תביאי פתק מאמא!:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטיבציה;2472278:
תודה על התגובות.
מסכימה עם כולם:)
שוחחתי אתמול עם המורה שלה לגבי נושא אחר, ודיברתי על הפתקים.
המורה אמרה שהמורות לא ממהרות להביא סתם פתקים אלא רק אם זה דבר חוזר ונשנה.
ולגבי המקרה האחרון, היא אמרה שהוא היה חמור והמנהלת לא ידעה איך להגיב עליו.
לגבי הילדה- זה לא שהיא רוצה להתנהג בחוצפה, אבל היא כן מתנהגת ככה.
מה לעשות? לא אצל כל הילדים יש היררכיה והם יכולים לנהוג בהתרפסות.
יש לה דעה והיא אומרת אותה.
לכן היא הרבה פעמים נתקעת עם מורות שלא ממש מסוגלות להכיל שמדברים אליהן בגובה העיניים.
מצד שני מאד חשוב לה לרצות את המורה ולשמח אותה.
היא ארגנה יומולדת למורה יחד עם עוד חברה.
והם עשו את זה בצורה מאד מכובדת מתוך רצון לשמח את המורה (שנהנתה אגב).
היא רוצה להשתתף בשיעוןר ואומרת הערות מתוך רצון להראות למורה שהיא חכמה, וגם לא להשתעמם.
אני כותבת את זה ומרגישה שאני מתארת את ההתנהגות שלי כשהייתי בלימודים..
לכן אני כ"כ מבינה אותה.
זה לא מגיע מרצון להתחצף, אלא מרצון להיות שותפה ופעילה.
מתוך האופי הזה.
אבל בבית הספר הרבה פעמים התגובות הללו מתנגשות קצת.
מצד אחד המורות נהנות מזה, כי זה יוצר בכיתה אווירה של השתתפות ורצינות (היא חרוצה),
ומצד שני, לפעמים זה יותר מדי בשבילן.
אז היא מרכזת אליה קצת אש.
השאלה שלי איך להתייחס לזה.
האם להראות כעס (למרות שבתוכי אני לא ממש כועסת וכן מבינה), או לחתום ודי.
מה המטרה שאמורה להיות מול עיני?
האם יש לי יכולת לשנות אותה?
אני זוכרת שהיתה לי מורה שגערה בי מאד, והחלטתי להשתנות ולא להשתתף יותר.
וכמעט חטפתי דיכאון. עמדתי בהחלטה אולי יומיים.
זה לא נובע מרצון לעצבן, אלא כן להיות במרכז ולהשמיע את הקול.
מטבע הדברים זה עלול קצת לעצבן את המערכת.
השאלה שלי מה אני אמורה להראות לה?
כי אני לא רוצה שהיא תפסיק את זה, זאת היא וזה האופי שלה.
זה צורך נפשי שלה. כמו שלד זקוק לנעליים, היא זקוקה לתשומת לב הזו.
אם היא תשתוק כל השיעור, או תתנהג כל הזמם יפה לא יהיה לה ביטוי.
היא עלולה להיות מחוקה.
לכן כשהיא מביאה לי פתק אני מבולבלת איך להגיב.
סליחה על האורך.

אני רואה שבאמת קלטתי את הילדה..
נכון שהיא מקסימה? והיא מביאה ציונים טובים? והיא מוכשרת בכל מיני דברים? ואת ממש אוהבת אותה? ואת אומרת לה את זה הרבה? ושאת לא צריכה להתאמץ כדי למצא את הטוב שלה כי היא פשוט כזו? ובד"כ התקשורת ביניכן חיובית והכל ממש טוב? את אומרת לה הרבה שהיא ממש מזכירה לך את עצמך? ושהיית בדיוק כזו? ושאת כל כך מבינה אותה? ושזה באמת סיוט לפעמים להקשיב למורה?

אז מה קרה. הילדה היתה לא בסדר והגבת בחומרה. את באמת חושבת שזה ימחוק את כל הנ"ל? שעם כל התשתית החיובית של ימי השגרה הגערה שלך תדכא אותה? זה לא במקום שום דבר זה גם וגם. ורב הזמן הכל טוב והיא יודעת את זה ומדי פעם משהו חורק והיא צריכה לעצור ולדעת גם את זה.
לדעתי את ממש בסדר. מקסימום להתחזק עוד לחזק את הימים הטובים ולהעריך את כל מה שיש כי זה אף פעם לא מזיק.

זה לגבי את עם עצמך.
לגבי הצוות מה שמפליא אותי שמהנסיון שלי רב המחנכים הם בדיוק כמוני. לפעמים זה נשמע שהרבה ממש כעס והעניש את הילד בחומרה איומה ואמר לו להביא פתק. ואיזה פחד מישהו רודה בילד שלי.
אבל אח"כ כשמרימים טלפון רואים שהוא (לרב, ואולי זה מזל שלנו שנפלנו על אנשי חינוך טובים) בדיוק כמונו. אוהב את הילד. מעריך אותו על כל מה שיש בו. אבל חושב שצריך לישר אותו מדי פעם. הוא לא ממש נופל מהכסא מההתנהגות ה"איומה" של הילד. אלא חושב שצריך לידע אותנו. שצריך לצמצם את ההתנהגות הזו. שצריך פשוט מאד. לחנך אותו...
אם המורה היא מהסוג הנ"ל הכל טוב. מכונה טובה ועם אהבה לא מדכאים ילד. למרות שמענישים אותו וגורמים לו לחוסר נעימות.
אם היא מסוג אחר אפשר להגיד לילדה תראי, אני חושבת שזה מוגזם. אבל היא המורה ובכתה היא המחליטה ולכן חביבתי, אין ברירה. מה שהיא אומרת זה מה שיהיה ואם יש משהו שאני יכולה לעזור לך בזה רק תגידי. ותכף תגמר השנה. אבל אני ממש מבקשת שההתנהגות לא תחזור על עצמה. לא מקובל עלי וכו' וכו'.

בהצלחה. המון המון נחת.

• הוסף לסימניות
תגידו, רק אני כ"כ כועסת על צורת הענישה הזו????
מה זה להביא פתק מההורים? אם המצב באמת גרוע ויש לעשות משהו רציני, למה שהמורה לא תרים טלפון לאמא ותדבר איתה ע"כ, תתייעץ, תשמע מה המצב בבית, מה קורה עם הילדה וכו' וכו', אתן יודעות איזה הרגשה נוראה לילדה זה שהיא יודעת שיש לה תפקיד/פתק להורים שיחתמו לה למחרת?? הילדה לא מסוגלת באותו יום להתרכז בשום מקצוע, ולא להנות משום משחק!!!!

היה לי סיפור עם אחת הבנות שהמורה כתבה ביומן הערה שהאמא תתקשר, הילדה כמובן לא אמרה, חזרה הביתה עצבנית ומתוסכלת, לא שמעה בכלל מה שמדברים אליהעד שממש בכוחות הוצאתי ממנה שהמורה כתבה לה הערה ביומן, ואז כמובן היא לא מצאה את היומן וכו', בסופו של יום התקשרתי למורה, לברר מה קורה, המורה אמרה שזה לא משהו נורא, אבל יש מורה מקצועית שהמון מתלוננת על הילדה,
שאלתי אותה אם יש לה מושג מה ההערה שלה גרמה לילדה, הסברתי לה כמה היא היתה מפוחדת והמורה ממש הודתה לי על זה, היא אמרה שהיא לא חשבה שזה מה שזה יכול לגרום, חוץ ממה שבמקרה הזה, למורה אישית היתה בעיה עם הילדה אז גם את זה סידרתי, אבל המורות צריכות לחשוב, להכנס קצת לנעלי ילדה שמקבלת כזו הערה.

וסיפור נוסף עם הבת של אחותי, ילדה שמחה ומלאת חיים, נראית משהו בסגנון של פותחת האשכול שנה שעברה היתה לה מורה שממש עשתה לאמא ולילדה את המוות בכל הצורות שרק ניתן לתאר, הילדה ביקרה אצל המנהלת כמה פעמים והענישו אותה בלי סוף, השנה, בת זו קבלה מורה מיוחדת במינה, כל היום רק מרעיפה עליה שבחים, ולא גומרת לספר לאמא כמה הילדה מוסיפה עניין בכיתה, והיא באמת חושבת כך ולא עושה את זה בשביל לחזק את הילדה, ויהי היום, הגיע יום התעודות והילדה קיבלה תעודה חלקה כמעט חוץ מ - 2 מקצועות של מורה אחת שהורידו לה ציון, והמחנכת מספרת לילדה שהמורה הזאת רצתה להוריד לה בהתנהגות או בהשתתפות, לא בדיוק זוכרת, אבל המחנכת לא הסכימה בשום אופן להוריד לה ציון בהליכות כי אין כמוה מושלמת ומבחינתה מגיעה לה ציון מעולה ואז הגיעה לפשרה עם המורה המקצועית שתוריד לה ציון בעצם המקצוע ולא בהליכות, ואז המחנכת מוסיפה ואומרת לילדה החמודה, 'אני ממש מבקשת ממך, אל תשתני!! תמשיכי עם שמחת החיים שלך! יהיה לי ממש משעמם בשיעורים אם פתאום אני יפסיק לשמוע ממך!!' אחותי כ"כ התרגשה, והאמת שגם אני, תנו לבנות לחיות, תביאו להם מקומות שהן יכולות לבטא את עצמן ולא כל הזמן למצא את המקומות החלשים, מורה כזו יכולה לבנות בת ולא מורה ששולחת הביתה פתקים או מבקשת פתקים מההורים.
ושוב כמו שכבר אמרו כאן, על המוסדות להתמודד עם הבעיות שיש להם בכיתות בדיוק כמו שאני צריכה להתמודד לבד עם הבעיות שיש לי עם הילדים בבית והמקסימום זה לנסות לדבר עם ההורים בצורה רגועה ונינוחה ולא לעשות לילד הרגשה כה נוראה.

• הוסף לסימניות
ואו, התגובות שלכן מאד מאד נכונות!
כל תגובה מביאה עוד תובנה שלא חשבתי עליה!
היא ילדה מאד טובה ורוצה לרצות את המורה.
אבל כן, יש לה אופי יותר נועז.
היא לא מביאה כל יום פתק, אלא רק 4 מתחילת שנה.
2 מהמורה המקצועית שהיא שכחה ספר, עוד אחד מעוד מורה מקצועית שהיא מפריעה בשיעור.
ועכשיו מהמנהלת שהיא השתוללה.
(משהו שאני באמת לא יודעת איך להגיב לו).
בקיצור, קצת שמח ולא רק בחודש אדר..
סוג התלמידות שמתנגשות עם המורות מדי פעם.
ולכן רציתי לדעת מה להגיב לה.
בינתיים אמרתי לה:
ומה היה קורה אם המנהלת לא היתה יודעת? זה כבר כן היה בסדר להתנהג ככה?
היא מבינה שהיא לא בסדר, אבל אני לא רוצה לתת לה לגיטימציה לזה.
ונתתי לה פתק.
היא בקשה אותו ביום שישי ונתתי לה רק במוצש.
והרגשתי שזה יכול היה לצער אותה, כי היינו אצל סבתא בשבת ואולי זה העיב עליה.
(אני שכחתי מזה, אבל מסתבר שהיא לא).
שהקב"ה ישים את המילים הנכונות בפינו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה