כללי תוכן עניינים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
בעמל רב הצלחתי (בערך) לבנות תוכן עניינים באינדיזיין, אבל הסתבכתי עם כמה דברים:

1- למרות שהגדרתי "מוביל" לטאב שמפריד בין הטקסט למספר העמוד, אחרי 5 טאבים הוא מתייאש ונעלם (ר' צילום מסך). למה זה קורה ואיפה משנים את זה?

2- יש למסמך תוכן עניינים ראשי בעמוד הראשון, ולכל פרק יש תוכן עניינים משלו (שמופיע בתחילת הפרק).
כשאני יוצרת תוכן עניינים, הוא מביא לי את רשימת כל הנושאים עם כל מספרי העמודים בתיבת טקסט אחת, וכשאני מעתיקה-מדביקה לכל פרק את התכנים שמתאימים לו, הטקסט הזה מאבד את ההגדרה שלו כתוכן עניינים, ולכן לא מתעדכן כשמספרי העמודים משתנים.
איך פותרים את זה?
יוצרים כל פעם תוכן עניינים חדש ומדביקים במקום הנכון?
אני בטוחה שיש פתרון יותר הגיוני (כי עכשיו זו חוברת של 50 עמודים, אבל השלב הבא זה הספר המלא עם 400 עמודים...).

תודה.

קבצים מצורפים

• toc.jpg
    KB 35.5 · צפיות: 51
  • הוסף לסימניות
בקשר לשאלה 1 - למה להשתמש ב5 טאבים, אפשר לעשות SHIFT + TAB והטאב רץ עד סוף השורה.

• הוסף לסימניות
תודה עפרה, זה הצליח.
למישהו יש רעיון לגבי השאלה השניה?...

• הוסף לסימניות
בכל פעם שמשנים את התוכן במקור - צריך לעדכן את תוכן הענינים - ולעצב מחדש.
את התוכן ענינים משאירים תמיד כדבר אחרון!
אפשר לנסות להמיר את התוכן לטבלה, ואז אולי יהיה יותר קל לשלוט בו לאחר עידכון.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
כלומר, את מציעה את מה שכתבתי בהתחלה- לבנות אותו כל פעם מחדש.
זה קצת מסורבל, לא?
ואם כך, בשביל מה קיימת הפונקציה "עדכון תוכן עניינים"? זה רק לתכני עניינים סטטיים, שלא משנים אותם או חותכים אותם?

*וגם-
איך אפשר להשאיר אותו לסוף העבודה?
אם יש לי תוכן עניינים בתחילת כל פרק, אם לא אשאיר לו מקום בהתחלה, אחר כך כל העמודי יזוזו ממילא כשאכניס אותו. ואז מה עושים? מעדכנים שוב? ואם אני אפספס איזה תוכן עניינים אחד בצורה כזאת? (בעיקר בספר שיש בו הרבה פרקים והרבה תכני עניינים)
חייבת להיות שיטה נוחה יותר.

• הוסף לסימניות
השתמשת באותם סגנונות פסקה לתוכן הראשי ותכנים שבראשי הפרקים?

יכול להיות שאם תגדירי אותם בסגנונות פסקה שונים תוכלי להגדיר שפשוט בכל אחד מהתכנים יבנו מסגנונות שונים ולכן לא יקרה לך הסיבוך שתיארת...

• הוסף לסימניות
גם לגבי הטאב, יש להגדיר פארגרף סטייל לסגנון של התוכן ובו להגדיר את הטאב.
גם לגבי התוכן אכן נשצע שלא השתמשת בפארגף סטייל במסמך, או לחילופין לא הגדרת אותם נכון בתוכן ענינים.

חלק מהגדרות התוכן זה העיצוב שלו, ולכן לא אמו רלהיות בעיה קשה לעדכן, בתוכן הבנוי נכון לכל היותר צריך שינויים קלים.

• הוסף לסימניות
רעיון טוב, אבל

נכתב ע"י תחיה מ;1228736:
יכול להיות שאם תגדירי אותם בסגנונות פסקה שונים תוכלי להגדיר שפשוט בכל אחד מהתכנים יבנו מסגנונות שונים ולכן לא יקרה לך הסיבוך שתיארת...

מה אני אעשה בספר המורחב שיכיל עשרות תכני עניינים (אחד לכל פרק)? אגדיר סגנון לכל פרק?
כל הרעיונות שניתנו פה טובים ויעילים, אבל ממש לא נשמעים לי הגיוניים- יצרו במיוחד בתוכנה כלי ליצירת תוכן עניינים. אז למה צריך להפעיל כל כך הרבה חשיבה והתחכמויות כדי להפעיל אותו? אין שיטה פשוטה ויעילה?

• הוסף לסימניות
זו לא בעיה לעדכן

נכתב ע"י eliezer;1228880:
גם לגבי הטאב, יש להגדיר פארגרף סטייל לסגנון של התוכן ובו להגדיר את הטאב.
גם לגבי התוכן אכן נשצע שלא השתמשת בפארגף סטייל במסמך, או לחילופין לא הגדרת אותם נכון בתוכן ענינים.

חלק מהגדרות התוכן זה העיצוב שלו, ולכן לא אמו רלהיות בעיה קשה לעדכן, בתוכן הבנוי נכון לכל היותר צריך שינויים קלים.

השתמשתי בפרגרף סטייל ייחודי לתוכן העניינים והגדרתי הכל נכון.
הבעיה היא ש"צור תוכן עניינים" אוסף את הסטייל הזה מכל המסמך, ואני, בעזרת קופי-פייסט, מפצלת את התוכן בין הפרקים.
פיצול התוכן הזה, הופך את "תוכן העניינים" הראשוני לסתם פסקה במסמך, שלא מתעדכנת אוטומטית.
כדי לעדכן מספרי עמודים, אני צריכה שוב "ליצור תוכן עניינים" ושוב לגזור ולהדביק למקום הנכון. לא הגיוני!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;1229141:
השתמשתי בפרגרף סטייל ייחודי לתוכן העניינים והגדרתי הכל נכון.
הבעיה היא ש"צור תוכן עניינים" אוסף את הסטייל הזה מכל המסמך, ואני, בעזרת קופי-פייסט, מפצלת את התוכן בין הפרקים.
פיצול התוכן הזה, הופך את "תוכן העניינים" הראשוני לסתם פסקה במסמך, שלא מתעדכנת אוטומטית.
כדי לעדכן מספרי עמודים, אני צריכה שוב "ליצור תוכן עניינים" ושוב לגזור ולהדביק למקום הנכון. לא הגיוני!

אכן. או שתגדירי סטייל נפרד לכל כותרות של כל פרקים... או שזה יהיה ידני.

• הוסף לסימניות
או לעשות עבודה ידנית (ומעצבנת) של הוספת משתני מלל ואז יותר קל לשלוט על העיצוב

או להשתמש בסקריפט תוכן עניינים של אריאל וו - (לא יודע אם זה יפתור את הבעיה שלך, אבל הבנתי שזה מתקדם הרבה יותר מאשר תוכן העניינים המובנה של אינדיזיין. כדאי לברר איתו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה