שרטוט חדרי שינה בישיבה

• הוסף לסימניות
קומת חדרי שינה בישיבה לצעירים

1623139429815.png

אם יש שטח של 20 מטר על 10 מטר
והכניסה חייבת להיות מצד אחד כפי שמשורטט
תכננו לנו שבעצם יש מסדרון די ארוך , 13 מטר
זה שייך?
נראה כמו מנהרה , 13 מטר , לא?
יש מינימום של מסדרון כזה, זה יכול להיות מטר וחצי רוחב?

נשמח לשמוע הערות
זו ישיבה שנבנית בתרומות ואין עדיין תרומה לתכנון לכן פשוט התחילו כך , המהנדס כיוון לתוכנית אבל לא בטוחים שהיא נכונה

(אל תסתכלו כ"כ כרגע על פנים החדרים אלא על שרטוט כללי של המקום)

• הוסף לסימניות
זה קורה הרבה פעמים בפנימיות שמתקבל מסדרון ארוך
150 בפרופורציה ל 13 מטר זה באמת יחסית צר
אבל זה מתפקד נכון מבחינה תכנונית
ואם כ"כ רוצים אפשר לשבור את האורך ע"י נישה במסדרון ע"ח אחד החדרים האמצעיים

• הוסף לסימניות
מקובל מאד מסדרון בפנימיה. אפילו בבית מלון קשה להמלט מזה.. יש תקן לגבי היחס בין הרוחב לאורך, אבל אני לא זוכרת אותו.
מקובל לשים את חדרי השרותים בכניסה לחדר למרות שאין אורור. עושים פיר אורור בין כל שני חדרי שרותים. ואפשר גם לשים ארונות מרוכזים בכניסה לחדר כך יתאפשר שהחלל הפנימי יהיה יותר פרטי. ואילו בכניסה לחדר לרכז פונקציות אחרות. מאד לא נחמד לשכב במיטה ואז מישהו פותח את הדלת ונצפים מכל המסדרון. חשוב לתת את הדעת על זה.

• הוסף לסימניות
נראה לי גם חשוב למקם כיור מחוץ לשירותימקלחת

• הוסף לסימניות
זו ישיבה שנבנית בתרומות ואין עדיין תרומה לתכנון לכן פשוט התחילו כך ,
לגבי זה. תתיעצי עם מבינים בתחום. לא אדריכלים.
אבל בדיוק מלווה בנית בית כנסת מקרוב. ויעצו להמתין עם התרמה כמה שיותר.
בוצע תכנון מפורט כולל מידול, החלו בחפירות וביציקת רצפה ראשונה (וזה קשה מאד להשיג מימון לכל זה בלי פתיחת מסע התרמה!), ערכו דינר וההצלחה של ההתרמה היתה מדהימה. מעל ומעבר למצופה.
היועצים אמרו שקשה להתרים כשהפרויקט לא בשל. אבל כשרואים שהוא כבר ממש נוסע זה קל בהרבה. במקרה שלנו זה ממש עבד כך.

אז ממליצה לך לפתוח גם את הנושא הזה מול גורם מקצועי בשווק והתרמה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם אפשר גם וגם עדיף, לבחורים שיעדיפו לצחצח שיניים מאחורי הדלת...
בישיבה היחידה שאני מכירה יש כמו מבואה לפני המקלחות ושמה נמצאים הכיורים

אבל שיוכלו לשטוף פנים ליטולי ידיים גם כשתפוס...

• הוסף לסימניות
מה לדעתכם עדיף בחדר, 4 מיטות וצפיפות יותר וארון כללי לכולם
או 3 מיטות , 4 ארונות אישיים
אבל מיטה אחת תהיה מיטת קומותיים?
מה דעתכם?
זה ישיבה קטנה!

• הוסף לסימניות
מה לדעתכם עדיף בחדר, 4 מיטות וצפיפות יותר וארון כללי לכולם
או 3 מיטות , 4 ארונות אישיים
אבל מיטה אחת תהיה מיטת קומותיים?
מה דעתכם?
זה ישיבה קטנה!
בתור בחור בישיבה קטנה לשעבר (אני לא אדריכל או מעצב פנים)
עדיף ארונות אישיים לכל אחד, בו כל אחד שם את חפציו בגדיו האישים, וכך יש פרטיות יתר
אני בכל אופן לא אהבתי מיטת קומותיים ואולי יש כאלה שיאהבו
בישיבה הקטנה שלי, היה ארבע מיטות לא קומותיים והיה בכניסה לחדר מעין מסדרון צר שבו היו ארבע ארונות צרים אמנם אבל אישיים
זה עדיף מאשר ארון אחד לכולם

• הוסף לסימניות
מה מתחילים לעשות פה כשאין תקציב?
היתרים? תרומות?
אני חושבת שזה בייסיק להתחיל תכנון נכון ולא כך...
מה זה נותן?

• הוסף לסימניות
מה הכוונה?
יש לך אולי שרטוט או כל דבר שקצת יעזור להבין?
מה שאני מבינה שבכניסה לחדר החדר יותר צר כמו מסדרון קצר, ואיך?!
אולי שבשטח של הכניסה לחדר יש את החדר מקלחת ושרותים ואת הארון.
אני לא בתחום אבל משהו כזנ
tempsnip.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה