התייעצות תודעת שירות: כל דאלים גבר

מצב
הנושא נעול.
אם אהיה בסדר
ההורים שלו ימשיכו לשלוח אותו
לא הבנתי, במקום לרחם על ילד שנולד לכאלו הורים (שלדעתכם הם הורים לא בסדר וכו),
אתם בעצם שותפים בלי להתכוון לרוע כלפיו.

הורה שחושב שתקין לשלוח ילד בן 5 לבד, לקנות, ביום שישי! בדיוק אתם תצליחו ללחנך,
איך? בזה שתתייחסו לא יפה לילד 😭😭😭
הילד הוא קורבן להתנהלות לא תקינה של הוריו, ובלי להתכוון גם לשלכם.

ובכן, כששנורר דופק אצלי עם ילדון, אני אומרת רגע, מביאה ממתק לילד ואמרת לו לברך, מביאה שתיה לילד,
האבא מחכה בסלבנות, הנה המניפולציה של לסחוב ילדון בן 5 עבדה.
ורק אז אומרת לאבא שלו "מצטערת אין לי מזומן" (באמת אין לי... רק אשראי).

אתם אומרים לבקש מההילדון את המספר של ההורה, להסביר שהילד בוכה ולחוץ ומסכן וכו כיד הדמיון הטובה ואז במתיקות מעצבנת (מקווה שאתם יודעים מה זה) לעזור להם עם מה שהילד צריך - אולי ככה תצליחו לחנך אותם. על חשבון הזמן שתבזבזו להם בטלפון לא על חשבון הילדון האבוד והאומלל.

אם כבר הזכרת תעודת נכה... אז יש גם כאלו שמנצלים את התעודה לעקיפה בתור...
(וכבר נפתחו על זה אשכולות)
לגמרי. בהחלט מקומם.
כתבתי בעבר במקומות הנ"ל.
אצל העוקפים שלי זה מגיע לרמה מוצדקת ;)

אני משתדל לשאול אמממ מי היה קודם לא שמתי לב...
או ברשותך נראה לי שזה יקח יותר זמן אני בודק שניה את השני שהוא משהו קצר.
ולומר את זה בקול
כמובן, אני טורח להזהיר לפני.
העוקף מעיף מבט -
יותר קל לכוון לפנים ככה.

---
יואו. יצאתי תוקפני.
אינני כזה.
העמידה שלי מבהירה מספיק.
אנשים מהסוג הנ"ל מזהים "*לפלפים" מקילומטר.
*כינוי הגנאי על בסיס החשיבה הסובייקטיבית של הללו...

טיפ מעשי.
שפת גוף שמראה נוכחות - מרחיקה מאוד.
ע"ע עקיפות בפקק.

מבחינתך הם יכולים לחייב אותי לחכות עד בוש למוכר שמסרב לתת את השירות שהוא מחויב.
או לסדר עבורם מדפים?
אגב צורת המקרה לא יכולה להיחשב גזל, מקסימום מזיק בגרמא
איני שם כועס, כי מי שמכנה גזלן אדם שפועל ע"פ דין, לא ראוי שהודעה שלו תכעיס אותי.
אין שום מקור הלכתי לחייב אדם שאסף מוצרים ע"מ לשלם עליהם ולא ניתנה לו האפשרות לכך לטרוח ולהחזיר הכל.

נערך לאחרונה ב:
אגב, מה דעתכם על אלה שניגשים לעומד בראש התור ומבקשים לעקוף אותו כי יש להם רק דבר אחד/שניים?
לפי דעתי העוקפים צריכים לבקש רשות מכל הממתינים, לא?
כבר קרה לי ש5 אנשים עקפו בשיטה הזו וכשהגיע השישי הודעתי לו שהוא מוזמן לחכות כמו כולם,

זה מזיק בידיים, לא גרמא.
מה מזיק בידיים?!
ההוצאה מהמקרר היא ברשות ע"מ לשלם ואי אפשר להגדיר אותה כנזק.
הנזק הוא מאי החזרה, והוא גם לא מיידי. ולכן זה גרמא.
מה גם שזה מונח בצורה ברורה בפני הממונים מטעם בעה"ב, וסביר להניח שהם החזירו את זה זמן קצר אח"כ, זה היה כשעה לפני סגירה.
גם הוצאה ממקרר (שלא ברשות) יל"ד אם נחשב מזיק בידיים או מסיר מגן. רק ששם נעשה מעשה בגוף הדבר הניזוק ואכמ"ל.

אגב, מה דעתכם על אלה שניגשים לעומד בראש התור ומבקשים לעקוף אותו כי יש להם רק דבר אחד/שניים?
לפי דעתי העוקפים צריכים לבקש רשות מכל הממתינים, לא?
כבר קרה לי ש5 אנשים עקפו בשיטה הזו וכשהגיע השישי הודעתי לו שהוא מוזמן לחכות כמו כולם,
כשלא אכפת לי אני שותקת, מותר להיות טובים לפעמים.

אבל כשאני ממש ממהרת אני מבהירה לוותרן על חשבון האחרים, שהוא מוזמן לוותר לו על ידי החלפת התור, כלומר מעבר של הוותרן לסוף התור, לרוב זה מספיק.

ולכן מי שמשאיר אותם בחום בלי לשלם הוא מזיק.
רציתי לשלם, הם לא אפשרו.
ובגלל שהוצאתי ע"מ לשלם אי אפשר לקרוא להוצאה מעשה נזק.
עיין ב"מ פ"ב בסוגיא דהרים ע"מ להשיב ונמלך לגוזלה.
ההשארה היא גרמא, ולא ניתן לחייב אותי להחזיר.
אני יכול לתבוע פיצוי מצד גרמי על הטרחה שעשיתי הליקוט המוצרים ע"פ דבריהם שהם יתנו לי לקנות.
ולכן הם חייבים לי את הטרחה והזמן שהשקעתי בכך.
ואי אפשר לחייב אותי להשקיע עוד זמן להחזיר כשהם לא מאפשרים לי לשלם.

ובגלל שהוצאתי ע"מ לשלם אי אפשר לקרוא להוצאה מעשה נזק.
המוצרים שייכים לבעל החנות, ולך אין רשות לקחת אותם בלי תשלום, זה שלא התאפשר לך לשלם לא משנה את העובדה שלקחת מוצר שלא שייך לך ועליך מוטלת האחריות להחזיר אותו.

המוצרים שייכים לבעל החנות, ולך אין רשות לקחת אותם בלי תשלום, זה שלא התאפשר לך לשלם לא משנה את העובדה שלקחת מוצר שלא שייך לך ועליך מוטלת האחריות להחזיר אותו.
לקחתי במטרה לשלם מהמקרר, ולא מוטל עלי להחזירו אם המניעה לסיום המכר הוא מצד החנות.
אל דאגה, לא לקחתי את זה הבייתה.
אתה ברצינות חושב שאם המוכר מתעצבן ולא עושה חשבון אני צריך רבע שעה להתנדב בסידור מדפים אצל הבוס שלו?!
זה לא כוח עליון שגרם שלא התאפשר לי לשלם...
הוא צריך לפצות אותי על ליקוט מוצרים של רבע שעה, שלא הסתיימו באפשרות מסודרת לקנייתם.

אתה ברצינות חושב שאם המוכר מתעצבן ולא עושה חשבון אני צריך רבע שעה להתנדב בסידור מדפים אצל הבוס שלו?!
אתה לא מתנדב אצל אף אחד, לקחת מוצרים שלא שייכים לך בלי רשות, והשארת אותם להתקלקל מחוץ למקרר.

אתה לא מתנדב אצל אף אחד, לקחת מוצרים שלא שייכים לך בלי רשות, והשארת אותם להתקלקל מחוץ למקרר.
איך בלי רשות?
כל חנות מרשה לאסוף מוצרים בעגלה על מנת לשלם, זה בדיוק הקונספט של סופרים בימינו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה