תאורה רכה

• הוסף לסימניות
מה אפשר לשים על סופט בוקס בצילום ניו בורן כדי שהתאורה תהיה רכה יותר?
(עם בד לבן זה מידי אטום)
תודה רבה
מלכי

• הוסף לסימניות
חיתול

• הוסף לסימניות
כנראה תלוי בעוצמת הפלש שלך
אני שמה מפה לבנה של שבת די עבה מקופלת!

• הוסף לסימניות
גם להרחיק את התאורה.
אצלי זה פתר יותר מחצי מהבעיה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דיצה;2514746:
גם להרחיק את התאורה.
אצלי זה פתר יותר מחצי מהבעיה...

הרחקה של התאורה גורמת להיות יותר קשה.
ככל שהתאורה יותר קרובה לאובייקט המצולם, הצללים יהיו יותר רכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2514786:
הרחקה של התאורה גורמת להיות יותר קשה.
ככל שהתאורה יותר קרובה לאובייקט המצולם, הצללים יהיו יותר רכים.

מה???!!! ממש לא נראה לי..
נייר אפיה. (לא על הסופט בוקס, אם יש לך אופציה לשים מתחתיו- יותר נח)

• הוסף לסימניות
כלל יסודי מאוד בצילום:
ככל שמקור האור יותר גדול וקרוב- יהיה יותר רך!

תנסי בפועל או שתדמייני, פנס מואר על קיר בחדר חשוך: מרחוק - תהיה אלומת אור קטנה, בקוטר של הפנס. ככל שתתקרבי לקיר, אלומת האור תהיה יותר גדולה. כלומר ההבדל בין האור לצל יהיה מטושטש יותר. וזה הרעיון של "תאורה רכה", כמה שפחות יראו את הצללים.

• הוסף לסימניות
מלכי, למה הכוונה לשים את הנייר מתחת לסופטבוקס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדודה מלכי;2514795:
מה???!!! ממש לא נראה לי..
נייר אפיה. (לא על הסופט בוקס, אם יש לך אופציה לשים מתחתיו- יותר נח)

בהחלט כן. כמה קרוב יותר ככה רך יותר
אני שמה סדין טריקו לבן של מיטת תינוק/עריסה
מתלבש בול

• הוסף לסימניות
אם את רוצה לראות את ההבדל בעיניים, את יכולה לראות את התמונות
הראשוניות שלי, ולראות תמונות מהזמן האחרון.
תראי הבדל חד בתאורה.

התאורה תסכלה אותי-יצאה קשה מדי, ואחרי שהעלתי לפה את הסט
שאני מעמידה הנחו אותי להרחיק את הפלאשים.
הבדלי שמים וארץ.

• הוסף לסימניות
בשביל תאורה רכה ונעימה אני רוב הפעמים מקפיצה את הפלאש לתקרה והוא חוזר ונופל על התינוק בצורה נעימה ועדינה

• הוסף לסימניות
מי שהנחה אותך לזה טועה. זה בין הדברים הכי בסיסים בהבנה של צילום. כי צילום זה אור.

קחי פנס ותאיר מרחוק על פנים של בן אדם. יווצר צל באזור מסויים. נניח על הלחיים ומתחת לאף.
עכשיו תתקרבי עם הפנס. מה יקרה? הצל יתרחב. כלומר הגבול בין האור לצל יהיה פחות ופחות ניכר לעין ככל שיותר תתקרבי.
עכשיו תעמדי ממש קרוב לבן אדם, תסנוורי אותו. מה יקרה לצל שראינו מקודם על הלחי? - ייעלם!

חידה: חשבתם פעם למה צילום בחוץ בשעות הצהריים גורם ל"תאורה קשה"? לצללים?

• הוסף לסימניות
פחות הטריד אותי אם זה נכון או לא.
הטרידה אותי בעית התאורה הקשה.
נפתרה?, מצוין.
מספק אותי.

בעז"ה בסטודיו החדש אלמד את כל נושא התאורה
לעומק, אולי שם אערוך את הניסויים.

• הוסף לסימניות
מקור אור גדול גורם לפיזור טוב יותר של האור
מקור אור קטן יותר תאורה קשה יותר וצלליות בהתאם

קרבת מקור האור לאובייקט משפיעה כמובן על גודלו היחסי
השמש היא מקור אור ענק אבל היא רחוקה אז היא קטנה יחסית לאובייקט
סופטבוקס גדול קרוב לאובייקט יכול להיות בגודל של האובייקט ומכאן תאורה מפוזרת באופן אחיד

צריך לתת את הדעת גם למה שקורה בתוך מקור האור, נניח ויש לנו סופט בוקס עם בד דקיק ובתוכו פלאש חשוף מסוג ספידלייט המכוון לכיוון הבד הלבן, יתכן ונקבל תאורה לא טובה היות והאור יוצא מהפלאש באלומה צרה ופוגע בבד הלבן בחלק קטן בלבד ממנו כך שאיננו מנצלים את הסופטבוקס כראוי, לכן יש סוגי סופטבוקס בעלי בד נוסף פנימי שתפקידו 'לערבב' את אלומת האור לפני שהיא פוגעת בבד החיצוני וכך האור מגיע לחלק גדול יותר ומקור האור גדל.
המצב האופטימלי הוא כאשר הפלאש פונה לצד ההפוך - לכיוון גב הסופטבוקס וחוזר ממנו לכיוון הבד הלבן, כמו"כ עדיף פלאש בעל נורה עגולה ולא ספידלייט שהאלומה שלו צרה וממוקדת (ואם כבר ספידלייט - לוודא שהאלומה שלו מכוונת למצב ה'זום' הרחב ביותר, אפשר גם לפתוח את הפלסטיק הקטן שנשלף שם ומרחיב את האלומה עוד יותר, כמובן שיש לתת את הדעת לכך שזה עלול לפגוע בעוצמה)

יש לשים לב שגוון הבד הלבן משפיע על צבע האור, שימוש במס' מרככים מסוגים שונים יחד עלול לגרום לסטיות צבע (עדינות) שלא ניתנות לתיקון

בפלאשים רבים גם עוצמת הפלאש עלולה לשנות את גוון האור, פלאש בעוצמה מלאה יתן גוון חם יותר בדרך כלל מעוצמה נמוכה

בקיצור, תשחקו עם האור, תבינו אותו, ותנסו להגיע למצב שאתם שולטים בו ומבינים מה אתם עושים.
שליטה מלאה באור יפתח לכם את הראש ויאפשר הבנה של התאורה והתאמת פתרון לכל מצב שיאתגר אתכם.

• הוסף לסימניות
קירוב וריחוק האור משפיע ל2 דברים דבר והיפוכו
מצד אחד כמה שמקור האור קרוב - גדול יותר ביחס למודל המעבר בין האור לצל מרוכך יותר
מצד שני כמה שקרוב יותר יותר קונטרסטיות והצד החשוך יוצא חשוך יותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה