***תהיו כחלונים??? בעקבות מלחמות הסלולר***

• פותח הנושא ag
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כולנו עדים למאבק האיתנים המתנהל בין חברות הסלולר, כאשר הצדדים הניצים נאבקים בשיניים על כל לקוח שמכניס 29 או 27 שקל לחודש.

כל דרדק ויושב קרנות יידע להגיד ולהצביע על המצביא הדגול, האיש שהביא לצניחת מחירי הסלולר, הלא הוא אדון כחלון הגדול, אשר באבירות שאין כדוגמתו, בנחישות וברגישות, הכניס עוד חברות וירטואליות לשוק, עצר את נוהל חסימת המכשירים ובכך הביא להפרדת שוק המכשירים משוק הסימים - הקווים, וכו׳ וכו׳.

במבט ראשון כולם מצקצקים בלשונם ואומרים ״פשש... כל הכבוד לו, בזכותו אנחנו משלמים רק 20 - 30 שקל לחודש, ולא 100 פלוס כמו לפני ׳עידן כחלון׳״. (תבדקו טוב בחשבונית אם זה נכון...)

ופה ניקרה לי יתוש קטנה בראש. האומנם?! האומנם כחלון הועיל?

אני מסתכל על המצב מהצד ומשתדל שלא לנחש שאחת מהשחקניות במגרש (מי אמר כתום?) תיפול, (לחברות הוירטואליות הרי אסור ליפול כי הם חתמו חוזה לכיבוש נתח שוק) ויישאר נתח של כמה מאות אלפי לקוחות שיתפזרו בין החברות השונות, מה שיחזיר להם את הריווחיות הגבוהה שאין להם היום. בשלב זה שלכל חברה תהיה מספיק לקוחות וכולם יעברו לריווחיות גבוהה הם כבר לא יריבו על כל לקוח בודד כמו היום, מה שיגרום אטומטית להעלאת מחירים (וחקירת פרקליטות נגד קרטל...) עד שתגיע חברה חדשה ותוריד את המחירים לרצפה - ובעקבותיה שאר החברות וחוזר חלילה...

עוד משהו, הרי משלושים שקל לחודש ללקוח זה כמעט לא ריווחי, ולכן החברות מוכרחות לחפש מוצרים שיכניסו, אז גובים מחיר מופרז על כל דבר (ע״ע מכשירים, סימים, אחריות, תיקונים וכו׳ וכו׳). אז הלקוחות מפסידים או מרויחים??

עוד משהו, פעם כשהחברות שלטו בשוק המכשירים הם התחרו ביניהן מי מביא מכשיר יותר טוב ויותר חזק וכו׳. מאז עידן כחלון שאין מונופול על שוק המכשירים ואיש הישר בעיניו ימכור ויקנה מכשירים, רמת המכשירים המשווקים בשוק ירדו פלאים (בציבור החרדי כמובן. כי בציבור הכללי הרמה רק עולה, אבל גם משלמים כמה אלפי לכל מכשיר). פעם היה לנו סובארו אברכים, היום יש לנו פלאפון אברכים... (כן כן, הסמסונג הזה שהרגע נפל לכם מהידיים...).

אז הלקוח הרויח או הפסיד ממהפכת כחלון??

• הוסף לסימניות
הלקוח החרדי הרוויח פעמיים.
דבר ראשון, עכשיו זול לו. כשיהיה יקר - נדון בזה שוב.
דבר שני, הסמסונג אברכים, כן זה שנפל לי הרגע מהידיים, אז לא שומעים בו.
אז פחות מדברים. פחות לשון הרע. פחות רכילות. פחות קרינה. הרווחנו מכל הצדדים.

• הוסף לסימניות
יש עוד כיוון מאד נכון להסתכל עליו.
מאז תחילת ה'מהפכה', פוטרו בענף הסלולר כמה עשרות אלפי עובדים (68,000), האם לא שווה שנשלם כל אחד עוד כמה שקלים ויהיה פרנסה לעוד אלפי משפחות?
המדד צריך להיות, שכל זמן שהמנהלים עדיין מקבלים משכורות גבוהות עם דיבידנדים גבוהים, צריך 'לשחוט', אבל ברגע שמתחילים פיטורי עובדים, זה אומר שמשכו את החבל יותר מידי.
נקודה נוספת, מאז מושגי ה'ניודים', שכל אחד מנייד תוך חצי שעה מחברה לחברה, תקלות האנטנות עלו במאות אחוזים, והנזקים נאמדים במליוני שקלים. אצלנו מדובר בשיחת טלפון ואנחנו בטוחים שזה נגמר בכמה לחיצות מחשב, אבל בפועל קורים דברים מתחת לטווח הראיה שלנו, וצריך כל פעם לשייך את הקו לאנטנה של החברה וכו', הדברים מהסוג הזה 'לא מועילים' בהרבה לאנטנה בלשון המעטה.
מי שמאד רוצה יכול לחפש קצת מידע על הנושא בגוגל. לא חסר.
דעתי.

• הוסף לסימניות
סוף סוף משהו אחד זול במדינה הזאת, תנו להנות בשקט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1278449:
סוף סוף משהו אחד זול במדינה הזאת, תנו להנות בשקט.

זה מה שאני מפחד, שהזול הזה עוד יעלה לנו ביוקר.

וכפי שאמר החכם: ״אני לי מספיק עשיר לקנות בזול...״

• הוסף לסימניות
דעתי שהלקוח החרדי (אנחנו) נרוויח רק ברגע שוועדת הרבנים לענייני תקשורת
תועיל בטוּבה להוריד את מחיר חותמת הכשרות מהמכשירים...
(כן, אני יודעת שזה לא מצא חן בעינכם אבל זו מציאות...)
נגיד תודה לה' שלפחות על המסלולים אנחנו משלמים פחות (ע"ע מכשירים מוחתמים במחיר מופרז לעומת המחיר בשוק)
אז יבואו אנשים ויגידו, "כן, בשביל לחיות חיי תורה צריך לשלם יותר..."
אז זהו שלא.
כי יש גם את העניין של בן אדם לחברו
עסקני הציבור צריכים לבוא לקראת האברכים העמלים לפרנסתם
כל המצב של גזרות הממשלה על החרדים (קצבאות הילדים וכו'..)
אי אפשר למכור מכשיר כשר חדש מקסימום ב100 ש"ח?? (שגם זה יקר למשפחות ברוכות ילדים...)

אנחנו צריכים להאמין שהכל נעשה מאיתו יתברך
כל מה שה' עושה לטובה הוא עושה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ag;1278451:

או כמו שאמר הגשש: זה עולה 5, אבל בשבילך 10...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ag;1278451:

לא יותר יקר מכפי שהיה עד עכשיו.
לפני 3 שנים בערך היו מחירים גבוהים, התחילה תחרות מטורפת בין החברות ושלמנו 20 ש"ח (!) לחודש. אחרי שנה נגמרו החגיגות, והמסלולים חזרו לרמה של 70-100.
עכשיו יש שוב חגיגות, ועוד מעט יעלה שוב. משחק קבוע של היצע וביקוש, ואין צורך להפוך את זה לפחדים וקטסטרופות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר10;1278453:
דעתי שהלקוח החרדי (אנחנו) נרוויח רק ברגע שוועדת הרבנים לענייני תקשורת תועיל בטוּבה להוריד את מחיר חותמת הכשרות מהמכשירים...

מי קובע המחיר, הרבנים או הוועדה (המנכ"ל)?

• הוסף לסימניות
הוועדה. חלילה לנו לחשוב שהרבנים עוסקים בכאלו דברים. ברור שאלו עסקני הוועדה.

• הוסף לסימניות
כפי איך שאני מכיר את חברות הסלולר, הם לא מחפשים להיטיב עם הלקוח אלא עם עצמם, לפעמים זה גם מיטיב עם הלקוח כבדרך אגב עקב התחרות...
ברגע שיש תירוצון קטן למה לקחת מחיר גבוה, הם כבר תופסים ע"ז טרמפ
במדינת ישראל יותר הגיוני לחשוב כך...

למיטב ידיעתי המכשירים שוועדת הרבנים הוציאה לבד היו הכי זולים בשוק, הסמסונגים הזולים ב-100 וב-300 ש"ח
לעומת המכשירים שהחברות מוכרות נע בין 700-1000 ש"ח

• הוסף לסימניות
מה שאותי הפליא..
שהייתי בטוחה שהנה אני רואה בחשבונית החודשית של סלקום 35 ש"ח ובמקום זה אני רואה סכום אחר לגמרי....
מבירור מולם הם טוענים שהסים (שבטלפון דובר שהוא חינם למי שעובר מרשת אחרת) הם גבו עליו 28 ש"ח..
על השליח שהביא לי את הסים הביתה (גם אמרו ללא עלות) גבו 78 ש"ח

בנתיים הנציגה הבטיחה להקשיב לשיחה ולחזור אלי..
אבל כדאי שתבדקו ותעקבו אחרי החשבוניות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1279076:
מה שאותי הפליא..
שהייתי בטוחה שהנה אני רואה בחשבונית החודשית של סלקום 35 ש"ח ובמקום זה אני רואה סכום אחר לגמרי....
מבירור מולם הם טוענים שהסים (שבטלפון דובר שהוא חינם למי שעובר מרשת אחרת) הם גבו עליו 28 ש"ח..
על השליח שהביא לי את הסים הביתה (גם אמרו ללא עלות) גבו 78 ש"ח

בנתיים הנציגה הבטיחה להקשיב לשיחה ולחזור אלי..
אבל כדאי שתבדקו ותעקבו אחרי החשבוניות..
תחלמי שהיא תחזור... או תשמיע לך את השיחה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MIC.MIS;1279111:
תחלמי שהיא תחזור... או תשמיע לך את השיחה...
אין צורך לחלום, תתרגלו להקליט את השיחות שלכם עם נציגים מכל חברה שהיא ובכל נושא שהוא. נקודה. זו צורת ההתמודדות האחרונה שנשארה פה בעולם השקר, באמצעותה ניתן עוד איכשהו להגיע לאמת:(:rolleyes:
לא אלאה אתכם בפרטי האירוע האחרון שהיה לי מול חברת הסלולר שלי, האומץ שלהם לשקר לי בפרצוף גם לאחר שידעתי אותם שיש לי הקלטה של השיחה [כי גיביתי את ההקלטה שלהם, ליתר ביטחון:cool: שאם זה יעלם להם משום מה, אז שלא ידאגו...] והם כנראה חשבו שזה רק איום ולא היססו להצהיר במצח נחושה שדברים נאמרו, בשעה שהם לא!
רק לאחר שהשמעתי להם את ההקלטה, הם נכנעו וויתרו על 100 השקלים שניסו לגרוף לכיסם בשיטת "מצליח" הידועה לשמצה:eek:.
תפנימו, שרק כך זה עובד במדינה שלנו. אמנם זה דורש מכם להיות מוכנים עם נגן בכל שיחה שכזו, וגם לשמור את ההקלטות בצורה מסודרת. יחד עם זאת, זה חוסך לכם הרבה כאבי ראש ולב. מנסיון רב לפני ואחרי.
יום אחד אני עוד אוציא ספר על כל המעללים האלו:p וכל אותם חברות יקבלו אותו ממני עם הקדשה אישית:D

אה, נזכרתי, צריך גם קצת אסרטיביות, לדעת לעמוד על זכויותיכם ועל האמת שלכם בכבוד ובנחישות מירבית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארי בראון;1279203:
שכחת אותו :mad: ואותו :)

נו, ברור שאלו היו הפרצופים בסוף הסאגה הזו, לכם נותר לנחש רק מה של מי...

בוחן פתע: את מי עוד שכחתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1279209:
נו, ברור שאלו היו הפרצופים בסוף הסאגה הזו, לכם נותר לנחש רק מה של מי...

בוחן פתע: את מי עוד שכחתי?

לא יודע:confused:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה