כללי שעת ישיבה עם הגרפיקאית

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האם זה מקובל לבוא לגרפיקאית
להתנחל אצלה
ולומר לה בדיוק מה לשנות מתי וכמה?

כמה אני אמורה לדרוש עבור שעה כזו?

• הוסף לסימניות
לא מקובל בכלל. אם זה נוח לה היא יכולה להסכים, אבל בגדול אין כזה דבר.
תמחור? אני הייתי מתמחר את זה באופן מלא כשעת עבודה.

• הוסף לסימניות
אני בד"כ לא לוקחת לפי שעות אלא גלובלי,
וכבר סגרתי על מחיר
פתאם הלקוח החליט שהוא בא אלי לתיקונים,
מה לעשות בכזה מקרה?

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת "פתאום הוא החליט"? את עובדת אצלו? תאמרי שאת לעולם לא עובדת בנוכחות הלקוח! ואם הוא ישאל מדוע, תאמרי שמאותה סיבה שבמסעדה לא יתנו לו להכנס לראות איך מבשלים את המנה שלו...
אם הוא מאד יתעקש, תבקשי 200 ש"ח (שעור פרטי בעיצוב גרפי)...

• הוסף לסימניות
קודם כל חובה להגביל באופן ברור!!!
את שעות העבודה
אין להרים טלפונים ואין קבלת קהל מעבר לשעות אלו
וכן קבלת הקהל רק בתאום ולא מתי שנוח ללקוח
וכן אני מקפידה לעשות את התיקונים בעיקר דרך הטלפון שכן אני כבר על המחשב.
כשהלקוח אצלך את כמו "יו יו".
הולכת וחוזרת ושוב מתקנת
והלקוח מרגיש בנוח לשנות למרות שאולי הוא לא תמיד מתכוון ברצינות לשינויי
"רק תנסי" אולי זה יראה יפה?
ודרך הטלפון זה כבר לא כ"כ נגיש והוא יחשוב ברצינות על כל שינויי
וכן יש את המעלה שמישהוא לא "מתנחל" אצלך בבית
פעמים רבות ראיתי את ההבדל בין תיקוני טלפון לבין תיקוני בית
אולי יש מקרים שבהם הלקוח צריך להגיע עבור תיקונים אבל באופן כללי ישנן תיקונים רבים
שיכולים להתבצע בצורה זו.
ובנוגע לשינויים בכ"א אני לא משנה כלום ללא תוספת תשלום
אחרי שהלקוח בחר את הדוגמא
אם הוא רוצה לשנות, זה כרוך בתשלום
ויש להודיע בזמן ההזמנה את הכלל הזה ועדיף ב"כתב"

• הוסף לסימניות
אבל בטלפון זה בעייה להגדיר מה להזיז ומה לשים

יש את השיטה של מירקור על גבי הpdf עם שורת כיתוב,
אם אני לא טועה רביד העביר על זה בערך מוסף 3

• הוסף לסימניות
סליחה על הביטוי...

נכתב ע"י מטאור;460587:
מה זאת אומרת "פתאום הוא החליט"? את עובדת אצלו? תאמרי שאת לעולם לא עובדת בנוכחות הלקוח! ואם הוא ישאל מדוע, תאמרי שמאותה סיבה שבמסעדה לא יתנו לו להכנס לראות איך מבשלים את המנה שלו...
אם הוא מאד יתעקש, תבקשי 200 ש"ח (שעור פרטי בעיצוב גרפי)...

אם זאת הגישה שלך ללקוחות שלך... אז...
אמנם הכל נכון, את לא עובדת אצלו, את רק המעצבת שלו, בל בכל זאת, ניתן להסביר בצורה יפה כי היום כאשר העולם הפך לווירטואלי הכל קל כל כך, והדבר פשוט אינו מקובל שיבואו לבית בעוד שאת התיקונים אפשר לשלוח עוד יותר ממהירות קליטת העין :)

ועל כן אם ברצונך דווקא לבוא ולבצע תיקונים (כמובן אם את מסכימה) אז היות והדבר בגדר וודאי שכאשר הלקוח שלך יושב אצלך הוא יושב הרבה מעבר לשעה, על כן המחיר הוא XXX
לשעת עבודה (ולא שיעור פרטי - כפי הגדרתך - זוהי שפה בוטה וזולה אשר אומרים לסועד שרוצה לראות את המסעדה ולא ללקוח).:):):)

• הוסף לסימניות
אני אומרת ללקוחות שעד שיהיה לי סטודיו במגדלי שקל או ברבי עקיבא אין אצלי קבלת קהל. בד''כ אפי' לא בדלת רק דרך תיבת הדואר מקסימום. כאשר יהיה לי סטודיו בעז''ה אז גם המחירים יהיו של מגדלי שקל.

• הוסף לסימניות
למה את חושבת בקטן,

שיהיה לך בית ספר לגרפיקה ורשת בתי דפוס וסטודיו שמשונית בכל הארץ..

רק אז

רק אז

• הוסף לסימניות
לי אישית קרה שלקוחה ביקשה עבודה(מודעה) והתנאי היה לשבת איתי ולראות במקום, לקחתי 150 ש''ח לשעה,ישבנו שעתיים וחצי ,היה מוכן וסלאמת, מה הבעיה בזה?
אני חושבת שכדאי לפעמים להתגמש,במיוחד אם אתם רוצים שם טוב ופרסום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;460607:
אם זאת הגישה שלך ללקוחות שלך... אז...
אמנם הכל נכון, את לא עובדת אצלו, את רק המעצבת שלו, בל בכל זאת, ניתן להסביר בצורה יפה כי היום כאשר העולם הפך לווירטואלי הכל קל כל כך, והדבר פשוט אינו מקובל שיבואו לבית בעוד שאת התיקונים אפשר לשלוח עוד יותר ממהירות קליטת העין :)

ועל כן אם ברצונך דווקא לבוא ולבצע תיקונים (כמובן אם את מסכימה) אז היות והדבר בגדר וודאי שכאשר הלקוח שלך יושב אצלך הוא יושב הרבה מעבר לשעה, על כן המחיר הוא XXX
לשעת עבודה (ולא שיעור פרטי - כפי הגדרתך - זוהי שפה בוטה וזולה אשר אומרים לסועד שרוצה לראות את המסעדה ולא ללקוח).:):):)

זה לא קשור לעידן הוירטואלי! והסברים על כך לא יועילו ללקוח שאין לו מייל... ויש היום הרבה כאלה... וגם לפני 10 שנים, לא הסכמתי לשבת עם לקוחות - הם פשוט באו לקבל את הסקיצה מודפסת - או קיבלו בפקס אם לא היה חשוב להם הצבע, ושלחו הערות בפקס או בטל'. מה כל כך מסובך?

• הוסף לסימניות
גם אני לא מבינה מה הבעיה?
תקבעי שעת בוקר רגועה ואל תרימי טלפונים תקבעי מראש מחיר שאת רוצה לקבל ותגמרי עם הסיפור - לפעמים זה אפילו יותר קל שאת מתקנת מיד במקום ולא טירטורים של מלא זמן..........
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;460545:
האם זה מקובל לבוא לגרפיקאית
להתנחל אצלה
ולומר לה בדיוק מה לשנות מתי וכמה?

כמה אני אמורה לדרוש עבור שעה כזו?

תלוי מי הלקוח, אני עשיתי את זה לפני ר"ה עם 2 לקוחות (ללא תשלום נוסף) בראשונה התחרטתי על הרעיון היא ישבה ולא הלכה מ 9:30-1:00 היא אמנם היתה מאד נחמדה אבל כנראה שקצת משעמם לה בחיים...
הלקוחה השניה באה ל-2 דקות התלהבה וחזרה הביתה.

תלוי מאיזה סוג הבנ"א, אם את רואה שבטלפון הוא לא גומר לדבר כנראה שהוא גם לא יודע מתי ללכת...

• הוסף לסימניות
בד"כ אני מקבל תיקונים בעיקר במייל או הטלפון.

במקרים שבו הלקוח מתעקש להיות מול הקובץ אצלי, אני פשוט מוציא דף, מקשיב ורושם את כל השינויים, ואז אני מודיע בעוד כך וכך זמן תקבל במייל את הקובץ מתוקן.

• הוסף לסימניות
יש מקרים שהגרפיקאי הוא סוג של פסיכולוג או תרפיסט,
יש לקוחות (לא כולם, בכלל לא...) שהם צריכים לשבת 1:1
לראות מה הגרפיקאי עושה (ולא מדובר על שעות)
בלי זה זה לא יעבור.

(כמובן שעל הדרך, הם חייבים לפטפט על דא ועל הא :))

באופן קבוע,
זה לא מומלץ ולא מהנה בכלל.

• הוסף לסימניות
חד וחלק (אצלי בכ"א) : הלקוח לא יושב עם הגרפיקאי/ת בשעת העבודה!
זה מתכון בטוח לשעות עבודה נוספות.
מעבר לכך שברוב המקרים הראש פחות פתוח כשהלקוח יושב ליד,
ועל כל תזוזת עכבר (אפילו נסיונית) יש לו תגובה / הערה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה