רכבים תג חניה לנכה- הרכב חייב להיות בבעלות הנכה?

• הוסף לסימניות
השאלה שלי- אם אני בתור רווקה קונה רכב ורוצה לקבל תג נכה על שם אבא שלי שאני מסיעה אותו...
(לא נכה כיסא גלגלים אך בטוח יקבל תג אם נגיש בקשה)
אז האם אני חייבת לרשום את הרכב על שמו כדי לקבל תג נכה?
ומה לגבי אגרת רישוי מופחתת?

מתלבטת מה לעשות על שם מי לרשום את הרכב. אישית מעדיפה שהרכב יהיה בבעלותי..
אשמח לתשובות מניסיון

• הוסף לסימניות
תג נכה לא חייב להיות על שם בעל הרכב!

• הוסף לסימניות
אכן לא חייב להיות ע"ש בעל הרכב, אבל אגרת רישוי מופחתת רק אם הרכב רשום ע"ש הנכה.

• הוסף לסימניות
השאלה שלי- אם אני בתור רווקה קונה רכב ורוצה לקבל תג נכה על שם אבא שלי שאני מסיעה אותו...

אשמח לתשובות מניסיון
על כל תג נכה יכולים להיות רשומים שני רכבים.
שני הרכבים צריכים לשמש את זה שיש לו את הנכות המזכה.
לגבי אגרת רישוי מופחתת- אני לא יודעת לענות לגבי הרכב השני (ראשון זה הרכב של הנכה עצמו, שאני מבינה שאין, אבל לו היה)

• הוסף לסימניות
לשני אין זכאות להנחה באגרת רישוי
ולא לנסות לקמבן, הם על זה חזק עכשיו

• הוסף לסימניות
על כל תג נכה יכולים להיות רשומים שני רכבים.
שני הרכבים צריכים לשמש את זה שיש לו את הנכות המזכה.
לגבי אגרת רישוי מופחתת- אני לא יודעת לענות לגבי הרכב השני (ראשון זה הרכב של הנכה עצמו, שאני מבינה שאין, אבל לו היה)
אין לו רישיון ואין לו רכב, גם לא יודע לנהוג.

אני היחידה שקונה רכב במשפחה
השאלה אם הבעלות חייבת להיות על שם אבא שלי כדי לקבל את התג

• הוסף לסימניות
א' לגבי תו נכה אין צורך שהרכב יהיה ע"ש הנכה
ב' לגבי האגרת רישוי.
1 ניתן לרשום מראש את הרכב על שם הנכה במקום על שמך זה גם יעזור אם יהיו נקודות של מצלמת מהירות וכו'
2 בדקתי בכל זכות ואין זכאות לאגרה מופחתת כשהרכב רשום עליך
אלא רק לבן זוג של הנכה או להורה של הנכה ולא להיפך

• הוסף לסימניות
מה ההשלכות של לרשום רכב על בעלות הורה/ קרוב משפחה?

זאת אומרת עד כמה זה מפריע טכנית?
(ביטוח, בירוקרטיה, ניירת וכו,)

האם זה מסרבל?
יש למישהו ניסיון עם זה?

אני רואה שזה יחסוך לי 920 שקל בשנה על אגרת רישוי אם הבעלות על שמו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רישום בעלות הרכב הוא דרך האינטרנט או הדואר ומצריך הזדהות באזור האישי.
ובדואר ת.ז. של הבעלים החדש בלבד ואולי גם יפוי כח לרישום
בביטוח אני חושב שלא משנה על מי הרכב רשום אלא יותר מי רוצה להיות מבוטח עליו
אבל אני לא 100% בזה

• הוסף לסימניות
נ.ב. אם רוצים שהרכב יהיה רשום ע"ש האבא, עדיף להעביר בעלות ישר אליו מהמוכר ולא דרכך כדי לחסוך יד ברכב.

• הוסף לסימניות
בשביל לקבל הנחה באגרת רישוי אפשר שהרכב יהיה גם ע"ש הורים או ילדים...
כלומר בן יכול לקבל על אביו ואב יכול לקבל על ילדו...

לאחרונה בדקתי את זה מול נציג (מישהו שנתן לי את התו השני שלו ורצה גם שאני יקבל את הנחת האגרה כי הרכב שלו גם ככה על חשבון העבודה וזו התשובה שקיבלתי...)

• הוסף לסימניות
מה ההשלכות של לרשום רכב על בעלות הורה/ קרוב משפחה?

זאת אומרת עד כמה זה מפריע טכנית?
(ביטוח, בירוקרטיה, ניירת וכו,)

האם זה מסרבל?
יש למישהו ניסיון עם זה?

אני רואה שזה יחסוך לי 920 שקל בשנה על אגרת רישוי אם הבעלות על שמו
יש עוד רווח בלרשום רכב ע"ש מישהו שאין לו רישיון, חיסכון בנקודות בעבירות תנועה מצולמות.
זה לבד סיבה מספיק טובה לרשום את הרכב ע"ש מי שאין לו רישיון נהיגה

• הוסף לסימניות
זה לבד סיבה מספיק טובה לרשום את הרכב ע"ש מי שאין לו רישיון נהיגה
זה טוב ויפה כאשר מצלמה מצלמת עבירת ברירת קנס
כאשר העבירה מצריכה משפט השופט יכול לתת קנס במידה ולא מוסרים מי הנהג בפועל עד X4 מהקנס המקורי כמו לתאגיד.

• הוסף לסימניות
לאחרונה בדקתי את זה מול נציג (מישהו שנתן לי את התו השני שלו ורצה גם שאני יקבל את הנחת האגרה כי הרכב שלו גם ככה על חשבון העבודה וזו התשובה שקיבלתי...)
זה עדיין לא אומרת כלום,
בשביל לדעת בוודאות שמה שנציג אמר לך הוא נכון
את צריכה להתקשר 20 פעם ולתת את התשובות השונות למומחה למומחה לסטטיסטיקה שינתח את הנתונים ויאמר לך מה ההסתברות של כל תשובה שהיא הנכונה

או לחילופין, לאמר לנציגה: את בטוחה? תבדקי שוב. את בטוחה לגמרי לגמרי? יש מצב שאת מוודאת עם זו שלידך (אני שומעת אותה מצוין, ולא נעים, אבל היא נשמעת יותר מקצועית ממך), ועכשיו תוודאי גם עם הראש צוות שלך.

במשרד הרישוי ספציפית זו היתה החוויה שלנו, אבל ברוב משרדי הממשלה המצב לא משהו.

• הוסף לסימניות
זה טוב ויפה כאשר מצלמה מצלמת עבירת ברירת קנס
כאשר העבירה מצריכה משפט השופט יכול לתת קנס במידה ולא מוסרים מי הנהג בפועל עד X4 מהקנס המקורי כמו לתאגיד.
נו... במקרה כזה אכן מוסרים מי הנהג בפועל

• הוסף לסימניות

אשמח לתשובות מניסיון
לא ראיתי את כל התשובות, אבל לכל נכה מגיע לשייך שני רכבים אליו שיהיו נושאי תג נכה, כל אחד יכול לרשום על מישהו אחר ואין צריך לרשום את הרכב על שמו, בקיצור הרכב יכול להיות שלי שום קשר לנכה סתם לבחור מס' רכב מהרחוב ולשייך אליו, רק מי שיכול לעשות זאת זה הנכה עצמו באיזור אישי ממשלתי שלו ולשייך אליו איזה רכב שהוא רוצה, וזה מה שעושים חצי מדינה. מה שכן זה מומלץ לכחול לבן ואדום לבן כשזה לא מפריע לתנועה ולהולכי הרחוב אבל לחנות בנכה אין זה ראוי אם את בלי הנכה עצמו, מקבלים על זה קנסות וזה לא מוסרי.
לגבי הפחתת אגרת רישוי הבעיה היחידה בזה שזה עוד נחשב עוד יד בבעלות הרכב וכשרוצים למכור צריך את מי שהרכב על שמו למרות שאפשר להסתדר באיזור אישי ממשלתי רק צריך את כל הפרטים שלו. דרך אגב זה גם עוזר למי שאין עבר ביטוחי אם יש לנכה עבר ביטוחי אז עושים את הביטוח על שם בעל הרכב ומוסיפים נהג (זה שנוסע בפועל שזו את במקרה הזה) ואז זו הנחה משמעותית בביטוח אפ' יותר מההנחה של האגרת רישוי.

• הוסף לסימניות
צדקו כל הכותבים כאן.
חשוב לשים לב שאם תרצי אחר כך - בעקבות חתונה או כל סיבה אחרת - להעביר את הרכב על שמך זה מעביר יד וזה ממש דבר מעצבן בערך של הרכב וביכולת למכור אחר כך.

• הוסף לסימניות
הביטוח חייב להיות ע"ש מי שרשום ברישיון הרכב, נפקא מינה לוותק ביטוחי וכד'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה