שיתוף - לביקורת שתיקה כהודיה

• הוסף לסימניות
הוא היה בעל מושלם, עשה הכל לפי הספר. אמרו לו לקנות מתנות, אז הוא קנה מתנות.

נכון, שהוא לא הבין למה פרצופה של אשתו לא היה נראה מאושר, כשהגיש לה אחר כבוד, תכשיט שהוא קנה מהמוכר ההוא ליד השטיבלאך (הוא אמר שזה מתנה מצוינת לאישה). מה יכול להיות יותר מזה, אפילו את השם שלה היה כתוב על התכשיט.

וכשיום אחד, חזר מחויך כולו, ובידיו חלוק שבימי הביניים היה להיט סוף הדרך! הוא ראה עווית בפניה, אבל ממש ממש לא הבין למה. 'זה מהתרגשות' הוא חשב, היא לא הייתה רגילה לקבל מתנות כנראה.

אבל יום אחד, כשהוא חזר הביתה, ובידיו נעלי חוה הקדמונית. היא פשוט אזרה אומץ, ואמרה לו, "בעלי היקר, אתה לא יודע איך זה מרגש אותי שאתה קונה לי מתנות, אבל הבחירה שלך היא לא ממש הדברים שהולכים היום". הוא קצת היה בהלם, דווקא נעליים חומות, עם פסים ורוד ירוק אפור, נראה לו מושלם, אבל אם היא אומרת.

יומיים אחר כך. הם הלכו יחד ברחוב ראשי בעירם, לפתע, היא הרימה את קולה בצעקה קלה, כשהיא מצביעה על חלון של חנות ראווה, "יואו את התיק הזה קנתה חברה שלי למשרד, וואו זה ממש יקר, יפה לה". הם המשיכו בדרכם, כשהוא חורש את מזימת ההפתעה למחר.

למחרת היום חזר לביתו, ובידיו לא אחר מאשר התיק המדובר. וכשהפעם עווית פניה לא הסתתר ממנו, הוא היה חייב לשאול בעצמו, "מה עכשיו הבעיה?" "אתה לא מבין, להודיה מהמשרד שלי! יש את אותו תיק!"

היום היא קונה מתנות לעצמה. 'אמנם המדריך אמר, שהן אוהבות שקונים להן מתנות', חושב בעלה, 'אבל כנראה שהיא פשוט, לא מהדור הזה!'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קצת שיתוף בתהליך,
איכשהו עלה לי המשחק מילים שתיקה כהודאה-שתיקה כהודיה (שהתיק שלה כמו של הודיה - למי שלא הבין)
חיפשתי, איזה קטע אפשר לבנות סביב זה, התוצאה לפניכם.;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

קל יותר לדובב שיח נבול מאשר את קלמן בער. הוא כמו כספת שאפילו בעליה איבד את הקוד שלה.
לאורך תקופה טובי החוקרים ניסו למשוך בלשונו, אך אלה נשארו עם אצבעות רטובות מרוק, עם אפס מידע.

קלמן בער אוצר בתוכו סודות כמוסים בעלי עניין רב לציבור. אם ידבר יצליח להשלים לא מאט פאזלים בסוגיות קריטיות. חוקריו ניסו בכה ובכה, ובסוף בכו ובכו על כישלונם.
זכות השתיקה הייתה חברתו הקרובה ביותר של קלמן בער, ויריבתם המרה של חוקריו.

יום אחד עצו המדובבים הלאים עצה: נארגן לו בתבונה סביבה טבעית - ניצור מרחב שירגיש לו פסטורלי ובטוח, נציב בתוכו פריטים בעלי ערך סנטימנטלי רב, נגיש לו את האוכל שהכי מנחם אותו ונפגישו עם האנשים שהוא הכי אוהב. המסיבה המהונדסת הזו תיצור תנועה תת-תודעתית בנפשו, תרכך אזורים רגשיים נוקשים ותגרום לו סוף-סוף לדבר על הכול בפתיחות ובכנות.

מה שהוא לא יידע זה שאוזניים חדות מאחורי הכתלים הדקים של המציאות הנעימה הזו. טובי החוקרים מאזינים ורושמים כל מילה, לא מפספסים ולו הגה אחד מדבריו המעניינים כל כך.

התוכנית יצאה לפועל, והיא עבדה כמו סודני היפראקטיבי עם נטייה חמורה לריצוי. קלמן בער הרגיש בנוח ושטח את סודותיו כמו סבתא שפורסת מלפפונים להחמצה על הגג. אלא שאז הגיעה רוח עזה והעיפה את הסכך, והוא ראה את השכן/חוקר ברמן מאזין ורושם. הוא הבין את הברוך, אבל זה כבר היה מאוחר מידי.
בתחילת המלחמה העולם נתן לנו לגיטימציה אך לאט לאט העולם חזר להרגליו ולדעותיו המקוריות.
ואז היה לי רעיון לסיפור , סיפור שיהפוך לסרטון הסברה.
אפילו היה לי תסריט מסודר ודמויות.
כמובן שזה לא יצא לפועל...

מעלה אותו כאן, מעניין אותי לדעת מה תאמרו עליו
כמובן שהסיפור כתוב בצורה הכי פשוטה, כמו סיפור ילדים.

היה היה ילד קטן שמאוד אהב להציק לאנשים.
במיוחד הוא אהב להציק לילד שישב לידו בגן.
הוא צעק עליו, בעט בו, ירק עליו.
הילד היה מתעצבן בקולי קולות, אבל לא מחזיר לילדון.
וגם כשהגננת אמרה לילד הקטן "נו נו נו פלסטין!"
פלסטין לא התייחס והמשיך להציק לחברו לספסל.

יום אחד פלסטין עשה מעשה נורא.
והילד כעס מאוד, רדף אחריו והחליט ללמד אותו לקח.
הגננת שנמאס לה שפלסטין עושה שטויות. החליטה לחפש מישהו שישמור עליו.

בהתחלה היא הלכה לסבא אירן ובקשה "אולי אתה יכול לשמור על הנכד שלך?"
וסבא אירן מיד ענה "אני שומר עליו מרחוק"
הגננת אמרה "טוב, ננסה ללכת לסבא השני, סבא סעודיה"
וסבא סעודיה ענה "אני עסוק, תחפשי משהו אחר"

הלכה הגננת וחפשה מי יכול לשמור על פלסטין הקטן.
"אולי אמא מצרים תסכים" ומיד דפקה בדלת הבית.
אמא מצרים פתחה את הדלת וענתה "לא ולא, פלסטין שלי ילד גדול, יכול להסתדר לבד" וסגרה את הדלת.

ושוב הגננת נשארה לבד, בלי אף אחד שידאג לפלסטין הקטן.
פתאום עלה לגננת רעיון! "הרי ירדן מאוד אוהב את פלסטין, הוא בטוח ישמח לעזור"
אבל גם ירדן לא הסכים.
ואפילו הדוד קטאר שתמיד מביא מתנות שוות לפלסטין, לא מוכן לעזור.

פנתה הגננת כה וכה "מי יכול לעזור לי?"
והנה היא רואה ממולה את חברו האומלל של פלסטין. ואז הבריק הרעיון במוחה.
ניגשה הגננת לחבר ואמרה "פלסטין באחריותך! שמור עליו"
והלכה...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה