• הוסף לסימניות
אנחנו ננוח ונשמור שבת כהלכתה
כמו שד' אוהב

וד' ישמור עלינו
ויתן לנו מנוחה, בטחון ורוגע נפשי
במשך כל ימי השבוע כמו שאנחנו אוהבים
וצריכים בשביל לעבוד אותו

מי רוצה להצטרף ולהתחזק
בשמירת השבת?
שתצלצל.

אני מרגישה שזה מה שד' רוצה מאיתנו עכשיו.

למי שיש חומר על שבת:
סרטונים שמחזקים את העניין
כרזות
חומר ותוכן טוב בנושא
נא להעלות באשכול זה.
ויהי רצון שנעשה נחת רוח
ושד' ישמח איתנו בלי שיצטרך להעיר אותנו עם אבנים...

• הוסף לסימניות
בל"נ מדליקה נרות 10 דק' לפני הזמן

ותודה על עוררות הנושא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזל;1433332:
למי שיש חומר על שבת:
כרזות
חומר ותוכן טוב בנושא
נא להעלות באשכול זה.
ויהי רצון שנעשה נחת רוח

חיזוק לקבל שבת מוקדם ובנחת

ובזכות זה שהקב"ה יאמר די לצרותינו ויביא את משיח צדקנו במהרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזל;1433332:
אנחנו ננוח ונשמור שבת כהלכתה
כמו שד' אוהב

וד' ישמור עלינו
ויתן לנו מנוחה, בטחון ורוגע נפשי
במשך כל ימי השבוע כמו שאנחנו אוהבים
וצריכים בשביל לעבוד אותו

מי רוצה להצטרף ולהתחזק
בשמירת השבת?
שתצלצל.

אני מרגישה שזה מה שד' רוצה מאיתנו עכשיו.

למי שיש חומר על שבת:
כרזות
חומר ותוכן טוב בנושא
נא להעלות באשכול זה.
ויהי רצון שנעשה נחת רוח

ויזל , תודה על הצעת החיזוק ובעז''ה יאמר לצרותינו די.
לוקחת ע''ע בל''נ להדליק 10 ד'ק לפני הזמן ולהשתדל
להתפלל ראשון על גלות השכינה.

• הוסף לסימניות
מי רוצה להעלות כל יום\שבוע הלכה מהלכות שבת להתחזקות בה, מצוות שאנו דשות בעקבינו?

• הוסף לסימניות
http://acheinu.co.il/?CategoryID=168&ArticleID=1732

עמוד הבית > הלכות > הלכות שבת
מה כדאי ורצוי להכין לפני שבת?
מתוך הספר: "שערי הלכה" / מאת: הרב זאב גרינוולד
א. להלן פרטים שונים, שראוי מאד להכינם מראש, כדי לא להכשל במשך השבת במלאכות אסורות. ראוי שכל אדם יתכנן מראש פרטים נוספים, שהכנתם תסייע לו לנהל חיי נועם ועונג בשבת, תוך שמירה על קיום כל ההלכות.

ב. מכינים לפני השבת את המאכלים שהכנתם דורשת טחינה, לישה או סחיטה, כיון שפעולות אלו אסור לעשותם בשבת.

ג. מבשלים מראש את כל המאכלים. את המאכלים שמעוניינים לשמור על חומם, מניחים ביום שישי לאחר הבישול על מקור חום. את האש שעליה מניחים את המאכלים למשך השבת, מכסים בפח או בכיסוי אסבסט וכדומה.

ד. מרתיחים מראש מים בכמות שתספיק לכל צרכי האכילה והשתייה בשבת. כדי לשמור על חום המים, שמים ביום שישי למשך השבת את מיחם המים (דוד וכדומה) על מקור חום. מכסים את האש כנ"ל.

ה. מרתיחים לפני השבת תמצית תה ובה משתמשים להכנת תה בשבת. השימוש בשבת בשקיות או בעלי תה, שלא בושלו מראש, עלול להיות כרוך באיסור בשול.

ו. פירות או ירקות אשר מעורבים בהם עפר או פסולת וכדומה, יש לשטוף אותם ולנקותם לפני כניסת השבת, כי אם ינקו אותם בשבת עלולים להכשל באיסור בורר.

ז. מן הראוי לפתוח לפני השבת קופסאות שימורים, שקיות סגורות של אוכל ומשקה, אריזות מזון ובקבוקים עם מכסה מתברג, שבשעת פתיחתם נפרדת מהם הטבעת התחתונה.

ח. יש להפריש תרומות ומעשרות מהמאכלים והמשקאות לפני כניסת השבת. בשבת עצמה אין מפרישים תרומות ומעשרות, אלא אם כן, התנו מראש תנאי המיוחד לכך.

ט. מחברים למערכת החשמל שעון שבת, המדליק ומכבה את האור מעצמו בשעות הרצויות. את השעון מכוונים לפני כניסת השבת.

י. מכינים נייר חתוך לשירותים. בשבת אסור לחתוך נייר זה.

יא. מניחים בצד חפצי מוקצה שאסור לטלטלם (להזיזם בשבת). חפצים ככסף, כלי כתיבה וכל מה שהוא בגדר מוקצה.

רצוי שדברי מוקצה לא יהיו מונחים במקומות שמשתמשים בהם בשבת, כגון בכיסי הבגדים, על הכסאות והשולחנות, במגירות המטבח ועוד, כי עלולים להזיזם. אדם שמתעטף בשבת בטלית של ימי החול, יוציא לפני שבת את התפילין מהשקית של הטלית, כדי שלא יטלטל את התפילין בשבת.

יב. מצוה למשמש בכיסי הבגדים לפני כניסת השבת, כדי לבדוק אם אין בהם חפצים, שמא הוא ישכח ויוציאם בשבת לרשות הרבים או שמא יש בהם חפצי מוקצה והוא ישכח ויטלטלם בשבת.

יג. אם יש בבית תינוק, יש להכין מראש מלאי מספיק של כל הדברים הדרושים לטיפול בו כגון: אוכל מבושל או מרוסק, חיתולים, פיסות צמר-גפן תלושות ועוד.

יד. אם ידוע מראש שקיימת בעיה רפואית הדורשת טיפול בשבת (מחלה או פציעה וכדומה) , יש לשוחח עם רב, לאחר שנודעו פרטי הריפוי המדויקים מרופא, ולקבל הדרכה כדי לבצע את פעולות הדרכה כיצר לבצע את פעולות הריפוי באופן המותר בשבת.

טו. אם לאחר השבת חל יום –טוב (או להיפך) וכן בשני ימים טובים רצופים, מדבקים נרות לפמוטים מראש, לפני השבת או החג, גם ללילה השני. בשבת או בחג אסור להתיך נרות ולהדביקם לפמוטים וכן, אסור להבהב את הפתילה ולכבותה.

טז. כאשר מתקרב זמן כניסת השבת, מוטל על האדם לזרז על בני ביתו, בלשון רכה, שיסיימו מבעוד יום את כל ההכנות לשבת. וכן אמרו חז"ל: " שלושה דבורים צריך אדם לומר בתוך ביתו ערב שבת עם חשיכה: עשרתם, ערבתם, הדליקו את הנר"

ניתן להיכנס להיכלה של השבת ולחוש בעונג, במנוחה ובקדושה הכרוכים בה. ההכנות מראש והבקיאות בהלכה, מסייעים לאדם להתענג מהיום שכולו שבת ומנוחה ושעליו נאמר בפיוט: " מעין עולם הבא – יום שבת מנוחה".

• הוסף לסימניות
עלון לחיזוק מצוות 'תוספת שבת'​

קבצים מצורפים

• תוספת שבת.png
    KB 1,001.6 · צפיות: 23
  • תוספת שבת 2.png
    KB 724.3 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
קיצור הלכות שבת מתוך הספר "שמירת שבת כהלכתה".
מאת: הרב יהודה רוזנברג
(מאתר 'שבת')

קבצים מצורפים

• shabat21.pdf
    KB 396.1 · צפיות: 144
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד ליוזמת!!!
אני מקבלת על עצמי להדליק נרות 10 דקות לפני כניסת שבת.
(בלי נדר)

• הוסף לסימניות
מרגש לראות כאן את הערנות, הרצון והשאיפה להשיג יותר.
מי כעמך ישראל!!!
את רוצה וגם אני רוצה. מאד. מאד.

ולכן,
חשבתי לתעל את האשכול ולהעלות כאן שאלות
שאנחנו נפגשות איתם כמעט בכל שבת. וברור שיש בזה שאלה.
מי שיודעת תשובה ברורה ומפורטת הלכתית שתגיב.

קדימה, אני הראשונה.
איך מכינים דייסה לתינוק בשבת?
אני יודעת שצריך לעשות שינוי מימות השבוע 1. בנתינת החומרים לבקבוק 2. בערבוב
בכל ימות השבוע אני מכניסה קודם מים חמים > דייסה > חלב.
בשבת הפוך. האם יש כאן חשש בישול כאשר אני יוצקת מים חמים על חלב קר?

• הוסף לסימניות
כמה טיפים שאני בס"ד מיישמת בשנה האחרונה ומאז תענוג להכנס לשבת:
* הכנה לשבת זה כל השבוע: כשאני קונה את המוצרי יסוד אפילו בתחילת השבוע אני כבר קונה מה שצריך לשבת, בשביל מה להכנס ביום חמישי כשמלא?
אמנם קורה שאין לי בדיוק גם להוצאות השבת אבל החלטתי שהקב"ה נותן לי למה שאני צריכה והוא באמת נותן ועוזר לנו לקיים את מצוותיו בהידור ואנחנו רואים ניסים גלויים!
מסיימים עם קניות עד יום רביעי חמישי גג, ביום שישי אין קניות!!! אם חייבים אז רק מוצרים שצריכים לשבת.
להסתובב בקניות ביום שישי אפילו חצי שעה זה ממש גזל זמן!!!
* ללכת לישון בשעות סבירות ולא לישון 2-3 שעות בלילה ובליל שבת מתמוטטים
* לישון ביום שישי
* והכי חשוב: החלטתי שאצלי שבת בשעה 4:00 כל השנה!!!
אם בחורף אני מצליחה להגיע להדלקת נירות למה בקיץ אני מענישה את עצמי בעוד 3 שעות עבודה?
בשישי בצהריים אני נופלת לישון ממילא עד אז הכל חייב להיות גמור לא משנה אם קיץ או חורף, בקיץ עם אחה"צ כזה ארוך אני קוראת או ממלאה תשבצים...
שבת היא מקור הברכה מאז אני מרגישה טעם אחר בשבת!
יה"ר שנזכה לקיים את השבתות כפי שצוונו הבורא ויתקיים במהרה אלמלא שמרו ישראל שתי שבתות מיד נגאלו

• הוסף לסימניות
"בקיץ עם אחה"צ כזה ארוך אני קוראת או ממלאה תשבצים..."

רק אם אוחזים כאן בענין של התעוררות, אז שימי לב שאסור לכתוב ביום שישי אחר חצות דברים שאינם נחוצים לשבת.

(אוסיף מקור מדויק בהמשך)

ועל כל השאר רק לשרוק בהתפעלות ולהריע לך, באמת!

• הוסף לסימניות
פרוייקט חדש בשיתוף קול הלשון
שיעור בטלפון של 5 דקות בהלכות שבת,
בטלפון מס. 03-6171195 (לאחר הכניסה למערכת להקיש 1 ואח"כ 1 או 2)
האזנה נעימה.

• הוסף לסימניות
קול השבת- 0548594098
יש סיפורים, הגרלה כל שבוע, וטיפים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפון;1433387:

א. להלן פרטים שונים, שראוי מאד להכינם מראש, כדי לא להכשל במשך השבת במלאכות אסורות. ראוי שכל אדם יתכנן מראש פרטים נוספים, שהכנתם תסייע לו לנהל חיי נועם ועונג בשבת, תוך שמירה על קיום כל ההלכות.

ב. מכינים לפני השבת את המאכלים שהכנתם דורשת טחינה, לישה או סחיטה, כיון שפעולות אלו אסור לעשותם בשבת.

ג. מבשלים מראש את כל המאכלים. את המאכלים שמעוניינים לשמור על חומם, מניחים ביום שישי לאחר הבישול על מקור חום. את האש שעליה מניחים את המאכלים למשך השבת, מכסים בפח או בכיסוי אסבסט וכדומה.

ד. מרתיחים מראש מים בכמות שתספיק לכל צרכי האכילה והשתייה בשבת. כדי לשמור על חום המים, שמים ביום שישי למשך השבת את מיחם המים (דוד וכדומה) על מקור חום. מכסים את האש כנ"ל.

ה. מרתיחים לפני השבת תמצית תה ובה משתמשים להכנת תה בשבת. השימוש בשבת בשקיות או בעלי תה, שלא בושלו מראש, עלול להיות כרוך באיסור בשול.

ו. פירות או ירקות אשר מעורבים בהם עפר או פסולת וכדומה, יש לשטוף אותם ולנקותם לפני כניסת השבת, כי אם ינקו אותם בשבת עלולים להכשל באיסור בורר.

ז. מן הראוי לפתוח לפני השבת קופסאות שימורים, שקיות סגורות של אוכל ומשקה, אריזות מזון ובקבוקים עם מכסה מתברג, שבשעת פתיחתם נפרדת מהם הטבעת התחתונה.

ח. יש להפריש תרומות ומעשרות מהמאכלים והמשקאות לפני כניסת השבת. בשבת עצמה אין מפרישים תרומות ומעשרות, אלא אם כן, התנו מראש תנאי המיוחד לכך.

ט. מחברים למערכת החשמל שעון שבת, המדליק ומכבה את האור מעצמו בשעות הרצויות. את השעון מכוונים לפני כניסת השבת.

יא. מניחים בצד חפצי מוקצה שאסור לטלטלם (להזיזם בשבת). חפצים ככסף, כלי כתיבה וכל מה שהוא בגדר מוקצה.

רצוי שדברי מוקצה לא יהיו מונחים במקומות שמשתמשים בהם בשבת, כגון בכיסי הבגדים, על הכסאות והשולחנות, במגירות המטבח ועוד, כי עלולים להזיזם. אדם שמתעטף בשבת בטלית של ימי החול, יוציא לפני שבת את התפילין מהשקית של הטלית, כדי שלא יטלטל את התפילין בשבת.

יב. מצוה למשמש בכיסי הבגדים לפני כניסת השבת, כדי לבדוק אם אין בהם חפצים, שמא הוא ישכח ויוציאם בשבת לרשות הרבים או שמא יש בהם חפצי מוקצה והוא ישכח ויטלטלם בשבת.

יג. אם יש בבית תינוק, יש להכין מראש מלאי מספיק של כל הדברים הדרושים לטיפול בו כגון: אוכל מבושל או מרוסק, חיתולים, פיסות צמר-גפן תלושות ועוד.

יד. אם ידוע מראש שקיימת בעיה רפואית הדורשת טיפול בשבת (מחלה או פציעה וכדומה) , יש לשוחח עם רב, לאחר שנודעו פרטי הריפוי המדויקים מרופא, ולקבל הדרכה כדי לבצע את פעולות הדרכה כיצר לבצע את פעולות הריפוי באופן המותר בשבת.

טו. אם לאחר השבת חל יום –טוב (או להיפך) וכן בשני ימים טובים רצופים, מדבקים נרות לפמוטים מראש, לפני השבת או החג, גם ללילה השני. בשבת או בחג אסור להתיך נרות ולהדביקם לפמוטים וכן, אסור להבהב את הפתילה ולכבותה.

טז. כאשר מתקרב זמן כניסת השבת, מוטל על האדם לזרז על בני ביתו, בלשון רכה, שיסיימו מבעוד יום את כל ההכנות לשבת. וכן אמרו חז"ל: " שלושה דבורים צריך אדם לומר בתוך ביתו ערב שבת עם חשיכה: עשרתם, ערבתם, הדליקו את הנר"

ניתן להיכנס להיכלה של השבת ולחוש בעונג, במנוחה ובקדושה הכרוכים בה. ההכנות מראש והבקיאות בהלכה, מסייעים לאדם להתענג מהיום שכולו שבת ומנוחה ושעליו נאמר בפיוט: " מעין עולם הבא – יום שבת מנוחה".
כל הכבוד על הרשימה!
רק אם הזכרת הכנת תה לפני שבת, רציתי להעיר שגם אבקת שוקו מכל חברה שהיא אסור להכין בשבת ולכן יש להכין לפני שבת סירופ שוקו.
וקראתי בפטנט רשום שסירופ שוקו קנוי מעולה בטעמו להכנת שוקו,
ויה''ר שזכות שמירת השבת תגן עלכל עם ישראל ועלינו בתוכם אמן!

• הוסף לסימניות
"מחבלי משיח
יוצלו לרווחה
פדותנו תצמיח
ונס יגון ואנחה..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוי כנרת;1433977:
רציתי להעיר שגם אבקת שוקו מכל חברה שהיא אסור להכין בשבת ולכן יש להכין לפני שבת סירופ שוקו.
מקור?

• הוסף לסימניות
אני מדליקה מוקדם כבר שנתיים אבל עדיין רוצה להתחזק בעיקר בדברי קודש בשבת.
אני כל כך עייפה בשבת [בעיקר בשנה וחצי האחרונות עם המונו], שאני מסוגלת להתרכז רק קבריאת ספרים רגילים לצערי ואז אני מרגישה שרוחנית בזבזתי שבת.

החלטתי לקחת את עצמי בידיים, והתחלתי השנה לקרוא כל שבת את הפרשה, ואם נשאר לי כוח גם את רש"י. וגם לומדת שמירת שבת כהילכתה. ואם נשאר עוד כוח, גם כמה הלכות בספר תורת הבית שהוא מעולה להלכות בשר/חלב, הגעלת כלים ועוד.

זה מאד מאד מחזק וממליצה לכולם לעשות סדר לימוד קצר שאפשרי להתמיד בו גם כשיש מלא אורחים. מספיק כמה הלכות קצרות, לא חייבים לגמור את כל הספר בשבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1433997:
לא יודעת לציין מקור, אבל לפי מה שאני שמעתי, השוקו והקקאו לא עוברים בישול לפני, אלא רק איזשהוא עיבוד. לכן כששמים מים חמים זה מבשל פעם ראשונה (שלא כמו בקפה שכן עובר בישול או הרתחה קודם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפון;1433387:

כמה הערות על מה שכתוב פה.

ה. תמצית תה בכלי שלישי מותר. אין בעיה להכין. כנ"ל שוקו. הוא לא נחשב לקלי בישול.

ז. ראוי להכין מראש אבל ניתן לפתוח שקיות וקופסאות שימורים במקרה הצורך גם בשבת בתנאי שפותחים לא במקום החיבורים/תפרים, ובצורה כזו שלא ניתן יהיה להשתמש בזה אחר כך ככלי. למשל קופסת שימורים לעשות חורים למעלה ולמטה וכן בשקיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה