תאונה תאונה ביציאה מחניה

• הוסף לסימניות
יצאתי ברוורס מחניה ברחוב חד סיתרי והגיע
רכב נגד כיוון התנועה ונתקע בי מי אשם?

• הוסף לסימניות
בעיקרון ביציאה מחניה
יש זכות קדימה לרכב שנוסע בנתיב שלו
בסיפור כאן לכאורה הוא אשם

• הוסף לסימניות
היה לי פעם סיפור כזה
לא מאה אחוז
אבל האשם בתאונה הוא מי שהיה יכול למנוע אותה וזה לא משנה מי נהג לפי החוק ומי לא

• הוסף לסימניות
זה לא מדוייק בכלל.
אני לא בטוח שאני צודק
במקרה שלי נאמר לי על ידי חוקר תאונות שכיון שאני יכלתי למנוע את התאונה והוא לא אז אני אשם בזה אפילו שהוא נהג שלא כחוק

• הוסף לסימניות
אין כאן אשם או לא.
יש כאן רשלנות תורמת.
בשום מקום לא יתנו 100/0

• הוסף לסימניות
כנראה שיש צדק בדברים של @מחשבים זה אני ! כי התביעה פה היא על נזק ולא על ענישה. ולכן זה שהשני עשה עבירת תנועה חמורה, לא גורעת מהאחריות של היוצא מהחניה.
יחד עם זאת, סביר להניח שמי שיוצא מהחניה לרחוב חד סתרי, לא אמור לחשוב שיבוא מישהו מהצד האסור, ולכן תהיה לו אחריות נמוכה או שייפטר מאחריות בכלל.

• הוסף לסימניות
כולם צודקים.
אולי.
לפעמים.

לכתוב בפורום ציבורי הודעה בנוסח "האחריות היא על מי שיכל למנוע את התאונה" זה מטעה ולא מדוייק.

• הוסף לסימניות
אם ל2 הצדדים יש חברות ביטוח-
הצד שיצא מחניה- לכאורה שווה לו להפעיל ביטוח כי חברת הביטוח השניה תנסה להפיל עליו "אשם תורם",
והצד שנסע נגד כיוון התנועה ודאי שווה לו להפעיל ביטוח מקיף כי החברה השניה לא תשלם לו אגורה...

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
לפי מה שמופיע בקישור, במצב הנוכחי זה סתירה,
בסעיף ג כתוב שהיוצא מהחניה אשם, ובסעיף ו כתוב שמי שנסע שלא לפי התמרור אשם.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא סותר ומאד פשוט
אחד שיצא מחניה והגיע רכב שנסע חוקית על הנתיב שלו אז היוצא אשם
אבל במקרה שיצא מחניה והגיע רכב שנסע לא כחוק הרכב הנוסע אשם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה