התייעצות תאונה, יש מישהו שמבין בחוקים? מי אשם?

• הוסף לסימניות
צומת עם שלושה נתיבים, שתיים ימינה, אחד שמאלה, פס לבן בין השמאלי לימני.
רמזור אדום, אני בנתיב השמאלי, בנתיב הימני יש אוטובוס כ- 3 מטר מאחורי בעצירה בגלל רמזור אדום - אני עובר על פס לבן - מאותת קודם ומתחיל להשתלב - ועוצר. (לא נכנס לגמרי לנתיב, עומד חלקית על הפס הלבן וחלקית על הנתיב (השמאלי בעיקר, לא חוסם את הימני בכלל)- מחכה לרמזור)
הנהג של האוטובוס רואה מתעצבן ומתקדם קדימה את ה -3 מטר ביננו - נצמד מאד, אבל לא פוגע, עוצר בגלל הרמזור האדום. (התחיל לקלל)
עובר חצי דקה, אור ירוק, אני עדיין בעצירה מוחלטת- כדי לתת לו לעבור. הנהג של האוטובוס מתקדם, כנראה עקב העובדה שהוא נצמד מאד, הוא משפשף את כל הצד שלו ואת המקדימה של האוטו שלי. - הוא לא עוצר למרות שכבר התחיל לפגוע - עד שהוא לא גמר לשפשף את כל הצד של האוטובוס שלו.
מי אשם?
- תכלס, אני עברתי על פס לבן - אבל הוא ראה אותי כשהוא ואני בעצירה והוא הפוגע היחיד.
- נניח שחניתי באדום לבן - לאיזה רכב יש זכות לחבוט בי? (כמובן - בכוונה, לא מחוסר שימת לב\ראייה), אם זה מפריע למישהו, עליו להזמין משטרה, אין שום זכות לפגוע.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם רכב אחד עמד, ואחר נסע - הנוסע הוא האשם.
השאלה אם יש לך איך להוכיח את זה.

• הוסף לסימניות
אם רכב אחד עמד, ואחר נסע - הנוסע הוא האשם.
השאלה אם יש לך איך להוכיח את זה.
א. זה אוטובוס של אגד, שיש לו מצלמת דרך.
ב. היה איתי מישהו ברכב שיכול להיות עד.

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי מי שבא מאחור הוא אשם. (למרות שהרבה פעמים זה לא נכון למעשה, כי הרכב שלפני עצר בפתאמיות/פנה בלי לאותת)

• הוסף לסימניות
כעובדת לשעבר במחלקת תביעות: תלוי היכן בדיוק מוקד הנזק. בד"כ מוקד קדמי הוא בעייתי.
אבל אם יש דרך לקבל את מצלמת הדרך שמוכיחה שהייתם בעצירה והשפשוף מתחיל אצלכם מהצד ואצלו מקדימה- זה נתון לטובתכם.

נניח שחניתי באדום לבן - לאיזה רכב יש זכות לחבוט בי? (כמובן - בכוונה, לא מחוסר שימת לב\ראייה)
מבחינת כיסוי ביטוחי-לגמרי לא.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
כעובדת לשעבר במחלקת תביעות: תלוי היכן בדיוק מוקד הנזק. בד"כ מוקד קדמי הוא בעייתי.
אבל אם יש דרך לקבל את מצלמת הדרך שמוכיחה שהייתם בעצירה והשפשוף מתחיל אצלכם מהצד ואצלו מקדימה- זה נתון לטובתכם.
הנזק שלנו הוא מקדימה, בצד ימין, ושלו כל הצד שמאל משופשף.
נראה לי שזה גם נקודה לטובתינו- כי אין סיכוי שאנחנו פגענו בכל הצד השמאלי שלו. אם זה היה מקום יותר קטן בצד השמאלי שלו, אולי הוא יכול לאמר שאנחנו פגענו בו, אבל לא נראה לי שרכב פרטי יכול לשפשף צד שלם של אוטובוס, או שאני טועה?

• הוסף לסימניות
אם יש לך עדים שלא בני משפחה שלך, או תיעוד מצלמה זה הכי טוב.
מה שכן סיוט להוציא מאגד כספים.

• הוסף לסימניות
הנזק שלנו הוא מקדימה, בצד ימין, ושלו כל הצד שמאל משופשף.
נראה לי שזה גם נקודה לטובתינו- כי אין סיכוי שאנחנו פגענו בכל הצד השמאלי שלו. אם זה היה מקום יותר קטן בצד השמאלי שלו, אולי הוא יכול לאמר שאנחנו פגענו בו, אבל לא נראה לי שרכב פרטי יכול לשפשף צד שלם של אוטובוס, או שאני טועה?
הגיוני...
תנסו להגיש תביעה לאגד ותראו מה התגובה. בגדול זה מילה שלך מול מילה שלו כך שתתכוננו לסאגה ארוכההה.
אם תגיעו לבית משפט הם יהיו חייבים להוציא את הנתונים ממצלמת הדרך אבל עד שם......

לגמרי לא כלפי מה?
כלפי שאין שום זכות לשפשף רכב חונה גם אם זה אדום לבן..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בטוחה שצריך עדים שלא בני משפחה שלי? הבנתי שגם בני משפחה יכולים להקרא עדים, אפילו בני זוג.

יש לך נסיון בזה? מתאונה?
כולם יכולים להקרא, אבל כדי שיתקבל בסופו של דבר. זה מצטייר פחות טוב.

היתה לי סרטון מצלמה מדהים שמראה איך אני עומדת ברמזור בנתיב שלי ואוטובוס נכנס בי בצד ומרים לי את הרכב..
יכולה לצרף פה.
אומרת את זה כדי שתדעו מראש לא להיות לחוצים על הכסף שיגיע..
אני התיאשתי ותבעתי את המקיף שלי, לא שילמתי כלום אבל זה נכנס לי להיסטורית תביעות. :mad: שזה שיא החוצפה כי כל תינוק יודע שאין מצב שאני אשמה, אבל הביטוח שלי העדיף לשלם לי בלי לתבוע את אגד, ולהשאיר את ההסיטוריה על חשבוני.

• הוסף לסימניות
לאמא שלי היה בית משפט עם אגד... למרות שמראש העו"ד אמר לה שרב המשפטים עם אגד - אגד יוצאים זכאים.
ובאמת בית המשפט חייב אותה אפילו שהיא הייתה צודקת...

• הוסף לסימניות
לא קשור ישירות.
מאוד מומלץ לקנות מצלמת דרך. אפשר להתקין לבד, עולה במבצעים באתרים הסיניים איזה 60-70 דולר , לא זוכר בדיוק, ויכולה להציל אתכם ח"ו במקרה של סיבוך.

• הוסף לסימניות
לא קשור ישירות.
מאוד מומלץ לקנות מצלמת דרך. אפשר להתקין לבד, עולה במבצעים באתרים הסיניים איזה 60-70 דולר , לא זוכר בדיוק, ויכולה להציל אתכם ח"ו במקרה של סיבוך.
אפשר לינק?

• הוסף לסימניות
בכל מקרה יש מצב שאגד ינסו לתבוע אתכם. הסיכוי שהנהג של האוטובוס יגיד שהוא אשם הוא אפסי ולכן כנראה שהם יפילו את זה אליכם. כך שבכל מקרה כנראה שכדאי לכם לתבוע.

• הוסף לסימניות
בכל מקרה יש מצב שאגד ינסו לתבוע אתכם. הסיכוי שהנהג של האוטובוס יגיד שהוא אשם הוא אפסי ולכן כנראה שהם יפילו את זה אליכם. כך שבכל מקרה כנראה שכדאי לכם לתבוע.
זה נקודה נכונה.
השאלה היא האם אגד ינסו לתבוע אותנו? הם תובעים בד"כ?

• הוסף לסימניות
אני מכיר מקרה דומה עם חברת קווים. בעל הרכב הפרטי החליט לוותר, ולאחר זמן חברת הביטוח שלו קיבלה תביעה והוא זומן להעיד. אני מניח שגם באגד זה אותו דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה