ביקורת שר האוצר היקר, מה עובר עליך?

האם אתם בעד או נגד עליית הפטור ממע"מ על קניות מחו"ל ל150 דולר?

• חד משמעית בעד!!

הצבעות: 269 79.8%
  • חד משמעית נגד!!

הצבעות: 21 6.2%
  • אין לי דעה חד משמעית.

הצבעות: 47 13.9%

• סה"כ מצביעים
    337
יש הרבה דברים שלחנות יותר זול כי הוא קונה בצורה סיטונאית, לדוגמא חנויות הסטוק למיניהם שחלק מהמוצרים במחירי אלי אקספרס כולל מע''מ ארנונה ועובדים והם עדיין מרויחים,
מצויין, ולכן צריך לגבות מע"מ על כך המוצרים.
וכך לאתגר את המוכר, אם הוא לא מסוגל למכור בפער סביר ביחס לחו"ל, שירכשו הקונים בחו"ל.
את הכסף המיותר יש להפנות לצורך הסרת חסמים בשוק, או להקל על נטל המס.

לא, מוצר שעולה בעלי אקספרס 200 ש"ח ובחנות 250 ש"ח אדם רגיל קונה בחנות.
לחנות בדר"כ זה עלה פחות מ200 ש"ח אם לי זה עולה 200. או שזה יותר איכותי אז זה מוצר אחר.

לא, מוצר שעולה בעלי אקספרס 200 ש"ח ובחנות 250 ש"ח אדם רגיל קונה בחנות.
לחנות בדר"כ זה עלה פחות מ200 ש"ח אם לי זה עולה 200. או שזה יותר איכותי אז זה מוצר אחר.
אני כבר שנים שמזמין נעלים מאמזון במקום לרכוש בחנות.
ההפרש הוא בערך 100 שקלים, אבל זה שווה לי, כי זה חוסך לי את הצורך להגיע לחנות נעלים, ולגלות שאין להם את הנעל במידה המבוקשת.

ההפרש הוא בערך 100 שקלים, אבל זה שווה לי, כי זה חוסך לי את הצורך להגיע לחנות נעלים, ולגלות שאין להם את הנעל במידה המבוקשת.
ואם זה יעלה שם 20 ש"ח יותר מהחנות איפה תזמין?
אז למה אתה חושב שזה שאתה משלם יותר תורם לבעלי העסקים?

ואם זה יעלה שם 20 ש"ח יותר מהחנות איפה תזמין?
אז למה אתה חושב שזה שאתה משלם יותר תורם לבעלי העסקים?
אם היה חיוב מע"מ, הגיוני שגם חנות ישראלית הייתה יכולה להציע את הנעלים באותו המחיר כמו מאמזון, רק אם משלוח מהיר יותר.

אגב, אחד הדברים שצריך לבטל זה את השקע הישראלי.
יש שקע של מדינות אירופה, יש של ארה"ב ויש של ישראל.
כל מוצר חשמלי צריך להיות מותאם. מה שמקל מאוד על המונופולים...

אתה לא הראשון שחושב על זה אבל זה מאוד מסובך,
תחשוב שאו שהמוצר חשמל החדש שלך לא מתאים לשקע או שאתה צריך להחליף את כל המוצרי חשמל שלך,
יש מתאמים בשקלים או שתקנה ראש ישראלי ותחליף לבד,

איך תיתכן תחרות הוגנת, כשממסים רק את אלו שרוכשים בישראל, ולא בחו"ל?
כי מלכתחילה זה לא הוגן - כי המוכרים בישראל קונים בסיטונאות, ולכן מקבלים מחיר טוב יותר.

ולכן צריך לעשות העדפה מתקנת, שגם לאזרח הפרטי ישתלם לייבא מחו"ל.

הרבה יבואנים מחליפים בעצמם את השקע
אם ראש השקע ניתן לפתיחה ולא יצוק, זה אומר שהוא הוחלף בארץ

לא חוזרת בי שסמוטריץ' לא מוכיח שהוא עובד עם הרבה הגיון אבל כן מעלה נקודה למחשבה, האם הקניות היבואניות לא מסייעות לסוחרים מקומיים ויעידו כמויות הקישורים שמסתובבים פה?

הניסיון לצייר כאן שזה מלחמה במונופולים, הוא ניסיון נואל.
בענין המונופולים והעסקים הקטנים -
אחד מהעומדים בחזית המאבק נגד החוק הוא "איגוד לשכות המסחר"
שמציג את עצמו כמיייצג את "חנויות הרחוב"
בדיקה פשוטה מעלה, שהאיגוד מייצג כ - 15,000 בעלי עסקים (ויקיפדיה)
מתוך קרוב ל- 700,000 בעלי עסקים בישראל...
בערך 2% מכלל העסקים. או כ - 5% מכלל העסקים שמעסיקים עובדים.
משום מה, אין רשימה גלויה של העסקים החברים בארגון, כנראה שקיפות קומוניסטית...

בראש האיגוד, עומד שחר תורג'מן, שמשמש גם כיו"ר דירקטוריון קבוצת בריל
מתוך אתר קבוצת בריל - החברה משווקת למעלה מ- 30 מותגי הנעלה ,מפעילה 8 רשתות שונות הכוללות 224 חנויות, 5 אתרי סחר ופעילות סיטונאות.
אמנם קבוצת בריל לא עונה להגדרה המילונית של מונופול, אבל היא ודאי לא "חנות רחוב".

כשרואים מי נאבק נגד החוק - אפשר להבין למי הוא גורם נזק.

יתכן בהחלט שגם חנויות קטנות יפגעו מכך, אך רוב "חנויות הרחוב" המוכרות לי, לא מוכרות פריטי "מותגים" במחיר כפול ומשולש מאשר בחו"ל.
אדרבה, המחירים בחנויות הבזאר לא יקרים בצורה משמעותית מאתרים בחו"ל.
ומי שבוחר מודל עסקי שמבוסס על רווח של מאות אחוזים, לדעתי אין צורך לעזור לו...

ומילה אחת לגבי הטענות על עלויות היבוא והמיסים בארץ -
אם זה באמת הגורם למחירים היקרים, אין שום סיבה שיהיה הבדל גדול כ"כ בין מוצרים.
אם אפשר למכור בארץ אוזניות AirPods במחיר זהה, או כמעט זהה למחיר באמזון.
אין שום סיבה, ששעון של ANNE KLEIN ימכר בארץ במחיר כפול ומשולש ממחירו באמזון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה