נספח לאתגר שעשועונים לחנוכה • נספח לאתגר 385

• הוסף לסימניות
מישהו פה הצליח לייצר בננו בננה תמונות בנושא חנוכה בנטפרי
כי כל דבר שמזכיר חג הוא נושא קשור כמו חנוכיה וכד' קופץ לי נטפרי לא מרשה לי לדבר

• הוסף לסימניות
מישהו פה הצליח לייצר בננו בננה תמונות בנושא חנוכה בנטפרי
כי כל דבר שמזכיר חג הוא נושא קשור כמו חנוכיה וכד' קופץ לי נטפרי לא מרשה לי לדבר
תנסו ללחוץ על "ביצוע מחדש", אחרי שחוזרת ההודעה.
הרבה פעמים זה עוזר

• הוסף לסימניות
עוד טיפ שעוזר לי הרבה פעמים לעקוף את ההודעה שנטפרי לא מרשה-
אני שואלת את הבינה (GPT, GEMINI) "איך לנסח לך כזו בקשה, כך שנטפרי לא יחסום את יצירת התמונה?"
ולכתוב את הבקשה מחדש, לפי מה שהוא עונה.

• הוסף לסימניות
חידון בסגנון האידישע קאפ:
צפה בקובץ המצורף 2121198

התשובות וההסברים:​

1. איזה נר מדליקים הערב?

• התשובה: נר שישי.
  • ההסבר: בחנוכיה יש 5 פתילות שחורות ומפויחות – כלומר, הן דלקו ב-5 הלילות הקודמים. בנוסף, יש כוסית אחת מוכנה עם שמן ופתילה חדשה. סה"כ 5 דלקו + 1 להיום = מדליקים נר שישי.
2: האם היום יום שישי? (הוכח לפי השעה וההתנהגות)
  • תשובה: לא, זהו יום חול.
  • הסבר נכון, השעה היא רק 16:00, והשבת עדיין לא נכנסה (יש עוד זמן עד השקיעה). אבל בשעה כה מאוחרת בערב שבת, אנשים לא מתיישבים בנחת ל"טיש" של סופגניות. בשלב הזה כולם ממהרים לסיים הכנות אחרונות, רצים לבית הכנסת, ונמנעים מאכילה כדי "לשמור תיאבון" לסעודת שבת.
  • מסקנה: הישיבה הנינוחה סביב שולחן עם כיבוד קל בשעה כזו, מוכיחה מעל לכל ספק שמדובר בערב רגיל של ימות החול.
3. איך המעיל רטוב והכובע יבש?
  • התשובה: חיים חבש כיסוי כובע (ניילון).
  • ההסבר: זהו פרט קלאסי ב"אידישע קאפ" חרדי. בחורף, חסידים עוטפים את הכובע היקר בשקית ניילון ייעודית ("כיסוי כובע") כדי שלא ייהרס בגשם. בתיאור נכתב שבידו הוא מחזיק "שקית ניילון מקופלת ורטובה" – זהו הכיסוי שהוא הסיר הרגע בכניסה לבית, ולכן הכובע נשאר יבש בעוד המעיל נרטב.
4. האם חיים הגיע ברגל או ברכב?
  • התשובה: ברגל.
  • ההסבר: שימו לב "שלולית מים קטנה סביב הנעליים שלו" והוא "מתנשף". מי שמגיע ברכב ורץ מהדלת לבית לא צובר מספיק מים על הנעליים כדי לייצר שלולית עומדת, ולא מתנשף ממאמץ. השילוב של ההתנשפות, המעיל הרטוב כולו (ולא רק הכתפיים מריצה קצרה) והבוץ/מים סביב הנעליים מעיד על הליכה ממושכת בגשם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
1764861023375.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה