כללי שרשור אוטומטי באינדיזיין - עמודי אב מרובים

• פותח הנושא ayle
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי במסמך שני תבניות עמודי אב שונים
מה שקורה, שכאשר אני עושה שרשור אוטומטי של המלל באמצעות SHIFT
הוא יוצר לי אוטומטית מסגרות מלל כמו של עמוד האב הראשון למרות שהעמודים מוגדרים בתבנית האב השני. כיצד מתגברים על הבעיה?
תודה לעוזרים

• הוסף לסימניות
כל כך מסובך?
אני לא יודעת למה, תמיד מסתבכת עם השרשור באינדיזיין (למשל ב-SHIFT הוא יוצר מסגרת חדשה)

• הוסף לסימניות
כנראה העמוד אב השני בנוי על הראשון. תיצור מאסטר חדש עצמאי

• הוסף לסימניות
תסתכל על העמודים - כנראה הם מסומנים ב-A או כל סימון אחר. אם כן תגרור את המסטר השני על העמודים הרצויים ותשרשר מחדש

• הוסף לסימניות
באמת מסומן A אבל בכל אופן כשאני משרשרת הוא מביא מסגרות טקסט מ-א (למרות שלפני השרשור הם לא קיימים כלל)

• הוסף לסימניות
הם כן קיימים, אלא שלא רואים אותם.

כשפותחים קובץ חדש, הוא שואל אם לשים מסגרות טקסט בדפי האב, כנראה שהיה מסומן שם שכן. צריך לנקות את הסימון שם כשפותחים קובץ חדש. אין לי זמן עכשיו להעלות תמונת מסך.

• הוסף לסימניות
לא זו הבעיה, מדובר במסגרות שאני יצרתי
ושוב הם לא קיימים לפני השרשור ואין אפשרות להעלות אותם

• הוסף לסימניות
מוזר - - -

אבל אולי תנסי לפני שאת משרשרת לפתוח עוד עמוד נוסף מאותו המאסטר
(או שכבר קיים לך)
ואז כשאת משרשרת, תעמדי עם הסמן על תיבת הטקסט,
כך שהסמן ישתנה לחץ עם סימן של שרשרת ואז הוא חייב להריץ את זה על גודל תיבת הטקסט שלך - - -

• הוסף לסימניות
נראה לי שחסר פה הבנה איך עובד עצמים בדפי אב.

עצמים שנמצאים בדפי אב אינם בדף הרגיל בכלל, עד שמשחררים אותם. אי אפשר לבחור אותם בלי לשחרר אותם קודם. אם אין עצמים עם איזשהו צבע ומצב הview preferences הוא שמסגרת התיבות הם מוסתרות, בכלל לא רואים אותם.

אבל... אפשר לשרשר טקסט גם לתיבות לנמצאים בדפי אב. ברגע שהוא משורשר, הוא משתחרר (חלקי) מהדף אב. עד כדי כך שאם מאחלים הדף אב שוב, מקבלים התיבה פעמיים אחד על השני. מסיבה זו יש הרבה שממליצים לא להשתמש בתיבות טקסט של דפי אב. יש לי שיטה לשים אותם ולמחוק אותם מדפי האב אחרי שמשרשרים הטקסט. (זה לא משפיע על התיבות משוחררות כבר.)

בכל מקרא כדי לשחרר עצם שנמצא בדף אב, צריך ללחוץ command/control, shift ביחד עם לחיצה בכפתור העכבר.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל הפירוט
אך בכל אופן אצלי הבעיה אחרת
אני רואה שהפריטים בעמוד הם מהאב -A ולא מ-א
וכן א"א לשחרר את המסגרות ובכל אופן
בשרשור אוטומטי ע"י SHIFT הוא מייצר את המסגרות מאב-א
בשרשור ידני אין בעיה

• הוסף לסימניות
על איזה גירסא מדובר? היה באג קשור לעצמים בדפי אב מבוססים אחד על השני בCS2. אולי זה קשור...

• הוסף לסימניות
CS3
הדפי אב לא מבוסס אחד על השני

• הוסף לסימניות
אם ככה סביר להניח שיש שיבוש באיזשהו מקום. או בהעדפות של התוכנה, או במסמך עצמו.

קודם תנסי להעתיק כל העמודים במסמך למסמך חדש. (ע"י גרירה מחלונית העמודים לתוך החלון הראשי של המסמך החדש.)

• הוסף לסימניות
HARBS
תודה רבה מאוד על המאמץ

א. האם אתה מצליח ע"י לשרשר לתוך תיבה קיימת ע"י SHIFT
לי תמיד יוצר מסגרת חדשה, לא משנה איפה אני עומד

ב.
המסמך אצלי בנוי שבדף אב A יש בכל עמוד מסגרת ושני העמודים משורשרים אחד לשני
ובדף אב א יש מסגרת אחרת ולא משורשר אחד לשני (באב)
מה שקורה שתחילת הטקסט הוא בעמוד 1 שהוא מבוסס על אב-א ואחר כך יש עמודים 2 3 והלאה הם אב-A וכשאני מנסה להריץ את הטקסט הלאה ע"י שיפט יוצא הבאג הזה
אולי תנסה אצלך איך קורה במקרה כזה

• הוסף לסימניות
לא harbs אבל בכל זאת - - -

ניסיתי, ולי יוצא מסגרת טקסט חדשה רק כשאני עומדת בחלל העמוד
איפה שאין את מסגרת הטקסט במאסטר.
אבל כשאני עומדת על המסגרת טקסט מהמאסטר,
הסמן הופך להיות שרשרת ואז יוצא מצוין - - -

איך אצלך?

• הוסף לסימניות
עכשיו תפסתי סוף סוף
מה שאת כותבת נכון כאשר המסגרת היא באב ועדיין לא שוחררה מהאב
ברגע שהמסגרת השתחררה מהאב, אין אפשרות ע"י SHIFT להזרים לתוך מסגרת זו והוא מייצר מסגרת חדשה (האם אפשר להתגבר על הבעיה? אני חושבת שזה די נצרך)
וכאן גם קורה הבאג שהוא לוקח מסגרת מאב אחר

• הוסף לסימניות
אה הא. אין כאן באג. זה התנהגות צפוי לחלוטין.

כמו שכתבתי בהתחלה. תיבה שמשוחרר בדף האב כבר אינו תיבת דף אב. אני בטוח שהוא לא לקח תיבה מאב אחר. אני מניח שהתיבה באב האחר הוא בגודל של השוליים ובגלל זה חשבת שכן.

כנראה אני צריך להסביר עוד קצת על הנושא של תיבות אב ושרשור...

יש שני מצבי שרשור אוטומטי. יש שרשור אוטומטי שמשתמש התיבות אב, ויש שרשור אוטומטי שמייצר התיבות תוך כדי הזרמת טקסט. אם עושים השרשור לתיבה שעדיין נמצא בדף אב, אינדיזיין משתמש רק בתיבות אב מאותו דף אב דוקא. אם לא הוא לא משרשר לתיבות קיימות בכלל (אין מצב שרשור אוטומטי לתיבות שקיימות בדפים רגילים.) אלא, הוא מייצר תיבות חדשות לפי גודל השוליים.
וזה, סביר להניח מה שקרא לך...

• הוסף לסימניות
אני בכל אופן בדעתי שיש כאן באג
המסגרות שהביא לי במפורש של עמוד אב אחר ולא קשור לגודל עמוד
אני לא יודעת אם רק בקובץ הזה בגדל הגדרות או לא
בכל אופן תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם זה באג, זה באג שלא נתקלתי בו ולא שמעתי עליו.

יש אפשרות להעלות הקובץ לבדיקה?

• הוסף לסימניות
מה האימייל שלך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה