קורונה תאוריה נכונה ??

• הוסף לסימניות
האם יכול להיות שמי שנזהר מאוד מהקורונה, ובכ"ז נדבק גם אם יחלה זה יהיה בצורה קלה, כי נדבק מאדם אחד או שניים מה שאומר שאין לו כמות גדולה של ויירוס, משא"כ מי שלא נזהר בכלל ונדבק הוא מקבל את הויירוס בכמות הרבה יותר גדולה ,
(כמו למשל בוריס גונסון ראש ממשלת בריטניה שלא רק שלא נזהר אלא הצטלם עם חולי קורונה ולחץ להם יד וכו' ונדבק והיה ממש על סף מוות ,ויש אנשים שבאמת שמרו ונדבקו ועברו את זה ממש בקלות )
לכן גם מי ששמר ובסוף נדבק זה לא אומר שמה שהוא שמר כל הזמן זה היה לריק ,אלא זה גרם לו לקבל את הווירוס בצורה קלה.
הגיוני ??

• הוסף לסימניות
האם יכול להיות שמי שנזהר מאוד מהקורונה, ובכ"ז נדבק גם אם יחלה זה יהיה בצורה קלה, כי נדבק מאדם אחד או שניים מה שאומר שאין לו כמות גדולה של ויירוס, משא"כ מי שלא נזהר בכלל ונדבק הוא מקבל את הויירוס בכמות הרבה יותר גדולה ,
(כמו למשל בוריס גונסון ראש ממשלת בריטניה שלא רק שלא נזהר אלא הצטלם עם חולי קורונה ולחץ להם יד וכו' ונדבק והיה ממש על סף מוות ,ויש אנשים שבאמת שמרו ונדבקו ועברו את זה ממש בקלות )
לכן גם מי ששמר ובסוף נדבק זה לא אומר שמה שהוא שמר כל הזמן זה היה לריק ,אלא זה גרם לו לקבל את הווירוס בצורה קלה.
הגיוני ??
היה מקרה בתחילת ההתפרצות בארץ שהיה נהג שהסיע תיירים שאחכ התברר שהיו חולי קורונה והוא נדבק והיה במצב קשה אבל זה רק תאוריה.

• הוסף לסימניות
הגיוני ??
לא ממש.

יש תיאוריה רווחת מאוד שחשיפה מבוקרת לוירוס (גם לא מתוכנננת) מפתחת נוגדנים.
יש עוד תיאוריה , ידועה פחות, שנוגדנים לוירוס "מדבקים" בדיוק כמו הוירוס עצמו.
יש עוד עובדה רפואית מוכחת מחקרית שחרדה מחלישה את המערכת החיסונית.

על תיאוריות הפוכות לא שמעתי.

ואגב, זו אחת הסיבות שבארה"ב ובאירופה אין בכלל מעקב אחרי חולים, תסמינים, בידודים וכו'...

גילוי נאות לכל מי שמתכוון להתנפל עליי: הייתי בצרפת עם חולת קורונה עם כל התסמינים בשיאו של הגל ושמעתי במו אוזניי שאין מה לעשות בדיקה, אין צורך בבידוד וכו'. אז אני מדברת מניסיון אישי וזו הגישה הרווחת ברוב מדינות אירופה.

• הוסף לסימניות
לדעתי יש את אלו שכל חורף מצוננים ומשופעים, וגם עכשיו הם "לקחו קשה",
ויש כאלה עם מערכת חיסונית מברזל שזה לא משפיע.
מכירה מקרוב אדם ממש ממש מבוגר, עם מחלות רקע מפה ועד אפריקה, נראה לי הכי בסיכון במדינה.
הוא שמר מאד אבל המטפל שלו נדבק, יומיים הם היו ממש ביחד, כמה שעות...
ולמרות זאת הוא טיפוס חזק כמו שור וב"ה בל"ער הוא לא נדבק. (עברו כבר 13 ימים.)

• הוסף לסימניות
עשו מחקר וגילו שיש הבדל כיצד נדבקים. אם החולה קיבל את הוירוס דרך שפריץ של אפצ'י כמו ממטרה סביר להניח שהתסמינים שלו יהיו קשים יותר, ואם קיבל בצורה פחות ישירה יהיו לו הרבה פחות תסמינים. לא זוכר היכן ראיתי את המחקר הזה, אבל זה פורסם. אם אמצא אעלה את זה כאן.

• הוסף לסימניות
[/QUOTE]
עשו מחקר וגילו שיש הבדל כיצד נדבקים. אם החולה קיבל את הוירוס דרך שפריץ של אפצ'י כמו ממטרה סביר להניח שהתסמינים שלו יהיו קשים יותר, ואם קיבל בצורה פחות ישירה יהיו לו הרבה פחות תסמינים. לא זוכר היכן ראיתי את המחקר הזה, אבל זה פורסם. אם אמצא אעלה את זה כאן.

ולי אמרו שזה דבר פשוט בוירולוגיה. עומס נגיפי או משהו.

• הוסף לסימניות
לא ממש.

יש עוד עובדה רפואית מוכחת מחקרית שחרדה מחלישה את המערכת החיסונית.
חרדה אכן מחלישה את המערכת החיסונית, אך גם להדחקה יש מחיר. מי שאומר שלום עלי נפשי וזה מגיע אליו עם תסמינים קשים או אז תבוא החרדה עם הרבה יותר עוצמות

• הוסף לסימניות
חרדה אכן מחלישה את המערכת החיסונית, אך גם להדחקה יש מחיר. מי שאומר שלום עלי נפשי וזה מגיע אליו עם תסמינים קשים או אז תבוא החרדה עם הרבה יותר עוצמות
אני בטוחה שבין הנפטרים יש גם קרובי משפחה עם חרדות.

• הוסף לסימניות
יש מושג ברפואה של כמה נחשפו לוירוס. קראתי על זה מאמר מעניין. לא זוכרת מדויק, אך למשל רופא שהרבה זמן ליד חולה, 'יחטוף' את זה יותר קשה. לצוות במחלקות קורונה אסור לשהות רצוף יותר משעתיים כמדומני - אלא צריכים לצאת ולהתחלף.

השערה ששמעתי, ואינני יודעת אם זה מדעי, שאם נדבקים בכמות קטנה מהוירוס, במקביל מתחילים להתפתח נוגדנים טבעיים בגוף. תוך כדי כך, הוירוס מתרבה, ועד שהוא בריבוי גדול, גם הנוגדנים כבר רבים.
מה שאין כן אם יש הצפה מייד בתחילה של המון וירוסים, אין עוד נוגדנים, ועד שהם מתפתחים ומתרבים לוקח זמן, ובינתיים...

• הוסף לסימניות
יש עוד תיאוריה , ידועה פחות, שנוגדנים לוירוס "מדבקים" בדיוק כמו הוירוס עצמו.
אפשר הסבר? האם מדובר על נוגדנים טבעיים של הגוף, שתפקידם להילחם בנגיף?

ייתי בצרפת עם חולת קורונה עם כל התסמינים בשיאו של הגל ושמעתי במו אוזניי שאין מה לעשות בדיקה, אין צורך בבידוד וכו'. אז אני מדברת מניסיון אישי וזו הגישה הרווחת ברוב מדינות אירופה.
התוצאות באירופה לא הוכיחו את עצמן, בלשון המעטה. למה שישמשו למישהו כמודל?

• הוסף לסימניות
יש גם מחקרים על כך שיש 'מדביק על' שהוא הראשי, עם עומס נגיפי ומדביק הרבה אנשים, תחתיו יש תתי מדבקים שמדביקים פחות אנשים.
ציטוט: (אין לי את הכתבה עצמה רק את הכותרות)
מפיצי על הם חולים שמדביקים כמות גדולה של אנשים במקרים מצומצמים ■ מחקרים חדשים מראים כי ייתכן שמפיצי על הם הכוח שמניע את התפשטות מגפת הקורונה - ולא הדבקה הדרגתית של הרבה אנשים שונים ■ המשמעות היא שרוב מוחץ של האנשים אינם מפיצים את המחלה

• הוסף לסימניות
יש גם מחקרים על כך שיש 'מדביק על' שהוא הראשי, עם עומס נגיפי ומדביק הרבה אנשים, תחתיו יש תתי מדבקים שמדביקים פחות אנשים.
ציטוט: (אין לי את הכתבה עצמה רק את הכותרות)
מפיצי על הם חולים שמדביקים כמות גדולה של אנשים במקרים מצומצמים ■ מחקרים חדשים מראים כי ייתכן שמפיצי על הם הכוח שמניע את התפשטות מגפת הקורונה - ולא הדבקה הדרגתית של הרבה אנשים שונים ■ המשמעות היא שרוב מוחץ של האנשים אינם מפיצים את המחלה
"סופר ספיידר" זה סתם מי שמדבר עם הרבה רוק ונוגע בכולם...
(אחרי הקורונה צריך לשמור את התואר המכובד הזה לשידוכים)

• הוסף לסימניות
קופץ על האשכול:
למה את הדגימה לוקחים מעומק הגרון ?
אם אני מדבק בנתזי רוק, אז הוירוס אמור להימצא ברוק שלי, לא ?

• תודה
Reactions: ME_
  • הוסף לסימניות
לצוות במחלקות קורונה אסור לשהות רצוף יותר משעתיים כמדומני - אלא צריכים לצאת ולהתחלף.
אני יודעת על שלוש שעות.
וזה בגלל שאחרי כמה שעות, מצטברת כל כך הרבה זיעה, שחליפת המגן כבר לא מספיק הרמטית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה