כללי תוכנות גנובות?

• הוסף לסימניות
שמעתי שיעור היום בעניני העתקות דיסקים ותוכנות, שתי השיטות, מקורותיהם ויסודותיהם וכו'
לא אלאה אתכם בכל פרטי השיעור, אך עיקר הרעיון שיצא מהשיעור, שהיות שיש מחלוקת עתיקה בין השואל ומשיב למהרש"ם, הרי זה ספק גזל. ואם כן יש להחמיר.

תכל'ס, יש לי כמה שאלות לשאול אתכם, גרפיקאים חשובים:

א. האם אתם מכירים רבנים מפורסמים אשר מתירים לכתחילה להשתמש בתכנות בלי רישיון. אם כן, מי הם, והיכן אפשר לראות את הפסק שלהם ו/או הנימוקים לפסיקתם. כמו כן, מה דעתם לגבי תוכנות של גויים.

ב. במקרה שאני רוצה לקנות אצל אדובי תכנת אינדיזיין או אילוס' וכו' של CS5, האם יש להם בכלל אפשרות לקנות זאת, או שהיום זה רק מנוי. ואם כן, האם הם מרשים להשתמש בגירסאות הישנות, או שהם לא מרשים.

ג. למי יש טלפון של אדובי.

ד. שאלה שלא קשורה לפורום מעצבים, למי יש טלפון של המשווקים המורשים של תוכנת אוטוקאד (תכנת שרטוט אדריכלי).

אשמח ואודה מאד מאד למי שיעזור.
בברכת 'למען נחדל מעושק ידינו'....

• הוסף לסימניות
יש לכם בטח רב. שאותו אתם שואלים שאלות בהלכה ובהנהגה. ועל פיו ישק כל דבר בביתכם. פנו איליו ומה שהוא יפסוק לכם כך תעשו.
מה משנה מה פסקו רבנים אחרים?

אני אישית הלכתי לרב שלי שאלתי אותו את השאלות שלי והוא התיר/אסר ולפיו אני נוהגת.

• הוסף לסימניות
שלח לי את המייל שלך באישי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלסר;1784018:
יש לכם בטח רב. שאותו אתם שואלים שאלות בהלכה ובהנהגה. ועל פיו ישק כל דבר בביתכם. פנו איליו ומה שהוא יפסוק לכם כך תעשו.

הבעיה היא שהרב שלי לא רוצה לפסוק בזה...

• הוסף לסימניות
למישהו יש תשובה לשאלה ב'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלסר;1784018:

אף פעם עוד לא הבנתי למה כולם יוצאים מנקודת הנחה ש'בטח יש לכם רב'.
רוב המשפחות האברכיות הליטאיות שאני מכירה יש להם מו"צ קבוע, או בית הוראה קבוע, לשאלות הלכתיות סטנדרטיות, וזהו פחות או יותר.
וכמובן שאין שום קשר בין מו"צ שעשה שימוש לעניין מסויים, לבין פסיקה בהלכות שקשורות לכל מה שקשור לגניבת תוכנות.

• הוסף לסימניות
אהבתי את מה שהדגשתי!!
חזק
אני לא מצליח להפסיק לחייך...
נכתב ע"י קלסר;1784018:

• הוסף לסימניות
לגבי שאלה, ב...

אחרי ההתקנה כשפותחים את התכנה יש אפשרות או להכניס קוד סריאל או לגשת לדף רישום/ תשלום או להשאיר את המצב ל30 יום כך. כנראה שזו הדרך לשלם על התכנה...

• הוסף לסימניות
זה נורמלי שרב אומר אני לא מתעסק בעניינים y,z,x... אבל תשאל אותו איזה רב לשאול בעניין הזה... (לכל רב יש רב אחר... שהוא שואל אותו וכו' ואם אין לו, אז הוא לא רב...)
נכתב ע"י דג מלוח;1784096:
הבעיה היא שהרב שלי לא רוצה לפסוק בזה...

• הוסף לסימניות
אני רוצה למכור את החבילה שיש לי
אדובי CS6
כפי שידוע לי-לקנות יד שניה זו הדרך היחידה כיום להימנע ממנוי
זה חוקי לגמרי ומקובל על אדובי
לפרטים
0502-356-356

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1784129:
אף פעם עוד לא הבנתי למה כולם יוצאים מנקודת הנחה ש'בטח יש לכם רב'.
רוב המשפחות האברכיות הליטאיות שאני מכירה יש להם מו"צ קבוע, או בית הוראה קבוע, לשאלות הלכתיות סטנדרטיות, וזהו פחות או יותר.
וכמובן שאין שום קשר בין מו"צ שעשה שימוש לעניין מסויים, לבין פסיקה בהלכות שקשורות לכל מה שקשור לגניבת תוכנות.

ממליצה לך להכיר עוד משפחות מהציבור הליטאי.
יש כאלו אברכים ליטאים שיסעו עד לביתו הרחוק של ראש השיבה שלהם, כדי לדון בעניינים רוחניים הנוגעים לבני הבית.
ויש כאלו המחוברים לרבנים בעלי שיעור קומה המייעצים להם גם בעיניני תוכנות ועוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלסר;1784262:
ממליצה לך להכיר עוד משפחות מהציבור הליטאי.
יש כאלו אברכים ליטאים שיסעו עד לביתו הרחוק של ראש השיבה שלהם, כדי לדון בעניינים רוחניים הנוגעים לבני הבית.
ויש כאלו המחוברים לרבנים בעלי שיעור קומה המייעצים להם גם בעיניני תוכנות ועוד...
תודה על ההמלצה :)
לא אמרתי שאין כאלו שיש להם רב, אמרתי שלהרבה מאד - אין.
ממילא, אין טעם לענות על כל שאלה שמישהו מעלה 'תשאלו את הרב שלכם'.
כי אם היה לו רב קבוע, הוא כבר היה יודע את הדרך לבית שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1784279:
ממילא, אין טעם לענות על כל שאלה שמישהו מעלה 'תשאלו את הרב שלכם'.
כי אם היה לו רב קבוע, הוא כבר היה יודע את הדרך לבית שלו.

נכון.
אבל נראה לך שיש מישהו מוסמך בין חברי פרוג לענות על כזו שאלה?
יש מישהו מבין הניקים פה לקחת אחריות על תשובה לשאלה כזו?

רק אדם שהוא בר סמכה לפסוק בעניינים כאלו יכול לקחת על עצמו אחריות לשאלות כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דג מלוח;1784014:
שמעתי שיעור היום בעניני העתקות דיסקים ותוכנות, שתי השיטות, מקורותיהם ויסודותיהם וכו'
לא אלאה אתכם בכל פרטי השיעור, אך עיקר הרעיון שיצא מהשיעור, שהיות שיש מחלוקת עתיקה בין השואל ומשיב למהרש"ם, הרי זה ספק גזל. ואם כן יש להחמיר.

תכל'ס, יש לי כמה שאלות לשאול אתכם, גרפיקאים חשובים:

א. האם אתם מכירים רבנים מפורסמים אשר מתירים לכתחילה להשתמש בתכנות בלי רישיון. אם כן, מי הם, והיכן אפשר לראות את הפסק שלהם ו/או הנימוקים לפסיקתם. כמו כן, מה דעתם לגבי תוכנות של גויים.

ב. במקרה שאני רוצה לקנות אצל אדובי תכנת אינדיזיין או אילוס' וכו' של CS5, האם יש להם בכלל אפשרות לקנות זאת, או שהיום זה רק מנוי. ואם כן, האם הם מרשים להשתמש בגירסאות הישנות, או שהם לא מרשים.

ג. למי יש טלפון של אדובי.

ד. שאלה שלא קשורה לפורום מעצבים, למי יש טלפון של המשווקים המורשים של תוכנת אוטוקאד (תכנת שרטוט אדריכלי).

אשמח ואודה מאד מאד למי שיעזור.
בברכת 'למען נחדל מעושק ידינו'....

נכתב ע"י קלסר;1784282:
נכון.
אבל נראה לך שיש מישהו מוסמך בין חברי פרוג לענות על כזו שאלה?
יש מישהו מבין הניקים פה לקחת אחריות על תשובה לשאלה כזו?

רק אדם שהוא בר סמכה לפסוק בעניינים כאלו יכול לקחת על עצמו אחריות לשאלות כאלו.

שאלה א' - האם אתם מכירים רבנים וכו', כל מי שפגש רב כזה יכול לענות 'כן', ולתת את שם הרב. הלא?
שאלה ב' - מי שקרא בעיון את הסכם הרשיון של אדובי, יכול לענות.
שאלות ג' וד' מוסמכת לענות גם פקידה בבזק :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1784285:
שאלה א' - האם אתם מכירים רבנים וכו', כל מי שפגש רב כזה יכול לענות 'כן', ולתת את שם הרב. הלא?
שאלה ב' - מי שקרא בעיון את הסכם הרשיון של אדובי, יכול לענות.
שאלות ג' וד' מוסמכת לענות גם פקידה בבזק :)

תכל'ס, מישהו יכול לתת שם של רב מפורסם שמתיר?

אני מחפש בעיקר את ההיתר להשתמש בתוכנות של גויים. תודה מראש.

• הוסף לסימניות
ב״ה

סליחה... אבל אני חושבת שגם מגויים אסור לגנוב..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;1785924:
ב״ה

סליחה... אבל אני חושבת שגם מגויים אסור לגנוב..

זה נכון, אבל אם יש ספק אם זה בכלל גניבה, יתכן שמותר, ולכן שאלתי.
תודה לכל העונים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה