שרת בין מחשב מק לפיסי

• פותח הנושא DMD
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
קניתי מחשב מק לפני שש חדשים ועובד מצויין.
הבעיה הוא שאני עובד בתוכנת תג עם עכבר Logitech עם הרבה לחצנים, והעכבר לא עובד טוב במק. פעמים לא זז, ופעמים קופץ ופשוט משגע אותי.

שאלתי הוא שנים:
1)האם יש מהלך לתקן את זה שיעבוד העכבר חלק כמו בפיסי שלי

2) אם לאו, אני חושב לעבוד בשני מחשבים, מק ופיסי - בשרת.
האם יש דרך לעשות שכל הקבצים שלי יהיו בשני המחשבים, וכל פעם שאעבוד על קובץ במחשב אחד, השני ג"כ יקבל את הקובץ המעודכן - אוטומטי.
דהיינו, שנגיד שכל יום המחשבים יבדקו אם שום קובץ השתנתה או נתוספה, ואם נכון, המחשב אוטומטי יעדכן את עצמו.

תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
האם כתבתי את זה באשכול לא נכון?
או אין למישהו מה להגיד?

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה!
ומחילה על ה"אי סבלנות". מבוקר עד מאוחר בערב, היה נרגש ככמה ימים!
ממש תגובה מפורטת ומהודרת.

האם אני יכול לשאול גם להמלצת תוכנת סנכרון (כמו שכתבת, ונכון, לא גיבוי).

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DMD;764201:
שלום,
קניתי מחשב מק לפני שש חדשים ועובד מצויין.
הבעיה הוא שאני עובד בתוכנת תג עם עכבר Logitech עם הרבה לחצנים, והעכבר לא עובד טוב במק. פעמים לא זז, ופעמים קופץ ופשוט משגע אותי.

שאלתי הוא שנים:
1)האם יש מהלך לתקן את זה שיעבוד העכבר חלק כמו בפיסי שלי

2) אם לאו, אני חושב לעבוד בשני מחשבים, מק ופיסי - בשרת.
האם יש דרך לעשות שכל הקבצים שלי יהיו בשני המחשבים, וכל פעם שאעבוד על קובץ במחשב אחד, השני ג"כ יקבל את הקובץ המעודכן - אוטומטי.
דהיינו, שנגיד שכל יום המחשבים יבדקו אם שום קובץ השתנתה או נתוספה, ואם נכון, המחשב אוטומטי יעדכן את עצמו.

תודה רבה מראש!

לא הבנתי, כשאת אומרת שאת עובדת עם מק את מתכוונת במערכת ההפעלה של מק או במחשב מק עם מערתכ הפעלה וינדוס (מה שרוב עמך עושה, ולכן חבל על ל הכסף שהוציא על המק מלכתחילה) ?
כי אני לא מבין איך אפשר לעבוד על תג במערכת ההפעלה של מק ?
ואם באמת את עובדת עם וינדוס על המק (או ע"י אתחול של BOOTCAMP או אפילו עי תוכנת הדמיה כמו FUSION או PARALLELS) אז כל השאלה לא רלוונטית כי זה PC לכל דבר (רק עולה פי 3).

• הוסף לסימניות
לגבי התמיכה של MAC ב NTFS
יש פתרונות חימיים כמו
NTFS-3G
או קוד פתוח של MACFUSE
ויש בתשלום כמה, של PARAGON ו TUXEDO וכו'

ויש אפילו אפשרות להפעיל את התמיכה ב NTFS בצורה ידנית בלי שום תוכנה רק עי כמה שורות ב TERMINALץ חיפוש קצר בגוגל יתן לך מיד. כנראה אבל שזה פחות אמין מהפתרונות המסחריים.

על כל פנים, גם ה דיסק של ה PC מפורמט ב NTFS אם הוא משותף ברשת למק זהלא משנה מערכת הקבצים בכלל, הוא ממילא מתקשר עם השרת של ה PC דרך פרוטוקול של שיתוף קבצים (SMB) ואז כל הנושא כמובן לא רלוונטי.
אם את רוצה הדרכה לשיתוף קבצים בין מק ל PC ברשת תבקשי. יש גם המון חומר על זה בקשת ובאתר של APPLE.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;765236:
לא הבנתי, כשאת אומרת שאת עובדת עם מק את מתכוונת במערכת ההפעלה של מק או במחשב מק עם מערתכ הפעלה וינדוס (מה שרוב עמך עושה, ולכן חבל על ל הכסף שהוציא על המק מלכתחילה) ?
כי אני לא מבין איך אפשר לעבוד על תג במערכת ההפעלה של מק ?
ואם באמת את עובדת עם וינדוס על המק (או ע"י אתחול של BOOTCAMP או אפילו עי תוכנת הדמיה כמו FUSION או PARALLELS) אז כל השאלה לא רלוונטית כי זה PC לכל דבר (רק עולה פי 3).
אני משתמש במק, ועובד בתג דרך פרללס.
הסיבה הוא, שכשרציתי לקנות מחשב חדש לפני כמה חדשים, מישהו אמר לי לנסות מק שהוא המחשב הכי טוב והכי יפה ונאה. בררתי שלכל מה שאצטרך בווינדוס יעבוד דרך פרללס, ושמעתי אליו וקניתי מק.
אני מאוד מרוצה עם המחשב, מהיר מאוד, עובד מצויין, אופציות יפות, ומסך בהיר.
אבל עכשיו יש לי הבעיה הנזכר לעיל.
ובאמת יש לי 'ךהחזיר' את המק, טלקנות פיסי חדש במקומו. אלא דאני קצת "התחברתי' להמק, וההפרדה קשה! ;)
(האמת הוא שיש לי עוד בעיות עם המק, כל תוכנות מיקרוסופט - אפס. לא עובדים כראוי. תמיד קורס. וגם האקרובט עובד יותר טוב בפיסי (משא"כ שאר תוכנות אדובי).

נכתב ע"י bris;765238:
לגבי התמיכה של MAC ב NTFS
יש פתרונות חימיים כמו
NTFS-3G
או קוד פתוח של MACFUSE
ויש בתשלום כמה, של PARAGON ו TUXEDO וכו'

ויש אפילו אפשרות להפעיל את התמיכה ב NTFS בצורה ידנית בלי שום תוכנה רק עי כמה שורות ב TERMINALץ חיפוש קצר בגוגל יתן לך מיד. כנראה אבל שזה פחות אמין מהפתרונות המסחריים.

על כל פנים, גם ה דיסק של ה PC מפורמט ב NTFS אם הוא משותף ברשת למק זהלא משנה מערכת הקבצים בכלל, הוא ממילא מתקשר עם השרת של ה PC דרך פרוטוקול של שיתוף קבצים (SMB) ואז כל הנושא כמובן לא רלוונטי.
אם את רוצה הדרכה לשיתוף קבצים בין מק ל PC ברשת תבקשי. יש גם המון חומר על זה בקשת ובאתר של APPLE.
תודה רבה רבה!
אני מאוד רוצה הדרכה בזה.
אם גם יכול לשלוח לי לינק באתר אפל.

המון תודות לכולכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה