בעניין)
מעניין אותי מה מקובל ברוב המקומות? ממש חשוב לי לדעת.
אשמח לתגובות.
כמו שכתבת - אין התייחסות ברורה בחוק, אז כמה שזה מתסכל לכאורה הם מכוסים מהבחינה הזו.
אצלינו גם לא היה כ"כ ברור, לפעמים שילמו ולפעמים לא.
לפני תקופה קיבלנו הוראה להעביר כרטיס כשיוצאים וכשחוזרים ובתוכנה לסמן את השעות החסרות כשעות הריון, אבל הבעיה היא שבמרפאה שלי המזכירות מתעקשות לרשום את השעות ממתי שהגעת עד מתי שהלכת. אני לא יודעת מה הם עושים במקרה שבאישור רשומות פחות שעות מאשר בנוכחות.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני עובדת גלובלית. בחודש האחרון היו ימים שיצאתי לבדיקות הריון, ובחישוב הכולל של היום עברתי את התקן היומי.

תודה רבה מראש 🙏
GPT:

1759263622431.png

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

תודה רבה מראש 🙏
לא יודעת את החוק אבל בהיגיון זה כמו שתלכי לעשות בדיקות בשעות הערב ותביאי על זה אישור.
לא כל בדיקה בזמן ההריון היא בתשלום, אלא רק מה שעל חשבון שעות העבודה. אם השלמת את שעות העבודה - למה שתקבלי שעות הריון?
גם לי משלמים שעות נוספות אם אני עובדת עד 5 במקום 4, אבל אם בארבע אני אצא לבדיקה אין סיבה שישלמו לי

• הוסף לסימניות
לא יודעת את החוק אבל בהיגיון זה כמו שתלכי לעשות בדיקות בשעות הערב ותביאי על זה אישור.
לא כל בדיקה בזמן ההריון היא בתשלום, אלא רק מה שעל חשבון שעות העבודה. אם השלמת את שעות העבודה - למה שתקבלי שעות הריון?
גם לי משלמים שעות נוספות אם אני עובדת עד 5 במקום 4, אבל אם בארבע אני אצא לבדיקה אין סיבה שישלמו לי
זהו שאני מפסידה שעות בגלל שהם לא משלמים על זמני נסיעות, לכן רוצה לשמוע מה מקובל

• הוסף לסימניות
כנ"ל יצאתי מהעבודה יותר מוקדם כדי ללכת לבדיקה, הבדיקה הייתה אחרי שעות העבודה שלי.
אבל הייתי צריכה לצאת יותר מוקדם כדי להגיע לשם...
מה באמת מקובל במצב כזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה