עזרה שעטנז- כמה עולה? ומתי צריך לבדוק?

• הוסף לסימניות
אם אני קונה בגד שיש בו אחוזי צמר- חייבים לבדוק משעטנז?
ואם כן- כמה עולה בדיקה כזאת? (מבררת למעיל ולסוודר).
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
כל מה שיש בו צמר או פשתן,
וזה לא משנה כמה אחוזים, צריך לבדוק.
וכל הסריגים למיניהם, שלא ברור אם יש בהם צמר.
וכן חליפות של גברים ועניבות.

• הוסף לסימניות
כל מה שיש בו צמר או פשתן,
וזה לא משנה כמה אחוזים, צריך לבדוק.
וכל הסריגים למיניהם, שלא ברור אם יש בהם צמר.
וכן חליפות של גברים ועניבות.
כל עניבה צריך לבדוק? גם אם היא סינטטית?
וכן אשמח לדעת מחיר לבדיקה

• הוסף לסימניות
ממש לא חד משמעית צריך לבדוק כל בגד
צריך לבדוק רק בגד שבסבירות מסויימת יש בו שעטנז
נראה לי שיש בורות די גדולה בתחום ובגלל זה יש אנשים שמחמירים שלא לצורך ואנשים אחרים שפשוט מתעלמים מהנושא כליל

שאלתי בעבר אבל אני לא מספיק זוכרת את הפרטים. אם יש למישהו פסק כתוב בתחום יהיה לזיכוי הרבים
(לא ידעתי-למדתי שוילון גם צריך בדיקת שעטנז אם עשוי מהחומרים הרלוונטיים)

• הוסף לסימניות
כל עניבה צריך לבדוק? גם אם היא סינטטית?
וכן אשמח לדעת מחיר לבדיקה
עניבות וחליפות יש צורך לבדוק בגלל הבטנה שלהם,
לא בגלל הרכב הבד, שיכול להיות סינטטי.

ומחירים, תלוי במעבדות, אני לא עובדת שם...

• הוסף לסימניות
פעם כשבאתי למעבדת שעטנז להביא בגד, הרב הבודק ראה את הפונפון (מצמר אקרילי=סינטטי) על כובע שבני לבש, ואמר שצריך לבדוק גם כובעים כאלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה