תאורה- מורה נבוכים.

• הוסף לסימניות
לאחר שראיתי שמשתמשים פה הולכים לאיבוד עם נושא התאורה, הנה לכם מדריך קטן שיעזור לכם להבין לפני שאתם קונים.

בגדול ישנם 4 סוגי תאורה בשוק:
א. תאורת ליבון, אלו המנורות הפשוטות שגדלנו עליהן, כיום מותר להביא ארצה נורות כאלו עד שישים וואט בלבד, מאחר והן זוללות אנרגיה. הלכך, נורות הליבון הקיימות כיום בשוק, בעלות איכות ירודה ביותר, והן משמשות בעיקר לקבלני חשמל שמוסרים דירה חדשה או כדי לבדוק אם גוף תאורה עובד, ותו לא.

ב. נורות הלוגן, אלו נורות שבאות בכמה וורייציות, G9, G4, נורות לפרוז'קטורים ספוטים וכ'
בעיקרון נורות ההלוגן חסכוניות יותר מנורות הליבון בכ30 אחוז, מפיקות אור בעל צבע טבעי ומרגיע, אך מחממות ביותר. מי שלא רוצה להרגיש שהוא נצלה בתנור, או שהוא מריח בשר יתושים וכל מני מרעין בישין, שלא ישתמש בהן. נורות ההלוגן גם הן נחשבות לזוללות אנרגיה.
בשימוש בספוטים מומלץ להשתמש בנורות 12V + שנאי ולא ב220V או בGU10.
יש הרבה זבל בשוק, אני ממליץ על PHILIPS או OSRAM מתוצרת גרמניה.

ג. נורות פלורוסנטיות, נורות אמינות שמאירות את העולם כבר שנים רבות, הרבה יותר חסכוניות ובאות בכל מני וורייציות. הראשונה: הפלורוסנט המסורתי שעליו גדלנו. כיום ישנם שלושה סוגים עיקריים 1. הסוג הפשוט שמאיר 2800 לומן. 2. הסוג היעיל יותר שמאיר 3600 לומן באותה צריכת חשמל |(כלומר חסכוני ביותר) 3. רפלקטור: נראה רגיל אך יש בתוכו רפלקטור שמרכז את כל האור כלפי מטה, וכך הרבה אור שהולך לאיבוד, יורד לחלל התחתון של החדר - מומלץ אך יקר. הווריציה השניה: נורות PL כלומר פלורוסנט קטן עם פינים שתוקעים. והשלישית: הברגה לבית מנורה רגיל (מה שנקרא בלשון העם נורה חסכונית) הרביעית: T5 זהו פלורסנט דק מאוד שמפיק עוצמה כמעט כפולה מפלורוסט רגיל אך צורך 54W לעומת 38W ברגיל.
החיסרון הגדול בגופי תאורה שמכילים סוגים שונים של פלורוסנטים הוא ב"צ'וק" .
ישנו עוול גדול בנושא הזה, כי הצ'וקים כמעט כולם באים מסין והם זבל ממש! להחליף צ'וק מצריך איש מקצוע וזה ממש לא משתלם, לכן אם אתם כבר קונים גוף עם צ'וק אלקטרוני וודאו שהוא תוצרת גרמניה בלבד!!!
בפלורסנטים של פעם, היו צ'וקים מכאנים וכבר פגשתי כאלו שעובדים 30 שנה!!!

חסרונות כללים בפלורסנט: הפלורסט מרצד בעין ומעייף בשל כך. נטיה להשחיר את התקרה. בתאורה נסתרת יש בעיות רבות (אני משתמש רק בלדים) וביננו מה שלא עושים איותו הוא מכוער...

ד. המלך של התאורה המודרנית, הרשו לי להציג: הלד! (LED)
ללד יש את כל הייתרונות שיש ואין חסרונות של ממש, אבל שימו לב יש הרבה הרבה זבל בשוק, לא הכל איכותי, ממש לא!
נורת הלד היא החסכונית ביותר בשוק ויש לה ים ביתרונות, אבל שוב, אל תתפתו יש הרבה זבל בשוק, מי שרוצה לדעת יותר, שישאל אותי בפרטי.

איפה קונים תאורה? אני ממליץ על משפחה חרדית מירושלים, מחירים טובים, ישרות, ומומחים (ויבואנים) בתחום הלדים: חנה איינהורן - פרטים בפרטי.

מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!
שאלות בבקשה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1076679:
לאחר שראיתי שמשתמשים פה הולכים לאיבוד עם נושא התאורה, הנה לכם מדריך קטן שיעזור לכם להבין לפני שאתם קונים.

בגדול ישנם 4 סוגי תאורה בשוק:
א. תאורת ליבון, אלו המנורות הפשוטות שגדלנו עליהן, כיום מותר להביא ארצה נורות כאלו עד שישים וואט בלבד, מאחר והן זוללות אנרגיה. הלכך, נורות הליבון הקיימות כיום בשוק, בעלות איכות ירודה ביותר, והן משמשות בעיקר לקבלני חשמל שמוסרים דירה חדשה או כדי לבדוק אם גוף תאורה עובד, ותו לא.

ב. נורות הלוגן, אלו נורות שבאות בכמה וורייציות, G9, G4, נורות לפרוז'קטורים ספוטים וכ'
בעיקרון נורות ההלוגן חסכוניות יותר מנורות הליבון בכ30 אחוז, מפיקות אור בעל צבע טבעי ומרגיע, אך מחממות ביותר. מי שלא רוצה להרגיש שהוא נצלה בתנור, או שהוא מריח בשר יתושים וכל מני מרעין בישין, שלא ישתמש בהן. נורות ההלוגן גם הן נחשבות לזוללות אנרגיה.
בשימוש בספוטים מומלץ להשתמש בנורות 12V + שנאי ולא ב220V או בGU10.
יש הרבה זבל בשוק, אני ממליץ על PHILIPS או OSRAM מתוצרת גרמניה.

ג. נורות פלורוסנטיות, נורות אמינות שמאירות את העולם כבר שנים רבות, הרבה יותר חסכוניות ובאות בכל מני וורייציות. הראשונה: הפלורוסנט המסורתי שעליו גדלנו. כיום ישנם שלושה סוגים עיקריים 1. הסוג הפשוט שמאיר 2800 לומן. 2. הסוג היעיל יותר שמאיר 3600 לומן באותה צריכת חשמל |(כלומר חסכוני ביותר) 3. רפלקטור: נראה רגיל אך יש בתוכו רפלקטור שמרכז את כל האור כלפי מטה, וכך הרבה אור שהולך לאיבוד, יורד לחלל התחתון של החדר - מומלץ אך יקר. הווריציה השניה: נורות PL כלומר פלורוסנט קטן עם פינים שתוקעים. והשלישית: הברגה לבית מנורה רגיל (מה שנקרא בלשון העם נורה חסכונית) הרביעית: T5 זהו פלורסנט דק מאוד שמפיק עוצמה כמעט כפולה מפלורוסט רגיל אך צורך 54W לעומת 38W ברגיל.
החיסרון הגדול בגופי תאורה שמכילים סוגים שונים של פלורוסנטים הוא ב"צ'וק" .
ישנו עוול גדול בנושא הזה, כי הצ'וקים כמעט כולם באים מסין והם זבל ממש! להחליף צ'וק מצריך איש מקצוע וזה ממש לא משתלם, לכן אם אתם כבר קונים גוף עם צ'וק אלקטרוני וודאו שהוא תוצרת גרמניה בלבד!!!
בפלורסנטים של פעם, היו צ'וקים מכאנים וכבר פגשתי כאלו שעובדים 30 שנה!!!

חסרונות כללים בפלורסנט: הפלורסט מרצד בעין ומעייף בשל כך. נטיה להשחיר את התקרה. בתאורה נסתרת יש בעיות רבות (אני משתמש רק בלדים) וביננו מה שלא עושים איותו הוא מכוער...

ד. המלך של התאורה המודרנית, הרשו לי להציג: הלד! (LED)
ללד יש את כל הייתרונות שיש ואין חסרונות של ממש, אבל שימו לב יש הרבה הרבה זבל בשוק, לא הכל איכותי, ממש לא!
נורת הלד היא החסכונית ביותר בשוק ויש לה ים ביתרונות, אבל שוב, אל תתפתו יש הרבה זבל בשוק, מי שרוצה לדעת יותר, שישאל אותי בפרטי.

איפה קונים תאורה? אני ממליץ על משפחה חרדית מירושלים, מחירים טובים, ישרות, ומומחים (ויבואנים) בתחום הלדים: חנה איינהורן - פרטים בפרטי.

מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!
שאלות בבקשה...

הלדים זה תאורות מיוחדות נכון?
יש נורות לד עם הברגה מיוחדת?

(סוג G9 וכד' ?) כי נורות חסכוניות - פלורסנטיות יש היום בכל אופציה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1076683:
הלדים זה תאורות מיוחדות נכון?
יש נורות לד עם הברגה מיוחדת?

(סוג G9 וכד' ?) כי נורות חסכוניות - פלורסנטיות יש היום בכל אופציה.

כן, יש לדים מותאמים לכל גוף, אבל לא כולם מוצלחים. נורת G9 היא נורה שעובדת במתח גבוהה כלומר 220V. לעמת זאת, לדים עובדים על מתח נמוך ולכן היצרן חייב להכניס דרייוור זעיר (סוג של שנאי) בתוך הלד, ובדרך כלל הדרייוור הזה לא איכותי והוא מת מהר.
אותו הדין לנורות הברגה.
החדשות הטובות הן, שנושא הלדים מתפתח בקצב אש, וכל יום יש פתרונות חדשים.

• הוסף לסימניות
מה זה צ'וק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחל המומחית;1076844:
הלדים גם עולה יקר מאוד יחסית לשאר,

נכון! אבל, המחיר יורד מיום ליום, וחוץ מזה, צריכת החשמל היא שם המשחק פה:
לדוגמה: ספוט לד איכותי, צורך 5W לעומת 50 בהלוגן מצוי, ממש עשירית! (נותן את אותו האור)
תאורה נסתרת בT5 צורכת כ50W למטר לעומת 29 בפס לד כפול (יתרן בזווית האור- 120 בלד, לעומת 360 בT5)

אם יש לכם 20 30 ספוטים של הלוגן, המזגן שלכם עובד יותר = צריכה גבוהה יותר! מציאות!
פעם עבדתי בשטח בשעת לילה מאוחרת, היה לנו בורקס ורצינו לאכול אותו חם.
פשוט מאד כיוונו לשקית (נייר) שני פרוז'קטורים של הלוגן, ואחרי 3 דקות הבורקס להט...
ספוט של לד לא מחמם, גם אם נוגעים בו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1076847:

צ'וק זה רכיב שכל נורה פלורוסנטית חייבת להכיל אותו. הוא מוסתר בבסיס הגוף (לא סטארטר)

• הוסף לסימניות
שכחתי לציין שאורך החיים של הלד (האיכותי כמובן) הוא לפחות פי 5 מפלורוסנט!

• הוסף לסימניות
תודה,
אז אם אני קונה עכשיו נברשת, או משהו דומה
עלי לברר בחנות שהצ'וק הוא מתוצרת גרמניה?
אז חייבים לרכוש במקום מוכר, ולא בחנות שמוכרת דברים לבית והמוכר לא יבין בכלל על מה אני מדברת,
או שכל מוכר אמור לדעת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1076868:
תודה,
אז אם אני קונה עכשיו נברשת, או משהו דומה
עלי לברר בחנות שהצ'וק הוא מתוצרת גרמניה?
אז חייבים לרכוש במקום מוכר, ולא בחנות שמוכרת דברים לבית והמוכר לא יבין בכלל על מה אני מדברת,
או שכל מוכר אמור לדעת?

רק בחנויות תאורה, מבינים מה זה צ'וק בד"כ, רק הבעיה היא שאי אפשר להאמין לכל
אחד... אם אתם יכולים לראות בעיניים MADE IN GERMANY זה הכי טוב.
אני ממליץ על OSRAM, אבל היום אני חושב שכמעט אין להשיג מהסיבה הפשוטה,
אם אפשר למכור סיני במחיר של גרמני אז למה לא...

• הוסף לסימניות
מה המספר של איינהורן?
תודה

• הוסף לסימניות
תודה:)

בתאורת לד, איך יודעים שרוכשים מוצר איכותי?
האם אפשר לכמת את עוצמת האור של תאורת הלד כמו לומן? (לחישוב תאורה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמר;1076947:
תודה:)

בתאורת לד, איך יודעים שרוכשים מוצר איכותי?
האם אפשר לכמת את עוצמת האור של תאורת הלד כמו לומן? (לחישוב תאורה)
שאלות טובות!!!

למעשה, אי אפשר לדעת על איכות הלד, אם הוא לא עובר בדיקה מקצועית.
פירוש הדבר, כמעט כל הלדים ואף האיכותיים מיוצרים בסין. אי אפשר לראות בעין כלום.
כדי לדעת אם הלד איכותי, צריכים לדעת מי היבואן וכמה הוא מבין, זה ממש ג'ונגל!
איינהורן למשל, בודק באופן מקצועי כל סחורה שמגיעה אליו, מה גם שחלקה הגדול מיוצרת ע"פ דרישות אישיות שלו. יבואן שמאמין בעצמו, נותן אחריות יותר משנה.

בעיקרון כמויות הלומן משתנות מעט מסוג לד אחד למשנהו, אבל בגדול, כל 1W אמור לתת 100 לומן פלוס מינוס. אל תשכחי, שלד נותן את אורו בד"כ ב120 מעלות ולא 360 כמו נורות אחרות, מה שמניב יעולות רבה יותר.
בתאורה נסתרת, אני משתמש ב1.2 עד 1.5 מטר לד פר מ"ר (בסחורה איכותית כמובן)

• הוסף לסימניות
תודה רבה על המידע!
אני שואלת שוב: מה המספר של איינהורן?
כמו"כ, איך קובעים את עוצמת התאורה הרצויה? (16 מ"ר, חלון לא גדול במערב, פתוח ל 8 מ"ר עם תאורה נפרדת)

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1077030:
תודה רבה על המידע!
אני שואלת שוב: מה המספר של איינהורן?
כמו"כ, איך קובעים את עוצמת התאורה הרצויה? (16 מ"ר, חלון לא גדול במערב, פתוח ל 8 מ"ר עם תאורה נפרדת)

תודה רבה!

לגבי המס', פני אלי בפרטי.

לגבי חישוב תאורה, זה תלוי באיזה חדר מדובר. מטבח? סלון? יש חישוב של לוקסים, ואולי אני אפתח פוסט גם בשביל זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1077035:
לגבי המס', פני אלי בפרטי.

לגבי חישוב תאורה, זה תלוי באיזה חדר מדובר. מטבח? סלון? יש חישוב של לוקסים, ואולי אני אפתח פוסט גם בשביל זה.
סלון צמוד לפינת אוכל. תודה!

• הוסף לסימניות
GolanArt
אתה מבין גם בנורות ספירלה החסכוניות?

הרבה פעמים אני רואה שאחרי שכיבינו את הנורה. יש לה הצתות שכאילו עובר בה מעט חשמל שמצית אותה בהבזקים קצרצרים.

במילים אחרות, נשאר בה חשמל למרות שהנורה כבר כבויה.
יש מצב או שאני הוזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1077047:
GolanArt
אתה מבין גם בנורות ספירלה החסכוניות?

הרבה פעמים אני רואה שאחרי שכיבינו את הנורה. יש לה הצתות שכאילו עובר בה מעט חשמל שמצית אותה בהבזקים קצרצרים.

במילים אחרות, נשאר בה חשמל למרות שהנורה כבר כבויה.
יש מצב או שאני הוזה?

נורות ספירלה, הן נורות פלורוסנטיות, והתופעה שאת מדברת עליה, מוכרת.
האם ראית את זה בנורות אחרות באותו בית נורה?

• הוסף לסימניות
לא. רק בספירלה.
גם בבית הקודם שהיינו גרים, זה היה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1077046:
סלון צמוד לפינת אוכל. תודה!

תראי, אנחנו החרדים נוהגים ללמוד בסלון, ולכן אוהבים הרבה אור.
בבתי מדרש, ממליצים על 1000 לוקס בערך, בבית זה מוגזם קצת.
אני חושב 600-800 לוקס זה מספיק לסלון החרדי.
עם כל זה, יש גם עניין של טעם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה