התייעצות תודעת עוני

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שאלה
האינפלציה והמחירים גואים ,שכר המינימום עלה
האם יש מנגנון שמעלה אוטומטית את טבלת הסכומים להנחות בארנונה, מענקי עבודה, מס הכנסה..?
כן יש מנגנון כזה ואמור להתעדכן כל שנה
אבל לגבי נקודות מס הוא אמור להיות מוקפא עכשיו ל3 שנים
וזה אחד ממקורות המימון הגדולים של המלחמה
מס עקיף שאנשים פחות מתנגדים אליו

• הוסף לסימניות
רק לי זה מדהים שיש אנשים שבוחרים לא לעבוד הרבה ומצפים לקבל כספים מקופות צדקה?
כמי שעובדת קשה, ואני בטוחה שיש עוד רבים כמוני, אני תורמת לקופות צדקה כדי לעזור לאנשים שנקלעו לקושי כלכלי למרות שניסו לצאת ממנו, ולא לאלה שבוחרים לא לעבוד ומסתמכים על תרומות כהשלמת הכנסה.

• הוסף לסימניות
כמי שעובדת קשה, ואני בטוחה שיש עוד רבים כמוני, אני תורמת לקופות צדקה כדי לעזור לאנשים שנקלעו לקושי כלכלי למרות שניסו לצאת ממנו, ולא לאלה שבוחרים לא לעבוד ומסתמכים על תרומות כהשלמת הכנסה.
בודדים כאלה

לא אוהבת את ההכללות
רוב האנשים עובדים לפי היכולות שלהם
אם פנו לקופות צדקה כנראה יש סיבה מספיק טובה

• הוסף לסימניות
יש הרבה אנשים שאיבדו את הבושה לקבל צדקה שלפעמים מאפשרת להם לחיות ברמת חיים יותר גבוה לפעמים אפילו יותר ממי שתרם להם.
זה קשור גם לקופות צדקה ששומרות על הכבוד שלהם, והחלוקות שמחלקות לכולם בלי קשר לגובה הכנסה
החלוקות - זה לא מה שנותן תמריץ לאנשים לא לעבוד קשה
אנשים עובדים פרך ועדיין חסר והחלוקות עוזרות קצת

• הוסף לסימניות
החלוקות - זה לא מה שנותן תמריץ לאנשים לא לעבוד קשה
אנשים עובדים פרך ועדיין חסר והחלוקות עוזרות קצת
החלוקות למיניהם הם פרומיל מההטבות הסוציאליות של מדינת ישראל, לא הם אלה שגורמים לאנשים לעבוד פחות אלא ההטבות הסוציאליות השמנות כמו ארנונה ומעונות.

• הוסף לסימניות
יש היום יותר ויותר מודעות לדבר הזה, בתוך עולם הצדקה.
חלק גדול מקופות הצדקה יעדיפו להשקיע בשיקום משפחה והוצאתה מהמעגל, על פני משפחה שאין צפי להוציא אותה.

• הוסף לסימניות
יש היום יותר ויותר מודעות לדבר הזה, בתוך עולם הצדקה.
חלק גדול מקופות הצדקה יעדיפו להשקיע בשיקום משפחה והוצאתה מהמעגל, על פני משפחה שאין צפי להוציא אותה.
רוב האנשים מעדיפים לא לצאת מהעוני
להשאר באזור הנוחות
יותר נח לא לעבוד או לעבוד קצת
ולקבל זכויות וחלוקות
וכמה שיותר יתנו להם זה יותר רעיל
ישאיר אותם עוד יותר באזור הנוחות

• הוסף לסימניות
רוב האנשים מעדיפים לא לצאת מהעוני
להשאר באזור הנוחות
יותר נח לא לעבוד או לעבוד קצת
ולקבל זכויות וחלוקות
וכמה שיותר יתנו להם זה יותר רעיל
ישאיר אותם עוד יותר באזור הנוחות
רוב הקופות לא עושים להם חיים קלים, למשפחות כאלו.
אלא אם כן מדובר במשפחות רווחה, שאין מה לעשות איתם, ותפקיד הציבור לתמוך בהם.

• הוסף לסימניות
רוב הקופות לא עושים להם חיים קלים, למשפחות כאלו.
אלא אם כן מדובר במשפחות רווחה, שאין מה לעשות איתם, ותפקיד הציבור לתמוך בהם.
כבר רשמתי בעבר
יש קהילות וקופות שאכן מעודדות את זה
ויש כאלו שלא
גם אותי מכעיס ללכת בערבי חגים לחנויות באזורים מסוימים ולהיות היחידה שמוציאה כרטיס אשראי, ולא כרטיס תמיכה מכל סוג שהוא

אני כמובן לא אתרום לקופות של אותם קהילות

• הוסף לסימניות
גם אותי מכעיס ללכת בערבי חגים לחנויות באזורים מסוימים ולהיות היחידה שמוציאה כרטיס אשראי, ולא כרטיס תמיכה מכל סוג שהוא
וואו את היחידה הלא פרזיטית - איזה ערכים איזו מוסריות - אשריך!

• הוסף לסימניות
וואו את היחידה הלא פרזיטית - איזה ערכים איזו מוסריות - אשריך!
הלוואי וזה היה קשור לפרזיטיות
פשוט הם נולדו לקהילה/שכונה הנכונה ואני לא
ובקהילה/שכונה שלהם מקבלים את כל הכרטיסים האפשריים בלי קשר לרמת ההשתכרות

• הוסף לסימניות
חלק מהעניין הוא שיש אנשים שעובדים קשה כדי להשיג את ההנחות והתמיכות. זו בדיוק "תודעת העוני".
אל תדאגי, אלה אנשים שיקבלו בכל דרך אפשרית, גם אם יהיו מיליונרים.
וזאת אכן תודעת עוני.

• הוסף לסימניות
אז מה מכעיס אותך?
שנולדת לקהילה הלא נכונה?
שואלת בכנות.

• הוסף לסימניות
כבר רשמתי בעבר
ויש כאלו שלא

אולי הכרטיסים האלו מאפשרים לאנשים להרגיש את האושר בלקנות אוכל בשפע ולא בצמצום, ומעודד אותם להשתחרר מדקדוקי עניות ולנסות לשפר את מצבם,
חבל להסתכל על הדברים בצורה שלילית במיוחד כשלא בטוחים באמיתות כל הפרטים.

• הוסף לסימניות
ולמה זה אכפת לך? יש להם תורמים משלהם, הם לא לוקחים ממך.

• הוסף לסימניות
חלק מהעניין הוא שיש אנשים שעובדים קשה כדי להשיג את ההנחות והתמיכות. זו בדיוק "תודעת העוני".
שנינו מדברים על דברים שונים:
משפחות שמקבלות סיוע בחג - חלקם אכן לא היו אמורים לקבל סיוע, לו היו משקיעים אנרגיה ליצור הכנסה מתאימה לחג. הקופות לא במקום של לחנך משפחות, אלא לעזור להם, באם הם יכולים.
משפחות שמקבלות סיוע שוטף למחיה - הם בדרך כלל משפחות שיש פער גדול בין הצרכים שלהם ליכולת ההכנסה שלהם.
שם הקופות אכן מבדילות בין משפחות שיש אפשרות להוציא אותם מהמעגל, לבין משפחות שאין מה לעשות איתם. הסכומים שהם יקבלו, אם יקבלו, נמוכים משמעותית מהסוג הראשון שמניתי.

• הוסף לסימניות
כבר רשמתי בעבר
ויש כאלו שלא

לא קראתי קודם על מה הכל פה הולך
אני רואה שהכל פה הולך על תודעות העושר העוני
אם בין כך אתם לא תורמים ולא תתרמו לאותם קופות
ממה זה נובע הכעס שלכם איפה זה יושב קנאה חוסר פירגון
או סתם מבחינה השקפתית המעשה נראה לכם חסר נימוס ולא מוסרי
אז מה הכעס אתם לא חושבים ולא מוכנים לקבל כרטיס והם כן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה