תאריך לידה 31.12.2015, בעיה ברישום לגן. אולי יש לך פיתרון?

• הוסף לסימניות
לי יש בת 3 וחודש בגן גילאי 3 שנולדה טרם זמנה, ולמרות זאת מרגישה מצוין בגן... ונהנית ללכת, יודעת בע"פ את התפילה בגן, בברכהמ"ז על המחיה וכדו' כל הזמן מזמזמת את השירים וכו' למרות שהם בשפה שאינה שפת האם שלה, וההגיה בתפילה שונה ג"כ.
כרגע נראה לי שאשאיר אותה בחובה, כי היא מאוד אוהבת למידה, ולא כי יחסר לה משהו קוגנטיבי, אלא כי אני מאמינה שיכולות מנטליות, רגשיות וחברתיות מתפתחות בהתאם לגיל ולא בהתאם לשנתון, ולא ביחס ליכולות הקוגנטיביות,
מקוה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
בני בן ה- 12 נולד בתחילת תשרי (אצל בנים השנתון מתחיל בר"ח אלול), והחלטתי להשאיר אותו, למרות שהיה מפותח אף יותר מילדים אחרים שהיו גדולים ממנו בחצי שנה ויותר. עד עכשיו ממש לא הצטערתי על כך, ב"ה מצליח מאוד בלימוד ובחברה! אבל עכשיו בגיל ההתבגרות מתחיל לצמוח לו שפם... והוא רק בחיידר... מקווה שזה לא יתפתח ממש לפני בר מצווה, לא ממש נעים...
בקיצור, תנו דעתכן גם לתחום הזה!

• הוסף לסימניות
אם להשאיר , בשום אופן לא בגן חובה.
קשה מאד לילדה לראות איך כל החברות שלה משנה שעברה הולכות לביה''ס
ורק היא הולכת לגן , וזה יכול לפתח רגשות שקשה מאד להתמודד איתם אח''כ.

• הוסף לסימניות
גם אני באותה בעיה. (ביתי נודלה ב- 13.12 רח' טבת )
האם בעירית ירושלים ניתן להשאיר בגן גילאי 3 ? או שצריך פרוטקציה?

• הוסף לסימניות
אם להשאיר , בשום אופן לא בגן חובה.
קשה מאד לילדה לראות איך כל החברות שלה משנה שעברה הולכות לביה''ס
ורק היא הולכת לגן , וזה יכול לפתח רגשות שקשה מאד להתמודד איתם אח''כ.
היום הגננות עושות את זה כאילו זה ממש כיף,
הבת שלי שאלה למה היא לא נשארת כי איזה כיף ל X כי היא תהיה העוזרת של הגננת שנה הבאה,

וגם בתחילת שנה הגננת מאדירה את הבנות האלו,
מהר מאוד הן שוכחות את החברות ומתחברות לחדשות.

ילדים מחליקים דברים הרבה יותר מאיתנו... הרבה מהפחדים זה רק בראש שלנו.

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת שנתיים עכשיו, וממש מוכנה לגמילה ברוך השם, מדברת ומביעה את עצמה, מפותחת יותר מהגיל שלה ושוב ברוך השם
נו אז ענית לעצמך את התשובה...
תעלי אותה ותודיע מראש לגננת שאת רוצה להשאיר בסוף שנה. תשאלי אותה עם מי לדבר.
ואל תשכחי באזור אחרי החגים להיות בקשר עם הגננת ולשאול מה צריך לעשות כדי להשאיר שנה.

• הוסף לסימניות
הקטע שהגננת אמרה לי שאם אני משאירה פעמיים בגיל שלוש, השנה אחר כך היא של גן חובה,
אשמח לדעת עם מי צריך לדבר על זה בעיריית בני ברק או מי יכול לעזור לי עם הנושא, הגננת או העירייה?

• הוסף לסימניות
גם אני באותה בעיה. (ביתי נודלה ב- 13.12 רח' טבת )
האם בעירית ירושלים ניתן להשאיר בגן גילאי 3 ? או שצריך פרוטקציה?

מה שכתבתי היה בירושלים, לפני כמה שנים

אני מכירה מישהי שהשאירה ילידת סוף דצמבר בגן פרטי עוד שנה, ובשנה שאחר כך דרשו ממנה לשלוח ישר לגן השני, שזה השנתון שלה, ולדלג על הראשון.
בסוף עם פרוטקציות היא הסתדרה, אבל עקרונית לא משנה איפה תשאירו, ידרשו ממכם להכניס ישר לשנתון המתאים.

• הוסף לסימניות
היום הגננות עושות את זה כאילו זה ממש כיף,
הבת שלי שאלה למה היא לא נשארת כי איזה כיף ל X כי היא תהיה העוזרת של הגננת שנה הבאה,

וגם בתחילת שנה הגננת מאדירה את הבנות האלו,
מהר מאוד הן שוכחות את החברות ומתחברות לחדשות.

ילדים מחליקים דברים הרבה יותר מאיתנו... הרבה מהפחדים זה רק בראש שלנו.

ילדים הם גם בד''כ לא טיפשים,
מספיק ילדה אחת שאומרת ''ילדות טיפשות נשארות עוד שנה בגן''
ולא יעזרו כל מילים בעולם, של גננת ואמא בשביל ההרגשה הפנימית.
גם כשמדובר בילדה עם בטחון עצמי.
(כותבת מהכרות רבת שנים עם ילדות שהושארו - מוצלחות מאד)
בקיצור - מומלץ לא בגן חובה.

• הוסף לסימניות
סליחה נורית רק עכשיו ראיתי את השאלה
התכוונתי להגיד שהילדה חדשה בגן אז יהיה לה מעניין להכיר בנות חדשות
והגננת חדשה לילדה כי היא לא היתה אצלה בשנה הקודמת

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם קטנה בשנתון, עכשו בטרום חובה- אני חושבת שזה שהיא עלתה לגן עירוני עוד בגיל שנתיים ו-8 חודשים מאד בנה אותה מבחינת ביטחון עצמי ובגרות.
אני באמת מתלבטת אם להשאיר אותה השנה או שנה הבאה בגן חובה- הדעות ממש חלוקות.
גם להשאיר עוד שנה בגן טרום חובה יכול ליצור בעיה- החברות משנה קודמת יראו אותה ויגירדו "אה.. את בגן של קטנות..." זה פוגע באותה מידה, אם לא יותר, כי בגן חובה יש יותר ילדות שנשארות- ויש לה עוד חברות במצבה.

• הוסף לסימניות
כי אני מאמינה שיכולות מנטליות, רגשיות וחברתיות מתפתחות בהתאם לגיל ולא בהתאם לשנתון, ולא ביחס ליכולות הקוגנטיביות,

ממש לא נכון, אני הייתי לאורך השנים הכי קטנה בשנתון.
ואימא שלי תמיד אמרה שהיא ממש לא מצליחה לראות אותי מתאימה לשנתון מתחת.
לה הסבירו שההתפתחות קשורה הרבה לשנתון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה