שתפו אותי:

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי מבינכם תרם פעם כסף לקופת צדקה כלשהי בעקבות "עלון טראגי" שקיבל בדואר?

• הוסף לסימניות
א. לי זה תמיד נוגע ללב.
ב. מידיעה שהיגיעה אלי מקורב לאחד הקופות - רוב העלונים מגיעים לחו"ל וזה מה שמזיל את נכסף מכיסי הנגידים לידי קופות הצדקה תמליל יבש של הסבר על הבעיה לא מוציא מהם שקל.
ג. בנ"י נתבעים ונותנים ולפי מה ששמעתי נותנים המון.

• הוסף לסימניות
כמעט כל עלון טראגי של קופה מוכרת זוכה מאיתנו לתרומה.

• הוסף לסימניות
ידוע לי על אחד מגדולי האדמו"רים בדורנו שהורה לא לקרוא את אותם עלונים משום שהם מקהים את הרגש.
זו לא היתה הוראה שהוא יצא איתה לכל הציבור אבל לאנשים פרטיים שהזדמן לו לשוחח איתם הוא אמר כך.

• הוסף לסימניות
ככל שהעלון נראה יותר טראגי,
כך מרב הסיכויים שהוא ימצא את עצמו בפח המזומן לכך מתחת לתיבות...

• הוסף לסימניות
אני כבר לא מעלה הביתה, זה רק ממלא לי את הפח...

• הוסף לסימניות
גם אצלנו בבנין כל העלונים הולכים אחר כבוד לפח!!!

• הוסף לסימניות
לטענתם של הקופות הצדקה, זה כבר לא עובד כמו פעם,
אם פעם היו עושים קרן של 200000 מכזה עלון, היום זה אולי מכניס רבע,

• הוסף לסימניות
עד כמה שזכור לי מעולם לא.
אבל פעם אחת נגע לי ללב סיפור של כלה ופשוט יצרתי קשר ועזרתי עם נדוניה שאספתי מכל מיני.

• הוסף לסימניות
גם רבע זה משהו...

• הוסף לסימניות
את המצב הקטסטרופלי הזה ניצלה 'קופת החסד' של אשדוד, והניחה בכל כניסה לבניין פח למיחזור נייר.
הם מקבלים כסף על כל טון נייר שנאסף, וחזות הבניין נשמרת.

אגב, 'בוני עולם' זוכים ממני להרבה תרומות. (וחבל שאי אפשר להמיר את הדמעות למעות...)

• הוסף לסימניות
אני בחיי לא אעיף את זה לפח לפני שאתרום או אומר פרק תהילים עליהם,
תחשבו שמתחת לכל עלון מסתתרת משפחה המשוועת לעזרה!!! והסיפורים נשמעים מאוד הגיוניים, אין לי ספק שאם כל אחד יביט סביבו הוא יראה שתים שלוש משפחות במצבים הנ"ל.

• הוסף לסימניות
מה יעשה אדם וינצל מחבלי משיח - יעסוק בתורה ובגמילות חסדים

כנראה שזה צורך הדור כיום
לתת את ההזדמנות לכל אחד ואחד (עד הבית) לעסוק בגמילות חסדים

אמנם ישנם אנשים גדולים שכל כולם חסד אחד גדול
אך עדיין ישנם לא מעט אנשים שמזדכים על ידי כך

• הוסף לסימניות
מהיכרות אישית שלי עם מגבית שנעשתה על ידי קופת העיר לפני כמה שנים, שיניתי את כל המבט על זה,
הקופה עשתה עבודת קודש, ועד היום המשפחה הצליחה איכשהוא 'לעמוד על הרגליים' בזכותם.
האם יש לכם ברירה אחרת? יש אנשים צדיקים רבים שהדבר נוגע מאוד לליבם ומוזילים מממונם עבור מגביות אלו.
אז לפני שמגחכים ומקררים את דעתם של עם ישראל, ראוי לדעתי לחשוב עוד רגע קטן ולשקול שוב האם האמירה מגיעה ממקום אמיתי, או שזה סוג של ''ליצנות אחת שדוחה מאה תוכחות''.

• הוסף לסימניות
אני נותן בהתאם ליכולת ולחובות שלי לצדקה (מעשר כספים)
לפי מה ששמתי לב, אני לא מתרשם מהתיאורים הטרגיים אלא לפי גוף המקרה.
(כלומר למגבית שכתוב בה בפשטות, משפחה עם 12 ילדים שנשרף להם הבית ואין להם מה לאכול, סיכוי גבוה בהרבה שאתרום מאשר "רבותיי, לב מי לא ייחשה? אלמנה עם 2 יתומים רכים שתכף יגוועו ברעב מבקשת את עזרתכם לאחר שהשקיעה את כל כספה בהגרלת לוטו שהייתה אמורה להביא קץ לייסוריה על פי כל התחזיות, ורק ברגע האחרון הוחלט על זוכה אחר")

• הוסף לסימניות
למדתי מהורי לא להשליך מיידית שום עלון צדקה, יש איזה לב סובל מאחור ואי אפשר לעמוד מנגד. ברגע שהקופה מגובית ומנוהלת ע"י גדולים אני סומכת עליהם. אנחנו תולשים את המעטפות מהעלונים ומכניסים לכל אחת מהן סכום, אפילו פעוט.

אבל ברגע שאני יודעת מקרוב שיש ארגון שמתנהל בצורה שאינה ישרה והגונה מבחינת חלוקת הכספים, המוטיבציה שלי לתרום שואפת לאפס. כשאני תורמת לו זה רק כדי לשבור את מידותי, מתוך תפילה ותקווה שהכסף לא ילך לסוסים, כמתואר בסיפור הידוע על המשולח של ישיבת וולוז'ין.

• הוסף לסימניות
למה להשליך לפח ללא לב?? לפחות באו נשקיע אידאולוגיה... :(

לא לכל אחד אפשר לתרום, אז לא מעלים אותם בכלל...
אני לא מעלה את העלונים, היות וההצפה של המקרים [ה"י] גורם איכשהו לשחיקה ברגש היהודי שקיבלנו במתנה.

• הוסף לסימניות
בד"כ אני מעבירה כספי צדקה לנזקקים שאני מכירה באופן אישי. כך שכמעט איני תורמת לעלונים אלו - ולא כי אני לא מרחמת.

מה שבכל זאת תמיד מפריע לי, שעלוני הצדקה מתגוללים בבזיון על הרצפה, ועוברים ושבים דורכים שלא במכוון על תמונות הרבנים שבהם.

נכון, התמונות הללו באות לעורר את הרגש. אבל האם המעצבים נותנים את ליבם לבזיון כבוד התורה?

או שאולי הרב שטיינמן וכו' הסכימו מראש להתבזות על מנת שאנשים יתרמו???:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;916912:
או שאולי הרב שטיינמן וכו' הסכימו מראש להתבזות על מנת שאנשים יתרמו???:rolleyes:
הם הסכימו ומוכנים לכך ממש ברצון כי הם יודעים ש...
נכון שמליוני עלונים הולכים לפח ולא מגיע מהם שקל
אבל ממאות עלונים אחרים נכנסים הרבה כספים שמליונים זה קטן ...

מסיפור אישי ששמעתי ממש מקרוב אם לא קופת העיר הכלה ההיא שרבים רבים תרמו לה לא היתה נישאת ובונה בית ואפילו תינוק יש לה כבר... אם לא התורמים הייתה נשארת ברווקותה עד עצם היום הזה...

• הוסף לסימניות
אני גם בעיקר תורמת לגופים מהקהילה שלי שלצערנו יש בה צרכים מרובים.

את העלונים אני משתדלת לשים כמה ש"ח בודדים ממש בכל מעטפה, ואחת לתקופה של כמה חודשים מעבירה במרוכז את כל המעטפות למוקד איסוף, או תורמת באשראי לכמה קרנות יחד למשל 4 ש"ח לקרן זה מגיע לכמה עשרות לתקופה ומצדיק את עלות הגביה ומצד שני אני יודעת שעשיתי מה שיכולתי.
כמובן שעשיתי זאת אחרי שבררתי שאכן יש טעם בתרומה באופן כזה, ולהיפך אמרו לי שאם כל אחד יתרום כמה ש"ח בודדים שהוא יכול במקום להשליך כבר יהיה יותר טוב לנזקקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....