דיון שפה אנושית בממשקי תוכנה (אממ, ומה לגבי כותרת נחמדה בלי המילים "ממשקי תוכנה"?...)

• הוסף לסימניות
פה ושם הוצרכתי לתעד זמן עבודה. משהו שכל פריליאנסר מכיר... ויש, באמת באמת, הרבה כלים טובים לכך. גם בחינם אגב למי שחוסך.

אפשר רישום בסיסי באקסל.

אבל רציתי תוכנה. קליק פתיחה, קליק סגירה. חישוב זמן ורווח אוטומטיים.
אז בניתי משהו בבינה, שיפרתי עם הזמן. ועוד שפור ועוד אחד. מלא זמן לקח. ואז הגיעו עוד בקשות מחברים, ושיפרתי עוד וכו'. בסוף יצא משהו ענק עם מליון אפשרויות וכלים וכו', כרגע הוא בפיתוח מקצועי אצל מתכנת כדי שיהיה באמת כלי אמין. בתפילה ותקווה.

איני מוכר אותה, וגם אם כן לא רוצה לפרסם אותה פה - זה מעשה מכוער ממש - אבל מביא פה כמה צילומי מסך.
למה?
כי בד"כ מי שכותב תוכנה אלו מהנדסים. ולכן כל מה שקשור לתוכנות כתוב בשפה כל כך לא נעימה. כל כך לא מזמינה.
באפליקציות ב"ה המצב שונה. ועדיין, מאוד מצוי במחשב שפתאום קופצת איזו הודעה לקונית מפוצצת....
זוכרים את "המסך הכחול"? זו הייתה תקלה שגרמה למחשב "למות", והייתה עולה אז הודעה כחולה מבעיתה.

זה קצת קשור למיקרו-קופי (הדבר הכי כיף בלהיות כותב תוכן, רק אומר). בעבר אתרי אינטרנט של מכירה, בשדה התשלום, היו מאוד לקוניים, וממש היו עצבניים כאשר טעינו בפרט מסויים בתשלום.
היום יש הרבה הודעות עדינות וכו, במיוחד כאשר אנו טועים ושוכחים לציין כתובת או משהו.

קיצור הנה כמה צילומיסך, מעניין האם הייתם רוצים לראות הודעות כאלו ב"וורד" או תוכנות אחרות שאתם עובדים עליהם ביום-יום, או שזה רק מעיק?

מוזמנים לכתוב כאן בשפה מקצועית ועם צילומיסך. מתי נתקלתם בהודעה גרועה ממש ומאיימת שרמה לכם לרצות ולברוח מהאתר/אפליקציה/תוכנה/תפריט?

1756116264696.png
.

1756115834151.png
1756115826396.png

1756115865739.png

1756115884321.png

1756115906938.png

1756115927089.png

כאן ממש חיפשתי תקלה נדירה שיכולה לקרות, ואז ניסחתי מחדש את ההודעה המאיימת (משהו בסגנון תקלה! זהירות! הודעת מערכת)
1756115961083.png

ואחרון חביב.
לאחר כל העבודה, עם הזמן נוספו לתוכנה המון פקדים וכפתורים.
יום אחד נמאס לי, החבאתי את כולם בכפתור אחד, ונתתי לו את השם...
תראו כאן...
1756116009936.png

ב"ה קיבלת בינתיים מ 10 איש בערך שמנסים אותה, המון פידבקים, אבל בעקר הם מצאו שהם נהנים לעבוד איתה רק בגלל השפה...
מעניין!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
מה באמת, אף אחד מפורום כתיבה לא מתעניין בכתיבה של כותרות ותפריטים לתוכנות?
מעליב מאוד.

• הוסף לסימניות
נהניתי מאוד מהניסוחים העממיים והמשעשעים, עד ש-
זה הגיע לטעויות בדקדוק (תוציא במקום הוצא, תדפיס במקום הדפס, או טעויות בפיסוק עודכן. במקום עודכן, וכו').
אני יודעת שדעתי החנונה אינה מייצגת את דעת הרוב.
אבל שאלתם, אז עניתי...

• הוסף לסימניות
זה הגיע לטעויות בדקדוק (תוציא במקום הוצא, תדפיס במקום הדפס, או טעויות בפיסוק עודכן. במקום עודכן, וכו').
אבל שאלתם, אז עניתי...
מצטרפת...:sne:
בכל אופן, אם הייתי עובדת לפי שעות - כנראה שהייתי רצה לקנות את התוכנה הזו!

• הוסף לסימניות
ב"ה

מגיעה מכובע מקצועי של מאפיינת, מעצבת ובונת אתרים:
יש במערכת שמוצגת כאן דברים שעובדים טוב, וכאלו שפחות.
בעיקרון, הכלל הבסיסי הוא שגם כשאנחנו מעצבים הכי משוגע שיש, יש קונבנציות מוכרות שנשתדל להיצמד אליהם. גם כדי לא לבלבל את המשתמש, וגם כדי להגביר את האמון והביטחון באתר.
סצם לדוגמא, במקום עריכה ומחיקה - אפשר לשים סמל של עיפרון ופח,
אבל הכותרת 'פעולות אומנותיות' פחות מוצלחת, הגולש לא מבין מה אתה רוצה. אותו דבר לגבי 'חדר מיון', שזה ספציפית גם עם קונוטציה שלילית, אבל גם אם לא - הייתי שמה שורת חיפוש + סרגלי סינון במקום כפתור נוסף שמפנה למסך נוסף.
את המסך של התקלה - הייתי כותבת בכותרת תקלה, ודווקא בפירוט - הייתי יכולה לנסח יותר שנון. אבל שהכותרת תהיה 'תקלה', ברור, חד, לא בערך ולא בצחוק. שאבין מה קורה.
כדאי לדעת שבאפיון מערכות, יש חשיבה מעמיקה דווקא על הפלואו וחווית המשתמש. המיקרו-קופי הוא חביב, אבל מה שחשוב זה נוחות שימוש - הרבה יותר מאשר כל נכס דיגיטלי אחר (כמו אתר לדוגמא).

יש שם גם חלק שפונה אליי בגוף שלישי (שכבודו צבר), חלק בגוף ראשון (עבדתי על) וחלק פקודות תוכנה (תוציא / תדפיס), שגם זה לא עקבי.

אני חושבת שמיקרו-קופי שנון הוא כמו פלפל שחור, טיפה ממנו יעשה לגולש כיף ויעלה לו חיוך,
ויותר מידי - זה מציק ויתן הרגשה דביקית ומייגעת.
ומה שהכי חשוב - שהמשתמש יבין מה הכפתור עושה ולא יצטרך לנחש לפי ההקשר.

• הוסף לסימניות
כאן ממש חיפשתי תקלה נדירה שיכולה לקרות, ואז ניסחתי מחדש את ההודעה המאיימת (משהו בסגנון תקלה! זהירות! הודעת מערכת)
דווקא התבלבלתי. (לולא הודעתך שזו הודעת תקלה, לא הייתי מבין כ"כ מה התקלה, או ליתר דיוק, איך פותרים את הבעיה).
מה באמת, אף אחד מפורום כתיבה לא מתעניין בכתיבה של כותרות ותפריטים לתוכנות?
מעליב מאוד.
בעיניי (ואולי זה קצת מבחינה עיצובית), זה נראה קצת עמוס מדי. הטקסט טוב מאוד, אבל זה לא ספר, אז יותר מדי אופציות בעיניים זה נותן 'עומס' על הראש...
בעיקרון, הכלל הבסיסי הוא שגם כשאנחנו מעצבים הכי משוגע שיש, יש קונבנציות מוכרות שנשתדל להיצמד אליהם. גם כדי לא לבלבל את המשתמש, וגם כדי להגביר את האמון והביטחון באתר.
מסכים.
כדאי לדעת שבאפיון מערכות, יש חשיבה מעמיקה דווקא על הפלואו וחווית המשתמש. המיקרו-קופי הוא חביב, אבל מה שחשוב זה נוחות שימוש - הרבה יותר מאשר כל נכס דיגיטלי אחר (כמו אתר לדוגמא).
כך שגם אם אתה נהנה לכתוב את הטקסט לפונקציות, תחשוב גם על חוויית המשתמש. אני אוהב את הכתיבה שלך, אבל בתוכנה כזו הייתי רוצה שהיא תחשב את הזמן שאני עובד, ולא את הזמן שאני מתפעל מהניסוחים המעניינים של כל כפתורי המערכת.
יש שם גם חלק שפונה אליי בגוף שלישי (שכבודו צבר), חלק בגוף ראשון (עבדתי על) וחלק פקודות תוכנה (תוציא / תדפיס), שגם זה לא עקבי.
אז שיוסיף למטה *מטעמי הנוחות ההוראות נכתבו בלשון זכר וכו'*, אבל נתן גלנט ציין לנו את הכיפיות בכתיבה, וכשיודעים את זה, 'מוכנים' להתפשר ולזרום עם הסגנון.

• הוסף לסימניות
דווקא זה נחמד לעבוד בצורה הזו. אני אישית נראה לי הייתי מנסה את כל האפשרויות רק בשביל השעשוע.
רק משהו אחד היה קצת מפריע- ומה אם מדובר ב'כבודה בטוחה בטוחה'?
לא חשבתם על זה...

• הוסף לסימניות
אבל שאלתם, אז עניתי...
מצטרפת...:sne:
בכל אופן, אם הייתי עובדת לפי שעות - כנראה שהייתי רצה לקנות את התוכנה הזו!
כתוב בכוונת מכוון בשפה עממית. להקל כמה שאפשר על תחושת ה"מחשב". ואני מסכים שזו לא עברית תקנית, מה אכפת לי?

ב"ה

מגיעה מכובע מקצועי של מאפיינת, מעצבת ובונת אתרים:
יש במערכת שמוצגת כאן דברים שעובדים טוב, וכאלו שפחות.
סצם לדוגמא, במקום עריכה ומחיקה - אפשר לשים סמל של עיפרון ופח,
אבל הכותרת 'פעולות אומנותיות' פחות מוצלחת, הגולש לא מבין מה אתה רוצה. אותו דבר לגבי 'חדר מיון', שזה ספציפית גם עם קונוטציה שלילית, אבל גם אם לא - הייתי שמה שורת חיפוש + סרגלי סינון במקום כפתור נוסף שמפנה למסך נוסף.
את המסך של התקלה - הייתי כותבת בכותרת תקלה, ודווקא בפירוט - הייתי יכולה לנסח יותר שנון. אבל שהכותרת תהיה 'תקלה', ברור, חד, לא בערך ולא בצחוק. שאבין מה קורה.

אני חושבת שמיקרו-קופי שנון הוא כמו פלפל שחור, טיפה ממנו יעשה לגולש כיף ויעלה לו חיוך,
ויותר מידי - זה מציק ויתן הרגשה דביקית ומייגעת.
ומה שהכי חשוב - שהמשתמש יבין מה הכפתור עושה ולא יצטרך לנחש לפי ההקשר.
וואואו. תודה רבה! כיף לקבל פידבק כזה מאדם עם נסיון והבנה בתחום. מעריך!

ממש מסכים עם רוב הדברים.
אכן נוחות שימוש חשובה, השתדלתי להפשיט ככל הניתן ולייעל.
ספציפית יש מקומות שהעדפתי טקסט מאשר אייקון - כדי להימנע כמה שאפשר מתחושה "ממוחשבת".

עוד הערה - לגבי צורת הפניה.
אסביר את חוסר האחידות.
התוכנה היא כאילו איש, לצורך העניין. בסדר?
אז האיש/התוכנה - מדברת ללקוח.
כבודו עצל? כמה שעות כבודו עבד? כבודו רוצה למחוק את הנתונים? וכו'.

כאשר הלקוח / המשתמש "מדבר" אל התוכנה, הוא משתמש בשפה משלו. "בסיידר, כן כן כן, תדפיס לי, תוציא לי, אני לא מתחרט, תוסיף בוכטה".

גם בלחיצה על "שפת רבניות" הממשק עובר לנקבה - אבל לא ליטשתי את כל הכפתורים... נעדכן בהמשך בע"ה.

כך או כך, היום כנראה התוכנה כבר תהיה מוכנה להורדה והתקנה, ברוך השם!!!
יהיו ג' ימי נסיון חינם ממש בלי חוכמעס וצרות, וממש אשמח שכל היכול/ה יוריד ויתקין.
(וגם אולי נעשה הוזלה מסויימת לאנשי פורום כתיבה, למי שימצא לנכון לקנות התוכנה)

• הוסף לסימניות
אבל שאלתם, אז עניתי...
דווקא אהבתי את התוציא תדפיס.
ברגע שזה יהיה כתוב בצורה תקנית ולא בצורת דיבור
זה מאבד את כל הקטע ואז ההוצא הדפס נראה מוזר ולא שייך.

• הוסף לסימניות
דווקא אהבתי את התוציא תדפיס.
ברגע שזה יהיה כתוב בצורה תקנית ולא בצורת דיבור
זה מאבד את כל הקטע ואז ההוצא הדפס נראה מוזר ולא שייך.
אגב שיפרתי בזכות מה שנכתב כאן את התפריט הראשי.
הנה הוא (הכוונה לכותרות בטבלה, מופיע בתחתית התמונה)
1756368983716.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חח תיקנתי

תודה ענקית

• הוסף לסימניות
כוונתי למכור התכנה במאה ועשר, משהו כזה.
אם מישהו מכאן רוצה להתנסות בה בחינם תוך התחייבות למחוק לאחר 3 ימים , אשמח לשלוח בפרטי לינק. ככל ורתצו לקנות (והיא ממש שווה וזולה מאוד ביחס לתועלת העצומה, חשוב להיות הוגן ולהגיד את זה) נעשה מחיר זול יותר של 80 לחברי הפורום!

אה, יש תנאי...
כל הערה על התכנה (גם ביקורת קשה! גם תלונות! וכמובן גם מחמאות!!!) צריכה להיכתב כאן, לעיני כל. שקיפות וכו'.

• הוסף לסימניות
שינתי כמה דברים, חלק עוד לא בתוכנה שנמכרת כרגע.
אבל יש הקפדה על שפת רבניות.
1757506607362.png

1757506615877.png

• הוסף לסימניות
נראה לי כולם כבר ויתרו על האשכול הזה, מתו משעמום או משהו.
אבל היי, תחיית המתים! יש עדכון מסעיר!
ובכן, הוספתי משהו שעלה לי בבריאות כמעט:
שפה נייטרלית!
ככה זה נראה:
1758191524702.png

1758191534672.png

• הוסף לסימניות
אהבתי :)
כיף לראות תוכנה שמדברת בשפה שלנו, עם הערות ביניים נחמדות. הנושא הזה התפתח מאוד באתרים (בכפתורי הנעה לפעולה למשל) אבל פחות בתוכנות רשמיות.
סביר להניח שטעויות הלשון היו מפריעות לי ברמה כלשהי (בכל זאת, העסק שבשבילו אזדקק לתוכנה כזאת...)
גם בדף הרכישה:
ספרתי רשמתי הינה

אבל רעיון גאוני!
מזכיר את המיקרוקופי של האקסל לחישוב שעת עבודה ורווח שהעלו פה בעבר. (של @הדוויג ?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה