דרוש מידע תביעות ביטוח לאומית למי פונים?

• הוסף לסימניות
אם מדובר במבוגר- תתייעצי עם הרב גולדנטל.
יד מכוונת אומרים לך כללים יבשים, אבל לא כדאיות וכאלו.
בכל את תדברי גם איתם, מהאכפת לך. לא יזיק.
אם מדובר בילד- תנסי את טובי הוכמן בעזר מציון.

יש חוק, ואת צריכה לדעת להגיד בועדה ובמסמכים את לשון החוק.
לפעמים יש נכות אבל לא קולטים שהבעיה איקס קשורה בכלל,
ובביטוח לאומי זה מחושב, ואילו את לא תדעי בכלל להגיד על זה.
וגם את יכולה לגגל בכל מיני עמותות ואתרים שמדברות על נכים,
ולהבין על מה מגיע.
למשל- אצל ילדים עומס טיפולי הוא טיעון.
וכו.

לגבי ועדות- מאד תלוי באיזו עיר!
ברמלה למשל מאד קשוחים.
יש 2 רופאים בועדות, ואמרו לי שאחד מהם קשוח עוד יותר.
ומקסימים- תמיד את יכולה לערער עם עו"ד.

(אני יכולה לתת לך עו"ד שמתעסקת בזה,
ותתייעצי איתה בחיים, ואז היא תגיד לך אם את צריכה את שרותיה.
לי היא יעצה חינם).
יש קובץ מסודר של ביטוח לאומי עם כל הנכויות האפשרויות וכמה מקבלים על כל דבר
ולפי זה אפשר לדעת במה להתמקד

• הוסף לסימניות
נכון מאוד.
איש יבוא מלווה בבת זוגו ואשה בבן זוגה.
כל דבר שמבקשים ממנו לעשות, אפילו בדרך אגב, כמו לחתום על מסמך כל שהוא וכדומה, יבקש מהמלוה לעשות.
כל שכן כשמבקשים להוריד נעליים כאילו בשביל בדיקה, והאמת בשביל לראות אם יש מסוגלות להוריד נעליים לבד, את הכל לבקש סיוע של ממש מבן/בת הזוג, לא בחיוך אלא בנבאכיות ובתחושה של פאדיחה, כאילו לא נאה לאיש/ה מכובד/ת כמהו/ה לבקש עזרה בכזה דבר פעוט אבל אין ברירה.

לשאלות איך מסתדרים עם אוכל, לומר בגאווה בקול מעט נמוך ומסכן "אני אוכל/ת הכל לבד, בעלי/אשתי רק חותך/ת לי את האוכל ומגיש/ה לי את המזלג ושמם/ה לי מפית כדי למנוע לכלוך, ואני אוכל ממש הכל לבד!"
סליחה אבל מה הקשר?
כל אחד יתמקד במה שקשור לנכות שלו
אם נכים רגליים/ידיים מפרקים אולי זה צודק
אבל אם משהוא תובע על מחלות פנימיות כגון מעיים/מחלות דם/סוכר ואפילו אפלפסיה ויתחיל לעשות הצגות שהוא לא מסוגל להוריד נעליים/לחתום זה יזעק שקר
חשוב מאוד להתמקד בליקויים שלהם שנובעים מהמחלה הספציפית

• הוסף לסימניות
סליחה אבל מה הקשר?
כל אחד יתמקד במה שקשור לנכות שלו
אם נכים רגליים/ידיים מפרקים אולי זה צודק
אבל אם משהוא תובע על מחלות פנימיות כגון מעיים/מחלות דם/סוכר ואפילו אפלפסיה ויתחיל לעשות הצגות שהוא לא מסוגל להוריד נעליים/לחתום זה יזעק שקר
חשוב מאוד להתמקד בליקויים שלהם שנובעים מהמחלה הספציפית
הבנתי שמומלץ לקחת בחשבון כל קושי בריאותי גם אם זה לא ישיר למחלה מסוימת שמתמודדים איתה. זה נכנס לשקלול ומשמעותי לאחוזי הקצבה.

• הוסף לסימניות
הבנתי שמומלץ לקחת בחשבון כל קושי בריאותי גם אם זה לא ישיר למחלה מסוימת שמתמודדים איתה. זה נכנס לשקלול ומשמעותי לאחוזי הקצבה.
נכון
אבל אם אין בכלל תיעוד על סבל של ידיים רגליים גב וכו
ובאים עם מסמכים של נניח דלקות מעיים ניתוחי בטן וכו
פתאום הבן אדם לא יכול לאחוז עט ולחתום???

כל קושי בריאותי שקיים (או שלא) ורוצים לקבל עליו אחוזי נכות חובה להבין את הסעיף לקרוא טוב את הכללים ולהביא על זה אישור רפואי

לא מספיק שיש שיתוק ברגליים ויש על זה את כל המסמכים
ואז הנכה נזכר שבעצם יש לו גם קושי במשהוא אחר ומתאר אותו

בקצור לא ממליצה מה לעשות ולא לוקחת אחריות רק מנסה להסביר שהועדה לא בוחנת מסכנות!! היא בוחנת את הקשיים ביחס לליקויים הקיימים בחוק

כמובן שמקרה כמו דלקות פרקים יעזור חוסר יכולת לחתום וכד

• הוסף לסימניות
נכון
אבל אם אין בכלל תיעוד על סבל של ידיים רגליים גב וכו
ובאים עם מסמכים של נניח דלקות מעיים ניתוחי בטן וכו
פתאום הבן אדם לא יכול לאחוז עט ולחתום???

כל קושי בריאותי שקיים (או שלא) ורוצים לקבל עליו אחוזי נכות חובה להבין את הסעיף לקרוא טוב את הכללים ולהביא על זה אישור רפואי

לא מספיק שיש שיתוק ברגליים ויש על זה את כל המסמכים
ואז הנכה נזכר שבעצם יש לו גם קושי במשהוא אחר ומתאר אותו

בקצור לא ממליצה מה לעשות ולא לוקחת אחריות רק מנסה להסביר שהועדה לא בוחנת מסכנות!! היא בוחנת את הקשיים ביחס לליקויים הקיימים בחוק

כמובן שמקרה כמו דלקות פרקים יעזור חוסר יכולת לחתום וכד
אני יודעת על מישהי שסובלת מדלקות פרקים ובנוסף עוד הרבה לפני שחלתה יש לה דלקות עינים ברמה של סיכון הראיה מתרופוץ שקיבלה. אמרו לה לצרף את זה כי זה מכלול של תפקוד וגם קשור בנוסף לתרופות לתרופות לדלקות שהם גם גורם משפיע על הראיה שלה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני יודעת על מישהי שסובלת מדלקות פרקים ובנוסף עוד הרבה לפני שחלתה יש לה דלקות עינים ברמה של סיכון הראיה מתרופוץ שקיבלה. אמרו לה לצרף את זה כי זה מכלול של תפקוד וגם קשור בנוסף לתרופות לתרופות לדלקות שהם גם גורם משפיע על הראיה שלה.
תקראי שוב את מה שרשמתי
בודאי שצריך להציג הכל!! כל מה שאפשר
(גם אצלינו זה מאוד דומה במקרה מסוים יש פרקים עם משהוא נוסף)
אבל פה את מדברת על מישהיא שיש לה אישורים והוכחות

תחשבי שמישהיא אחרת תבוא עם פרקים ובוועדה של ביטוח לאומי תעשה את עצמה לא רואה ותגיד שיש לה גם בעיות ראיה, אם אין לה הוכחות לא התיחסו לזה וגם זה יכול להסיט מהעיקר.

זה מה שאמרתי על העיצה של לא לחתום/להגיד שלא אוכלים לבד וכו
אם אין לזה הוכחות בכתב לא כדאי ולא עוזר להמציא מסכנות וסבל

• הוסף לסימניות
אפשר פרטי התקשרות של הרב גולדנטל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה