שקיעה אורבנית

• הוסף לסימניות
קצת קיטשיות, מה יש..

קבצים מצורפים

• redsky13-2.JPG
    KB 236.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
הצבעים מדהימים!
אין שום עריכה?

• הוסף לסימניות
תמונה יפה מאד.

• הוסף לסימניות
הצבעים מאד יפים, הציפורים מעניינים, שאר הסילועט לא מעניין.

• הוסף לסימניות
צבעים יפים, הצלליות תופסות שטח טוב בפריים.

הייתי רק מיישר לפי העמוד (ארובה, דו"ש, או מה שזה לא יהיה).

• הוסף לסימניות
אהבתי, צבעים יפים מאוד!

• הוסף לסימניות
תודה לכם.

נכתב ע"י red;603952:
הצבעים מדהימים!
אין שום עריכה?

תודה, בוצעה המרה מקובץ RAW

נכתב ע"י כדרלעמר;603998:
צבעים יפים, הצלליות תופסות שטח טוב בפריים.

הייתי רק מיישר לפי העמוד (ארובה, דו"ש, או מה שזה לא יהיה).

תודה, לא מפריע לי..

• הוסף לסימניות
נחמד.
יכול להיות שלך לא מפריע, אבל זה קצת מציק שזה לא מיושר.

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!

הפעם דווקא לא מפריע לי חוסר היישור, היות ובצד שמאל צללית ההר מתרוממת ויוצרת איזון ויחד עם הצללית הימנית הם יוצרים תחושת צילום רחב שנותן עומק לתמונה.

צלליות המעופפים שבשמים עושות את התמונה.

גם השטח המת לא נורא בזכות מעברי הגוונים שממלאים אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;603952:
הצבעים מדהימים!
אין שום עריכה?

אין אף תמונה שלא עוברת עריכה.
יש כאלו שמעדיפים שאת העריכה יעשה להם המתכנת היפני שקבע את הספציפיקציות של המצלמה, וזה בסדר. אבל אי אפשר לקרוא לזה "ללא עריכה".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;604561:
אין אף תמונה שלא עוברת עריכה.
יש כאלו שמעדיפים שאת העריכה יעשה להם המתכנת היפני שקבע את הספציפיקציות של המצלמה, וזה בסדר. אבל אי אפשר לקרוא לזה "ללא עריכה".

זו לא עריכה זו אפקט. עריכה זה עם תוכנית ממוחשב, צילום זה צילום עם ציוד צילום ויש אפשרות לצלם עם אפקטים... (למשל עומק שדה)
בכל מקרה, צבעים כאלו אפשרי לגמרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo snaps;604757:
זו לא עריכה זו אפקט. עריכה זה עם תוכנית ממוחשב, צילום זה צילום עם ציוד צילום ויש אפשרות לצלם עם אפקטים... (למשל עומק שדה)
בכל מקרה, צבעים כאלו אפשרי לגמרי

לא ידעתי שעומק שדה זה אפקט.. אבל אם אתה אומר..

ו- אלו הצבעים שהופיעו בטבע, ולא בוצעו ע"י אפקטים במצלמה או במחשב..
סתם חבל לקבוע שאי אפשר להוציא תמונה כזו בלי עריכה מבלי לנסות לפני...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mikiwe;604864:
לא ידעתי שעומק שדה זה אפקט.. אבל אם אתה אומר..

ו- אלו הצבעים שהופיעו בטבע, ולא בוצעו ע"י אפקטים במצלמה או במחשב..
סתם חבל לקבוע שאי אפשר להוציא תמונה כזו בלי עריכה מבלי לנסות לפני...

אני רואה שממש לא הובנה כוונתי, וסליחה אם פגעתי במישהו.
לא טענתי שאי אפשר להוציא תמונות כאלו בלי עריכה, והאמת היא שצלליות של שקיעה זה משהו שדי קל לבצע, ולא הייתה לי הווא אמינא לחשוב שאי אפשר להוציא אותה בלי עריכה.

הדבר היחיד שרציתי לטעון הוא משהו כזה: אני הרבה פעמים מבין מתגובות של אנשים (למשל, התגובה שלך גופא) שהם מעריכים יותר תמונות שלא עברו עריכה, והם מרגישים שיש משהו לא טבעי בתמונות שעברו עריכה. על זה אמרתי שמבחינה טכנית אין תמונה שלא עוברת עריכה, וכל תמונת jpg נוצרה על ידי עריכה מסויימת: או עריכה במחשב או עריכה במעבד של המצלמה.

אז אם כדי להגיע לתוצאה רצויה צריך לערוך את התמונה, אין שום בושה בזה (כל עוד זו לא עריכה מוגזמת שמסלפת את המציאות). גם אם מישהו 'חשד' בך שערכת את התמונה (וזה לא המקרה כעת) אין שום סיבה להיעלב.

• הוסף לסימניות
בס"ד

אמיש, חמוד אתה.

אתה בטח מבין שלמרות שהמתכנת היפני עורך את הצילום עבורך.
כאן, הכוונה לעריכה היא לעשות את צבעי השמים בעריכה או את הצלליות. ואמרו שזה ללא עריכה, אלא התבצע ע"י חשיפה נכונה.

וכן, בהחלט יש להעריך צלם שהצילומים שלו לא מורכבים מפוטושופ אלא מחשיפה נכונה. כי זה מהותו של צלם לצלם נכון. לא לערוך נכון. שזה אקסטרה נחמדה ורצויה ביותר.

• הוסף לסימניות
יעקב, אני מסכים לגמרי שעדיף לצלם כמו שצריך בשטח, אבל יש דברים שתלויים לגמרי במה שתוכנת במצלמה, למשל העקומות (curves), ולא יעזור כמה תשחק עם החשיפה וכד'. יש גם דברים שמאוד מאוד קשה להעריך עם המסך המוגבל של המצלמה (למשל, הערכים של החידוד והסרת הרעשים), ואני לא רואה שום בעיה לצלם ב-RAW ולעשות את כל הדברים האלה בפוטושופ בלי להתבייש.

שוב, אני לגמרי נגד צילומים שהם כל-כולם פוטושופ, אבל אני לא חושב שצריך לברוח לקיצוניות השניה, כאילו לערוך תמונה זה איזה דיעבד שבדיעבד ושחשד שערכת תמונה אמור לגרום לך להיעלב. צריך להבין שמה שהמצלמה מוציאה לך זה לא תורה מסיני, ומותר לך לחלוק על טעמו של המתכנת היפני.

במקרה הספציפי הזה, אין שום מחלוקת. אין שום סיבה שלא לצלם נכון ולהצליל את הבתים והעצים כבר בזמן הצילום, במיוחד שהחשיפה הזאת היא הנכונה עבור השמים. זה די טריוויאלי.

• הוסף לסימניות
אבל אתם צודקים, ההערה שלי לא קשורה לאשכול הזה. סליחה שוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה